Wanneer Kentucky Bluegrass bemesten?

Kentucky Bluegrass moet van de lente tot de herfst in 3-4 fasen worden bemest. De eerste bemesting vindt plaats in maart of april, wanneer het gras groen begint te worden. Daarna wordt het gras periodiek bemest tot in oktober of november.

Hieronder geven we u een compleet bemestingsschema voor uw gazon in Kentucky Bluegrass om alle essentiële voedingsstoffen te leveren die nodig zijn om uw gras te laten gedijen. Ons schema maakt giswerk en wiskunde overbodig en maakt gazononderhoud eenvoudig.

Hoe bemest je Kentucky Bluegrass?

Gevestigd Kentucky Bluegrass heeft jaarlijks 3-6 pond stikstof per 1.000 vierkante meter nodig. Dit zorgt voor een optimale groei. Naast stikstof heeft uw Bluegrass gazon ook fosfor en kalium nodig voor een blijvende gezondheid, evenals ijzer voor een groene kleur.

 • Zorg voor 3-6 pond stikstof per jaar.
 • Geef niet meer dan 1,5 pond stikstof in één keer, omdat dit kan leiden tot verbranding van meststoffen en schade aan het gras.
 • Om ons schema te volgen, hoeft u alleen de oppervlakte van uw gazon te weten, die u met een meetlint kunt bepalen.

Ons schema is berekend om de optimale hoeveelheid stikstof aan uw Kentucky Bluegrass te geven zonder kunstmestverbranding te veroorzaken. Met dit eenvoudige 4-fasen bemestingsschema blijft uw Bluegrass groen van de lente tot de winter.

Vroege lente

Gebruik in het voorjaar (maart-april) een langzaam vrijkomende meststof. Milorganite is onze favoriete bron voor vroege voorjaarsbemesting. Het bevat langzaam vrijkomende stikstof en ijzer dat de bladgroei en de kleur bevordert. Strooi het in een hoeveelheid van 0,75 pond stikstof per 1.000 vierkante meter.

 • Pas toe in het voorjaar, zodra uw gazon groen begint te worden (meestal februari-april).
 • Milorganite is de perfecte voorjaarsmeststof. De stikstof en fosfor stimuleren blad- en wortelgroei.
 • Milorganiet bevat ijzer voor een rijke, groene kleur.
 • Breng 12 pond Milorganite aan per 1.000 vierkante meter gazon. Dit levert 0,75 pond stikstof per 1.000 vierkante meter.

Blauwgras heeft in het voorjaar een goede combinatie van stikstof en fosfor nodig. De stikstof zorgt voor een snellere begroeiing, maar de fosfor stimuleert ook de wortelgroei. Blauwgras verspreidt zich via wortelstokken, ondergrondse wortels. Door de wortelontwikkeling te stimuleren, verspreidt uw blauwgras zich sneller en bouwt u een dikkere tuin op. Een extreem stikstofrijke meststof in het vroege voorjaar zal de bladgroei forceren en de cruciale groei belemmeren.wortelontwikkeling.

Milorganite 0636 Organische Stikstofmeststof, 32-pond Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Laat voorjaar

Gebruik in mei een stikstofrijke meststof met kalium om Kentucky Bluegrass te stimuleren. Het kalium in de meststof is een essentiële voedingsstof die het gras helpt ziekten te bestrijden en de droogte en hitte van de zomermaanden te doorstaan.

 • Breng tussen 1 mei en 1 juni stikstofmeststoffen aan.
 • De meststof moet een hoog stikstofgehalte hebben, evenals kalium om het gras te helpen bestand te zijn tegen ziekten en droogte.
 • Scotts Northern Lawn Food is een goede stikstofrijke meststof voor Kentucky Bluegrass.
 • Breng 3 pond Scotts Northern Lawn Food aan per 1.000 vierkante meter gazon. Dit levert 1 pond stikstof per 1.000 vierkante meter op.

Deze late voorjaarstoepassing is van cruciaal belang voor de gezondheid van het blauwgras. In wezen is deze bemesting verantwoordelijk voor het groen houden van uw gras gedurende het heetste deel van de zomer. U wilt uw blauwgras niet bemesten op het hoogtepunt van de zomer, omdat de combinatie van stikstof en zomerhitte het blauwgras kan uitdrogen en beschadigen.

Scotts 22315 Turf Builder Gazonvoeding Noord, 15M Alleen verkrijgbaar in het Noorden, 15.000 m² $63,48 ($0,11 / Ounce) Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 07:45 am GMT

Late zomer

Wacht tot de zomerpiek voorbij is en bemest tussen 1 en 15 september. Kentucky Bluegrass groeit eigenlijk het meest in de late zomer en herfst, en het heeft in deze periode brandstof nodig. De herfst is ook de tijd dat Bluegrass een tweede toename van wortelstokgroei heeft en zich verspreidt om beschadigde delen van het gazon te genezen, dus zorg ervoor dat u fosfor geeft om uw gazon te helpen herstellen vanzomerstress.

