Zal Diatomeeënaarde zilvervisjes doden?

Diatomeeënaarde is een uitstekend middel om zilvervisjes te doden. Het fijne poeder vernietigt de buitenste laag van zilvervisjes en droogt de beestjes uit, waardoor ze sterven. In feite, omdat zilvervisjes van vochtige plaatsen houden en snel sterven in een droge omgeving, is diatomeeënaarde een van de beste natuurlijke producten om zilvervisjes te doden. U kunt vochtige gebieden van uw huis - zoals badkamers en kelders - afstoffen metOmdat diatomeeënaarde geen bedreiging vormt voor mensen en huisdieren, kunt u diatomeeënaarde ook in uw keuken en langs plinten gebruiken om zilvervisjes snel en gemakkelijk te doden.

Waarom doodt Diatomeeënaarde zilvervisjes?

De reden waarom diatomeeënaarde zo'n effectieve zilvervisjesdoder is, is dat het de buitenste schubben van zilvervisjes wegschraapt en ze uitdroogt. Omdat schubben van zilvervisjes kwetsbaar zijn en deze insecten alleen overleven in een vochtige omgeving, is diatomeeënaarde nog effectiever tegen zilvervisjes dan tegen andere insecten.

 • Diatomeeënaarde snijdt en schraapt zilvervisjes, droogt ze uit en doodt ze.
 • Zilvervisjes hebben geen wasachtige laag, zodat ze sneller worden aangetast door diatomeeënaarde dan andere insecten.
 • Meer dan andere insecten hebben zilvervisjes behoefte aan vocht en luchtvochtigheid, zodat ze zeer gevoelig zijn voor uitdroging door diatomeeënaarde.

Om door diatomeeënaarde te worden gedood, hoeft een zilvervisje alleen maar door een beetje poeder te lopen. Het dodende effect is niet onmiddellijk, maar als een zilvervisje zich door diatomeeënaarde moet verplaatsen om voedsel of zijn nest te bereiken, zal dit voldoende zijn om het insect te doden.

Is Diatomeeënaarde veilig voor vissen?

Zolang u diatomeeënaarde van levensmiddelenkwaliteit gebruikt, kunt u zilvervisjes doden zonder enig risico voor uzelf en uw gezin. Diatomeeënaarde bestaat uit de fossielen van eencellige organismen, diatomeeën genaamd. Dit resulteert in een fijn poeder dat schurend en uitdrogend is voor insecten, maar onschadelijk voor mensen en andere zoogdieren.

 • Deze voedselveilige diatomeeënaarde is volledig vrij van pesticiden en veilig voor gebruik in huis.
 • Diatomeeënaarde bestaat uit gefossiliseerde eencellige organismen, en bevat dus geen schadelijke chemicaliën.
 • Gebruik geen diatomeeënaarde van zwembadkwaliteit - het kan uw luchtwegen irriteren bij inademing.

Er zitten geen pesticiden of andere schadelijke chemicaliën in diatomeeënaarde. Daardoor is het veilig voor gebruik in de keuken. Slechts weinig andere zilvervisjesdodende producten kunnen worden gebruikt om uw voedsel tegen deze insecten te beschermen. Diatomeeënaarde is dus een zeer goede keuze om zilvervisjesplagen te stoppen.

HARRIS Diatomeeënaarde Food Grade, 5lb met Poeder Duster Included in The Bag Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

5 manieren om zilvervisjes te doden met diatomeeënaarde

U kunt zilvervisjes en ander huishoudelijk ongedierte snel doden met diatomeeënaarde. Gebruik gewoon deze tips om de plekken te behandelen waar zilvervisjes zich graag voeden, verstoppen en hun eitjes leggen. U zult snel resultaat zien.

Keukenplanken

Zilvervisjes staan erom bekend dat ze kasten binnendringen op zoek naar kruimels of zich een weg kauwen naar voedselverpakkingen. Aangezien zilvervisjes nachtdieren zijn, merkt u dit misschien pas op als het te laat is. Om zilvervisjes in uw voorraadkast te doden, bestrooit u de planken waar u uw voedsel bewaart met een dun laagje diatomeeënaarde. Aangezien het niet giftig is voor mensen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat diatomeeënaarde uweten.

Boekenkasten

Zilvervisjes zijn berucht voor het eten van boeken. Ze worden met name aangetrokken door de lijm waarmee boeken aan elkaar zijn gebonden. Om uw boeken te beschermen en zilvervisjes te doden, kunt u een dunne, gelijkmatige laag diatomeeënaarde op uw boekenplanken strooien. Stof het gedeelte van de planken voor en achter uw boeken af.

