Gras groeit door nieuw asfalt als gevolg van een slechte voorbereiding van de grond vóór het leggen van asfalt. In feite kan nieuw asfalt binnen een paar weken worden verpest als de grond niet goed is voorbereid. De volgende factoren dragen ertoe bij dat gras en onkruid door asfalt heen dringen:

 • Aannemers schrapen de grond voor het leggen van asfalt. Dit verwijdert bestaand gras en onkruid samen met de bovengrond. Hoewel dit een noodzakelijke stap is, zorgt dit proces er niet voor dat onkruid en gras voorgoed verdwijnen. Het brengt in feite slapende, begraven zaden naar de oppervlakte. Deze hebben de potentie om door het nieuwe asfalt te groeien als de juiste stappen niet worden genomen.
 • De grond werd niet goed behandeld met een onkruidverdelger voordat het asfalt werd gelegd. Als er geen krachtige onkruidverdelger wordt gebruikt die zaden doodt, zal onkruid en gras door het asfalt heen dringen.
 • Er is geen of onvoldoende basis gelegd voordat het asfalt werd gegoten. Een 4-8 inch grindbasis moet worden gelegd op een goed voorbereide grond en men moet deze laten bezinken voordat men er 2-4 inch asfalt op legt.
 • Warm asfalt op een ontoereikende ondergrond verwarmt de grond eronder, waardoor slapende zaden gaan groeien. Als dit gebeurt, kan gras binnen enkele dagen door het asfalt heen beginnen te groeien.

Dit zijn belangrijke factoren om in gedachten te houden wanneer u asfalt laat storten. Niemand wil een invasie van onkruid in asfalt scheuren. Zorg ervoor dat elke asfalt aannemer die u overweegt zijn methoden uitlegt. Zorg ervoor dat ze een pre-emergent onkruidverdelger toepassen en een diepe grindbasis leggen. Als deze stappen geen deel uitmaken van hun plan, overweeg dan een andere aannemer.

Hoe dood je gras in asfalt?

Kan gras door asfalt groeien? Ja, maar er zijn verschillende manieren om gras dat door asfalt groeit te doden. Hieronder staan de meest effectieve methoden:

 • Gebruik een langdurige onkruidverdelger , zoals RoundUp 365. De meeste onkruidverdelgers spoelen snel uit de grond, zodat gras of tuinplanten kunnen groeien. Hierdoor kan ook onkruid terugkeren. Kies een langwerkende onkruidverdelger om uw asfaltgebieden onkruidvrij te houden.
 • Probeer natuurlijke onkruidverdelger spray Meng een fles azijn met een kwart theelepel afwasmiddel. Deze zelfgemaakte spray doodt onkruid en gras dat door asfalt groeit. Denk eraan dat azijn onkruid niet tot aan de wortel doodt, dus dit is geen goede oplossing voor de lange termijn.
 • Giet kokend water op onkruid dat door asfalt groeit Deze methode is eenvoudig en volkomen natuurlijk. Enkele toepassingen van kokend water zullen onkruid en gras vernietigen. Net als oplossingen op basis van azijn zal kokend water ook onkruid niet tot in de wortel doden.
 • Gebruik een vlammenwerper Deze op propaan werkende onkruidverdelgers zijn ideaal voor gebruik in asfaltgebieden, omdat er weinig kans is dat planten of gras in de buurt in brand vliegen.
Roundup Ready-To-Use Max Control 365 met Comfort Wand, 1,33 gal. Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Elk van deze methoden is sneller en doeltreffender dan wieden met de hand, wat vaak bijzonder moeilijk is in asfaltgebieden, waar gras en onkruidwortels zich onder de verharde oppervlakken uitstrekken.

Kun je asfalteren over gras?

Asfalt mag nooit rechtstreeks op gras worden aangebracht, want dan wordt het asfaltoppervlak in recordtijd vernietigd. De grond moet altijd worden afgeschraapt en uitgegraven om een goede ondergrond te kunnen aanbrengen. Tijdens deze stap moeten gras en onkruid dat in de omgeving groeit, worden verwijderd, anders groeit het door het asfalt heen.

Pas op voor een aannemer die van plan is asfalt over gras te storten, want dat leidt tot een snel verwoest asfaltoppervlak.

Hoe voorkom je dat gras door asfalt terugkomt?

De sleutel tot het stoppen van grasgroei door asfalt ligt in de voorbereiding. Hier volgen de stappen voor een correcte voorbereiding van de grond en asfaltering:

 1. Graaf de grond af om bestaand gras en onkruid te verwijderen. Graaf diep genoeg om de basis en het asfalt te kunnen aanbrengen.
 2. Rol en verdicht de grond voor een vlakke ondergrond. Oppervlakken met dips en bulten leiden tot verzakkingen en scheuren in het asfalt. Het gras zal door deze scheuren omhoog drukken.
 3. Spuit een krachtige pre-emergente onkruidverdelger. Dit is een speciaal type onkruidverdelger dat de zaden vernietigt terwijl ze ontkiemen. Gewone onkruidverdelgers (zoals RoundUp) die bedoeld zijn om volwassen onkruid te verdelgen, zijn nutteloos in deze toepassing omdat ze de onkruidzaden in de grond niet doden.
 4. Leg 4-8 inches grind op het geëgaliseerde oppervlak in fasen, waarbij u tussendoor rolt en egaliseert om ervoor te zorgen dat het grind wordt verdicht.
 5. Als er geen wals of vergelijkbaar werktuig wordt gebruikt om het grind te verdichten, laat het grind dan 1-2 weken rusten. Asfalt dat over onverzadigd grind wordt gestort, veroorzaakt lage plekken en scheuren als het grind bezinkt. Dit maakt het heel gemakkelijk voor gras om door het asfalt heen te groeien.
 6. Zorg ervoor dat de grindbasis in alle richtingen 6 inches verder reikt dan de voorgestelde asfaltlaag. Dit helpt invasie te voorkomen van onkruid en grassen die uitlopers onder asfalt sturen, zoals Bermudagras.
 7. Giet 2-4 inches asfalt over de grindbasis en zorg ervoor dat de bufferzone van 6 inches grind aan alle kanten blijft.
 8. Wacht minstens 24 uur voordat u op nieuw asfalt rijdt. Bij warm weer moet u misschien langer wachten.

Alleen door de juiste asfaltinstallatiestappen te volgen, kunt u echt voorkomen dat gras door het asfalt groeit. Tegen de tijd dat gras en onkruid door het asfalt groeien, is het oppervlak aangetast. In koude gebieden kan water dat in asfaltscheuren terechtkomt in de winter bevriezen, wat knikken en verdere asfaltschade veroorzaakt.

Gras en onkruid duwen door asfalt

Wanneer onkruid door nieuw asfalt groeit, is dat bijna altijd een teken van slechte aanleg. Wanneer de grond niet goed is voorbereid en er geen voldoende basis is aangebracht, ziet u binnen enkele maanden, weken of soms slechts enkele dagen onkruid en gras door het asfalt heen groeien.

Bestrijd onkruid en gras dat door het asfalt groeit met een langdurige onkruidverdelger, natuurlijke onkruidspray, kokend water of een vlammenwieder. Zo kan schade aan het asfalt tot een minimum worden beperkt en blijft het uiterlijk van uw asfaltoppervlakken behouden.

Scroll naar boven