Kun je mos van bakstenen verwijderen met azijn?

U kunt azijn veilig gebruiken om mos van bakstenen te doden en te verwijderen. Om de klus te klaren, maakt u een mengsel van twee delen water op één deel azijn. Gebruik vervolgens een spuitfles om de mosgroei grondig met dit mengsel te besproeien. Geef de azijn 1-2 dagen de tijd om het mos te doden. Zodra het mos zijn groene kleur heeft verloren en bruin begint te worden, zal het zijn greep op uw bakstenen verliezen en veel gemakkelijker te verwijderen zijn.opruimen.

Zal azijn mos op bakstenen tegels doden?

Hoewel azijn niet goed is in het doden van onkruid tot op de wortel, is het geweldig voor het doden van mos. Het azijnzuur in azijn verbrandt en beschadigt het mos, waardoor het snel doodgaat. U hoeft ook geen supersterke tuinbouwazijn te gebruiken. Een mengsel van water en witte azijn uit uw keukenkastje klaart de klus prima.

 • Azijn werkt zeer goed om mos te doden op baksteen, beton en andere harde oppervlakken.
 • Een oplossing van azijn en water doodt het mos snel.
 • U kunt witte azijn of appelciderazijn gebruiken om mos te doden.

De reden waarom azijn zo goed werkt bij het doden van mos is dat mos zeer ondiepe wortels heeft. In tegenstelling tot andere planten, waarvan de wortels door de grond tegen azijn worden beschermd, zal azijn alle delen van het mos aanvallen. Bovendien is azijn, in tegenstelling tot herbiciden zoals Roundup, veilig en gemakkelijk te gebruiken om de groei van mos te doden.

Hoe lang duurt het voordat azijn mos doodt?

Nadat u het mos met azijn hebt bespoten, laat u het mos minstens 24 uur de tijd om af te sterven. Het azijnzuur in de azijn heeft tijd nodig om te werken, het mos te verbranden en uit te drogen. Binnen 1-2 dagen zal het voorheen groene mos bruin zijn geworden. Bruin, dood mos is veel gemakkelijker te verwijderen met een hogedrukreiniger, tuinslang of harde borstel dan groen mos.

 • Azijn doodt mos in ongeveer 24 uur.
 • Beweringen dat azijn mos in 10 minuten doodt, zijn onjuist.
 • U weet dat het mos dood is als het bruin wordt.

Luister niet naar beweringen dat azijn mos in 10 minuten doodt. Het duurt veel langer voordat het zuur het mos ernstig aantast. Mos dat enkele minuten geleden met azijn is behandeld, zal zich nog steeds aan uw bakstenen vastklampen. U moet de azijn de tijd geven om te werken - dat maakt het opruimen veel gemakkelijker.

Zal azijn bakstenen beschadigen?

Onverdunde azijn kan bakstenen verkleuren. Een goed mengsel van azijn en water is echter zo verdund dat het uw bakstenen niet schaadt, maar het mos wel doodt. Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, meng dan 2 delen water voor elk 1 deel azijn. Dit verdunt de azijn genoeg om uw bakstenen niet te beschadigen of te verkleuren.

5 stappen voor het doden van mos met azijn

Voordat u naar de hogedrukreiniger grijpt en urenlang hardnekkig mos van uw stenen schuurt, is het een goed idee om het mos te doden met een azijnoplossing. Als het mos eenmaal dood is, kunt u het gemakkelijk verwijderen. Hier leest u hoe u azijn kunt gebruiken om de klus te klaren.

Meng azijn en water in een spuitfles

Meng in een spuitfles 1 deel azijn met 2 delen water. Dit mengsel is ideaal omdat het de dodende kracht heeft om mos uit te roeien, maar uw bakstenen niet beschadigt. Wij geven de voorkeur aan witte azijn voor deze klus, maar u kunt ook appelciderazijn gebruiken als u dat liever hebt.

Spuit het mengsel op de bakstenen

Gebruik uw spuitfles om een ruime hoeveelheid van het mengsel van azijn en water op het mos aan te brengen. Mos is over het algemeen vochtig, dus zorg ervoor dat de azijnoplossing goed contact maakt door de mosgroei grondig te besproeien. Dit zal meer mos doden en voorkomen dat u binnenkort opnieuw moet sproeien.

Wacht

Geef de azijn ten minste 24 uur de tijd om het mos volledig te doden. Het azijnzuur in de azijn kan het mos binnen enkele minuten verkleuren, maar u hebt 1-2 dagen nodig om het mos volledig af te sterven. Als het eenmaal dood is, moet het mos bruin zijn en gemakkelijk van de stenen af te trekken. Dit komt omdat dode moswortels snel hun houvast verliezen.

Verwijder het mos

U kunt een hogedrukreiniger op een zachte stand gebruiken om het dode mos van uw bakstenen te verwijderen. Als u bang bent dat een hogedrukreiniger uw bakstenen of de mortel ertussen kan beschadigen, gebruik dan een tuinslangspuit of een schrobborstel. Een stijve bezem kan ook nuttig zijn voor het verwijderen van mosgroei van bakstenen muren en paden.

Voorkom dat mos terugkomt

Om te voorkomen dat mos terugkomt, reinigt u uw bakstenen 1-2 keer per jaar met azijn en water. Deze preventieve behandeling doodt kleine moszaadjes voordat ze wortel schieten. Een preventieve behandeling houdt uw bakstenen schoon, en een jaarlijkse schoonmaakbeurt gaat sneller dan een grondige reiniging van veel mosaanslag.

Doodt azijn mos op bakstenen?

Je kunt mos op bakstenen gemakkelijk zelf doden met een azijnoplossing. Om de klus te klaren:

 • Meng 2 delen warm water met 1 deel azijn.
 • Gebruik een spuitfles om het schoonmaakmiddel met azijn op het mos te spuiten.
 • Wacht 24 uur tot het mos is afgestorven.
 • Verwijder het mos van de stenen door ze onder druk te wassen of te schrobben.
 • Was uw bakstenen 1-2 keer per jaar met de azijnoplossing om te voorkomen dat het mos terugkeert.

Met een beetje warm water en azijn kunt u glad, lelijk mos van uw bakstenen verwijderen en uw huis er weer onberispelijk uit laten zien.

Scroll naar boven