Hoeveel water hebben goudsbloemen nodig?

Goudsbloemen hebben wekelijks 4-7,5 cm water nodig, afhankelijk van het soort goudsbloemen dat u hebt en of ze in potten of in de grond staan. Geef uw goudsbloemen 1-2 keer per week water. De twee belangrijkste soorten goudsbloemen zijn calendula en tagetes. Calendula's, de meest voorkomende van de twee, hebben 5 cm water per week nodig als ze in potten staan, en 3 cm water per week.Tagetes hebben iets meer water nodig. In potten moeten ze 2 keer per week 4 cm water krijgen, in de volle grond 2 keer per week 2 cm.

Hoeveel water hebben goudsbloemen per dag nodig?

Goudsbloemen hoeven niet dagelijks water te krijgen, omdat het voor deze bloemen beter is als de grond tussen de gietbeurten door uitdroogt. Tagetes goudsbloemen hebben meer water nodig dan goudsbloemen, maar net als hun gewone soortgenoten moet ook hun grond eerst uitdrogen voordat u ze weer water geeft.

 • Goudsbloemen hebben niet dagelijks water nodig.
 • De grond waarin de goudsbloemen worden geplant, moet tussen de waterbeurten door uitdrogen.
 • Geef goudsbloemen dagelijks zeer licht water.

Als u om een of andere reden uw goudsbloemen liever dagelijks water geeft, zorg er dan voor dat u ze heel licht bewatert. Probeer ervoor te zorgen dat de totale hoeveelheid water niet meer bedraagt dan 4-7,5 cm per week. Het is echter beter om goudsbloemen 1-2 keer per week water te geven, dus probeer het hierbij te houden.

Hoe geef je goudsbloemen water?

Geef goudsbloemen in potten water met een gieter. Richt de waterstroom op de basis van de stelen. Als u buiten groeiende goudsbloemen water geeft, gebruik dan een tuinslang met een gemiddelde stand en richt de sproeikop op de stelen van de plant, net als bij goudsbloemen in potten.

 • Gebruik een gieter om goudsbloemen in potten water te geven.
 • Goudsbloemen voor buiten moeten worden bewaterd met een tuinslang op een gemiddelde stand.
 • Richt de waterstraal op de basis van de plant, binnen of buiten.
 • Laat de grond niet drassig worden.

Wanneer u uw goudsbloemen water geeft, moet u de grond volledig doordrenken, zodat het vocht de wortels bereikt. Laat de grond echter niet drassig worden. Dit kunt u voorkomen door de grond niet meer dan 2,5-5 cm diep te besproeien. De juiste besproeiingstechniek kan goudsbloemen ook beschermen tegen vorst wanneer de temperatuur daalt.

Hebben goudsbloemen veel water nodig?

Goudsbloemen hebben niet veel water nodig, maar zowel de gewone goudsbloemen als de tagetes hebben wekelijks een goed bad nodig. Tagetes hebben ongeveer 1 cm meer water per week nodig dan calendulas.

 • Goudsbloemen hebben niet veel water nodig.
 • Geef de grond waar de goudsbloemen zijn geplant wekelijks een goede weekbeurt.
 • Geef alle goudsbloemen bij het planten veel water.

Tagetes moeten 2-3 inches (5-7,5 cm) water per week krijgen, maar het is het beste om het water op twee verschillende tijdstippen te verspreiden, gelijkmatig verdeeld. Calendula's kunnen hun 4 cm wekelijkse water in één keer krijgen. Bovendien moeten alle goudsbloemen diep worden bewaterd wanneer ze voor het eerst worden geplant, omdat dit hen helpt zich te vestigen.

Kun je goudsbloemen te veel water geven?

Zoals elke plant kunnen goudsbloemen te veel water krijgen. Dit kan leiden tot talrijke problemen, die allemaal moeilijk te verhelpen zijn. Als bijvoorbeeld de grond waarin de goudsbloemen zijn geplant drassig wordt, zal er snel wortelrot optreden. Uw goudsbloemen kunnen uiteindelijk sterven als dit gebeurt, dus uw beste verdediging is om uw bloemen in goed gedraineerde grond te planten.

 • Goudsbloemen kunnen te veel water krijgen, wat leidt tot wortelrot.
 • Schimmel kan zich vormen op overbewaterde goudsbloemen.
 • Uitdroging en verwelking zijn bijkomende tekenen van overmatig water geven.
 • Laat de grond tussen twee waterbeurten altijd uitdrogen om deze problemen te voorkomen.

Ook op de bloemen van te veel bewaterde goudsbloemen kan zich schimmel vormen. Deze schimmel lijkt op schimmel of meeldauw. Donkere laesies op de stengels betekenen dat de schimmel de wortels heeft bereikt en dat de plant waarschijnlijk op het punt staat te sterven. Ook kunnen de bloemen verwelken of uitvallen. Gelukkig kunnen deze problemen worden voorkomen door ervoor te zorgen dat de grond tussen de waterbeurten door uitdroogt.

Wat zijn de tekenen van onderbewaterde goudsbloemen?

Onderwaterbloemen zien er meestal spichtig en klein uit. De bloemen zijn soms wel 50% kleiner dan normaal als de planten niet voldoende water krijgen. Er kunnen minder bloemen zijn of de planten bloeien helemaal niet. Omdat goudsbloemen niet erg droogtebestendig zijn, krullen de bloemblaadjes soms om aan de randen en worden ze bruin als de plant te weinig water krijgt.

 • Onderbewaterde goudsbloemen kunnen verwelken, hun levendige kleur verliezen en minder knoppen produceren.
 • De randen van de bloemen kunnen bruin worden en omkrullen.
 • Controleer regelmatig de bodemvochtigheid om te bepalen of er meer water nodig is.
 • Als de bovenste 2,5 cm grond droog is, is het tijd voor water.

Ten slotte, als uw goudsbloemen te weinig water krijgen, kunt u merken dat de bloemen een bleke of bijna kleurloze tint hebben, in tegenstelling tot de levendige tinten waar ze om bekend staan. Een eenvoudige manier om deze problemen te voorkomen is uw goudsbloemen water te geven als de bovenste 2,5 cm grond droog is.

Hoe vaak moet u goudsbloemen water geven?

De frequentie waarmee u goudsbloemen water geeft, hangt af van de vraag of u ze in de grond of in potten kweekt, en van het soort goudsbloemen dat u hebt. Over het algemeen moet u ze één of twee keer per week water geven. Calendula en tagetes zijn de twee belangrijkste soorten goudsbloemen, waarvan calendula's de meest voorkomende zijn.

 • Goudsbloemen in potten hebben 5 cm water per week nodig.
 • Als ze in de grond worden geplant, hebben goudsbloemen ongeveer 4 cm water per week nodig.
 • Tagetes moeten twee keer per week 4 cm water krijgen als ze in potten worden geteeld.
 • Als ze in de grond worden gekweekt, hebben tagetes tweemaal per week 2,5 cm water nodig.
 • Laat de grond altijd uitdrogen tussen het water geven.

Door te natte omstandigheden te vermijden, zullen uw goudsbloemen bloeien en indrukwekkende bloemen produceren. De sleutel tot het kweken van goudsbloemen is het vinden van de perfecte hoeveelheid water die de grond tot op een diepte van 2,5-5 cm vochtig maakt, maar binnen een paar dagen opdroogt. Als u dit evenwicht eenmaal hebt gevonden, zult u geen probleem hebben om het beste uit uw bloemen te halen.

Scroll naar boven