Moet Primer er streperig uitzien?

Primer hoort er niet streperig uit te zien of zichtbare druiplijnen te hebben. Hoewel primer de oude verflagen niet volledig hoeft te bedekken om uw nieuwe verf er vlekkeloos op te laten komen, moet primer op een gelijkmatige manier worden aangebracht. Zorg ervoor dat u het oppervlak bedekt met een gelijkmatige laag primer, waarbij u uw roller vaak opnieuw gebruikt. Wanneer u donkere kleuren of gebeitste muren bedekt, kan het nodig zijn om het volgende aan te brengen2 lagen grondverf.

Hoe moet de grondverf er voor het schilderen uitzien?

Voordat u begint met het aanbrengen van afwerklagen, moet de grondverf een gelijkmatige laag over het bestaande oppervlak vormen. Hij mag geen strepen, druiplijnen of grote verschillen in dekking vertonen. Een ongelijke of streperige laag grondverf kan resulteren in een ongelijkmatige verflaag.

 • De primer moet er gelijkmatig en uniform uitzien.
 • Er mogen geen strepen, druppels of ongelijkmatige kleur op uw grondlaag zitten.
 • De vorige verfkleur mag best een beetje door de grondverf heen komen.

Hoewel primer voor een vrij uniforme uitstraling moet zorgen voordat u gaat schilderen, hoeft hij oude verfkleuren niet volledig te bedekken. Als u een donkere kleur overschildert, kan deze nog steeds door 2 lagen primer heen te zien zijn. De primer zal echter nog steeds dienen als een uitstekend oppervlak waarop uw uiteindelijke verfkleur zich kan hechten. De afwerklaag zal de oude verfkleur verbergen.

Hoe voorkom je strepen in de grondverf?

Om te voorkomen dat uw grondverf er streperig uitziet, begint u met een grondverf van hoge kwaliteit. Gebruik vervolgens een roller met een nap van ⅜ inch om deze aan te brengen op muren en plafonds. Breng de verf gelijkmatig aan. U moet uw roller vaak bijvullen, maar dit zorgt voor een gelijkmatige dekking. Als u rollerafdrukken op uw muur ziet, is de kans groot dat u niet genoeg verf gebruikt.

 • Deze primer op waterbasis zorgt voor een gelijkmatige dekking en verbergt vlekken.
 • Breng de primer aan met een roller met een ⅜" nap.
 • Breng de primer gelijkmatig aan. Als er strepen en rolsporen zijn, moet u meer verf op uw roller doen.
 • Gebruik een tweede laag grondverf op oppervlakken waar een enkele laag geen gelijkmatige dekking geeft.

Als de grondverf na één laag streperig of ongelijkmatig is, of geen dekking geeft, dan is het tijd voor nog een laag verf om die rolsporen te verbergen. Poreuze oppervlakken, zoals nieuwe gipsplaat, zuigen verf op. Het is belangrijk om een gelijkmatig gegrond oppervlak te creëren waarop uw eindverf kan hechten. Dit zal resulteren in een mooi afgewerkt schilderproject.

KILZ 2 Multi-Surface Stain Blocking Interior/Exterior Latex Primer/Sealer, Wit, 1 kw. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Moet Primer oude verf bedekken?

Primer hoeft de oude verf niet volledig te bedekken om effectief te zijn. Het is niet nodig om lagen primer aan te brengen totdat u een wit "blanco canvas" krijgt. Primer fungeert als een barrière waardoor de nieuwe verf kan hechten en een optimale dekking biedt. Zelfs als u door de primer heen nog tinten van de oude kleur kunt zien, doet hij nog steeds zijn werk.

 • Primer hoeft de oude verf niet volledig te verbergen om goed te werken.
 • Zelfs als u door de grondverf heen nog sporen van de oude verfkleur ziet, zal de nieuwe verf aan de grondverf hechten en een goede dekking bieden.
 • Breng bij donker geschilderde of gebeitste muren een tweede laag grondverf aan om ervoor te zorgen dat uw muur goed gegrond is.

Hoewel grondverf een kamer niet terug hoeft te brengen naar blank wit om effectief te zijn, is het toch goed om een tweede laag grondverf aan te brengen bij zware overschilderingen. Als u een donker geschilderde muur verandert in een lichte muur, breng dan 2 lagen grondverf aan voordat u overschildert met uw lichte kleur.

Hoeveel lagen grondverf hebt u nodig?

Bij het overschilderen van plafonds en lichte muren met minimale vlekken of vlekken is één laag grondverf meestal voldoende. Als u een nieuwe muur schildert (zoals nieuwe gipsplaten), een bevlekte muur of een donker geschilderde muur, breng dan 2 lagen grondverf aan.

 • 1 laag grondverf is voldoende voor licht geschilderde muren en plafonds zonder vlekken.
 • 2 lagen grondverf is het beste voor nieuwe, gerepareerde, gebeitste of donker geschilderde oppervlakken.
 • Als uw eerste laag grondverf streperig of ongelijk is, breng dan altijd een tweede laag aan.

Vergeet niet dat het nooit kwaad kan om een tweede laag grondverf aan te brengen. Als u rolsporen of kwaststrepen op de muur ziet, of als de grondverf streperig is, breng dan een tweede laag aan, ongeacht het oppervlak eronder. Dit zal resulteren in een beter afgewerkt product.

Hoe lang moet u wachten tussen twee grondlagen?

Laat uw primer ten minste 24 uur uitharden voordat u eroverheen schildert. Deze regel geldt ongeacht of u een tweede laag primer of een laag gekleurde verf aanbrengt. Primer heeft 24 uur nodig om uit te harden, zodat hij aan het muuroppervlak hecht en de ideale ondergrond vormt voor de volgende verflaag.

 • Wacht 24 uur tussen de lagen grondverf.
 • Primer heeft 24 uur nodig om uit te harden en de beste ondergrond te bieden voor nieuwe verf.
 • Te vroeg over de primer heen schilderen leidt tot afbladderen, bobbelen en aantasting van de verf.

Zelfs als uw grondverf droog aanvoelt, moet u de volle 24 uur wachten voordat u een tweede laag aanbrengt. Te vroeg over de grondverf heen schilderen leidt tot bobbelen en afbladderen van de verf. Het is het beste om de volle 24 uur te wachten voordat u die nieuwe laag verf aanbrengt om de meest duurzame verf te creëren.

Moet Primer doorzichtig zijn?

Hoewel het goed is om door de primer heen vleugjes van de oude kleur te zien, mag uw primer geen streperig of ongelijkmatig uiterlijk hebben. Om u voor te bereiden op succes met primer:

 • Gebruik een hoogwaardige primer.
 • Breng de primer aan op muren en plafonds met een ⅜" nap roller.
 • Strijk de primer gelijkmatig uit, zonder strepen en zonder zichtbare individuele rolsporen.
 • Breng 2 lagen grondverf aan op nieuwe muren, gebeitste muren en donker geschilderde oppervlakken.
 • Wacht 24 uur tussen de lagen grondverf.

Door deze regels te volgen, krijgt u een gelijkmatige dekking met uw primer. Het eindproduct zal een ongelooflijke verfklus zijn met gladde muren die alle vorige verfkleuren verbergen.

Scroll naar boven