Wanneer u beslist wat het beste moment is om sneeuw te scheppen, kijk dan eerst naar de voorspelling om te zien hoeveel sneeuw er wordt voorspeld. Als het meer dan 13 cm gaat sneeuwen, maar er wordt geen grote storm voorspeld, dan kunt u het beste scheppen terwijl de sneeuw nog valt. Daarna kunt u opnieuw scheppen als de sneeuwval voorbij is. Als de sneeuwval deel uitmaakt van een storm, mag u pas scheppen als de omstandigheden veilig zijn.

Het is ook het beste om snel na het vallen van de sneeuw te schuiven, zodat de sneeuw geen kans krijgt om te verharden. Schop in de late ochtend of vroege middag, zodat de warmte van de dag een deel van de sneeuw kan helpen smelten. Als u kunt, strooi dan een deicer op uw oprit voordat het sneeuwt.

5 manieren om het juiste moment voor sneeuwruimen te bepalen

Sneeuwschuiven kan veel werk zijn. Het verplaatsen van enkele centimeters sneeuw is vermoeiend, en scheppen op het verkeerde moment maakt het werk nog moeilijker. Gebruik deze tips om het juiste moment te kiezen, zodat sneeuwschuiven een makkie wordt.

Controleer hoeveel sneeuw er zal vallen

Zodra de sneeuw buiten begint te vallen, controleert u het weer voor een voorspelling van de sneeuwval in uw gebied. Als er 5 inches (13 cm) of minder sneeuw valt, wacht u tot de sneeuw is gevallen voordat u overweegt om te scheppen. Als er echter meer dan 5 inches sneeuw vallen, gebruikt u onze tips voor scheppen terwijl het nog sneeuwt. Sneeuw scheppen terwijl het valt, helpt het zware werk te beperken tot eenminimaal. Het helpt je zelfs om minder tijd te besteden aan het scheppen.

Blijf binnen tijdens stormen

Als de sneeuwval buiten deel uitmaakt van een grote storm of sneeuwstorm, probeer dan niet de sneeuw te scheppen terwijl deze valt. Harde wind, extreme kou en slecht zicht maken scheppen gevaarlijk. Het gevaar van uitglijden en vallen neemt toe in stormachtige omstandigheden. Bovendien kan het scheppen van het einde van de oprit gevaarlijk zijn tijdens een storm, omdat een passerende automobilist of sneeuwploeg u misschien niet ziet vanwegeverminderd zicht. Dit kan ertoe leiden dat u wordt aangereden. Wacht dus tot de storm voorbij is.

Niet uitstellen

Sneeuw is gemakkelijker te scheppen naarmate hij eerder wordt geruimd. Als sneeuw blijft liggen, verdicht en verhardt hij. Dit resulteert in zware, ijzige of natte sneeuw. Het scheppen van verharde sneeuw is een van de ergste winterklussen. Vers gevallen sneeuw is daarentegen pluizig en gemakkelijk te scheppen. Wacht dus geen dagen met scheppen. Schep indien mogelijk binnen 12-24 uur nadat het heeft gesneeuwd.

Gebruik de zon in uw voordeel

Overdag is de juiste tijd om te scheppen, met name halverwege de ochtend tot en met de middag. Op het warmste moment van de dag kan de zon helpen sneeuw en ijs te smelten. Dit maakt uw werk gemakkelijker en vermindert het risico van uitglijden op ijzige gebieden. Vermijd het scheppen van sneeuw vroeg in de ochtend, in de schemering of 's nachts. Deze momenten van de dag zijn kouder en hebben meer kans op ijzel. Bovendien is het opruimen van het einde van uwRijden bij weinig licht is gevaarlijk, omdat u op het pad kunt komen van bestuurders die u pas zien als het te laat is.

De sneeuw voor zijn

Met de juiste voorbereiding kunt u het scheppen van sneeuw helemaal vermijden. Wanneer het weerbericht sneeuw voorspelt, gebruik dan onze methoden om te voorkomen dat sneeuw aan uw oprit blijft kleven. Met het juiste ontdooimiddel kunt u sneeuw laten smelten terwijl het valt. Bij lichte sneeuwval kunt u voorkomen dat u helemaal moet scheppen. Zelfs als er zwaardere sneeuw valt, verzamelt een goed voorbereide oprit minder sneeuw en is hij veel minder zwaar.gemakkelijker te wissen door de andere tips op deze lijst te gebruiken.

Hoe laat is te laat om sneeuw te scheppen?

Zodra het daglicht begint te schemeren, is het te laat om sneeuw te scheppen. Sombere winterdagen verminderen het zicht, wat alleen maar erger wordt als de zon ondergaat. Als u laat in de middag begint te scheppen, kunt u zich in totale duisternis bevinden voordat de klus geklaard is. Dit kan u blootstellen aan extreem koude temperaturen. Bovendien, als u gewond raakt of valt tijdens het scheppen bij weinig licht, kan hetlanger tot iemand je opmerkt en helpt.

  • Zodra de zon onder is, is het te laat om sneeuw te scheppen.
  • Vermijd, indien mogelijk, het scheppen van sneeuw in het donker of in de schemering.
  • Sneeuwschuiven in het donker verhoogt het risico van blootstelling aan kou en botsingen met sneeuwschuivers of andere bestuurders.
  • Schuif de sneeuw zoveel mogelijk overdag.

Het verwijderen van sneeuw met schoppen of sneeuwblazers kan gevaarlijk zijn bij weinig licht. Als een bestuurder van een sneeuwploeg u niet ziet bukken om te scheppen in het donker, kan hij te dicht bij het einde van uw oprit komen en u raken met het blad van zijn ploeg. Om elk soort ongeval te voorkomen, moet u sneeuw scheppen bij daglicht en reflecterende kleding dragen om uzelf beter zichtbaar te maken.

Wanneer moet u sneeuw van uw oprit verwijderen?

Een sneeuwschuiver gebruiken lijkt misschien eenvoudig werk, maar zware sneeuw op het juiste moment scheppen maakt het werk gemakkelijker. Hier leest u hoe u het juiste moment kiest:

  • Als er meer dan 13 cm sneeuw ligt, moet u tijdens de sneeuwval scheppen om te voorkomen dat er veel sneeuw ophoopt.
  • Als de sneeuwval deel uitmaakt van een grote storm, probeer dan niet te scheppen terwijl het nog sneeuwt.
  • Schuif de sneeuw indien mogelijk binnen enkele uren na het vallen van de sneeuw - hoe langer de sneeuw blijft liggen, hoe moeilijker het wordt om te schuiven.
  • Schop tussen halverwege de ochtend en halverwege de middag, wanneer warme temperaturen helpen om de sneeuw zachter te maken, zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd.
  • Maak schoppen overbodig door uw oprit vóór de sneeuwval ijsvrij te maken.

Deze tips helpen u het juiste moment te kiezen om te scheppen. Geef voorrang aan scheppen tijdens of vlak na een sneeuwbui om het werk gemakkelijker te maken, maar breng uzelf nooit in gevaar door te scheppen tijdens een storm of als het buiten donker is.

Scroll naar boven