Hoe verwijderde schroefgaten in gipsplaten te repareren

De beste manier om een gestripte schroef gat in gipsplaten hergebruiken is om een nauwsluitende gipsplaten anker, dan rijden een schroef in het anker. Als het gat te groot is voor een gipsplaten anker om strak te passen, plaats een toggle bout om een veel meer veilige en duurzame manier om items te hangen op gipsplaten. Ten slotte, als uw gipsplaten is te beschadigd voor deze methoden, moet u een deel van gipsplaten te verwijderen enVermijd foute binnenwegen met houten tandenstokers, lijm of gewoon het gat dichtplakken met voegmiddel.

Kunt u schroefgaten in gipsplaten hergebruiken?

Als u een plastic muuranker, toggle bolt, of molly bolt correct hebt geplaatst, kunt u het schroefgat opnieuw gebruiken om nieuwe items op te hangen. Deze methoden om schroeven in gipsplaten te bevestigen zijn bestand tegen schade en kunnen worden verwijderd en vervangen zonder het gat te strippen. In de zeldzame gevallen waarin deze maatregelen falen, is meestal een muurreparatie aan de orde. Als een item te zwaar is om te worden ondersteund door een toggle bolt, dan is hetmoeten op hun plaats worden gehouden met schroeven die rechtstreeks in de muur worden geslagen.

 • Een gat waarin een muuranker, togglebout of mollybout is aangebracht, kan opnieuw worden gebruikt.
 • Als een anker, knevelbout of keilbout losraakt, kan het gat meestal niet opnieuw worden gebruikt zonder reparatie.
 • Draai nooit een schroef rechtstreeks in de gipsplaat zonder eerst een muuranker aan te brengen.
 • Onverankerde schroeven in gipsplaten zullen loskomen van uw muur, waardoor het moeilijk wordt om het gat opnieuw te gebruiken.

U mag nooit een schroef in de gipsplaat schroeven zonder eerst een muuranker te plaatsen. Schroeven die in de gipsplaat worden gedreven zijn onveilig en kunnen gemakkelijk uit uw muur scheuren, waardoor een rafelig gat ontstaat. Wanneer uw muur op deze manier is beschadigd, kan het moeilijk zijn om iets op dezelfde plaats op te hangen zonder uitgebreide reparaties.

3 manieren om gestripte schroefgaten in gipsplaten te repareren

Als een schroefgat in uw gipsplaten is gestript tot het punt dat een schroef of anker niet zal blijven zitten, niet zoeken naar een grotere schroef-het is tijd om te proberen een andere opknoping methode. Als deze methoden niet haalbaar zijn, moet u de gipsplaten te repareren. Hier zijn de beste oplossingen voor gestript schroefgaten in gipsplaten.

Anker voor gipsplaten

Als een schroef in de gipsplaat werd gedreven zonder een anker te installeren, is de kans groot dat het gat gestript wordt. Als de schade minimaal is, probeer dan op deze plaats een gipsplaatanker te installeren. Gebruik een boormachine om een zelftappend gipsplaatanker in het gat te drijven. Als het anker goed past, kunt u een schroef in het anker draaien om voorwerpen aan de muur te bevestigen.

 • Als er geen anker in het gat aanwezig is, installeer dan een van deze zelftappende gipsplaatankers. Daarna schroeft u de schroef op zijn plaats.
 • Als het gat te groot is voor een gipsplaatanker, of een gipsplaatanker is mislukt, ga dan verder met de volgende methode.

Als het gat in uw gipsplaten is te groot voor een gipsplaten anker te passen-of als de schroef was eerder verankerd en het anker zelf kwam los-maken op de volgende methode op deze lijst. U waarschijnlijk een muur hanger die meer gewicht dan een eenvoudige gipsplaten anker aankan.

De Voorraad van de Verenigde Staten - Zelf Boor Plastic Drywall Ankers en Schroevenuitrusting 100 Stuks Assortiment kit sheetrock Muurankers #6#8 Ankers en Schroeven - Geen vooraf Boorgat Vereist 50lbs-75lbs Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Knevelbout of Molly Bolt

Als uw schroefgat te gestript is om een gipsplatenanker te ontvangen, of u hangt een zwaar voorwerp op, gebruik dan een knevelbout of mollybout. Deze hangers werken door zich tegen de achterkant van de gipsplaten te schrap te zetten, de belasting te verdelen en te voorkomen dat de hanger losraakt. Nog beter, deze bouten hebben een grotere diameter dan schroeven, zodat u meestal het gestripte schroefgat moet vergroten voorinstallatie.

 • Gebruik deze knevelbouten in gaten die te gestript zijn voor een gipsplaatanker.
 • Molly bouten een andere geweldige optie voor het beveiligen van items op gipsplaten.
 • Bouten hebben een grotere diameter dan schroeven, dus moet u wellicht een boor gebruiken om het gestripte gat te vergroten voordat u uw bout installeert.
 • Knevelbouten en mollybouten kunnen tweemaal zoveel gewicht dragen als een verankerde schroef.

