Gebruik een krachtige tweetraps sneeuwblazer om de harde sneeuw te blazen die zich aan het einde van uw oprit ophoopt nadat de sneeuwploegen zijn gepasseerd. Voordat u gaat sneeuwblazen, helpt het om harde sneeuw op te breken met een schop. Gebruik vervolgens uw sneeuwblazer om kleine passen te maken die slechts half zo breed zijn als de blazer. Zorg ervoor dat u de sneeuw niet op straat blaast. Om te voorkomen dat een sneeuwploeg uw oprit blokkeert,een gebied aan één kant van uw oprit sneeuwblazen dat 12 voet lang is en ongeveer zo breed als uw auto. De overtollige sneeuw van de passerende ploeg zal zich daar opstapelen, niet in uw opritopening.

Hoe sneeuwt u efficiënt?

Een van de meest efficiënte manieren om uw oprit te sneeuwblazen is door een cirkelvormig patroon te volgen. Begin in het midden van de oprit en maak een steeds bredere ovale vorm, waarbij u de sneeuw naar buiten blaast. Dit voorkomt dat u sneeuw blaast op plaatsen die u al hebt geruimd. Bovendien hoeft u door een cirkelvormig patroon te volgen, uw blaaspijp niet aan te passen - deze is altijd gericht op debuiten.

 • Sneeuw uw oprit vanaf het midden en in een steeds breder wordende cirkel.
 • Richt de sneeuwfrees zo dat de sneeuw met de wind mee gaat en niet tegen de wind in.
 • Sneeuwblazen tijdens of direct na zware sneeuwval, wanneer de sneeuw nog licht is en gemakkelijk kan worden opgeruimd.

Als het tijdens het sneeuwblazen hard waait, draai dan de blaasmond zo dat de sneeuw met de wind mee en niet tegen de wind in wordt geblazen. Als u tegen de wind in blaast, komt de sneeuw terug in uw gezicht. Het is ook een goed idee om te sneeuwblazen tijdens de sneeuwval of kort nadat er een paar centimeter sneeuw is gevallen. Nieuwe sneeuw is licht, pluizig en gemakkelijk weg te blazen. Als de sneeuw een paar uur blijft liggen, wordt hij hard,Het is ook een goed idee om de juiste uitrusting te hebben voor de omstandigheden, zoals een goede jas en handschoenen.

Hoe sneeuwt u een grindweg?

Het belangrijkste om te weten bij het sneeuwblazen van een oprit met grind is dat u geen eentraps sneeuwblazer moet gebruiken. Een eentraps sneeuwblazer gooit stenen en grind mee met de sneeuw, wat gevaarlijk en destructief kan zijn. U moet een tweetraps of drietraps sneeuwblazer gebruiken. Wij hebben geweldige resultaten geboekt met tweetraps sneeuwblazers om een lange oprit met grind op de Amerikaans/Canadese markt vrij te maken.grens.

 • Vermijd het gebruik van eentraps sneeuwblazers op grindoppervlakken - deze blazen grind uit de uitlaat.
 • Gebruik een tweetraps sneeuwfrees, zoals deze, op uw oprit met grind.
 • Na het blazen van een oprit met grind, moet u ijs smelten om hardnekkige sneeuw- en ijsafzetting te verwijderen.

Zolang u een meertraps sneeuwblazer gebruikt, kunt u uw oprit met grind net zo sneeuwblazen als een verharde oprit. Vanwege het onregelmatige oppervlak van opritten met grind moet u na het blazen een hoogwaardige ijsbreker op de oprit strooien om gladde sneeuw en ijsafzetting te verwijderen.

Husqvarna ST224 24-inch 208cc tweetraps elektrische start sneeuwblazer Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

5 Tips voor het sneeuwblazen van samengepakte sneeuw aan het einde van uw oprit

Het kan uiterst frustrerend zijn om uw oprit te sneeuwblazen en vervolgens harde sneeuw en ijs op het einde van uw oprit gedumpt te krijgen door passerende sneeuwploegen. Er zijn echter manieren om het opruimen van het einde van uw oprit te vergemakkelijken. Bovendien zijn er tactieken om te voorkomen dat sneeuwploegen sneeuw stapelen op het einde van uw oprit.

