10 geuren die zilvervisjes afstoten

De beste geuren om zilvervisjes te verjagen zijn natuurlijke aroma's, waaronder cederhout, pepermunt, citronella, citroengras en andere essentiële oliën. Daarnaast kunt u gedroogde kruiden zoals lavendel of rozemarijn gebruiken als zilvervisjesverjager. Om zilvervisjes te verjagen en ze met hetzelfde product te doden, kunt u boorzuurpoeder aanbrengen op verborgen plekken waar zilvervisjes samenkomen. Het poeder werkt als een verjager enzal alle zilvervisjes doden die door het poeder lopen of het opeten.

Waarom werken geuren om zilvervisjes af te weren?

Geurwerende middelen verjagen verschillende insecten, waaronder zilvervisjes, omdat sterke aroma's de geur van voedselbronnen maskeren. Daarom werken citronellakaarsen om muggen te verjagen. De geur van de brandende kaars maakt het voor de muggen heel moeilijk om je te ruiken, zodat ze je niet kunnen vinden en bijten. Op dezelfde manier maken sterke geuren het moeilijk of onmogelijk voor zilvervisjes om voedsel te vinden.Dit betekent dat zilvervisjes uw huis zullen mijden, en zilvervisjes in uw huis zullen elders op zoek gaan naar voedsel.

 • Sterke, natuurlijke geuren maskeren de geur van voedsel, wat het voor zilvervisjes moeilijk maakt om hun favoriete voedselbron te vinden.
 • Wanneer zilvervisjes moeite hebben om voedsel te vinden in uw huis door geurwerende middelen, zullen ze vertrekken op zoek naar voedsel.
 • Als geurwerende middelen alleen niet genoeg zijn om van alle zilvervisjes in uw huis af te komen, overweeg dan het gebruik van vallen en andere dodelijke methoden.

Geuren alleen zijn misschien niet genoeg om een zilvervisjesplaag volledig te elimineren. Hoewel u geurstoffen kunt gebruiken om dit huishoudelijk ongedierte te ontmoedigen, kunnen andere ongediertebestrijdingsmethoden nodig zijn om uw huis volledig te ontdoen van zilvervisjes. Gebruik deze methoden om zilvervisjes permanent kwijt te raken.

Hoe gebruik je geurstoffen om van zilvervisjes af te komen?

Een diffuser van essentiële olie is een van de beste manieren om zilvervisjes te verdrijven met geuren. U kunt een elektronische diffuser of een rietdiffuser gebruiken. Dit zijn eenvoudige methoden die werken. Voor meer informatie, bekijk dit artikel over de vele manieren om essentiële oliën te gebruiken tegen zilvervisjes.

 • Een verstuiver van essentiële olie is een van de beste manieren om geur te gebruiken om zilvervisjes weg te houden.
 • U kunt een rietverspreider of een elektronische verstuiver gebruiken.
 • Hang deze cederblokken in uw kast om zilvervisjes te verjagen met sterke aroma's.
 • Organza zakjes gevuld met gedroogde kruiden die zilvervisjes afweren doen wonderen. Probeer lavendel, laurier en rozemarijn.

U kunt ook cederhouten producten gebruiken - zoals cederhouten hangblokken in uw kast - om zilvervisjes weg te houden met een geur. U kunt ook zakjes gedroogde kruiden gebruiken, waaronder lavendel en rozemarijn, om zilvervisjes te verjagen. U kunt kleine zakjes van deze gedroogde kruiden in uw ladekast of achter de boeken in uw boekenkast stoppen. De geur van deze voorwerpen zal zilvervisjes verjagen.

ACMETOP 15 Pack Cedar Hang Ups, 100% Natuurlijke Ceder Blokken voor Kleding Opbergers, Aromatische Ceder Ballen Hangers, Opberg Accessoires Kasten & Laden Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

10 geuren die zilvervisjes effectief afweren

Zilvervisjes kunnen verschillende delen van uw huis aantasten. Ze voeden zich met het zetmeelrijke voedsel in uw voorraadkast, voedsel voor huisdieren, karton en de lijm waarmee boeken worden gebonden of behang aan uw muren wordt bevestigd. Aangezien zilvervisjes zich voeden met verschillende huishoudelijke artikelen, kunnen ze bijna overal in uw huis worden aangetroffen. U kunt deze geuren gebruiken om ze te verjagen.

Lavendel

Lavendel is een ongelooflijke geur voor het afschrikken van zilvervisjes. Omdat je hiervoor essentiële lavendelolie of gedroogde lavendel kunt gebruiken, heb je verschillende opties voor het gebruik van dit afweermiddel. Essentiële lavendelolie in een diffuser kan zilvervisjes weren uit elke kamer waar je de diffuser plaatst. Gedroogde lavendel kan worden geplaatst in potpourri potten of zakjes om zilvervisjes te weren uit lades, uitboekenplanken, of uit je badkamer.

