Laminaatvloeren kunnen gevoelig zijn voor wasafzetting die extra moeite kost om schoon te maken. Deze afzetting kan echter worden aangepakt met eenvoudige huishoudelijke artikelen zoals een bezem, dweil, witte azijn en alcohol. Maak gewoon de hele vloer vrij van vuil en meng vervolgens een oplossing om de afzetting te verwijderen. Een oplossing van warm water, azijn en alcohol werkt het beste. Gebruik een dweil om deze azijn te verspreiden.Gebruik een plastic schraper om de afzettingen te verwijderen.

5 methoden om vuil en aanslag op laminaatvloeren te verwijderen

Er zijn een aantal reinigingsmethoden waarmee u vloerwas en vuil van uw laminaatvloer kunt verwijderen. Hieronder behandelen we de meest effectieve methoden.

Stofzuigen of vegen

Het gebruik van een stofzuiger of bezem is essentieel voor het verwijderen van vuil. Het verwijderen van vuil is een eerste vereiste voor het verwijderen van afzettingen op laminaatoppervlakken. Hardnekkige vuildeeltjes kunnen het verwijderen van afzettingen bemoeilijken. Stofzuigen is effectiever dan vegen, dus gebruik indien mogelijk een stofzuiger. Een bezem kan echter ook werken in een noodsituatie, zolang u maar grondig bent.

 • Veeg of stofzuig grondig om het vuil op te ruimen voordat u verder gaat.
 • Achtergebleven vuildeeltjes belemmeren het verwijderen van aanslag.
 • Een stofzuiger is effectiever voor het opruimen van vuil dan een bezem.

Werk van de ene kant van de laminaatvloer naar de andere kant. Zorg ervoor dat u twee keer teruggaat om ervoor te zorgen dat alle deeltjes worden verwijderd. Kijk uit voor hoeken en krappe ruimtes waar extra werk nodig kan zijn.

Microvezeldoek

Voor meer hardnekkige vlekken op moeilijk bereikbare plaatsen werkt microvezeldoek geweldig. Microvezel is een bijzonder fijn weefsel van doek, waardoor het ongelooflijk goed vuil en ander vuil opneemt. Vuil lijkt zich vaak vast te klampen aan microvezel alsof het door magnetisme wordt vastgehouden. In werkelijkheid wordt het vuil echter gewoon gevangen op verschillende hyperfijne draden van het doek.

 • Microvezeldoek vangt gemakkelijk vuil op in zijn fijne weefsel.
 • Het is een geweldig hulpmiddel om moeilijk te stofzuigen plaatsen snel schoon te maken.

Ga gewoon met deze doek over het vuil op een moeilijk bereikbare plaats en het neemt bijna al het vuil op. Blijf met de doek over het gebied gaan tot al het vuil is opgenomen.

Azijnoplossing

Een van de beste oplossingen voor het schoonmaken van aanslag is een mengsel van warm of heet water en een kopje azijn. Wanneer deze azijnoplossing wordt gemengd, helpt ze de wasachtige aanslag op te lossen. Het vuil van de aanslag kan dan worden weggewassen met het water en de dweil.

 • Azijnoplossingen kunnen wasachtige aanslag verwijderen.
 • De wasachtige resten moeten nog van de vloer worden verwijderd met een dweil en water.

U kunt ook een spuitfles gebruiken om extra azijn te spuiten op bijzonder hardnekkige vervuiling. In beide gevallen moet u de azijn aanbrengen op de plekken met vervuiling. Vervolgens veegt u de vervuiling weg met warm water en een dweil.

Reinigingsoplossing

Een in de winkel gekochte laminaatvloerreiniger is op maat gemaakt om afzettingen te verwijderen. Gebruik gewoon de instructies op het etiket om afzettingen te bestrijden. Net als bij azijnoplossingen moet u het laminaat nog steeds schoonmaken nadat het is verwijderd.

 • Reinigingsoplossingen worden door bedrijven speciaal gemaakt om aanslag te verwijderen.
 • U moet de oplossing en de ophoping daarna opdweilen.

Gebruik warm water en een dweil om alle hardnekkige laminaataanslag te verwijderen. Gebruik dit schoonmaakmiddel voor laminaat om het dweilen van laminaat een fluitje van een cent te maken.

Bona Vloerreiniger voor harde oppervlakken, navulling, voor stenen tegels, laminaat en vinyl LVT/LVP, 128 Fl Oz Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Schraper

Schrapers zijn er in verschillende materialen en kunnen bijzonder nuttig zijn om dikke aanslag te verwijderen. Gebruik een plastic of rubberen schraper om uw laminaatoppervlak niet te beschadigen. Zet de schraper in een hoek om de wasachtige aanslag te verwijderen zonder het vloermateriaal te beschadigen. Ga met de schraper in een hoek over de meer wasachtige delen van uw laminaat om de aanslag te verwijderen.

