Voegt u tussen een tegel en een muur?

Voor een goede installatie van tegels is het gebruik van tegellijm, voegmiddel en kit nodig. Volg deze eenvoudige regels om elk van deze materialen goed te gebruiken:

 • Gebruik tegellijm om wanden en vloeren te lijmen.
 • Voeg de ruimtes tussen de tegels op een vlakke ondergrond.
 • Gebruik kit waar de vloertegels bij de muur komen, in hoeken en waar achterwanden bij de muur komen.

Deze richtlijnen maken al uw tegelwerk duurzaam, duurzaam en bestand tegen de stress van het dagelijks gebruik.

Mannelijke arbeider die een muur betegelt.

Wat zet je tussen tegel en muur?

Als u tegels gaat plaatsen, smeer dan dunne lijm op de vloer of muur. Gebruik deze tegelspaan om de lijm te verspreiden zodat deze gegroefd is. Druk vervolgens uw tegels op hun plaats. Zorg ervoor dat u afstandhouders gebruikt om ruimte over te laten voor tegelvoegen en kit.

Frosch Roestvrij Staal Vierkante Inkeping Tegeltroffel (1/2" X 1/2") $19.99 Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 12:24 am GMT
 • Gebruik thinsetlijm om de tegels op uw muur of vloer te bevestigen.
 • Verspreid thinsetlijm met een speciale tegelspaan.
 • Druk de tegels stevig op hun plaats bovenop de lijm.
 • Gebruik afstandhouders om de tegels gelijkmatig verdeeld te houden.
 • Zorg ervoor dat u bij hoeken en randen waar de tegels tegen de muur komen, ruimte overlaat.

Het is essentieel dat u uw tegels niet gelijk met de muur plaatst bij het leggen van vloeren. Als u tegels plaatst in een douche of keukenachterwand, laat dan 3 mm ruimte over in de hoeken. Druk in hoeken geen tegels tegen een andere tegel aan, want dan is er geen ruimte om de hoeken goed af te kitten.

Roberts 5900-0 keramische tegellijm, 1 Quart, 32 Fl Oz $11.99 ($0.37 / Fl Oz) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 07:55 am GMT

Wanneer voegmiddel vs. kit gebruiken bij het betegelen?

Zorg er bij het betegelen voor dat de tegels zijn gezet en voeg alle ruimtes tussen de tegels op een vlakke ondergrond af. Gebruik kit in alle hoeken en overal waar tegels een ander oppervlak raken. Dit betekent dat kit moet worden gebruikt waar tegels een armatuur raken (zoals een douchekop), in hoeken waar op beide wanden tegels liggen, waar tegels een ander oppervlak raken (een muur of een badkuip), de ruimte tussen een plint en een tegelvloer,en waar tegels eindigen en een muur begint.

 • Gebruik alleen voegmiddel tussen tegels op een vlakke ondergrond.
 • Gebruik kit in hoeken, rond armaturen en waar tegels en muren elkaar raken.
 • Met deze op kleur afgestemde siliconenkit is kit bijna niet van voegmiddel te onderscheiden.

Gebruik siliconenkit voor het dichten van de voegen tussen tegels en muren, armaturen of andere oppervlakken. Siliconenkit is waterdicht en is verkrijgbaar in zowel heldere als gekleurde varianten die bij vrijwel elke voegkleur passen. Met gekleurde kit kunt u de juiste plaatsen afdichten zonder het uiterlijk van uw tegelinstallatie te verpesten.

Color Matched Silicone Caulk - Southern Grouts & Mortel (39 Kleuren) (Glacier Blue) $25.99 Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 11:15 am GMT

Hoe vul je een gat tussen tegel en muur?

Gebruik kit om een opening tussen tegel en muur op te vullen. Waar een tegelvloer en een muur samenkomen, moet er een opening van 6 mm zijn tussen de tegel en de muur. Dit helpt om rekening te houden met warmte-uitzetting en zetting van uw huis. Als uw tegel vlak tegen de muur ligt, kan een zakkend huis de tegels of het voegmiddel doen barsten. Omdat kit flexibel is, is het het perfecte materiaal om de ruimte tussen tegel en muur op te vullen.muren.

 • Laat 6 mm ruimte tussen de randen van de tegels en de muur.
 • Vul de ruimte tussen de tegel en de muur op met siliconenkit.
 • Gebruik siliconenkit aan de randen van achterwanden en douchewanden om te voorkomen dat er water achter de tegel infiltreert.

In sommige gevallen eindigt uw tegeloppervlak halverwege een muur, zoals bij een betegelde douchewand of een keukenachterwand. In deze gevallen is het essentieel om de blootgestelde bovenkant en zijkanten van het tegeloppervlak af te dichten met kit. Dit maakt uw tegel waterdicht. Zonder deze kit aan de randen van de tegel is het mogelijk dat water achter uw tegel binnendringt en uw muur beschadigt.

Gebruikt u voegmiddel of kit waar de tegels de muur raken?

Gebruik kit om kieren op te vullen waar tegels en muren, armaturen, werkbladen of andere oppervlakken samenkomen. Dit is essentieel omdat voegsel op deze plaatsen snel scheurt en uitvalt, waardoor water in uw tegelwerk kan dringen en uw tegelwerk kan ruïneren. De flexibele kit die u gebruikt, houdt uw tegels waterdicht en is bestand tegen stress. Om het breeuwen te vergemakkelijken, laat u een opening van 1/8 inch tussen de tegel ende muur. Vul deze opening met een beetje kit.

Scroll naar boven