Natria vs Roundup

Natria is een onkruidverdelger ontworpen als een veilige vervanging voor Roundup. Natria en Roundup zijn beide niet-selectieve herbiciden, wat betekent dat ze alle soorten planten en gras aanvallen. Dit maakt Natria een goed alternatief voor Roundup.

Ondanks beweringen dat Natria een natuurlijke of milieuveilige onkruidverdelger is, bevatten zowel Natria als Roundup synthetische herbiciden. Roundup bevat Glyfosaat, evenals andere ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Natria bevat geen Glyfosaat, maar wel Maleic Hydrazide, dat ook een hele reeks schadelijke effecten kan hebben op in het wild levende dieren.

Wat is het verschil tussen Natria en Roundup?

Natria en Roundup zijn twee volledig verschillende formuleringen van herbiciden zonder gemeenschappelijke actieve bestanddelen. Dit betekent dat geen van de gezondheids- en milieurisico's van Roundup van toepassing zijn op Natria, en omgekeerd.

 • Natria en Roundup zijn volledig verschillende herbicideformules zonder gemeenschappelijke actieve bestanddelen.
 • Zowel Natria als Roundup zijn niet-selectieve herbiciden - ze vallen alle soorten planten aan, inclusief onkruid, grassen, bomen, tuinplanten en ongewenste vegetatie.
 • Zowel Natria als Roundup zijn post-emergente herbiciden. Ze vallen alleen actief groeiende planten aan en voorkomen niet dat zaden uitlopen.
 • Natria kan worden gebruikt in plaats van Roundup bij de bestrijding van onkruid en gras.

Hoewel het volledig verschillende formuleringen zijn, werken Natria en Roundup op dezelfde manier. Beide herbiciden zijn niet-selectief, wat betekent dat ze alle actief groeiende planten aanvallen. Dit betekent dat ze zowel onkruid als uw gazongras zullen doden. Ook zijn zowel Roundup als Natria na-opkomst-herbiciden die niet in de grond blijven hangen. U kunt een gebied dat met Natria of Roundup is behandeld na 5 dagen opnieuw beplanten. Dit is de enige manier om te voorkomen dat er onkruid in de grond terechtkomt.maakt Natria een goed alternatief voor Roundup.

Wat is het actieve ingrediënt in Natria?

Natria heeft twee actieve bestanddelen: ammoniakzeep van vetzuren en maleïnehydrazide.

 • Natria bevat 2 actieve ingrediënten.
 • Geammoniseerde zeep is het actieve bestanddeel in Natria dat bovengrondse plantengroei doodt.
 • Maleïnezuur is het chemische herbicide in Natria dat plantenwortels aanvalt om hergroei te voorkomen.

Geammoniseerde zeep is een natuurlijk verkregen vetzuur dat werkt als een sterk detergent om celwanden af te breken en plantenweefsel uit te drogen. Maleïnehydrazide is een onkruidverdelger die voor het eerst werd ontwikkeld in de jaren 1950 en die de chromosomen van planten aantast, waardoor de wortelgroei stopt en de plant volledig wordt gedood.

Wat is het actieve ingrediënt in Roundup?

Glyfosaat is het actieve bestanddeel van Roundup. Deze verbinding dringt planten binnen via de bladeren en verhindert dat de plant aminozuren aanmaakt die nodig zijn voor de fotosynthese. Glyfosaat verhindert de plant om nieuwe cellen aan te maken en doodt haar daardoor.

Wat is beter: Natria of Roundup?

Natria en Roundup zijn beide gebruiksklare herbiciden die voorgemengd worden geleverd. Voor deze vergelijking vergelijken we de volgende producten:

 • Natria Grass & Onkruidbestrijding: Bevat 3,68% geammoniseerde zeep van vetzuren en 0,5% Maleic Hydrazide.
 • Roundup III: met 2% glyfosaat

Laten we beide herbiciden eens nader bekijken om te bepalen welk product beter is voor onkruidbestrijding en veiliger voor gebruik in uw tuin.

Wat doodt meer onkruid? Natria vs. Roundup

Zowel Natria als Roundup doden hetzelfde spectrum van planten. Omdat beide niet-selectieve onkruidverdelgers zijn, vallen ze alle plantensoorten aan. In gebruiksklare concentraties zijn Natria noch Roundup echter extreem krachtig. Hoewel ze beide invasieve grassen en gewone onkruiden doden, zijn ze minder effectief in het doden van enkele van de lastigste onkruiden zoals wijnstokken, houtachtige planten en struiken.