Gebruik een tweetraps sneeuwblazer

De sneeuw die de ploegen aan het einde van uw oprit dumpen is meestal hard aangestampte sneeuw en ijs dat ontdooid en opnieuw bevroren is. Dit maakt het extreem moeilijk voor uw gemiddelde sneeuwblazer. Elektrische sneeuwblazers met snoer en eentraps modellen kunnen niet door dit soort sneeuw heen. Kies voor een tweetraps model op gas.

 • Investeer in een tweetraps sneeuwfrees om door de verharde sneeuw heen te komen die door sneeuwschuivers op uw oprit wordt gedumpt.
 • Eentraps sneeuwblazers missen vaak het vermogen om door verharde sneeuw heen te breken.

Uw tweetraps sneeuwblazer scheurt zonder problemen door ijzige, verharde sneeuwophopingen aan het einde van uw oprit. Hoewel tweetraps sneeuwblazers duurder zijn dan eentraps modellen, zijn ze de investering waard. Overweeg de aanschaf van een gebruikt exemplaar bij een gerenommeerde dealer of reparatiewerkplaats om geld te besparen.

Bevroren sneeuw opbreken met een schep

Als de sneeuw aan het einde van uw oprit bijzonder diep is en vol met ijsklompen zit, kan dat zwaar werk zijn, zelfs voor een krachtige sneeuwblazer. Om het werk voor uw machine te vergemakkelijken, kunt u een stevige, metalen sneeuwschop gebruiken om grote stukken ijzige sneeuw op te breken. Steek de schop in de sneeuw om het ijs te breken.

 • Als de sneeuw in grote stukken is bevroren, gebruik dan een metalen sneeuwschuiver om het ijs op te breken.
 • Breek hard aangestampte sneeuw in stukjes ter grootte van een tennisbal voordat u uw sneeuwblazer gebruikt.

Zodra het verharde sneeuw/ijsmengsel is afgebroken tot stukjes niet groter dan een tennisbal, bent u klaar om de sneeuwblazer te gebruiken. Als u een goede sneeuwblazer hebt, is deze tactiek een wapen van laatste redmiddel dat meestal alleen nodig is in speciale gevallen of na vrieskou.

Doe kleine pasjes

Diepe, smeltende, ijzige of natte sneeuw maakt het werk zwaarder voor uw sneeuwblazer. Eén manier om het werk gemakkelijker te maken is om met uw sneeuwblazer over een halve breedte te rijden. Dit betekent dat als u een 24-inch sneeuwblazer hebt, u slechts de helft van de bladbreedte (12 inch) gebruikt wanneer u door zware sneeuw rijdt. Zo kunt u veel gemakkelijker door de sneeuw rijden.

 • Gebruik bij het ruimen van moeilijke sneeuw slechts de helft van de breedte van uw sneeuwblazer (12 inch van een 24 inch blazer).
 • Uw sneeuwblazer kan vastlopen als u hem vraagt om over een volle breedte door ijzige sneeuw te rijden, maar hij kan waarschijnlijk met gemak 12 centimeter sneeuw ruimen.
 • Gebruik deze techniek voor diepe, harde, ijzige of natte sneeuw.

U kunt dezelfde halfbrede techniek gebruiken wanneer u met uw sneeuwblazer diepe of samengepakte sneeuw ruimt. U krijgt betere resultaten met uw blazer en verwijdert enkele centimeters sneeuw met minder resten.

Gooi geen sneeuw op straat

Als uw lokale sneeuwploeg het einde van uw oprit verstopt met hopen harde sneeuw, kan het verleidelijk zijn om uw sneeuwblazer een deel van die rommel terug op de weg te gooien. Vermijd dit. Niet alleen maakt u de wegomstandigheden gevaarlijker voor uzelf en anderen, maar u legt ook de basis voor een verstopte oprit. Sneeuw die op straat wordt geblazen, wordt opgepikt door de sneeuwploegen gedeponeerd bij de monding van je oprit.

