Hoe vaak dolfijnen water geven

Dolfijnstruiken moeten tijdens het groeiseizoen meestal één keer per week water krijgen, maar tijdens hun rustperiode hoeven ze maar één keer per maand water te krijgen. Dolfijnstruiken zijn vetplanten die af en toe een droge periode aankunnen. De grond moet vochtig genoeg worden gehouden om te voorkomen dat de bladeren gaan knabbelen, maar heeft verder weinig nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de perioden door enigszins uitdroogt.van het water geven.

Wanneer moet je dolfijnen water geven?

Geef dolfijnensnoer ongeveer eenmaal per week water voor het beste resultaat. Tijdens de rustperiode heeft dolfijnensnoer echter veel minder water nodig (slechts één waterbeurt per maand). Deze schattige vetplant hoeft niet vaak water te krijgen om gezond te blijven, maar deze waterbeurten helpen wel om de bladvorm te behouden. Dolfijnensnoer bladert en trekt krom als de plant niet genoeg water krijgt.

 • Geef uw dolfijnensnoer eenmaal per week water terwijl het actief groeit.
 • Verminder het water geven tot één keer per maand wanneer uw dolfijnen rijp is.
 • String of dolphins moet worden bewaterd zodra de bovenste 5 cm grond droog aanvoelt.

De beste manier om te weten wanneer het tijd is om string of dolphins water te geven, is om de droogte van de grond te testen. Wanneer de bovenste 1-2 inches (2,5-5 cm) van de grond droog zijn, is het tijd om water te geven. De gemakkelijkste manier om dit te testen is door uw vinger in de grond te steken om te zien of deze droog aanvoelt. Als u uw handen schoon wilt houden, kunt u ook een vochtmeter gebruiken. Gebruik deze vochtmeter om bij te houden wanneer uw droge grond moet wordenworden bewaterd.

XLUX bodemvochtigheidsmeter, plantenwatermonitor, bodemvochtigheidsmeter voor tuinieren, landbouw, binnen- en buitenplanten, geen batterijen nodig Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Hoeveel water heeft een dolfijnenstreng nodig?

Dolfijnplanten hebben niet veel water nodig om gezond te blijven. De dolfijnvormige bladeren waaraan de plant zijn naam ontleent, kunnen echter gebobbeld raken en er onaantrekkelijk uitzien zonder regelmatig water te geven. Geef je dolfijnenslierten elke 1-2 weken 2,5-5 cm water om ervoor te zorgen dat ze hun dolfijnvorm behouden. Zorg ervoor dat je plant wordt blootgesteld aan veel direct zonlicht om ervoor te zorgen dat de grond uitdroogt.Hieronder bespreken we hoe u tekenen van over- en onderwaterzetting kunt herkennen.

Hoe weet je of een dolfijnensnoer te veel water krijgt?

Een dolfijnensnoer dat te veel water krijgt, zal geel worden en gaan hangen. Succulente bladeren kunnen niet goed tegen overbewatering. Een teveel aan water leidt ook tot een drassige grond, wat wortelrot en andere gezondheidsproblemen voor uw dolfijnensnoer kan veroorzaken.

 • Overbewaterde dolfijnen zullen beginnen te verwelken en gemakkelijker ziektes oplopen.
 • Vergeelde bladeren zijn het topteken van een overbewaterde sliert dolfijnen.
 • Zorg voor voldoende drainage en een goed gedraineerde grond om overbewatering te voorkomen.

Voldoende drainagegaten zijn belangrijk om te voorkomen dat je dolfijnensnoer te veel water krijgt. Je kunt altijd meer drainagegaten maken of bestaande gaten uitbreiden met een boormachine. Zorg er ook voor dat je vetplantengrond gebruikt die goed draineert om te voorkomen dat het water zich ophoopt. Gebruik deze organische grondmix om je dolfijnensnoer de beste grond te geven voor een goede groei.

Hoffman 10404 Organische Cactus en Succulenten Grond Mix, 4 Quarts, Bruin/A Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Hoe weet je of een dolfijnensnoer te weinig water krijgt?

