Waar is 19-19-19 meststof goed voor?

19-19-19 meststof wordt het best gebruikt voor fruitbomen, bloementuinen en sommige groentetuinen. "Triple 19" meststof is geen goede gazonmeststof, dus niet voor gras. De nummers op 19-19-19 meststof betekenen dat het gelijke hoeveelheden stikstof, fosfor en kalium bevat. Dit bevordert een gezonde groei voor bloemen, maar bevat veel te veel fosfor voor uw gazon. Bovendien,19-19-19 meststof mag niet worden gebruikt voor tomaten, vanwege het hoge stikstofgehalte.

Wat betekenen de getallen op 19-19-19 meststof?

De 3 getallen op een zak 19-19-19 meststof geven het gewichtspercentage stikstof, fosfor en kalium aan. Een zak triple-19 meststof bevat dus 19% stikstof, 19% fosfor en 19% kalium. De overige 43% bevat ingrediënten die helpen bij de opname van de meststof, en kan andere nuttige toevoegingen bevatten zoals ijzer.

 • 19-19-19 betekent dat dit type meststof 19% van elk van de volgende bestanddelen bevat: stikstof, fosfor en kalium.
 • Stikstof bevordert de groei van groene bladeren en scheuten.
 • Fosfor stimuleert de groei van wortels, bloemen, fruit en groenten.
 • Kalium bevordert de weerstand tegen ziekten.

De getallen op een meststofzak geven altijd dezelfde ingrediënten aan. Het eerste getal geeft altijd het percentage stikstof in de meststof aan, het tweede getal het percentage fosfor en het derde getal het percentage kalium. U kunt deze informatie gebruiken om een meststof met veel stikstof en weinig fosfor te vinden die perfect is voor gevestigde gazons.

Wat is de beste meststof voor alle planten?

Er is niet één "beste meststof". 19-19-19 kan aantrekkelijk zijn omdat het een evenwichtige, veelzijdige meststof is, maar het is niet gespecialiseerd. Sommige bloemen, fruit en groenten gedijen het best wanneer ze een bepaalde verhouding van voedingsstoffen krijgen. Bovendien kunnen gras- en tuinplanten een andere voedingsstoffenbalans nodig hebben in verschillende perioden van groei. Jong gras heeft bijvoorbeeld meststof nodig met een hoger gehalte aan voedingsstoffen.fosforgehalte om de wortelgroei te bevorderen. Volwassen gras heeft zeer weinig fosfor nodig.

Wat is het beste gebruik van 19-19-19 meststof?

19-19-19 meststof kan, net als andere uitgebalanceerde meststoffen, het best worden gebruikt als tuinmeststof. Deze meststof is niet gespecialiseerd, dus het is misschien niet de beste meststof voor elke tuinplant, maar het is gunstig voor de meeste niet-grassige planten. 19-19-19 wordt meestal gebruikt voor landbouwdoeleinden, maar het kan ook worden gebruikt voor huis-tuinen en fruitbomen.

Is Triple-19 meststof goed voor fruitbomen?

19-19 meststof is een goede keuze voor het bemesten van fruitbomen. Het biedt een goede balans van voedingsstoffen voor bladgroei, wortelontwikkeling, vruchtvorming en ziekteresistentie. Om uw fruitboom te bemesten met triple-19 volgt u deze stappen:

 • Gebruik een hark om voorzichtig lijnen in de grond te trekken in het hele gebied onder het bladerdak van uw fruitboom.
 • Strooi 1 pond (450 gram) 19-19-19 meststof op het grondoppervlak.
 • Geef de grond grondig water om de meststof naar de wortels te trekken.
 • Bedek de grond met mulch om het vocht vast te houden.
 • Eenmaal per jaar herhalen in het voorjaar.

Is Triple-19 meststof goed voor tuinen?

U kunt triple-19 meststof effectief gebruiken in de meeste bloemen-, fruit- en groentetuinen. De evenwichtige samenstelling van de voedingsstoffen is gunstig voor de meeste planten. Sommige soorten, zoals tomaten, geven echter de voorkeur aan een lager stikstofgehalte. Het is echter veilig om 19-19-19 in de meeste tuinen te strooien. Hier wordt uitgelegd hoe u dat moet doen:

 • Meet uw tuin op om de oppervlakte te bepalen.
 • Strooi 1,1 kilo meststof per 90 vierkante meter.
 • Geef uw tuin grondig water om de meststof in de grond te trekken.
 • Bedek uw grond met mulch als u dat nog niet hebt gedaan.
 • Herhaal dit elke 3-4 weken tijdens het groeiseizoen.

Is Triple-19 goed voor tomaten?

Het is geen goed idee om triple-19 meststof voor je tomatenplanten te gebruiken. Omdat 19-19-19 meststof gelijke delen stikstof en fosfor bevat, kan het ervoor zorgen dat je tomaten aan de tros gaan rotten. In plaats daarvan kun je het beste een tomatenmeststof gebruiken die meer fosfor dan stikstof bevat. Zoek naar een meststof waarbij het tweede getal (dat het fosforgehalte aangeeft) twee keer zo groot is als het eerste.nummer (dat het stikstofgehalte aangeeft. Deze tomatenmeststof is een goede keuze.

Neptune's Harvest Tomato & Veg Fertilizer 2-4-2, 36 oz Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Is Triple-19 meststof goed voor uw gazon?

Er zijn verschillende redenen waarom 19-19-19 meststof een slechte keuze is voor gazons. De belangrijkste is dat het niet de juiste voedingsstoffenbalans heeft voor een gezonder gazon. Het bevat veel meer fosfor dan een gazon nodig heeft. In veel regio's is het illegaal om fosforrijke meststof te gebruiken voor uw gazon. De fosforafvoer kan schadelijk zijn voor het milieu. Bekijk in plaats daarvan onze hybridebemestingstechniek voor het kweken van een ongelooflijk gazon.

Hoe gebruikt u NPK 19-19-19 meststof?

19-19-19 meststof is een uitgebalanceerde meststof, maar is niet goed voor alle planten. De beste manieren om deze meststof te gebruiken zijn:

 • Bemest fruitbomen eenmaal per jaar met 1-2 pond 19-19-19 meststof.
 • Strooi 2,5 pond 19-19-19 meststof voor elke 1000 vierkante meter tuinoppervlak. Herhaal dit elke 3-4 weken totdat het groeiseizoen eindigt.
 • Bemest uw gazon niet met 19-19-19. Het bevat niet de juiste voedingsstoffenbalans voor gezond gras.
 • Vermijd het bemesten van tomaten met 19-19-19 meststof: een teveel aan stikstof kan de tomaten doen rotten aan de tros.
 • Gebruik 19-19-19 als meststof voor tuin en fruitbomen.

Triple-19 meststof draagt misschien niet bij tot een gezond gazon, maar het kan de productie van uw fruitbomen, bloemen en verschillende gangbare tuingroenten stimuleren. Door 19-19-19 effectief te gebruiken, kunt u de groei van planten stimuleren en genieten van een overvloedige tuin.

Scroll naar boven