 • Blaas geen sneeuw in de straat - dit kan de weg verslechteren en ervoor zorgen dat de ploegen de sneeuw aan het einde van uw oprit weer oppakken.
 • Richt uw stortkoker zo dat de sneeuw vanaf het einde van uw oprit naar een veilig deel van uw gazon wordt geleid.

Werk voorzichtig bij het blazen van het einde van uw oprit. Neem de tijd om uw stortkoker zo af te stellen dat de sneeuw in uw tuin wordt gegooid. Vermijd elke hoek van de stortkoker die sneeuw op de straat of op vrijgemaakte delen van uw oprit of op uw voertuig spuit.

Voorkom dat sneeuw zich opstapelt aan het einde van uw oprit

U kunt voorkomen dat sneeuw zich ophoopt aan het einde van uw oprit door een beetje extra sneeuw te ruimen met uw sneeuwblazer. Een sneeuwschuiver verzamelt sneeuw terwijl hij over de straat rijdt. Zodra de ploeg de opening van uw oprit bereikt, glijdt al die opgehoopte sneeuw van het blad en blokkeert uw oprit. Met deze methode kunt u de opgehoopte sneeuw echter een andere plaats geven om naartoe te gaan:

 • Gebruik uw sneeuwblazer om een ruimte langs de weg vrij te maken aan één kant van uw oprit.
 • De vrije ruimte moet 12 voet lang en 5 voet breed zijn.
 • Maak een ruimte vrij aan de zijkant van de oprit, zodat tegemoetkomend verkeer het vrijgemaakte gebied tegenkomt voordat het uw oprit bereikt. Als u vanaf de straat naar uw huis kijkt, is dit aan de rechterkant van de oprit.
 • Sneeuwschuivers die uw huis naderen, komen eerst bij de vrijgemaakte opening. De opgehoopte sneeuw op de ploeg schuift hier weg en stapelt zich op, zodat uw oprit vrij blijft.

Hoewel dit een beetje extra werk toevoegt aan uw ploegproces, bespaart het veel kopzorgen. Door een ruimte te bieden waar deze ijzige sneeuw zich kan ophopen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u thuiskomt en opgestapelde sneeuw vindt die uw oprit blokkeert.

Hoe voorkom ik dat mijn sneeuwploeg mijn oprit blokkeert?

De beste manier om te voorkomen dat sneeuwschuivers uw oprit blokkeren met sneeuwophopingen is een ruimte van 12 meter lang en 5 meter breed langs de straat vrij te maken. Deze vrijgemaakte ruimte moet zich rechts van uw oprit bevinden wanneer u vanaf de straat naar uw huis kijkt. De sneeuwschuiver zal de ophopingen daar dumpen in plaats van in de opening van uw oprit. Als er echter al sneeuw is opgestapeld aan het einde van uw oprit, pak dit dan aan metdeze methoden:

 • Investeer in een tweetraps sneeuwfrees om de opgehoopte sneeuw gemakkelijk te verplaatsen.
 • Breek grote stukken ijzige sneeuw met een schop voordat u gaat sneeuwblazen.
 • Blaas geen sneeuw op de weg - de sneeuwploegen zullen de sneeuw terug in de opritopening blazen.
 • Maak passen die half zo breed zijn als de sneeuwblazer om door taaie sneeuw heen te komen.

Met deze strategieën kunt u gemakkelijk voorkomen dat uw oprit geblokkeerd raakt door sneeuw en kunt u de ophoping van sneeuw ruimen, mocht dat toch gebeuren. Met een goede sneeuwblazer kunt u enkele centimeters sneeuw aan en voorkomt u dat ploegen sneeuwbanken achterlaten die uw auto op uw oprit vastzetten.

Scroll naar boven