Veel producten uit de Preen familie bevatten chemicaliën die dodelijk zijn voor bijen. De volgende Preen producten zijn giftig voor bijen:

 • Preen onkruidverdelger
 • Preen Extended Control Onkruidbestrijdingsmiddel
 • Preen Weed Preventer Plus Mier, Vlo & Tekenbestrijding
 • Preen Garden Weed Preventer Plus Plantenvoeding
 • Preen Mulch met Extended Control Weed Preventer
 • Preen gazon bestrijding van raaigras
 • Preen One Gazonverzorging
 • Preen Onkruidbestrijding

Slechts één Preen product is veilig voor bijen, namelijk Preen Natural Vegetable Garden Weed Preventer. Om bijen te beschermen, vermijd het gebruik van Preen producten die actieve ingrediënten bevatten waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor bijen.

Is Preen Weed Preventer veilig voor bijen?

Standaard Preen Garden Weed Preventer bevat de werkzame stof trifluralin, die schadelijk is voor bijen. Gebruik dit product niet in uw tuin, anders loopt u het risico honingbijen te doden. Behalve dat het nuttige bestuivers doodt, is trifluralin ook dodelijk voor vissen als het in het water terechtkomt.

 • Preen Garden Weed Preventer bevat trifluralin - een chemische stof die schadelijk kan zijn voor bijen.
 • Gebruik in plaats daarvan deze natuurlijke onkruidverdelger van Preen.
 • Controleer het etiket van het product om er zeker van te zijn dat uw Preen product geen trifluralin bevat.

Gebruik in plaats van een chemisch product Preen Natural Garden Weed Preventer. Dit honderd procent maïsglutenmeelproduct is volledig natuurlijk en bevat geen bijendodende gifstoffen. U kunt het gebruiken ter vervanging van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen.

Natuurlijke onkruidverdelger Preen
 • Kan gemakkelijk worden toegepast in uw fruit-, groente- en kruidentuin.
 • Dit product is 100% natuurlijk .
 • Voorkomt dat onkruid blijft groeien in de toekomst.
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Welke Preen-producten zijn schadelijk voor bijen?

Bij het analyseren van de Preen productlijn kwamen we erachter dat bijna elk product verbindingen bevat waarvan bekend is dat ze giftig zijn voor bijen. Hieronder volgt een uitsplitsing van de Preen productlijn, waarbij we laten zien welke producten bij-veilig zijn en welke niet.

Preen onkruidverdelger

Het meest populaire Preen product-Preen Garden Weed Preventer bevat trifluralin. Van dit actieve ingrediënt is bekend dat het giftig is voor bijen. Toen trifluralin door het USDA werd getest op honingbijen, bleek dat 10% van de aan de chemische stof blootgestelde bijen stierf. In het officiële rapport werd geconstateerd dat "trifluralin giftiger lijkt te zijn voor honingbijen dan voor zoogdieren." Dus, Preen Garden Weed Preventer bevat absoluutvormt een risico voor bijen. Als je bijen veilig wilt houden, vermijd dan dit product.

Preen Extended Control Onkruidbestrijdingsmiddel

Preen Extended Control Weed Preventer bevat een nog hoger percentage trifluralin dan Preen Garden Weed Preventer, waardoor het gevaarlijk is voor bijen. Het bevat ook isoxaben. Hoewel niet is aangetoond dat isoxaben schadelijk is voor bijen, vermeldt het USDA slechts één onderzoek naar de effecten van isoxaben op bijen, wat suggereert dat de effecten niet grondig zijn bestudeerd. Isoxaben lijkt niet schadelijk te zijn voorPreen Extended Control Weed Preventer is niet veilig voor bijen.

Preen Weed Preventer Plus Mier, Vlo & Tekenbestrijding

Dit Preen product bevat herbiciden om de groei van onkruid tegen te gaan, naast pesticiden om ongewenste insecten te doden. Bifenthrin, het pesticide dat in dit product wordt gebruikt, wordt door het National Pesticide Information Center als zeer giftig voor bijen beschouwd. Dit is een van de gevaarlijkste Preen producten om in de buurt van bijen te gebruiken. Het moet worden vermeden om de bijen in leven te houden.

Preen Garden Weed Preventer Plus Plantenvoeding

Net als andere Preen onkruidbestrijdingsmiddelen bevat Preen Garden Weed Preventer Plus Plant Food trifluralin. Dat betekent dat dit pre-emergent herbicide giftige chemicaliën bevat die bijen doden. Vermijd het gebruik ervan om de lokale fauna te beschermen.

Preen Mulch met Extended Control Weed Preventer

De onkruidpreventiemulch van Preen bevat ook trifluraline als actief ingrediënt. Dit betekent dat het schadelijk is voor bijen en tegelijkertijd de groei van breedbladige onkruiden tegenhoudt. Het is ook belangrijk op te merken dat trifluraline zeer giftig is voor vissen en ander waterleven. Gebruik het niet als er een kans bestaat dat water uit uw tuin in een waterloop terechtkomt waar vissen leven.

