Hoeveel water hebben geraniums nodig?

De vuistregel is om geraniums water te geven als de bovengrond droog aanvoelt. Winterharde geraniums kunnen langer tegen droge grond dan tegen natte grond. Het is dus altijd veiliger om de grond te laten uitdrogen tussen het water geven aan de geraniums. Geef geraniums water tot de grond zeer vochtig is, maar niet doorweekt. Zorg voor voldoende drainagegaten om overtollig water te laten weglopen als u geraniums in potten water geeft.

Hoe vaak moet je Geraniums water geven?

In het algemeen geeft u uw geraniums 1-2 keer per week water. De behoefte aan water voor geraniums kan echter veranderen afhankelijk van het klimaat, het weer en andere belangrijke factoren. Een zonale geranium in de nazomer zal meer water nodig hebben dan meerjarige geraniums in de winter. De gemakkelijkste en goedkoopste manier om te weten wanneer geraniums water nodig hebben, is door uw vinger in de grond te steken. Als de bovenste 5 cm grond droog is, is hettijd om water te geven.

 • Geef geraniums water wanneer de bovenste 5 cm grond droog aanvoelt.
 • U kunt vocht opsporen met een vochtmeter als u uw handen niet vuil wilt maken.

Een andere methode is het gebruik van een bodemvochtigheidsmeter om het vochtgehalte van de grond bij te houden. Gebruik deze vochtigheidsmeter om bij te houden wanneer uw containergeraniums meer water nodig hebben. Wacht tot de naald in het bovenste gedeelte van het "droge" gedeelte staat voordat u water geeft. Geef water totdat de naald naar het bovenste gedeelte van het "vochtige" gedeelte wijst. Laat hem niet in het "natte" gedeelte komen.

XLUX bodemvochtigheidsmeter, plantenwatermonitor, bodemvochtigheidsmeter voor tuinieren, landbouw, binnen- en buitenplanten, geen batterijen nodig Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Moet je Geraniums elke dag water geven?

Geraniums moeten niet elke dag water krijgen, tenzij de grond waarin ze geplant zijn zo snel uitdroogt. Geraniums groeien het best als de grond tussen de gietbeurten door kan opdrogen. Als u de grond altijd vochtig houdt, loopt u het risico dat u te veel water geeft. Het kan moeilijk zijn om te weten wanneer de grond toe is aan meer water als u hem niet laat opdrogen.

 • Geraniums moeten niet elke dag water krijgen.
 • Laat de grond van uw geraniums uitdrogen tussen de waterbeurten door.
 • Als de grond nog vochtig is van een kostbare besproeiing of regenbui, stel dan het besproeien van uw geraniums uit.
 • Bij extreme hitte kan de grond in één dag uitdrogen. In dat geval mag u uw geraniums dagelijks water geven.

Zorg er goed voor dat geraniums in potten of grotere bakken tussen de waterbeurten door uitdrogen. Geef geen water als de grond nog vochtig is van de laatste waterbeurt. Als de grond tussen de waterbeurten door niet uitdroogt, kunnen verschillende geraniumziekten ontstaan.

Kun je Geraniums te veel water geven?

Het is heel gemakkelijk om geraniums te veel water te geven. Als u probeert de grond vochtig te houden, kunt u gemakkelijk te veel water toevoegen tot het punt dat de grond nat wordt. Geraniums reageren slecht op natte grond. Het overtollige vocht kan zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken voor uw plant en de groei belemmeren. Overbewatering is minder een probleem in hete zomers, maar kan een groot probleem zijn in koele en/of natte maanden. Overbewatering kan leiden tot een toename vanhet gevaar van vorstdood. Dit is minder een probleem voor eenjarige geraniums, omdat die de winter niet overleven.

