Hoe voorkomt u dat sneeuw aan uw oprit blijft kleven?

De beste manier om te voorkomen dat sneeuw aan uw oprit en andere verharde oppervlakken blijft kleven, is het aanbrengen van een gespecialiseerd ontdooiproduct op het beton voordat de sneeuw arriveert. Gebruik een betonveilig ontdooiproduct zoals Magnesiumchloride of Calciumchloride. Vermijd het gebruik van steenzout of keukenzout, aangezien deze ontdooiproducten het beton aantasten en het gras en de planten rondom uw oprit doden. Als u liever geenontdooier, leg een zeil op uw oprit en verwijder het zeil en de sneeuw tegelijkertijd na de sneeuwval.

Moet u ijsmelk aanbrengen voordat het sneeuwt?

Ice melt producten zijn het meest effectief wanneer ze worden toegepast op een betonnen oppervlak voordat de sneeuw valt. Door het aanbrengen van de deicer voordat de eerste vlokken uw oprit raken, kunt u uw deicer om de sneeuw te smelten als het landt. Dit voorkomt een pekelige laag die voorkomt dat sneeuw en ijs van het hechten aan uw beton. Er zijn weinig gevoelens beter dan kijken uit het raam na sneeuwval te zien uw oprit issneeuwvrij zonder scheppen of sneeuwblazen.

 • Ontdooimiddelen zijn het meest effectief wanneer ze op kaal beton worden aangebracht voordat er sneeuw ligt.
 • Verdelgingsmiddelen hebben weinig succes wanneer zij alleen bovenop de sneeuw worden aangebracht.
 • Voor een optimaal resultaat dient u vóór, tijdens en na grote winterstormen ontdooier toe te passen.

Hoewel deicers die bovenop de sneeuw worden aangebracht helpen om sneeuw- en ijsophopingen weg te eten, is dit proces veel langzamer en minder effectief dan het vooraf behandelen van uw oprit. Zelfs de beste deicer kan echter worden overweldigd door zware sneeuwval. Om uw oprit sneeuwvrij te houden, brengt u deicer aan voor, tijdens en na een grote storm. Dit maakt uw oprit snel vrij en vermindert drastisch uw schepwerk.

Wat legt u op uw oprit voor de sneeuw? 5 tips om sneeuw en ijs te voorkomen

Bij de behandeling van uw oprit om te voorkomen dat sneeuw en ijs zich ophopen, is het belangrijk een methode te kiezen die aan de volgende criteria voldoet:

 • Houdt de oprit sneeuwvrij, zelfs bij extreem lage temperaturen.
 • Zal beton niet beschadigen.
 • Veilig voor planten, gras en huisdieren.

De volgende methoden voldoen aan deze criteria. U houdt uw oprit vrij voor gebruik, ongeacht hoeveel centimeter sneeuw de winter uw kant op gooit.

Zoutvrije ontdooier

Een van de beste manieren om uw oprit te beschermen tegen sneeuw en ijs, en schade aan planten en dieren te voorkomen, is om zoutproducten helemaal te vermijden. "Chloridevrije" producten bevatten glycol in plaats van zout, waardoor ze veilig zijn voor beton en levende organismen. Bovendien smelten ze sneeuw en ijs bij temperaturen tot -2℉ (-19℃).

 • Deze chloorvrije deicer is een van de minst corrosieve deicers op de markt.
 • Door alle chloorhoudende producten te vermijden, zorgt u ervoor dat de ontdooier uw oprit niet beschadigt of planten doodt.
 • Niet-zoute deicers zijn effectief tot -2℉ (-19℃).
 • Zoutloze formules voorkomen schade aan de poten van uw huisdier.

Als uw huisdieren op uw oprit of andere oppervlakken lopen waar u deicer wilt strooien, kies dan voor een chloorvrij product. Het steenzout in traditionele deicers kan pijnlijke schade toebrengen aan de voetzooltjes van uw harige vriend. Chloorvrije deicer daarentegen is niet schadelijk voor huisdieren.

Top Pet-Safe Ice Melt Safe Paw Ice Melt
 • Gegarandeerd smelten bij lage temperaturen (-2°F).
 • Dierenarts aanbevolen formule die veilig is voor uw huisdieren en hun poten.
 • Niet corrosief en lang houdbaar voor effectieve resultaten op lange termijn .
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Magnesium Chloride

Magnesiumchloride deicer is een van de beste opties voor de behandeling van uw oprit. Het is niet alleen minder corrosief voor beton dan steenzout, keukenzout en andere gangbare deicers, het is ook effectief tot veel lagere temperaturen. Magnesiumchloride smelt ijs tot -10℉ (-23℃). Ter vergelijking, steenzout (natriumchloride) is alleen effectief in het smelten van sneeuw en ijs bij temperaturen boven de 15℉ (-9℃).

 • Dit magnesiumchloride-ontdooimiddel is een uitstekende keuze om sneeuw- en ijsafzetting op uw oprit te voorkomen.
 • Magnesiumchloride smelt sneeuw bij temperaturen tot -10℉ (-23℃).
 • Deicers met magnesiumchloride zijn niet dodelijk voor planten of huisdieren.

Een ander groot voordeel van magnesiumchloride als ontdooimiddel is dat het niet giftig is voor planten. Als de gesmolten sneeuw van uw oprit naar uw gazon loopt, neemt het ontdooimiddel mee. Terwijl standaard ontdooimiddelen op basis van zout het gras doden en de grond vergiftigen, heeft magnesiumchloride dat effect niet.

