Boston klimop is een populaire keuze onder veel tuiniers, maar zoals elke plant kan het problemen ontwikkelen. U kunt merken dat uw wijnstokken zijn aangetast door spint of de gevreesde Japanse kever. Beide zijn altijd op zoek naar wijnstokken om zich mee te voeden. Een ander belangrijk probleem om voor uit te kijken is een schimmelinfectie genaamd Guignardia bidwellii, die snel kan opduiken. Overvoeding is een potentieel probleemMet de juiste tactiek kunnen al deze veel voorkomende problemen met Boston klimop worden verholpen. Uw plant zal dan blijven gedijen.

4 dingen die mis kunnen zijn met uw Boston Ivy

Boston klimop is geen onderhoudsintensieve klimplant, maar bepaalde problemen kunnen de gezondheid ervan beïnvloeden. Wees hier alert op zodat u ze direct kunt aanpakken om uw klimop snel te laten groeien. Hieronder staan 4 zaken die de gezondheid van uw Boston klimop negatief kunnen beïnvloeden en hoe u deze problemen kunt verhelpen:

Japanse kevers

In het vroege voorjaar beginnen de Japanse kevers uit te komen, waarna ze ongeveer een maand leven. Zelfs in die korte periode kan een zwerm kevers uw Boston klimopplant volledig skeletteren. Het meest duidelijke teken van een Japanse keverplaag zijn meerdere gaten in de bladeren van uw Boston klimop.

 • In slechts 30 dagen kunnen Japanse kevers zwermen en Boston klimop doden.
 • Het grootste teken van een keverplaag zijn de vele gaten in de bladeren.
 • Deze kevervallen zijn de snelste manier om Japanse kevers te doden.
 • Deze onkruidverdelger is een geweldige manier om te voorkomen dat Japanse kevers in de toekomst terugkeren.
Spectracide Bag-A-Bug Japanse keverval (Verpakking van 2) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

De twee meest effectieve remedies tegen Japanse kevers zijn kevervallen en wormdoders. Kevervallen die rond uw wijnstokken worden geplaatst, vangen snel honderden kevers per keer. Een andere geweldige manier om ze volledig uit te schakelen is om vooraf een wormdoder te verspreiden. Engerlingen groeien op tot kevers. Door larven te doden, doodt u de onvolwassen kevers voordat er schade wordt aangericht. Gebruik een wormdoder diebevat Dylox voor de beste resultaten.

BioAdvanced 700740M 24-Hour Grub Plus for Lawns Ant, Tick, and Insect Killer, 5,000 sqft, Ready-to-Spread Granules, Standard Bag. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Spint

Spint treft vaak Boston klimop, vooral in hete, droge klimaten. De mijten zijn meestal rood of wit van kleur, en zuigen de sappen uit de plant, waardoor de bladeren vlekken ontwikkelen en afvallen. Ze verzwakken ook de wijnstok in het algemeen, waardoor uw Boston klimop vatbaar wordt voor andere plagen en ziekten.

 • Spint gedijt goed in droge, hete klimaten.
 • Spint beschadigt Boston klimop door de sappen van de plant op te zuigen.
 • Bladvlekken, gevolgd door dode bladeren, zijn een duidelijk teken van een spintplaag.
 • Gebruik dit biologische insecticide speciaal voor spint.

Bestrijdingsmiddelen die speciaal voor mijten zijn ontwikkeld, moeten uw eerste keuze zijn. Algemene insecticiden zijn namelijk niet altijd effectief tegen spint. Dit hangt af van hoe erg de plaag is. Gebruik bij twijfel een middel dat specifiek gericht is tegen spint.

Mammoet CANNCONTROL Geconcentreerde Insecticide Spray voor Planten, Biologische Bestrijdingsmiddelen voor Groente en Spint voor Binnen Buiten Planten (250 ml) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Guignardia bladvlekkenziekte

Guignardia bidwellii, ook wel Guignardia bladvlekkenziekte genoemd, is een schimmelziekte die klimplanten aantast. Het is een opportunistische schimmel die gedijt op het vocht dat door de natuurlijke kleefkracht van Boston klimop wordt gecreëerd.

 • Guignardia bladvlekkenziekte verpest het mooie uiterlijk van Boston klimop.
 • Lichtbruine ringen met een zwarte rand zijn de gemakkelijkste manier om een Guignardia-infectie te herkennen.
 • Spuit dit fungicide in het vroege voorjaar om deze ziekte te voorkomen.