 • Het is gemakkelijk om geraniums te veel water te geven, wat plantenziekten kan veroorzaken.
 • Echte geraniums hebben een hekel aan natte grond en geven er de voorkeur aan dat de grond tussen twee waterbeurten volledig opdroogt.
 • Geef uw geraniums losse grond en een goede drainage om het risico van overbewatering te minimaliseren.

Het is belangrijk om geraniums in goed drainerende grond te planten. Echte geraniums hebben losse grond nodig om ervoor te zorgen dat overtollig water snel wegloopt om ze gezond te houden. Als u geraniums in potten kweekt, gebruik dan potgrond van hoge kwaliteit.

Hoe weet u of uw geraniums te weinig water krijgen?

Geraniums die te lijden hebben onder een gebrek aan water zullen beginnen te verwelken. Vervolgens zullen hun bladeren geel worden. Als dit niet wordt gecorrigeerd, kan dit resulteren in dode bloemen. Dit is vooral tragisch omdat geraniums prachtig zijn en u niet wilt dat deze pronkbloemen hun bloemen verliezen.

 • Onderwater geraniums verwelken en de bladeren worden geel.
 • Als verwelkte planten niet worden gered met water, zullen ze snel afsterven.
 • Zorg ervoor dat u snel weer ideale wateromstandigheden creëert om uw geraniums weer helemaal gezond te maken.

Als uw geranium te weinig water krijgt, voer dan opnieuw een consistent bewateringsschema in. Zorg voor voldoende water en houd de vochtigheid van de grond dagelijks bij. Als u de ideale vochtigheid enkele weken aanhoudt, zullen uw geraniums weer opkrabbelen.

Houden Geraniums van regen?

Regen is geweldig voor alle soorten geraniums, maar zorg ervoor dat u ze uit de regen haalt voordat ze te veel water krijgen. Regenwater is vooral zuiver en mineraalvrij. Planten snakken vaak naar water zonder extra mineralen. Geraniums kunnen echter verdrinken als er te veel water aanwezig is.

 • Geraniums profiteren van regenwater vanwege de zuiverheid ervan.
 • Zorg ervoor dat je geraniumplanten van de regen binnenkomen voordat ze te veel water krijgen.
 • Overweeg om regenwater op te vangen en te gebruiken om uw geraniums water te geven,

Een mogelijkheid is om het regenwater op te vangen en het vervolgens naar eigen inzicht aan de geraniums te geven. Zo kunt u zelf bepalen hoeveel water ze krijgen, wat de kans op overbewatering minimaliseert. Een emmer die water uit een dakgoot opvangt, geeft u een voorraad vers regenwater die perfect is om uw geraniums water te geven.

Geraniums water geven

Zowel vaste als eenjarige geraniums kunt u het beste water geven als de grond droog aanvoelt. Hoewel populaire soorten geraniums van vochtige grond houden, is het veilig om te wachten tot de grond droog is. Dit verkleint de kans op overbewatering en is een betrouwbaardere indicator dan centimeters water per week. Hoeveel water geraniums nodig hebben, kan veranderen afhankelijk van factoren als warm weer en toegang tot directe waterbronnen.zonlicht. Laten we enkele belangrijke tips doornemen voor het bewateren van geraniums:

 • Laat geraniums uitdrogen tussen waterbeurten.
 • Geef water zodra de bovenste 5 cm grond droog aanvoelt.
 • Geef geraniums niet elke dag water, tenzij de grond tussendoor volledig opdroogt.
 • Het is ongelooflijk gemakkelijk om geraniums te veel water te geven als u ze niet laat uitdrogen tussen de waterbeurten door.
 • U weet of uw geraniums te weinig water krijgen omdat hun bladeren geel worden.
 • Zorg waar mogelijk voor regenwater voor uw geraniums.

Door deze tips te volgen, geeft u uw geraniums al het water dat ze nodig hebben. Een goede verzorging van geraniums resulteert in meer bloemen die feller van kleur zijn. Uw plant zal uw harde werk dus belonen met een uitstekende bloei.

Scroll naar boven