De beste tijd om crabgrass preventer toe te passen op een gazon in Minnesota is in het voorjaar, wanneer de bodemtemperatuur gedurende 2-3 opeenvolgende dagen stijgt tot 55℉. Het tijdschema voor crabgrass preventer in Minnesota is meestal begin tot midden april.

Niet alleen is de juiste timing van cruciaal belang voor de werking van een middel tegen raaigras, maar er zijn ook verschillende andere factoren die tot succes leiden. Zorg ervoor dat u het beste middel tegen raaigras kiest, het gelijkmatig over het gazon verdeelt en het water geeft om ervoor te zorgen dat het een ondergrondse barrière vormt om ontkiemende raaigraszaden te doden.

Waarom de bodemtemperatuur belangrijk is voor de timing van raaigrasbestrijdingsmiddelen

Preventieve middelen tegen raaigras werken door de zaden in de grond te doden net wanneer ze beginnen te ontkiemen. Preventieve middelen tegen raaigras en andere herbiciden vóór opkomst doden geen slapende zaden of gevestigde planten. Omdat de zaden van raaigras beginnen te ontkiemen bij 57℉, is het essentieel om preventieve middelen tegen raaigras in Minnesota toe te passen net wanneer de grond de temperatuur nadert die de zaadontkieming bevordert.

 • Voorbehoedsmiddel tegen raaigras doodt alleen zaden als ze ontkiemen.
 • Rabgraszaden beginnen te ontkiemen wanneer de bodemtemperatuur in het voorjaar stijgt tot 57℉.
 • Krabgrasbestrijdingsmiddel doodt geen slapende zaden.
 • Krabgrasbestrijdingsmiddel doodt geen gevestigd onkruid.
 • Pas toe wanneer de bodemtemperatuur het ontkiemingspunt voor raaigras nadert.

De bodemtemperatuur is de beste maatstaf voor de timing van de toediening van het middel tegen raaigras. Omdat de weerpatronen jaarlijks variëren, haalt u het meeste uit uw gazononderhoud door de toediening te plannen op basis van de bodemtemperatuur en niet op basis van de kalender.

Hoe kan ik gratis de bodemtemperatuur in Minnesota controleren?

U kunt de bodemtemperatuur in uw streek controleren zonder een voet buiten te zetten. Gratis online kaarten geven recente bodemtemperaturen voor uw streek. Zo kunt u uw streek lokaliseren en de bodemtemperatuur in het voorjaar controleren.

 • Gebruik deze gratis online bodemtemperatuurkaart.
 • Raadpleeg deze kaart van de bodemtemperatuur van het Minnesota Department of Agriculture.

Hoewel de bodemtemperatuur van uw tuin enigszins kan afwijken van het regionale gemiddelde op een kaart, zijn deze bronnen nauwkeurig genoeg om de toepassing van een middel ter voorkoming van krabgras te sturen. Het bespaart u ook de kosten en moeite om een bodemthermometer te kopen en te gebruiken.

Gemiddelde tijdstippen voor de bestrijding van raaigras in Minnesota

Gemiddeld zijn de bodemtemperaturen begin tot midden april optimaal voor de toepassing van preventieve middelen tegen raaigras in de omgeving van Minneapolis. Net als in nabijgelegen staten als Wisconsin is 15 april een standaarddatum voor de verspreiding van preventieve middelen tegen raaigras in de regio.

De temperaturen in Minnesota verschillen echter per regio en per jaar. In noordelijke gebieden, of in jaren met lange winters, kan de temperatuur pas eind april of zelfs begin mei ideaal zijn voor de toepassing van een preventieve bestrijding van raaigras. Na een zachte winter kan begin april de beste tijd zijn om een preventieve bestrijding van raaigras in uw tuin toe te passen.

Beste producten tegen raaigras in Minnesota

Er zijn verschillende middelen op de markt die uitstekend geschikt zijn voor gazons in Minnesota. Welke u kiest, hangt af van uw behoeften en voorkeur. Hieronder vindt u onze beste keuzes.

Beste waarde

Scotts WeedEx biedt een uitstekende bestrijding van raaigras die uw budget niet te boven gaat. Het is goed beoordeeld en geproduceerd door een langdurige, betrouwbare fabrikant.

Scotts WeedEx Prevent with Halts - Crabgrass Preventer, Pre-Emergent Weed Control for Lawns, Prevents Chickweed, Oxalis, Foxtail & More All Season Long, Treats up to 5,000 sq. ft., 10 lb. $23.98 ($0.15 / Ounce) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 04:50 pm GMT

Kwaliteitsgarantie

Als u last hebt van hardnekkig crabgrass dat zich verzet tegen reguliere bestrijdingsmiddelen, probeer dan Preen. Dit pre-emergent herbicide stopt de kieming van zaden tot 3 maanden lang - twee keer zo lang als gewone crabgrassbestrijdingsmiddelen. Het zal slagen waar andere middelen hebben gefaald.

Preen 2464083 Garden Weed Preventer, 31.3 lb. Dekt 5,000 sq. ft $71.42 ($0.14 / Ounce) Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 07:15 pm GMT

Meststof tegen raaigras Plus

Waarom uw tuin bemesten en in twee afzonderlijke stappen een preventiemaatregel tegen krabgras verspreiden? Scotts Turfbuilder with Crabgrass Preventer is een mengsel van gazonvoeding en een pre-emergent herbicide. Het is een efficiënte manier om te voorkomen dat onkruid uitloopt en om de prestaties van uw gazon te verbeteren. Een dikker, gezonder gazon is altijd bestand tegen meer onkruid.