Preen gazon bestrijding van raaigras

Dithiopyr, het actieve bestanddeel in Preen Lawn Crabgrass Control, is volgens de Universiteit van Hertfordshire in het Verenigd Koninkrijk matig giftig voor bijen. Omdat producten ter bestrijding van raaigras pre-emergenten zijn die maandenlang in de bodem blijven hangen, kunnen ze lange tijd in het ecosysteem aanwezig zijn. Dit betekent dat pre-emergenten even schadelijk kunnen zijn voor bijen als een pesticideproduct. Vermijd dit product ombijen te beschermen.

Preen One Gazonverzorging

Preen One Lawncare bevat dithiopyr, waarvan bekend is dat het schadelijk is voor bijen. Het is essentieel om onkruidbestrijdingsmiddelen te vermijden waarvan bekend is dat ze acuut giftig zijn voor nuttige insecten en bestuivers. Het gebruik van bij-veilige tuinmethoden bevordert een betere gezondheid van uw tuin en de aarde. Bekijk de etiketten van de producten en gebruik geen methoden voor onkruidbestrijding die chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor bijen.

Preen Onkruidbestrijding

Dit preenproduct bevat 2,4-D en Dicamba - twee herbiciden die vaak als minder gevaarlijk voor bijen worden beschouwd. 2,4-D wordt geclassificeerd als "praktisch niet giftig" voor bijen. Dicamba wordt echter soms "matig giftig" bevonden voor bijen, volgens het National Pesticide Information Center. Een toename van het gebruik van Dicamba is ook in verband gebracht met lagere bijenpopulaties en een verminderde honingproductie inGebruik dit product niet om bijen te beschermen.

Welk Preen-product is veilig voor bijen?

Niet alle Preen producten bevatten dodelijke bijendodende chemicaliën. Sommige producten zijn natuurlijk en vormen dus geen risico voor het milieu. Bij het analyseren van de Preen productlijn vonden we één product dat bij-vriendelijk is.

Preen Natuurlijke Onkruidverdelger voor de Groentetuin

Dit natuurlijke Preen product doodt geen bijen in uw tuin of tuin. Preen Natural Vegetable Garden Weed Preventer is gemaakt van maïsglutenmeel en bevat geen giftige chemicaliën. Het is dus veilig in gebruik. Het maïsglutenmeel stopt het ontkiemen van onkruid omdat het op natuurlijke wijze water uit onkruidzaden absorbeert, waardoor ze worden gedood als ze ontkiemen. Nu kunt u onkruid in uw tuin tegenhouden zonder bijen te schaden.

Zijn er onkruidverdelgers die veilig zijn voor bijen?

Verschillende onkruidverdelgers zijn getest op bijen en hebben bewezen niet giftig te zijn. Bekijk onze lijst met bij-vriendelijke onkruidverdelgers. Door de juiste producten te gebruiken en schadelijke producten te vermijden, kunt u van uw tuin een paradijs voor bijen maken. Dit betekent dat u meer bestoven bloemen krijgt, wat resulteert in grotere fruit- en groentegewassen.

 • Er zijn verschillende natuurlijke en chemische onkruidverdelgers die niet schadelijk zijn voor bijen.
 • Het gebruik van bijenveilige onkruidverdelgers zorgt ervoor dat uw groenten en fruit door bijen worden bestoven.
 • Gebruik nooit azijn als onkruidverdelger, dat is schadelijk voor bijen.

Houd in gedachten dat u nooit oplossingen op basis van azijn in de buurt van bijen moet gebruiken. Hoewel het soms wordt aangeprezen als een natuurlijke onkruidverdelger, is azijn dodelijk voor bijen, zelfs in kleine doses. Azijn hoort thuis in uw keuken, niet in uw tuin.

Is Preen veiliger dan Roundup rond bijen?

Het bewijs is duidelijk: Roundup doodt bijen. Roundup blijkt zelfs zo dodelijk te zijn voor bijen dat het in één onderzoek 94% van de aan Roundup blootgestelde bijen doodde. Ter vergelijking: het trifluralin in sommige Preen-producten is niet zo dodelijk als Roundup. Dat maakt echter niet dat alle Preen-producten veilig zijn voor gebruik in de buurt van bijen. Een minder dodelijk product doodt nog steeds bijen, en dat is onaanvaardbaar als mondiale bijde populaties blijven dalen.

Is Preen Weed Preventer giftig voor bijen?

Elk Preen product dat trifluralin bevat is giftig voor bijen. Dit is het grootste deel van de Preen productlijn voor onkruidpreventie. Preen maakt echter een volledig natuurlijke, bij-veilige onkruidpreventie op basis van maïsglutenmeel. Dit product is niet schadelijk voor bijen. Controleer het productetiket van alle Preen producten - elk product dat trifluralin, dithiopyr, dicamba of bifenthrin bevat is gevaarlijk giftig voorbijen.

Scroll naar boven