 • Kunstmest strooien 1 september - 15 september
 • Breng 20 pond Milorganite aan per 2500 vierkante meter gazon. Dit levert 1,25 pond stikstof per 1000 vierkante meter.
 • Als u van plan bent uw Kentucky Bluegrass gazon in de herfst door te zaaien, gebruik dan Scotts Turf Builder Starter Food.
 • Wanneer u Scotts Turf Builder startvoeding gebruikt, breng dan 5 pond per 1.000 vierkante meter aan. Dit levert 1,25 pond stikstof per 1.000 vierkante meter op.
 • Het beste is om zowel Milorganite als Scotts Turf Builder toe te passen voor een hybride bemesting.

Vergeet niet dat de nazomer de beste tijd is om uw gazon door te zaaien. Als u dat van plan bent, zaai dan door en bemest tegelijk om twee taken tegelijk uit te voeren. Zorg ervoor dat u een startmeststof gebruikt. Startmeststoffen hebben een extreem hoog fosforgehalte dat nodig is om uw nieuwe zaailingen wortels te laten ontwikkelen.

Scotts Turf Builder Starter Food for New Grass, 14,000 sq. ft $74.99 ($0.11 / Ounce) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 01:15 pm GMT

Herfst

Het is essentieel om Kentucky Bluegrass een extra bemesting te geven in de herfst. Dit wordt gebruikt voor de laatste groeispurt en stelt het gras in staat om energie op te slaan tijdens de winter. Het resulteert in een snellere, sterkere begroeiing in het volgende voorjaar.

 • Doe uw laatste bemesting van 15 oktober tot 31 oktober.
 • Breng 4 pond Scotts Northern Lawn Food aan per 1.000 vierkante meter gazon. Dit levert 1,25 pond stikstof per 1.000 vierkante meter op.

Door op dit moment een stikstofrijke meststof te gebruiken, voedt u uw Kentucky Bluegrass tijdens de winterslaap, zodat het in het voorjaar tot leven kan komen. Sla deze toepassing niet over.

Hoe voorkom je kunstmestverbranding in Kentucky Bluegrass?

Gebruik niet meer dan 1,5 pond kunstmest per 1.000 vierkante meter in één keer om verbranding door kunstmest te voorkomen. Stikstofoverbelasting is de oorzaak van verbranding door kunstmest, omdat stikstofrijke kunstmest water absorbeert, waardoor de grond en de grassprieten uitdrogen.

 • Gebruik niet meer dan 1,5 pond stikstof per 1000 vierkante meter in één periode van 6 weken.
 • Vermijd bemesting met veel stikstof tijdens de zomerhitte (juni-augustus).
 • Te veel kunstmest, waaronder Milorganite, of kunstmest die bij warme temperaturen wordt toegepast, trekt vocht uit het Kentucky Bluegrass, waardoor het bruin wordt en mogelijk doodgaat.

Kentucky Bluegrass is extreem gevoelig voor verbranding door kunstmest. Dit komt omdat het relatief ondiepe wortels heeft. Hierdoor is het gemakkelijk voor te veel kunstmest om de grond rond Bluegrass wortels uit te drogen, waardoor het gras verbrandt. Als u ziet dat bruinverkleuring begint op te treden na bemesting, verhoog dan de hoeveelheid water die u uw gazon geeft.

Wat is de beste tijd om Kentucky Bluegrass te bemesten?

Kentucky Bluegrass heeft 4 bemestingen per jaar nodig om te gedijen. Het schema voor jaarlijkse Bluegrass bemesting is:

 • Maart/April : Pas stikstofmeststof met langzame afgifte toe met 0,75 pond stikstof per 1000 vierkante meter.
 • Mei : Gebruik een stikstofrijke meststof van 1 pond stikstof per 1000 vierkante meter.
 • September Gebruik een langzaam vrijkomende meststof van 1,25 pond stikstof per 1.000 vierkante meter. Als u in de herfst doorzaait, gebruik dan een startmeststof.
 • Oktober : Gebruik een stikstofrijke meststof van 1,25 pond stikstof per 1000 vierkante meter.

Samen met water en goed maaien resulteert een goed bemestingsschema voor Kentucky Bluegrass in een groen gazon van de lentedooi tot de wintervorst. Volg gewoon ons eenvoudige schema en zie uw gazon bloeien.

Scroll naar boven