Terwijl plastic drywall ankers kunnen ondersteunen ongeveer 25 pond (11 kilo), toggle bouten en molly bouten kunnen ondersteunen tot 50 pond (22 kilo) wanneer geïnstalleerd in gipsplaten. Niet alleen is een gestripte schroef of anker gat de ideale grootte om een van deze hangers te accepteren, maar je zult ook eindigen met een veel meer duurzame installatie.

Groot voor het Hangen van Zware Voorwerpen Swpeet Geassorteerde 24 Stuks Knevelbout en Vleugelmoeruitrusting
 • Inclusief 3 maten van knevelbouten: 1/8, 3/16 en 1/4 inch.
 • Glad oppervlak voor een naadloze installatie .
 • Hoogwaardige voor langdurig gebruik.
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Cut and Patch Drywall

Als de schroefgaten in de gipsplaat groter zijn dan de diameter van een toggle bout of molly bout, is het tijd om uw gipsplaat te repareren en op te lappen. Er is geen andere oplossing die een permanente oplossing biedt. Om deze reparatie uit te voeren:

 • Snijd een stuk gipsplaat uit van 10-20 cm hoog en 40-60 cm breed. Het doel is om een hele strook gipsplaat tussen twee muurstijlen uit te snijden.
 • Verwijder 2 cm extra gipsplaat aan beide uiteinden van de opening, zodat aan weerszijden de halve breedte van de muurspijker zichtbaar wordt.
 • Zaag een stuk 2×4 plank om de afstand tussen de draadeinden te overbruggen.
 • Zet de 2×4 plank tussen de noppen vast. U zou nu een gat in uw gipsplaat moeten hebben dat wordt ondersteund door een nieuw stuk 2×4.
 • Snij een nieuw stuk gipsplaat dat in de opening past.
 • Gebruik gipsplaatschroeven om de gipsplaat te bevestigen aan de bestaande balken aan beide uiteinden van de opening.
 • Bevestig de gipsplaat aan de nieuwe 2×4 achterwand met extra gipsplaatschroeven.

Met een nieuwe gipsplaten patch in plaats, volg de stappen voor het patchen gipsplaten met tape en joint compound vóór opnieuw schilderen. Dit lijkt misschien een ontmoedigend werk, maar het is echt de beste oplossing voor ernstig beschadigde gipsplaten.

3 methoden om te vermijden bij het repareren van schroefgaten in gipsplaten

Verschillende voorgestelde methoden voor het repareren van schroefgaten in gipsplaten werken niet zoals geadverteerd. De volgende methoden zullen niet lang standhouden en zullen leiden tot meer hoofdpijn in de toekomst. Vermijd de volgende tactieken:

Tandenstoker methode

Het steken van tandenstokers in een gestript schroefgat in gipsplaten en ze vastzetten met druppels houtlijm is een slechte oplossing. Houtlijm en andere lijmen hechten zwak aan het gips in gipsplaten. Gips is brokkelig en poreus, dus de plug van tandenstokers en lijm zal waarschijnlijk snel uit de muur scheuren en meer gipsplaten meenemen.

Joint Compound

Hoe graag u het ook zou willen, u kunt gestripte schroefgaten niet zomaar opvullen met voegmassa. Voegmassa is een gipssubstantie en verpulvert gemakkelijk. In tegenstelling tot gipsplaat met een papieren achterzijde houdt voegmassa geen schroef, anker of bout op zijn plaats.

Lijm

Het vullen van een gat in uw gipsplaat met autovulmiddel, constructielijm of houtlijm zal niet lang duren. Een schroef of anker die op deze manier wordt vastgezet zal alleen maar weer losraken. Gipsplaat hecht niet goed aan lijm, dus u zult in wezen een losse plug van een andere stof in uw muur plaatsen. Als u een dergelijke reparatie zwaar belast, zal deze uit uw muur scheuren.

Hoe repareer je een ingescheurd schroefgat in gipsplaten?

Als u een gestript gat in uw gipsplaat hebt, zijn er een paar oplossingen. Welke oplossing voor u geschikt is, hangt af van de ernst en de grootte van het gat.

 • Kleine gaten Plaats een plastic gipsplaatanker en draai vervolgens een schroef in het anker.
 • Middelgrote gaten Als het gat te groot is om een anker goed te laten passen, breng dan een knevelbout of mollybout aan.
 • Grote gaten : In het geval van een gat dat groter is dan de diameter van een knevelbout, een stuk gipsplaat uitsnijden en opvullen met nieuwe gipsplaat.

Elk van deze methoden zal staan de test van de tijd wanneer correct gebruikt. Vermijd snelle oplossingen die tandenstokers, lijm, of vertrouwen alleen op gezamenlijke verbinding impliceren. Deze zullen snel afbrokkelen, toebrengen van meer schade aan uw gipsplaten.

Scroll naar boven