Wat te doen onder het dek om onkruid te voorkomen

Terrassen zijn geweldige buitenruimtes, waar vrienden en familie kunnen samenkomen. Maar of u nu een nieuw terras bouwt of een bestaand terras onderhoudt, u wilt nooit onkruid zien opduiken tussen de planken. Ze kunnen insecten en ongewenste dieren uitnodigen en afbreuk doen aan het uiterlijk van uw buitenruimte.

Om te voorkomen dat er onkruid onder uw terras groeit, moet u een bodembedekking van landschapsdoek aanbrengen, gevolgd door 3-4 cm grind. Om bestaand onkruid te doden en te voorkomen dat het terugkeert zonder te investeren in een bodembedekking, gebruikt u langwerkende onkruidverdelgers, natuurlijke onkruidverdelgers en preventieve onkruidverdelgers.

Hoe voorkomt u dat onkruid onder uw terras groeit: 7 snelle tips

Er zijn een aantal methoden om te voorkomen dat onkruid onder uw terras groeit. Laten we de beste opties bekijken, evenals methoden die u moet vermijden.

Landschapsstof neerleggen

Landschapsweefsel zorgt voor een waterdoorlatende barrière over de bodem die voorkomt dat onkruid uitloopt. Door het leggen van landschapsweefsel voorkomt u dat zaden en zonlicht de bovengrond bereiken, zodat zelfs het hardste onkruid het moeilijk krijgt.

Langdurige Onkruidbestrijding ECOgardener Premium Landschapsweefsel
  • Zwaar en duurzaam voor langdurige onkruidbestrijding .
  • Gemakkelijk voor u te installeren en opzetten.
  • Houdt onkruid buiten zonder de nodige lucht en water te blokkeren.
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Grind toevoegen over landschapsdoek

Grind is een aantrekkelijke en nuttige bodembedekker. Hoewel grind op zichzelf niet alle onkruid tegenhoudt, vormt de combinatie met landschapsdoek een complete barrière. Breng 3-4 inches grind aan over uw landschapsdoek om het gebied onder uw terras onkruidvrij te houden.

Niet alleen bedekt het grind het lelijke landschapsweefsel, maar het beschermt het ook tegen de elementen en eventueel dierlijk verkeer, waardoor de levensduur van het door u gelegde landschapsweefsel wordt verlengd. Grind is de beste keuze voor het verzwaren en beschermen van het landschapsweefsel onder uw terras.

Vermijd plastic zeilen

Landschapsdoek is te verkiezen boven plastic zeil omdat het water doorlaat naar de grond eronder. Plastic zeil daarentegen kan water opvangen in plassen. Dit creëert een broedplaats voor muggen en andere insecten, en veroorzaakt ook onaangename geuren. U wilt niet dat uw terras een toevluchtsoord voor insecten is of een gebied dat ruikt naar stilstaand water.

Gebruik geen schorsmulch

Hoewel mulch een goede keuze kan zijn als bodembedekking in een tuin, mag het niet worden gebruikt om onkruid onder uw terras te onderdrukken. Zelfs wanneer het wordt aangebracht over landschapsdoek, kan mulch onder het terras problemen opleveren.

Mulch is tenslotte hout. In een omgeving met weinig licht onder een terras kan mulch vochtig blijven, wat schimmelgroei en houtrot bevordert, wat zich kan verspreiden naar uw terras en huis. Als u op zoek bent naar alternatieven voor grind onder uw terras, overweeg dan synthetische mulch (zoals mulch van gerecycleerde banden) in plaats van organische materialen.

Gebruik een langdurige onkruidverdelger

Het is waarschijnlijk een veilige gok dat u niet wilt dat er planten onder uw terras groeien. Daarom is het de perfecte plek om helemaal los te gaan met sterke onkruidverdelgers.

Als u geen tijd en geld wilt investeren in landschapsdoek en grindbedekking, kunt u het onkruid onder uw terras bestrijden met een duurzame onkruidverdelger zoals RoundUp 365 of met een borstelverdelger zoals Crossbow. Duurzame onkruidverdelgers verdelgen het bestaande onkruid en houden het gebied onder uw terras tot een jaar lang onkruidvrij.

Roundup Concentrate Max Control 365 Vegetation Killer, 32 oz. (Niet verkocht in NY) Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Gebruik een preventieve onkruidverdelger

Maakt u zich zorgen dat het onkruid onder uw terras in het voorjaar weer gaat woekeren en u het weer helemaal opnieuw moet bestrijden? Investeer in een onkruidverdelger en gebruik deze in het voorjaar (eind maart tot begin april) om te voorkomen dat er onkruid onder uw terras groeit.

Pre-emergente onkruidverdelgers vernietigen onkruid net als de zaden ontkiemen. Ze doden geen volwassen onkruid, dus pas pre-emergente middelen vroeg toe om ervoor te zorgen dat er geen onkruid onder uw terras wortel schiet.

Probeer natuurlijke onkruidverdelgers

Als u liever geen chemische herbiciden gebruikt om het onkruid onder uw terras te bestrijden, zijn er natuurlijke opties.

U kunt een onkruidverdelger gebruiken op basis van tuinbouwazijn (die is veel sterker dan tafelazijn en is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten) in combinatie met een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Eenmaal gemengd helpt de zeep de azijn zich vast te hechten aan de onkruidbladeren, waardoor de plant wordt vernietigd. Spuit dit op het onkruid onder uw terras om het weg te krijgen.

U kunt ook maïsglutenmeel (CGM) gebruiken als een natuurlijke onkruidverdelger. Breng het in het vroege voorjaar aan op de grond onder uw terras. Het zal vocht absorberen en onkruidzaden uitdrogen, zodat ze niet kunnen uitlopen.

Houd uw terras onkruidvrij

Een bodembedekking van landschapsdoek met daarop 3-4 inches grind is de beste manier om te voorkomen dat onkruid onder uw terras groeit. De barrière voorkomt dat onkruid uitloopt en houdt zonlicht tegen om de grond te bereiken.

Om bestaand onkruid onder uw terras te doden, gebruikt u een sterke, langdurige onkruidverdelger voor de beste resultaten en past u een pre-emergente onkruidverdelger toe om te voorkomen dat nieuw onkruid uitloopt. Met natuurlijke onkruidverdelgers op basis van azijn en natuurlijke pre-emergente onkruidverdelgers zoals maïsglutenmeel kunt u soortgelijke resultaten bereiken zonder chemicaliën.

Kies maatregelen voor onkruidbestrijding die geen andere problemen veroorzaken. Het gebruik van plastic folie onder uw terras kan ervoor zorgen dat er water wordt opgevangen, wat insecten uitnodigt. Ook het gebruik van mulch onder een terras zorgt voor schimmelgroei en houtrot, dus deze methoden kunt u beter vermijden.

Scroll naar boven