Snelwerkende IJssmelt Green Gobbler Ice Melt
 • Smelt sneeuw en ijs bij ijskoude temperaturen (zo laag als -10°F) .
 • Veilig voor huisdieren en het milieu en brengt geen schade toe aan poten of planten.
 • Kleine, ronde korrels zorgen voor gemakkelijke verspreiding op opritten en trappen.
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Calcium Chloride

Als u in een regio woont waar het extreem koud is, is calciumchloride de oplossing voor u. Deze ontdooier werkt tot temperaturen van wel -40℉ (-40℃). Met deze ontdooier bij de hand kunt u elke winterstorm in de VS en Canada aan.

 • Deze calciumchloride deicer smelt sneeuw en ijs op uw oprit bij temperaturen tot -40℉ (-40℃).
 • Calciumchloride is corrosiever voor beton dan magnesiumchloride of chloorvrije ontdooimiddelen, dus kies het alleen voor extreme winterse omstandigheden.

Hoewel Calciumchloride iets corrosiever is voor beton dan Magnesiumchloride, veroorzaakt het minder schade aan uw oprit dan steenzout. Gezien het feit dat Calciumchloride extreme winterse omstandigheden aankan, is dit een lonende ruil.

Green Gobbler 96% Pure Calcium Chloride Snow & Ice Melt Pellets Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 12:20 am GMT

Kalium Formaat

De andere opties om te voorkomen dat sneeuw aan uw oprit blijft kleven zijn korrelige producten, maar kaliumformiaat is een niet-corrosief, plant- en dierveilig ontdooimiddel in vloeibare vorm. Het vormt een laag vorstbestendige pekel die sneeuw en ijs smelt bij lagere temperaturen dan elk ander ontdooimiddel. Het werkt tot -63℉ (-52℃).

 • Deze vloeibare ontdooier smelt sneeuw en ijs tot -63℉ (-52℃).
 • Strooi vloeibare deicer op vlakke opritten en paden. Het zal naar beneden stromen als het op een hellende oprit wordt gesproeid.
 • Omdat het geen chloriden bevat, is kaliumformiaat zeer veilig voor planten en dieren.

Terwijl een granulaire deicer een betere keuze is voor hellende opritten, zijn vloeibare deicers zoals kaliumformiaat geweldig voor vlakke opritten, trottoirs en terrassen. Omdat deze deicer chloridevrij is, is hij niet giftig voor planten en dieren. Als u uw huisdieren en gazon veilig wilt houden bij extreme kou, is dit de keuze voor u.

Veilig rond planten Kaliumformiaat vloeibaar ontdooimiddel
 • Smelt ijs zonder chloor terwijl het niet-geleidend .
 • Volledig biologisch afbreekbaar .
 • Niet-giftig en veilig rond huisdieren en planten.
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Gebruik een dekzeil

Als u geen sneeuwsmeltmiddel wilt verspreiden, kunt u een fysieke barrière gebruiken om te voorkomen dat sneeuw en ijs zich op uw oprit vormen. Een van de beste manieren om dit te doen is door vóór de sneeuwval een zwaar zeil op uw oprit te leggen. Verzwaar de zijkant van het zeil met planken of bakstenen en laat de sneeuw vallen. Nadat de sneeuw ophoudt, verwijdert u het zeil en de sneeuw in één keer.

 • Spreid een duurzaam zeil over uw oprit en verzwaar de zijkanten voordat er sneeuw ligt.
 • Als het stopt met sneeuwen, verwijdert u het zeil en de sneeuw in één keer, zodat u een ongerepte oprit ziet.
 • De zeilmethode is niet effectief als er al sneeuw is gevallen.
 • Zeer zware sneeuwval kan het zeil verzwaren, waardoor het moeilijk te verplaatsen is.

In tegenstelling tot ontdooimiddelen doet een zeil niets als de sneeuw al gevallen is. Bovendien kan een zware sneeuwval het zeil begraven onder een enorme lading sneeuw, waardoor het onmogelijk met de hand te verplaatsen is. Deze methode kan het best worden gebruikt als er lichte sneeuwval op komst is.

Wat kunt u op uw oprit leggen om ijs- en sneeuwophoping te voorkomen?

U kunt uw oprit vrij houden van sneeuw en ijs zonder sneeuwblazers, schoppen of andere slopende sneeuwruimtechnieken. De beste maatregelen zijn preventief en omvatten het verspreiden van deicer voordat de sneeuw begint te vallen. De beste keuzes voor het smelten van sneeuw als het naar beneden komt op uw oprit zijn:

 • Chloridevrije ontdooimiddelen die veilig zijn voor beton, planten en huisdieren.
 • Magnesiumchloride deicers die veiliger en veel effectiever zijn dan steenzout.
 • Calciumchloride in korrelvorm voor extreme koude.
 • Vloeibaar kaliumformiaat dat bevriezing onder alle omstandigheden voorkomt en veilig is voor het milieu.
 • Spreid een zeil over uw oprit om sneeuw op te vangen als het valt.

Elk van deze methoden voorkomt dat opeengepakte sneeuw zich op uw oprit verzamelt. In plaats daarvan smelten de dooimiddelen de sneeuw op het moment dat deze neerkomt, waardoor ijsafzetting wordt voorkomen. Uw oprit is veilig voor zowel voertuig- als voetverkeer als u een of meer van deze methoden gebruikt.

Scroll naar boven