Hoe schimmel van een houten dek te verwijderen

Een oplossing van zuurstofbleekmiddel en water is een van de beste manieren om schimmel en meeldauw van uw houten terras te verwijderen. Het is zacht voor hout en doodt meeldauw snel. Een hogedrukreiniger gebruiken om schimmel te verwijderen is een andere uitstekende optie. U kunt ook een commerciële schimmel-, algen- en mosverwijderaar gebruiken. Anders werken zelfgemaakte oplossingen met wasmiddel en natriumtrifosfaat om uw houten terras te schrobben.dek schoon zonder uw dek te beschadigen.

Is er een verschil tussen schimmel en meeldauw?

Zwarte, witte en zelfs roze gezwellen die gewoonlijk meeldauw worden genoemd, zijn eigenlijk vormen van schimmel. Alle meeldauwdodende strategieën zijn dus ook schimmeldodend. De onderstaande meeldauwverwijderingsstrategieën zijn ook in staat om zwarte schimmel, groene schimmel en de meeste soorten mos en algen te doden.

Doodt azijn schimmel op vloeren?

Hoewel azijn schimmelgroei op houten oppervlakken, zoals terrassen, doodt, wordt het niet aanbevolen azijn te gebruiken om terrassen schoon te maken. Azijn bevat namelijk azijnzuur, een stof die de afwerking van terrassen vernietigt. Als uw terras is gemaakt van onafgewerkt hout, kan azijn helpen schimmel en meeldauw te verwijderen. Gebruik echter nooit witte azijn of een ander soort azijn om een terras te schrobben.dat geschilderd of afgewerkt is.

5 methoden om snel schimmel van uw houten terras te verwijderen

Schimmelgroei op houten terrassen kan een aangename buitenruimte veranderen in een groezelig ogende ramp. Het is echter relatief eenvoudig om schimmel van uw terras te verwijderen en de aanwezige schimmelsporen te doden. Hier zijn de beste methoden voor de klus:

Zuurstofbleekmiddel

Een pasta van zuurstofbleekpoeder en warm water is een van de beste schimmelverwijderaars die u kunt gebruiken. Zuurstofbleekmiddel is sterk genoeg om schimmel weg te schrobben, maar zacht genoeg om de afwerking van uw terras niet te beschadigen of het hout te verkleuren.

 • Meng dit zuurstofbleekmiddel met warm water tot een pasta met cakebeslag consistentie.
 • Smeer de pasta op de door schimmel aangetaste delen van uw terras.
 • Gebruik deze zachte schrobborstel om de schimmel van uw terras te schrobben.
 • Was de pasta weg met water uit de tuinslang.
Chloorvrij bleekmiddel Charlie's Zeep
 • Dit bleekmiddel is chloorvrij .
 • Kleurveilig, terwijl het ook effectief .
 • Kan worden gebruikt voor een verschillende doeleinden .
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Gebruik geen chloorbleekmiddel in plaats van zuurstofbleekmiddel. Dat is niet alleen minder veilig voor het milieu, maar u loopt ook het risico dat uw hout met chloorbleekmiddel verkleurt. Gebruik voor deze klus alleen zuurstofbleekmiddel.

Brush Soft Utility Scrub Groen - Kort Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Drukwassen

Een hogedrukreiniger is een geweldige manier om schimmel en meeldauw van uw terras te verwijderen. Een eenvoudige tuinslang heeft niet genoeg kracht om schimmel weg te schrobben. Huur in plaats daarvan een hogedrukreiniger bij uw plaatselijke bouwmarkt.

 • Huur een hogedrukreiniger bij uw plaatselijke bouwmarkt om snel schimmel van uw terras te verwijderen.
 • Begin met de laagste spuitstand om schimmel te verwijderen zonder uw terras te beschadigen.
 • Verhoog de druk alleen indien nodig voor het verwijderen van schimmel.
 • Het reinigen van uw terras met een te hoge druk kan de afwerking van uw terras ruïneren.

Het is essentieel om de zachtste spuitstand te gebruiken wanneer u een hogedrukreiniger gebruikt om schimmel van uw terras te verwijderen. Een agressieve spuitstand zal de afwerking van uw terras strippen en kan uw hout een "vage" textuur geven. Begin voorzichtig en werk langzaam in plaats van het risico te lopen uw terras te beschadigen door een krachtige spuitstand.

Schimmel- en algenverwijderaar

Een commerciële dekreiniger die ontworpen is als schimmel-, algen- en mosverwijderaar is een geweldige manier om van hardnekkige schimmel op uw terras af te komen. Volg gewoon de aanwijzingen van het product om schimmel snel te verwijderen.

 • Gebruik deze meeldauw en schimmel verwijderaar voor uw houten dek.
 • Gespecialiseerde schimmeldodende middelen zijn zacht voor geverfde en afgewerkte dekken.
 • Commerciële producten voor gebruik in woningen zijn milder dan de meeste zelfgemaakte formules om meeldauw te bestrijden.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een schimmel- en meeldauwoplossing is dat deze producten ontworpen zijn om meeldauw te verwijderen zonder de afgewerkte oppervlakken te beschadigen. Een product dat meeldauw doodt zonder de verf te verwijderen is een ideale reiniger voor uw terras.

Mold Armor FG503 E-Z House Wash, 1 gallon Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Wasmiddel

U kunt uw eigen meeldauwverwijderaar maken door ⅓ kopje (75 ml) wasmiddel te mengen met een liter water (3,75 liter). Gebruik vervolgens deze oplossing en een zachte schrobborstel of bezem met zachte haren om de meeldauw weg te schrobben. Dit werkt snel, is zacht genoeg om te gebruiken op afgewerkte dekken, en de afvloeiing is niet schadelijk voor planten, dieren of gras in de buurt.

Trinatriumfosfaat

Trinatriumfosfaat is een krachtig reinigingsmiddel dat meeldauw en schimmelsporen kan doden zonder uw terras te beschadigen. U moet echter altijd zware beschermende handschoenen gebruiken wanneer u trinatriumfosfaat gebruikt. Om het te gebruiken om meeldauw te verwijderen, mengt u 1 kopje van dit trinatriumfosfaat in een gallon (3,75 liter) schoon water. Gebruik vervolgens deze oplossing in combinatie met een schrobborstel om meeldauw te verwijderen vanje dek.

Trinatriumfosfaat TSP 4.5 Pond met Centaurus AZ Bestand Handschoen voor Commercieel en Industrieel, Krachtige Ontvetter, Vet, Vuil, Rook, Roet, Schoonmaken van Olievlekken, voor Beton, Baksteen en Muren. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Hoe verwijder je schimmel van een houten terras?

De beste manieren om schimmel van een houten dek te verwijderen zijn:

 • Gebruik een pasta van zuurstofbleekmiddel en water om schimmel weg te schrobben.
 • Huur een hogedrukreiniger om schimmel van uw terras te verwijderen.
 • Gebruik een commerciële mos-, schimmel- en algenverwijderaar.
 • Maak een reinigingsoplossing van water en wasmiddel.
 • Gebruik trinatriumfosfaat gemengd met water om een krachtige meeldauwdodende scrub te maken.

Elk van deze methoden is gekozen omdat het zowel effectief is in het verwijderen van schimmel als zacht genoeg om het te gebruiken op houten terrassen zonder schade. Met slechts een schrobborstel en enkele eenvoudige ingrediënten kunt u van uw terras gemakkelijk een ongerepte buitenruimte maken.

Scroll naar boven