Het uitpuilen van de bladeren is altijd het eerste teken dat je dolfijnensnoer te weinig water krijgt. De beroemde dolfijnbladeren verliezen hun dolfijnvorm heel snel. In feite verliezen ze hun vorm lang voordat je plant ernstige gezondheidsproblemen krijgt door watergebrek.

 • Een dolfijnensucculent verliest de gebogen vorm van zijn bladeren als hij te weinig water krijgt.
 • Indien niet gecorrigeerd, leidt onderwaterzetting binnen 2-3 weken tot schimmelziekten.

Het is een goede zaak als je de bladeren van je dolfijnenkoord vroegtijdig ziet verschrompelen. Dat betekent dat je genoeg tijd hebt om het probleem te corrigeren voordat het je plant schaadt. Geef je dolfijnenkoord water zodra de bladeren hun vorm beginnen te verliezen, en geef het een paar dagen de tijd om te herstellen.

Moet je Waterstring van Dolfijnen bottelen?

Dolfijnenstrengen groeien vrij goed wanneer ze worden blootgesteld aan de techniek van het bodemwater. Bodemwater is een techniek waarbij je de plant van onderaf water geeft. Dit in tegenstelling tot de meer gebruikelijke techniek waarbij je water van bovenaf giet en het door de grond laat trekken.

 • Dolfijnensucculenten doen het goed met bodemwater.
 • Het enige nadeel van bodemwater is dat de droogteproef voor de bovengrond niet werkt bij bodemwater.

Dolfijnensucculenten doen het het beste als ze worden geweekt en vervolgens laten uitdrogen. Door onder water te geven kan dit weken en uitdrogen heel snel gebeuren. Het enige nadeel is dat je dan de droogteproef van de bovengrond niet kunt gebruiken om te zien wanneer het tijd is om weer water te geven.

Moet je de String of Dolphins missen?

Sproeien als bewateringstechniek is niet nuttig voor de meeste volgroeide vetplanten. Vooral dolfijnen hebben een hekel aan sproeien. Zij hebben liever dat hun grond regelmatig volledig doordrenkt is. Laat de grond dan tussen de waterbeurten door uitdrogen.

 • Nevels zijn slecht voor dolfijnen omdat ze leiden tot overtollig vocht.
 • Water geven via verneveling kan ertoe leiden dat dolfijnen gaan rotten of bacteriële infecties ontwikkelen.

Verneveling houdt de grond vochtig en voorkomt dat deze ooit uitdroogt. Dit is geen goede bewatering voor dolfijnensnoeren en leidt tot gezondheidsproblemen. Overtollig vocht kan ertoe leiden dat uw dolfijnensnoeren vanaf de wortels gaan rotten. Vernevel uw dolfijnensnoeren niet, want dan loopt u het risico een schimmel- of bacteriële infectie op te lopen.

Hoe doe je water String van dolfijnen?

Dolfijnenplanten moeten eenmaal per week goed gedrenkt worden. De grond moet voldoende tijd krijgen om tussen de waterbeurten door op te drogen. Direct zonlicht is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat de grond goed opdroogt. Laten we het materiaal dat we in dit artikel hebben behandeld nog eens op een rijtje zetten:

 • Geef de dolfijnplanten tijdens het groeiseizoen eenmaal per week water.
 • Tijdens de rustperiode kunt u het water geven terugbrengen tot één keer per maand.
 • Een dolfijnensnoer hoeft niet elke week besproeid te worden, maar het helpt de vorm van het dolfijnblad te behouden.
 • Overbewaterde dolfijnensucculenten beginnen te verwelken en lopen het risico ziektes op te lopen.
 • Onderbewaterde planten zullen snel hun bladvorm verliezen en uiteindelijk beginnen af te sterven.
 • Overweeg om uw dolfijnenrij water te geven voor een betere groei.
 • Mist nooit je dolfijnenkoord.

Met de juiste bewateringsfrequentie zal deze dolfijnensucculent u belonen met prachtige bladeren en een gezonde stamgroei. Zorg er wel voor dat u de bladeren in de gaten houdt op tekenen van plooien of vergeling die aangeven dat u uw bewateringsgewoonten moet veranderen.

Scroll naar boven