Knoflook bewaren voor het planten

Bewaar uw knoflook voor het planten in goed geventileerde containers die op ongeveer 30°F (-1°C) worden gehouden. Voor de beste resultaten kiest u een ruimte die ook op een vochtigheidsniveau van 65-70 procent blijft. Voordat u de knoflook bewaart, moet u de bollen genezen, controleren op schade en vervolgens de grootste exemplaren selecteren. Goed bewaarde knoflook blijft ongeveer 9 maanden goed. Door de knoflook te koelen kan het vernalisatieproces op gang komen.Maar gebruik nooit luchtdichte verpakkingen, anders gaat er schimmel groeien.

6 tips voor het bewaren van knoflook vóór het planten

Goed bewaarde knoflook zal in het volgende groeiseizoen gezonde planten opleveren. Als resultaat krijg je grote, stevige knoflookbollen, waardoor het alle moeite waard is. Gebruik gewoon deze tips om je knoflook met succes te bewaren voordat het de juiste tijd is om je knoflook in de grond te planten.

Laat uw knoflook drogen voordat u de bollen bewaart.

Knoflookbollen bewaren begint met het droogproces. De verse knoflookbollen moeten in een schaduwrijke, goed geventileerde ruimte rijpen. U kunt ze uitspreiden op een rooster of ze ophangen aan de stengels. Laat de knoflook 2-3 weken rijpen. Ze zijn klaar met rijpen als de hals vernauwt en de buitenste schil volledig droog aanvoelt.

Controleer de lampen zorgvuldig op schade

Bekijk alle gerijpte knoflookbollen op tekenen van schade. De papierachtige omhulling moet er volledig intact uitzien zonder inkepingen, sneden of schaafwonden. Alle bollen die tekenen van schade vertonen, moeten meteen worden gebruikt. Anders zullen ze snel gaan rotten. De schimmel kan zich zelfs verspreiden naar bollen in de buurt.

Gebruik alleen de grootste kruidnagels voor het planten

Selecteer de bollen met de grootste tenen om volgend seizoen te planten. De grote tenen hebben immers de beste kans om de grootste bollen te produceren. Leg dus de bollen die waarschijnlijk een grote oogst zullen opleveren apart. Scheid de tenen nu nog niet. U wilt de knoflook intact bewaren om de afzonderlijke tenen te beschermen tegen beschadiging.

Doe de knoflook in goed geventileerde bakken

Plaats de knoflookbollen die opzij zijn gelegd voor het planten in goed geventileerde containers. Overweeg het gebruik van een gaaszak, kleine houten krat of kartonnen doos. Sla de plastic materialen helemaal over. Gebruik ook geen luchtdichte containers. Bij opslag zonder goede ventilatie kan er schimmel ontstaan op uw knoflook, waardoor het wordt vernietigd.

Houd de temperatuur rond de 30 graden

Knoflook die wordt bewaard voor het planten moet in het bereik van 30°F (-1°C) blijven. De lage temperaturen houden de knoflook slapend tot het tijd is om te planten in de herfst. Knoflook die wordt bewaard voor later gebruik kan in plaats daarvan in temperaturen van 30-50°F (-1-10°C) blijven. Een onverwarmde schuur of garage kan het beste werken, afhankelijk van uw klimaat. Diepvriezers zijn een andere keuze, zolang u ze op de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad houdt.

Streef naar een vochtigheidsgraad van 65 tot 70 procent.

Houd naast de lage temperaturen ook de luchtvochtigheid op 65-70 procent. De luchtstroom en de lage relatieve vochtigheid voorkomen dat de tenen gaan rotten. Het gebrek aan extra vocht in de lucht beschermt de knoflook ook tegen schimmelgroei.

De gezondste planten komen van goed bewaarde knoflook. Neem dus zeker de tijd om uw knoflook voor te bereiden voor opslag en bewaar het veilig tot het herfstplantseizoen aanbreekt. U zult aan het eind van het volgende groeiseizoen goed beloond worden voor de moeite.

Hoe lang kun je knoflook bewaren voor het planten?

Knoflook blijft ongeveer 9 maanden goed als het goed wordt bewaard. U hoeft de knoflook echter hoogstens 5 maanden te bewaren. Knoflook wordt geoogst in juni tot en met augustus. Daarna moet u de opgeslagen teentjes in september tot en met november planten.

 • Knoflookbollen zijn tot 9 maanden houdbaar als ze goed worden bewaard.
 • U hoeft de bollen misschien maar 5 maanden te bewaren voordat het herfstplantseizoen aanbreekt.
 • De knoflookoogst vindt plaats in de zomer en het plantseizoen begint in september.
 • Verkeerde opslag van knoflook kan al na een maand leiden tot beschimmelde tenen.
 • Controleer uw knoflook regelmatig en verwijder rotte bollen onmiddellijk om de rest te beschermen.