Citronella

U denkt misschien aan citronella als afweermiddel tegen bijtende insecten, zoals vliegen en muggen, maar het werkt ook goed tegen zilvervisjes. U kunt een citronellakaars aansteken in uw huis om zilvervisjes te verjagen. Als de geur echter te sterk is, kunt u in plaats daarvan citronella essentiële olie gebruiken in deze elektronische diffuser.

ASAKUKI 500ml Premium, Etherische olie Diffuser met Afstandsbediening, 5 in 1 Ultrasone Aromatherapie Geurolie bevochtiger Verdamper, Timer en Auto-Off Veiligheidsschakelaar. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Citroengras

Citroengras essentiële olie geeft een heldere, citrusachtige geur wanneer het wordt gebruikt in een diffuser. Het is perfect voor keukenruimtes. U kunt zelfs een citroengrasplant kweken in een bloembak. De frisse geur van deze plant werkt als een krachtige natuurlijke zilvervisjesverjager.

Kaneel

Als u geen essentiële oliën bij de hand hebt, kunt u gewoon gemalen kaneel strooien op plaatsen waar zilvervisjes uw huis binnendringen. De sterke geur van de kaneel zal de zilvervisjes verjagen, omdat het voor de insecten erg moeilijk is om te ruiken en voedsel te vinden. Het is een goed idee om kaneel in uw kasten te strooien als u een zilvervisjesplaag hebt.

Pepermunt

Door zijn sterke, uitgesproken geur is pepermunt een uitstekend afschrikmiddel voor zilvervisjes. Meng gewoon 10-20 druppels essentiële pepermuntolie in een spuitflesje met wat water en spuit het langs uw plinten. Zilvervisjes kruipen graag onder plinten om zich te verstoppen en overdag hun eitjes te leggen. Maar als uw plinten naar pepermunt ruiken, zullen de zilvervisjes naar elders vluchten.

Oranje

Sterke citrusgeuren, waaronder de geur van sinaasappels, weren zilvervisjes af. Etherische oliën zijn de beste manier om de geur van sinaasappels te gebruiken om zilvervisjes weg te houden. Sinaasappelschillen op boekenplanken laten liggen kan zilvervisjes voor korte tijd afweren, maar sinaasappelschillen hebben de neiging om te gaan schimmelen. Het is dus beter om het bij de geurende olie te houden die van sinaasappelschillen wordt gemaakt.

Cedar

Cederolie, cedarschaafsel en cederhoutblokken werken allemaal als zilvervisjeswerende middelen. Wetenschappelijke studies hebben zelfs aangetoond dat de essentiële olie van de Japanse ceder 80% zilvervisjeswerende werking heeft. Dus of u nu kleine zakjes cedarschaafsel in uw ladekast gebruikt, cedarblokken in uw kast hangt of essentiële cederolie op de luchtfilters van uw huis sprenkelt, de geur van deze boom is bewezenom zilvervisjes te laten rennen.

Kruidnagel

Net als kaneelstokjes is kruidnagel een hartige specerij die zilvervisjes haten. Strooi gemalen kruidnagel overal waar zilvervisjes je voorraadkast zijn binnengedrongen. Het is veilig om kruidnagel en andere kruiden in de buurt van je eten te strooien, in tegenstelling tot pesticiden. Je kunt wat kruidnagelpoeder gebruiken om zilvervisjes uit de buurt van je eten te houden zonder je gezin bloot te stellen aan chemicaliën.

Boorzuur

Boorzuur is uniek in deze lijst omdat het ook zilvervisjes kan doden. U kunt zelfs onze tips volgen om zilvervisjes te doden en te verjagen met boorzuur. Naast het maken van giftig lokaas, kunt u ook boorzuurpoeder strooien onder plinten en apparaten. Zilvervisjes zullen het gebied vermijden of gedood worden als ze door het poeder lopen. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van boorzuur.poeder, aangezien het niet mag worden aangeraakt, ingeademd of gegeten door mensen of dieren.

Rozemarijn

De gewone rozemarijnplant is geweldig om zilvervisjes te verjagen. Gedroogde rozemarijnblaadjes in zakjes kunnen worden gebruikt om zilvervisjes te verjagen. Aangezien het kweken van rozemarijn binnenshuis gemakkelijk is, kunt u ook een rozemarijnplant in potten in uw keuken hebben. Als u geen verse rozemarijn gebruikt om uw gerechten op smaak te brengen, zal de plant zilvervisjes weghouden door gewoon in uw huis te groeien.

Welke geuren houden zilvervisjes weg?

De beste geuren om zilvervisjes uit je huis te houden zijn:

 • Lavendel
 • Citronella
 • Citroengras
 • Kaneel
 • Pepermunt
 • Oranje
 • Cedar
 • Kruidnagel
 • Boorzuur
 • Rozemarijn

Deze sterke geuren voorkomen dat zilvervisjes gemakkelijk voedsel kunnen vinden in uw huis. Hierdoor gaan zilvervisjes elders op zoek naar voedsel. Dus, als zilvervisjes buiten op zoek gaan naar voedsel, zult u merken dat de activiteit van zilvervisjes in uw huis afneemt, allemaal dankzij natuurlijke geurwerende middelen.

Scroll naar boven