 • Natria en Roundup zijn beide niet-selectieve onkruidverdelgers die alle plantensoorten aanvallen.
 • Beide onkruidverdelgers werken het best bij toepassing op grassen en gewone onkruiden.
 • Natria en Roundup vereisen beide herhaalde toepassingen om grotere wijnstokken, houtachtige planten en struiken te doden.

Hoewel de individuele resultaten kunnen variëren, zijn de onkruidverdelgende krachten van Natria en Roundup zeer vergelijkbaar. Het is belangrijk op te merken dat, aangezien beide onkruidverdelgers niet-selectief zijn, zij alle gras of sierplanten waarop zij worden toegepast zullen beschadigen.

Snelwerkende onkruidverdelger Roundup
 • Doodt taai onkruid en invasieve grassen.
 • U kunt zien resultaten binnen 3 uur .
 • U hoeft niet te mengen ingrediënten of formules.
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Natria vs. Roundup: Wat doodt onkruid sneller?

Natria doodt onkruid in 7 dagen. Dit steekt gunstig af bij Roundup, dat onkruid tot aan de wortel doodt in 7-14 dagen.

 • Beide producten kunnen binnen 2 uur de eerste resultaten laten zien.
 • Natria heeft minstens 7 dagen nodig om onkruid tot op de wortel te doden.
 • Roundup doodt onkruid volledig in 7-14 dagen.

Nogmaals, de twee onkruidverdelgers zijn even doeltreffend en snel in het systemisch doden van onkruid. Dit versterkt het argument dat Natria een goed alternatief is voor Roundup.

Gemakkelijk toe te passen onkruidverdelger Natria
 • Niet-selectief herbicide dat doodt een verscheidenheid aan onkruid .
 • Je zult merken resultaten binnen 24 uur .
 • Gemakkelijk voor u om toe te passen naar door onkruid aangetaste gebieden.
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Is Natria veilig vergeleken met Roundup?

Natria wordt aangeprezen als een natuurlijk alternatief voor Roundup dat als "laag risico" voor huisdieren wordt beschouwd. Dit verdient echter nader onderzoek. Hoewel de geammoniseerde zeep in Natria een organische stof is, bevat het ook Maleic Hydrazide. Van dit herbicide en zijn "chromosoomafbrekende" aanvalsvector is aangetoond dat het schadelijk is voor dieren.

 • De actieve bestanddelen van Natria zijn niet in verband gebracht met kanker.
 • Maleic Hydrazide in Natria is in sommige studies in verband gebracht met chromosoomafwijkingen bij insecten, vissen en zoogdieren.
 • Glyfosaat, het actieve bestanddeel van Roundup, is in verband gebracht met een verhoogd risico op non-Hodgkins Lymfoom bij mensen.
 • Van andere ingrediënten in Roundup is bekend dat ze schadelijk zijn voor in het water levende dieren.

Roundup wordt door velen beschouwd als schadelijk voor mens en milieu. Hoewel niet vermeld als actief bestanddeel, is de in Roundup gebruikte oppervlakte-actieve stof POEA gevaarlijk voor in het water levende dieren, vooral vissen. Omdat Roundup dit bestanddeel bevat, is het niet veilig voor gebruik in de buurt van waterlichamen.

Is Natria biologisch?

Natria is geen biologisch product. Het bevat het synthetische herbicide Maleic Hydrazide. Hoewel Natria veiliger is voor menselijk gebruik dan Roundup, is het geen chemicaliënvrij product, en kan het nog steeds schadelijk zijn voor het milieu. Dit is reden tot bezorgdheid. Als u een volledig natuurlijk afgeleid herbicide wilt, overweeg dan het gebruik van Ammonium Nonanoate, dat is afgeleid van plantaardige oliën.

Is Natria een goed alternatief voor Roundup?

Natria is goed te vergelijken met Roundup omdat het hetzelfde brede scala aan planten en onkruid doodt, en net zo snel werkt. Pas echter op voor beweringen dat Natria een "natuurlijke" of "biologische" onkruidverdelger is. Het bevat het herbicide Maleic Hydrazide als een actief ingrediënt. Zowel Roundup als Natria bevatten ingrediënten die in verband zijn gebracht met schade aan het milieu. Aan de andere kant, Natria doet geenNatria is dus een veiliger alternatief voor Roundup, maar het is niet volledig natuurlijk of risicoloos.

Scroll naar boven