Scotts 32367F Turf Builder Halts Crabgrass Preventer met Gazonvoeding, 5.000 sq. ft. Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Natuurlijke bestrijding van raaigras in Minnesota

U kunt voorkomen dat krabgras en ander onkruid in uw gazon ontluiken zonder uw toevlucht te nemen tot chemische onkruidverdelgers. Espoma Weed Preventer is een natuurlijke, biologische onkruidverdelger gemaakt van 100% maïsglutenmeel.

Espoma Weed Preventer Plus Gazonvoeding, Natuurlijke Gazonvoeding, Voorkomt paardebloemen, Krabgras, & Andere Onkruiden, 25 lb Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Maïsglutenmeel kan worden gestrooid in plaats van een chemisch middel tegen raaigras. Maïsglutenmeel absorbeert op natuurlijke wijze vocht, droogt de zaden uit bij het ontkiemen en doodt ze. Als u een chemievrije tuin wilt, kunt u deze duurzame gazonverzorgingsmethode eens proberen.

Hoe bestrijd ik raaigras op een gazon in Minnesota?

Als u eenmaal een middel tegen raaigras hebt gekozen, is het tijd om het toe te passen. Om het meeste te halen uit het harde werk dat u in het gazononderhoud steekt, volgt u deze stappen voor het toepassen van een middel tegen raaigras:

 • Pas toe wanneer de bodemtemperatuur begin/half april 55℉ bereikt.
 • Gebruik een preventief middel tegen raaigras van topkwaliteit.
 • Verspreid het product met een zaaimachine of gazonstrooier.
 • Water in de grond.

Zodra u de crabgrass preventer hebt verspreid, is het essentieel om uw gazon te besproeien. 1/2 inch water (ongeveer een half uur met een sproeier) zou voldoende moeten zijn. Hierdoor kan de crabgrass preventer in de grond doordringen tot de diepte van de crabgrass zaden. Zodra het in de grond is gesproeid, zal uw crabgrass preventer tot 6 weken blijven zitten en alle zaden doden wanneer ze ontkiemen.

Kan graszaad schade oplopen door de bestrijding van raaigras?

Voorbehoedsmiddel tegen raaigras doodt het graszaad zodra het ontkiemt, op dezelfde manier als het raaigraszaden doodt. Zoals alle preëmergente herbiciden is voorbehoedsmiddel tegen raaigras niet-selectief, wat betekent dat het alle zaden bij ontkieming aanvalt. Graszaad zal niet overleven als het wordt verspreid op een gazon waar voorbehoedsmiddel tegen raaigras actief is.

 • Krabgrasbestrijdingsmiddel doodt graszaden.
 • Pas geen crabgrass preventer toe als u uw gazon in de afgelopen 4 weken heeft ingezaaid.
 • Zaai uw gazon niet in als u in de afgelopen 6 weken een middel ter voorkoming van raaigras hebt gebruikt.
 • Zaai uw gazon in Minnesota in de herfst in voor de beste resultaten.

Om conflicten tussen het doorzaaien van het gazon en het voorkomen van krabgras te voorkomen, kunt u een kalender voor gazononderhoud opstellen waarin het voorkomen van krabgras in het voorjaar en het zaaien van gras in het najaar worden gepland. Grassen uit Minnesota presteren het best wanneer ze in het najaar worden gezaaid, dus het is heel goed mogelijk om in hetzelfde jaar krabgras te voorkomen en uw gazon te zaaien.

Wat te doen als Crabgrass Preventer niet werkt?

Krabgrasbestrijdingsmiddel blijft meestal tot 6 weken actief, maar het is mogelijk dat u toch nog wat krabgras op uw gazon ziet verschijnen. Dit kan het gevolg zijn van een ongelijkmatige toepassing, zware regens die het herbicide uit de grond spoelen, of een slechte timing van de toepassing. Het goede nieuws is dat het grootste deel van het krabgras door het herbicide zal worden tegengehouden, zodat u alleen nog te maken krijgt met een paar achterblijvers.

Bestrijd raaigras met een gazonveilig middel tegen raaigras zoals Ortho Weed B Gon Plus Crabgrass Control. Dit product is niet schadelijk voor grassen, maar vernietigt raaigras. U kunt raaigras ook met de hand verwijderen. Het is een eenjarig gras met ondiepe wortels. In kleine hoeveelheden kan het relatief gemakkelijk uit uw tuin worden verwijderd.

Ortho Weed B Gon Plus Crabgrass Control Concentrate2, 32 oz. $29,95 ($0,94 / Ounce) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 09:35 am GMT

Wanneer moet in Minnesota raaigraspreventie worden toegepast?

Pas begin tot midden april op uw gazon in Minnesota een middel tegen raaigras toe, wanneer de bodemtemperatuur gedurende 2-3 opeenvolgende dagen 55℉ bedraagt. Vergeet niet dat de bodemtemperatuur de belangrijkste indicator is van het moment waarop raaigras begint te kiemen, dus raadpleeg vóór toepassing een bodemtemperatuurkaart.

Het is van cruciaal belang dat u een preventief middel tegen raaigras aanbrengt en in de grond giet net voordat de zaden van raaigras beginnen te ontkiemen. Zodra u uw preventief middel tegen raaigras hebt aangebracht, werkt het tot 6 weken lang en doodt het de ondergronds ontkiemende zaden. U weet dat uw preventief middel tegen raaigras werkt als u weinig tot geen raaigras ziet ontkiemen in uw gazon in Minnesota.

Scroll naar boven