Badkamers

Zilvervisjes voelen zich aangetrokken tot vochtigheid. Het komt vaak voor dat ze zich overdag in badkamers verstoppen en zelfs in badkamerkastjes en onder wastafels kruipen. Om zilvervisjes te doden en te voorkomen dat ze hun eitjes in je badkamer leggen, kun je diatomeeënaarde in badkamerkastjes, achter toiletten en rond badkameronderdelen strooien.

Langs plinten

Zilvervisjes komen vaak in de spleet tussen de plint en de vloer. Deze spleten zijn perfecte nestelplaatsen voor zilvervisjes om hun eitjes te leggen. Om deze activiteit te stoppen, giet u een lijn diatomeeënaarde langs uw plinten in uw hele huis. Gebruik vervolgens een haardroger om de diatomeeënaarde voorzichtig in de spleet tussen de plint en de vloer te blazen. Dit zal zilvervisjes doden waarHet is echter een goed idee om tijdens dit proces een stofmasker en oogbescherming te dragen om te voorkomen dat u uw ogen en neus irriteert met het poeder van diatomeeënaarde.

In vochtige ruimtes en kelders

Vochtige, donkere plekken in uw huis zijn perfecte schuilplaatsen voor zilvervisjes. Uw zilvervisjesplaag kan zelfs afkomstig zijn uit uw kelder of een voorraadkast. Zorg ervoor dat u de vloeren van zelden gebruikte, vochtige kamers stofvrij maakt om zilvervisjes te doden en ze uit uw huis te verwijderen. Het is ook een goed idee om planken in uw kelder af te stoffen om zilvervisjes op afstand te houden.

Hoe lang duurt het voordat Diatomeeënaarde zilvervisjes doodt?

Diatomeeënaarde begint zilvervisjes te doden binnen 1-2 dagen nadat u het in uw huis hebt verspreid. Zilvervisjes sterven niet onmiddellijk wanneer ze in contact komen met diatomeeënaarde, maar als ze er doorheen lopen om zich te voeden, te verbergen of te nestelen, zal het uitdrogen en hen binnen 24 uur doden.

 • Zilvervisjes beginnen binnen 24-48 uur na blootstelling aan diatomeeënaarde te sterven.
 • Hoe meer een zilvervisje door diatomeeënaarde loopt, hoe sneller het zal sterven.
 • Voor meer tips om van een zilvervisjesplaag af te komen, bekijk onze top manieren om zilvervisjes uit te roeien.

Als u een zilvervisjesplaag hebt die u onmiddellijk wilt aanpakken, kunt u drastischer maatregelen nemen. Diatomeeënaarde is echter zeer effectief. Als zilvervisjes niet worden gedood, kunnen ze tot 8 jaar leven, en de vrouwtjes kunnen honderden eitjes leggen.

Eten zilvervisjes diatomeeënaarde?

Zilvervisjes eten geen diatomeeënaarde, noch hoeven ze het poeder te eten om erdoor gedood te worden. In plaats daarvan is alleen al het lopen door diatomeeënaarde voldoende om zilvervisjes te beschadigen, uit te drogen en te doden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken of de zilvervisjes "het aas hebben gepakt". Als u diatomeeënaarde stoft op plaatsen waar u zilvervisjes in uw huis hebt gezien, doodt u ze de volgende keer dat ze lopen.door dat gebied.

Vermijden zilvervisjes Diatomeeënaarde?

Zilvervisjes vermijden diatomeeënaarde niet. In feite hebben zilvervisjes geen complex zenuwstelsel of hersenen die kunnen begrijpen dat diatomeeënaarde schadelijk voor hen is. Ze lopen door diatomeeënaarde heen zoals ze door stof zouden lopen. De zilvervisjes in uw huis zullen niet weten dat ze worden uitgeroeid totdat ze al dood zijn.

Hoe gebruik je Diatomeeënaarde om zilvervisjes te doden?

Er zijn verschillende uitstekende manieren om diatomeeënaarde te gebruiken om zilvervisjes te doden. Aangezien het volkomen onschadelijk is voor mens en huisdier, volgen hier de beste manieren om voedselveilige diatomeeënaarde te gebruiken om zilvervisjes uit te roeien:

 • Stof uw kasten en voorraadkasten af met diatomeeënaarde poeder.
 • Strooi diatomeeënaarde in een fijn laagje op uw boekenplanken.
 • Bestrijk vochtige, donkere en verborgen plekken in uw badkamer met diatomeeënaarde.
 • Strooi een spoor van diatomeeënaardepoeder langs uw plinten en gebruik vervolgens een haardroger om het poeder in de ruimte tussen de plint en de vloer te blazen.
 • Stof de vloeren van kelders en vochtige opslagruimtes af met diatomeeënaarde.

Diatomeeënaarde werkt snel om zilvervisjes te doden. En zolang het droog blijft, blijft diatomeeënaarde effectief. Alle nieuwe zilvervisjes die uitkomen, worden snel gedood wanneer ze door diatomeeënaarde lopen.

Scroll naar boven