 • Schrapers zijn een geweldig gereedschap voor het verwijderen van zware aanslag.
 • Wees voorzichtig om krassen of beschadigingen aan uw laminaat te voorkomen.
 • Rubberen of plastic schrapers zijn het beste voor laminaat omdat ze minder snel schade veroorzaken dan metalen schrapers.

Schrapers kunnen uw laminaatvloeren bekrassen als u niet voorzichtig bent. Gebruik daarom deze plastic vloerschraper om het risico op krassen op uw vloeren te minimaliseren.

Remco 29113 Blauw afgeschuind nylon blad stijve vloerschraper, 6.75" L x 10.25" B Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Wat zijn uw laminaatvloeren nog steeds vuil na het dweilen?

De meest voorkomende reden waarom uw vloeren nog steeds vuil zijn, is dat het oppervlaktevuil niet is verwijderd voordat u gaat dweilen. U moet uw laminaatvloeren stofzuigen of vegen voordat u gaat dweilen. De volgende meest voorkomende reden waarom uw laminaat nog steeds vuil is, is dat de aanslag te dik is. Dikke aanslag kan een schurend reinigingsmiddel of reinigingsgereedschap vereisen. Een schrobber of schraper kan echt helpen bij het verwijderen van dikke aanslag.opbouw.

 • Het niet stofzuigen of vegen van los vuil vóór het dweilen.
 • Droge, vuile, oude of ineffectieve mop.
 • De ophoping is dik en wasachtig, wat geschraapt moet worden.

Een ineffectieve mop laat laminaatvloeren vaak vuil achter na het dweilen. Sponsmoppen zijn bijvoorbeeld niet erg goed in het opruimen van aanslag. Microvezelmoppen zijn vaak veel effectiever. Gebruik deze microvezelmop met platte kop om was van laminaatvloeren te verwijderen. Zorg er altijd voor dat uw mop schoon en nat is voordat u hem gebruikt, anders kan hij uw vloer vuil achterlaten.

18" Professioneel Microvezel Mop Vloer Schoonmaak Systeem, Vlakke Mop met Roestvrij Staal Handvat, 4 Herbruikbare Wasbare Mop Pads, Nat en Stof Dweilen voor Hardhout, Vinyl, Laminaat, Tegelreiniging Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Hoe vaak moet u uw laminaatvloeren dweilen?

Het vuil van laminaatvloeren moet om de 1-2 weken worden gedweild. Deze regelmatige reiniging voorkomt dat er dikkere aanslag op uw laminaatoppervlak ontstaat. Door vaker te dweilen kunt u het vuil verwijderen voordat het een probleem wordt. Als het vuil zich ophoopt, is het moeilijker te verwijderen.

 • Dweil laminaatvloeren twee keer per maand voor de beste resultaten.
 • U kunt ook uw gezond verstand gebruiken en dweilen wanneer uw vloer dat nodig lijkt te hebben.
 • Hoe langer het vuil blijft liggen zonder te dweilen, hoe meer vuil zich zal ophopen.

Sommige laminaatfabrikanten raden aan elke dag licht te dweilen, maar dit is zeer arbeidsintensief en onnodig. Wekelijks of tweewekelijks dweilen is voldoende.

Hoe krijg je aanslag van laminaatvloeren?

Voor het verwijderen van aanslag zijn een stofzuiger, een schoonmaakmiddel en een betrouwbare dweil nodig. Voor hardnekkiger aanslag zijn misschien extra hulpmiddelen nodig, zoals een vloerschraper, maar de meeste huiseigenaren hebben alleen deze drie dingen nodig. Hier volgt een handig en kort overzicht van wat er nodig is om laminaatvloeren schoon te maken:

 • Stofzuig of veeg al het losse vuil op voordat u gaat dweilen.
 • Gebruik een microvezeldoekje om vuil op moeilijk bereikbare plaatsen op te nemen.
 • Gebruik een azijnoplossing of laminaatreiniger met een dweil om aanslag te verwijderen.
 • Wegschrapen, vooral harde aanslag.
 • Als dweilen niet effectief is, overweeg dan een nieuwe mop.
 • U hoeft slechts om de twee weken te dweilen, maar u kunt vaker dweilen als uw vloer dat nodig lijkt te hebben.

Zorg ervoor dat u uw vloeren niet dweilt. Doorweekt laminaat kan kromtrekken en splijten. In plaats daarvan wordt aanbevolen een vochtige mop te gebruiken of het water te beperken om doorweken te voorkomen.

Scroll naar boven