Gevlekte, lichtbruine ringen met een zwarte rand zijn het duidelijkste teken van deze infectie. Er kunnen ook gaten in de bladeren ontstaan. Deze schimmel doodt uw klimop niet, maar verpest wel zijn mooie uiterlijk. Er zijn twee goede manieren om Guignardia bladvlekkenziekte te voorkomen: besproei de klimop aan het begin van de lente met een schimmelwerend middel en zorg ervoor dat er geen rottend blad op de grond rond uwplanten.

Bonide 811 Koper 4E Fungicide 16oz (473ML) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Overvoeding

Overvoeding is een probleem dat vaak door tuiniers over het hoofd wordt gezien. Natuurlijk wilt u dat uw Boston klimop weelderig groeit en bloeit, en de snelste manier om dat te doen is door kunstmest te gebruiken. Boston klimop heeft echter de neiging om te "overeten". Als dit gebeurt, worden uw ranken te dik en vol.

 • Overvoede Boston klimop kan zichzelf vernietigen.
 • Elimineer kunstmest om dit probleem te verhelpen.

Te veel kunstmest zorgt ervoor dat uw wijnstokken in elkaar gaan groeien, wat ze uiteindelijk vernietigt. Ze kunnen ook proberen hun groei uit te breiden naar nieuwe plaatsen, maar dit zullen meestal niet de plaatsen zijn die u verkiest. De snelste en gemakkelijkste remedie om te weelderig geworden wijnstokken af te zwakken is het gebruik van kunstmest te elimineren. Dit verhelpt bijna altijd het probleem.

Waarom worden de bladeren van uw Boston Ivy bruin?

Als de bladeren van uw Boston klimop bruin worden, is dat meestal een teken van schimmel. De bruine vlekken ontwikkelen zich meestal in het midden van de geïnfecteerde bladeren van de plant. Ze kunnen zich zelfs combineren tot grotere vlekken van dood weefsel. Er kunnen ook kleine zwarte schimmelsporen aanwezig zijn.

 • Bruine vlekken op Boston klimop wijzen meestal op een schimmelinfectie.
 • Laat de bladeren niet nat worden als u uw wijnstokken water geeft.
 • Mulch het gebied rond uw wijnstokken.
 • Snijd geïnfecteerde bladeren onmiddellijk weg.

Knip geïnfecteerde bladeren onmiddellijk af en besproei de wijnstokken grondig met een koperhoudend fungicide. Als u uw wijnstokken water geeft, laat de bladeren dan niet nat worden, maar besproei alleen de grond. Mulching rond het gebied waar uw wijnstokken de aarde raken, kan voorkomen dat schimmelsporen worden opgeworpen tijdens regenbuien.

Waarom verwelkt uw Boston Ivy?

De belangrijkste reden dat uw Boston klimop plant verwelkt is een gebrek aan water. Dit geldt vooral als de bladeren ook bruin of geel worden. Als uw wijnstokken worden blootgesteld aan constante zon en hete temperaturen, kan dit ook leiden tot verwelking.

 • Te veel zon en gebrek aan water kunnen de klimop uit Boston doen verwelken.
 • Laat uw stervende wijnstokken snel herleven door ze op de juiste manier water te geven.
 • Knip dood loof onmiddellijk terug om de normale groei te stimuleren.

Herstel uw stervende plant door hem voldoende water te geven en zo nodig te bemesten. Knip alle droge of verkleurde bladeren terug om een gezonde, groene groei te bevorderen.

Boston Ivy problemen waar u mee te maken kunt krijgen

Enkele van de meest voorkomende problemen waarmee u te maken kunt krijgen met uw Boston klimop plant zijn:

 • Japanse kevers eten de bladeren van Boston klimop in het voorjaar.
 • Spint verslindt Boston klimop in hete, droge gebieden.
 • Bruine, zwart omrande bladvlekken zijn een teken van een schimmelinfectie.
 • Te veel kunstmest kan een sterke groei van Boston klimop veroorzaken, gevolgd door verwelking.

Als ze onbeheerd blijven, kunnen ze allemaal dodelijk zijn voor Boston klimop. Met het juiste pesticide of fungicide kunt u echter insecteninvasies en ziekten terugdringen. Als uw Boston klimop overbemest was, stop dan gewoon met bemesten en uw plant zou weer moeten opleven.

Scroll naar boven