Verkeerde opslag van knoflook kan leiden tot rotte, beschimmelde tenen veel eerder dan 5 maanden. Controleer de knoflook om de paar weken om ervoor te zorgen dat alle bollen er droog en gezond uitzien. Als u rottende bollen ziet, verwijder ze dan voordat ze de rest kunnen beschadigen. Rot kan zich snel verspreiden van de ene knoflookbol naar de andere. Door beschimmelde exemplaren vroeg te verwijderen, voorkomt u dat een slechte knoflookplant de hele bos verpest.

Moet u knoflook koelen voor het planten?

Koel knoflook tot 3 weken voor het planten om het vernalisatieproces op gang te brengen. Dit is alleen een goede keuze als uw winters de knoflookteentjes niet genoeg aan kou blootstellen. Knoflook heeft 6-8 weken blootstelling aan temperaturen onder de 4°C nodig om goed te groeien. U kunt deze stap dus overslaan als u uw knoflook bewaart in het aanbevolen bereik van 4°C.

 • Overweeg om knoflook 3 weken te koelen voor het planten.
 • U hoeft de knoflook alleen in de koelkast te leggen als het 's winters niet koud genoeg is.
 • Door knoflook te bewaren bij 30°F (-1°C) is het niet meer nodig om het voor het planten te koelen.
 • Blootstelling aan koude temperaturen start het vernalisatieproces dat leidt tot bolvorming.
 • Zonder vernalisatie zal de knoflook geen grote bollen met afzonderlijke tenen krijgen.

Vernalisatie geeft de eenzame knoflookteen het signaal om zich in vele teentjes te splitsen. Door dat proces produceert de knoflook grote bollen vol afzonderlijke teentjes. Bij gebrek aan voldoende lage temperaturen blijft de knoflook vaak zonder oogstbare bol achter.

Kun je knoflook in een afgesloten bak bewaren voor het planten?

Bewaar knoflook voor het planten nooit in een afgesloten container. Bewaar uw knoflook voor het eten ook niet in een afgesloten container. Het beste is een goed geventileerde ruimte met veel luchtcirculatie. Anders kan de knoflook gaan rotten en schimmelen.

 • Bewaar knoflook voor planten of eten nooit in een afgesloten verpakking.
 • Knoflook die in gesloten verpakkingen wordt bewaard, kan gaan rotten of schimmelen.
 • Maak een knoflookvlecht als je de bakjes wilt overslaan.
 • U moet de stengels intact laten, zodat u de knoflook samen kunt vlechten.
 • Bewaar gevlochten knoflook op een droge, koele en goed geventileerde plaats.

Overweeg om een knoflookvlecht te gebruiken als u de bakken helemaal wilt overslaan. Gebruik daarvoor de stengels om de knoflookteentjes samen te vlechten. Voeg steeds teentjes toe aan de vlecht. Hang de gevlochten knoflook vervolgens op in een droge, koele en goed geventileerde ruimte.

Hoe bewaar je knoflook voor het planten?

Bewaar knoflook voor opplant bij 30°F (-1°C) in een goed geventileerde ruimte. Houd de vochtigheidsgraad tussen 65 en 70 procent. Laat de bollen rijpen, controleer ze op beschadigingen en selecteer vervolgens de grootste tenen om ze klaar te maken voor de opslag. Knoflook blijft 9 maanden goed als het goed wordt bewaard.

 • Bewaar knoflook bij -1°C en 65-70% vochtigheid.
 • Laat de bollen altijd genezen, controleer ze op beschadigingen en selecteer de grootste voor het planten.
 • Goed bewaarde knoflook blijft tot 9 maanden goed.
 • Leg knoflook 3 weken in de koelkast voor het planten als de winters bij jullie niet koud zijn.
 • Bewaar knoflook nooit in luchtdichte verpakkingen, anders gaan de teentjes rotten en schimmelen.

In gebieden zonder koude winters kunt u de knoflook 3 weken in de koelkast leggen voordat u ze plant. Anders kunt u ze gewoon bij het vriespunt bewaren en planten zoals u gewend bent. Vergeet niet om uw knoflook nooit in luchtdichte verpakkingen te bewaren.

Een goede bewaring van knoflook resulteert in gezonde planten die grote oogsten opleveren. Neem dus de tijd om het goed te doen en u zult bij de volgende oogst kunnen genieten van grote knoflookbollen. Met deze eenvoudige trucs kweekt u een enorme bol knoflook met veel smaak.

Scroll naar boven