Hoeveel water heeft Impatiens nodig?

Impatiens hebben ongeveer 5 cm water per week nodig. Wanneer de zomertemperatuur echter boven de 27 °C stijgt, verhoog dan de watergift tot 10 cm per week. Impatiens houden van vochtige grond, maar goed drainerende grond is een must. Doorweekte grond kan wortelrot en andere plantenziekten veroorzaken. Hoeveel water u uw impatiens geeft, hangt af van hun uiterlijk en de buitentemperatuur. Als deAls de grond droog aanvoelt of uw impatiens verwelken, geef ze dan onmiddellijk water.

Hoeveel water heeft Impatiens per dag nodig?

Impatiens hoeven normaal gesproken niet dagelijks water te krijgen. Geef uw bloemen 2 keer per week water. Bij temperaturen onder 27 graden geeft u uw impatiens 2 keer per week water tot de grond vochtig is tot een diepte van 2,5 cm.

 • Impatiens hebben een kwart tot een halve centimeter water per dag nodig.
 • U kunt ze ook één of twee keer per week water geven.
 • Geef uw impatiens water wanneer de grond droog aanvoelt.

In de zomer, of wanneer de temperaturen constant boven de 80°F zijn, moet u de watergift verhogen tot 3-4 keer per week. Elke keer dat u water geeft, bevochtigt u de grond tot een diepte van 2,5 cm. Als algemene regel geldt: geef uw impatiens water zodra de bovenste centimeter grond droog aanvoelt.

Hoe geef je Impatiens water?

Impatiens moeten aan de basis worden bewaterd, omdat het gebladerte geen water nodig heeft. Gebruik een soaker slang om de grond direct te bewateren en vocht aan het wortelsysteem van de plant te geven. Als u uw impatiens toch aan de bovenkant bewatert, doe dit dan vroeg op de dag, zodat het gebladerte tegen de avond kan opdrogen. Het is beter om impatiens 's morgens water te geven, dan wanneer de zon er direct op schijnt.

 • Geef impatiens water aan de basis met deze waterslang.
 • Geef uw impatiens tweemaal per week water tot een diepte van 2,5-5 cm.
 • Voorkom verdamping door uw impatiens 's morgens water te geven.

Geef uw impatiens 2-4 keer per week water door de grond tot een diepte van 2,5 cm te verzadigen, afhankelijk van de buitentemperatuur. Controleer in het hart van de zomer dagelijks de bodemvochtigheid en laat de grond niet uitdrogen tot een diepte van een centimeter of meer. Laat de wortelzone nooit volledig uitdrogen. Droge grond is een slechte groeiomgeving voor impatiens.

Zware Soaker slang Rocky Mountain Goods Soaker slang
 • Stevig en robuust waterslang.
 • Perfect om planten en bloemen water te geven in je tuin.
 • Verkrijgbaar in een verschillende maten .
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Houden Impatiens van natte of droge grond?

Impatiens groeien het best in vochtige grond, in tegenstelling tot drassige of drassige grond. Als de grond voortdurend verzadigd is met water, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen voor uw impatiens. Deze problemen omvatten verwelking, wortelrot en schimmelziekten.

 • Impatiens houden van natte grond, maar hebben het moeilijk in drassige omstandigheden.
 • Schimmelziektes, wortelrot en verwelking kunnen optreden als impatiens in drassige grond worden geteeld.
 • Droge grond is ook niet gezond voor impatiens.

Droge grond is ook niet gezond voor impatiens. Laat de grond waar uw impatiens groeien niet uitdrogen. Dit kan leiden tot rafelige randen aan de bladeren van uw impatiens en een glansloze bloei.

Kun je Impatiens te veel water geven?

U kunt impatiens te veel water geven, wat leidt tot een breed scala aan problemen, waaronder wortelrot en valse meeldauw. Alle planten in de impatiensfamilie zijn gevoelig voor valse meeldauw, die ook wel waterschimmel wordt genoemd. Valse meeldauw kan de groei van impatienbladeren en -bloemen belemmeren.

 • Impatiens zullen lijden als ze te veel water krijgen.
 • Overbewaterde impatiens kunnen gevoelig zijn voor meeldauwziekten.
 • Impatiens die te veel water krijgen, kunnen wortelrot, bladval, groeivertraging of bloeiuitval ontwikkelen.

Overbewatering kan ertoe leiden dat impatiens last krijgt van bladval, wortelrot, groeistoornissen en bloeiverlies. Dit laatste betekent dat de bloemen verwelken of afvallen voordat de plant bloeit. Probeer daarom overbewatering van deze bloemen te voorkomen. Houd u in plaats daarvan aan de voorgestelde formules om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, maar niet verzadigd.

Hoe weet u of Impatiens water nodig hebben?

Slappe stelen zijn een klassiek teken dat uw impatiens water nodig hebben. Ook verwelking kan erop wijzen dat ze water nodig hebben. Hoewel verwelking een teken kan zijn van te veel water, kan het ook betekenen dat er te weinig water wordt gegeven. Dit is waar het controleren van de grond om de hoek komt kijken. Uw vinger in de grond steken om te testen op droogte is de beste manier om te bepalen of uw impatiens verwelken door te weinig water.of te veel.

 • Impatiens die water nodig hebben, kunnen aanvankelijk verwelken.
 • Gele of bruine randen aan impatienbladeren zijn ook tekenen dat de grond misschien te droog is.
 • Het controleren van de grond is de beste manier om te bepalen of uw impatiens water nodig hebben.

Bij gebrek aan water kunnen alle delen van de impatiens verwelken, inclusief de stengels, bladeren en bloemen. Als u bruine of gele randen op de bladeren van de bloemen ziet, is dat een goede indicatie dat de grond te droog is geworden. Geef onmiddellijk water om de uitgedroogde impatiens te helpen herleven.

Hebben Impatiens veel water nodig?

Impatiens gedijen goed in vochtige grond, maar hebben het moeilijk in drassige grond. Om de behoefte aan water voor uw impatiens precies goed te krijgen:

 • Geef impatiens bij temperaturen onder 27 °C 5 cm water per week.
 • Geef impatiens 10 cm water per week zodra de temperatuur boven de 27 graden stijgt.
 • Impatiens geven de voorkeur aan vochtige, maar goed doorlatende grond.
 • Geef niet te veel water - een drassige grond kan de gezondheid van uw impatiens negatief beïnvloeden.
 • Bepaal of uw impatiens water nodig hebben door aan de grond te voelen.
 • Als uw impatiens verwelken of de grond is uitgedroogd, geef ze dan onmiddellijk water.

Door uw impatiensplanten voldoende water te geven zonder drassige omstandigheden te creëren, zullen uw planten goed gedijen. Houd de weerspatronen in de gaten en geef tijdens de zomermaanden meer water om deze prachtige bloemen in bloei te houden.

Scroll naar boven