Hoe regenpijpen bovengronds te verlengen in 4 snelle stappen

Om verlengstukken aan uw regenpijpen toe te voegen, moet u eerst bepalen waar u het water wilt laten afvloeien zodra het uit de verlengde pijp komt. De afvoerbestemming kan een bed van grind, een tuin of een ander veilig afwateringsgebied zijn. Zodra u de beste bestemming voor de afvoer hebt gepland, moet u ervoor zorgen dat uw tuin een passende hellingshoek heeft zodat de regenpijpen het water kunnen afvoeren en verspreiden zonder dat het terugstroomt.Kies vervolgens de beste regenpijpen voor u en installeer ze met de meegeleverde hardware in de uitbreidingsset.

4 stappen om uw regenpijpen te verlengen

Het verlengen van uw downspouts kan helpen stormwater weg te leiden van uw huis en stichting. Dit voorkomt waterschade, erosie, en kelderlekken. Het kan ook voorkomen dat uw tuin of delen van uw tuin overbewaterd worden. Er zijn verschillende redenen waarom huiseigenaren ervoor kiezen om goot downspouts te verlengen. Als u uw downspouts wilt verlengen, hier is hoe het te doen.

Bepaal waar u het water wilt laten weglopen

Dakgootuitlopers moeten ten minste 4 meter lang zijn om het water veilig van uw huis weg te leiden. Maar waar zal dit water weglopen? Bij zware regenval kan een teveel aan water uit uw regenpijp lopen, waardoor een gebied onder water komt te staan of erosie wordt veroorzaakt. Enkele opties voor regenpijpen zijn:

 • In een droge put.
 • Op een bed van grind of steen.
 • In een tuin beplant met soorten die gedijen op water
 • Naar een drainagegoot of drainagepijp die het water veilig afvoert.

Vergeet niet dat een verlengde regenpijp in het verkeerde gebied de overstroming gewoon wat verder van uw huis kan verplaatsen.

Corrigeer helling indien nodig

De meeste regenpijpverlengingen maken een goede hoek naar beneden om het water naar buiten te laten stromen, maar hoe zit het met de grond waar het water uitkomt? Als uw tuin schuin afloopt in de richting van uw huis, kan het water uit een regenpijpverlenging terugstromen naar uw huis. Dit betekent dat uw regenpijpverlenging niet zal werken om funderingsschade en lekkages te voorkomen. Als uw gazon schuin afloopt in de richting van uw huis, moet ucorrigeren met extra grond.

 • Meet de helling van uw tuin tussen de uitgang van de regenpijp en het huis.
 • Als de grond op 5 voet afstand van uw huis minder dan 1 duim naar beneden helt, kan het water van een regenpijp terugstromen naar uw huis.
 • Slechte helling corrigeren door bovengrond toe te voegen.
 • Na het toevoegen van de bovengrond, meet u de helling om er zeker van te zijn dat de grond minstens 1 inch daalt om de 5 voet afstand van uw huis.

Alle huizen moeten een lichte helling hebben weg van de fundering. Dit voorkomt waterschade en lekken. Voordat u regenpijpen installeert, moet u ervoor zorgen dat uw tuin de juiste helling heeft om de afvoer van het dak weg te leiden van de fundering.

Kies uw regenpijpen

Verlengingen voor regenpijpen zijn er in verschillende stijlen. Ze kunnen allemaal effectief zijn. Welk ontwerp u kiest hangt af van het uiterlijk dat u verkiest en van uw specifieke afwateringsbehoeften. Enkele populaire opties voor verlengingen van regenpijpen zijn:

 • Traditionele aluminium regenpijpen.
 • Vlakke regenpijpen die bochten en richtingsveranderingen mogelijk maken.
 • Regenpijpen die het water afrollen en weer oprollen als ze niet worden gebruikt.
 • Splash blokken.

Welke optie u ook kiest, zorg ervoor dat deze het water ten minste 4 meter van uw huis afvoert. Dit is essentieel om de grond bij uw huis in de beste conditie te houden en lekkages te voorkomen die de keldermuren kunnen binnendringen.

Regenpijpen installeren

Zodra u uw regenpijpverlengstuk hebt gekozen, installeert u het volgens de instructies van de fabrikant. Elk regenpijpverlengstuk wordt geleverd met al het nodige materiaal. Kies een droge dag en snoei gras of struiken weg om de installatie van de regenpijp te vergemakkelijken.

 • Installeer verlengstukken terwijl de regengoten en regenpijpen relatief droog zijn.
 • Maai het gras of trim planten om de toegang tot de regenpijp te vergemakkelijken.
 • Controleer de regenpijpen tijdens de volgende regenbui om er zeker van te zijn dat de verlengstukken goed werken.

Zodra uw nieuwe regenpijpen zijn geïnstalleerd, controleert u de werking ervan. Indien mogelijk observeert u ze tijdens de volgende regenval om er zeker van te zijn dat er geen lekken zijn en dat het water veilig van het huis wegstroomt.

Hoe ver moeten uw regenpijpen van uw huis verwijderd zijn?

4 voet is de optimale afstand tussen uw huis en de uitgang van de regenpijp. Dit voorkomt dat het water de grond rond de fundering erodeert of de grond binnendringt om kelderlekken te veroorzaken. Het houdt de grond ook droog genoeg om het risico van rot en schimmel aan uw gevelbekleding te verminderen. Als u uw regenpijpen wilt verlengen, doe dan geen moeite met een product dat het water minder dan 48 centimeter van uw huis afvoert.

Kun je twee regenpijpen met elkaar verbinden?

Als het absoluut noodzakelijk is, kunt u meerdere regenpijpverlengstukken aan elkaar koppelen. Extra naden betekenen echter meer kans op lekken en breuken. Bovendien is het koppelen van meerdere regenpijpverlengstukken aan elkaar meer werk voor u. Zoek waar mogelijk naar de juiste lengte regenpijpverlengstuk voor het werk. Dit maakt aluminium regenpijpverlengstukken een goede keuze - ze kunnen worden gekocht op lengtesvan 5 voet of meer.

Eagle 1 witte aluminium regenpijpverlengstukken (meerdere maten) met 3 gratis bijpassende schroeven en 1 gratis 1/4" boorkop (45, 3 x 4) $59,95 Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 04:10 am GMT

Hoe kunt u uw regenpijpen verbergen?

Als u het uiterlijk van bovengrondse regenpijpen niet mooi vindt of vindt dat hun aanwezigheid het gazon- en tuinonderhoud bemoeilijkt, is het installeren van ondergrondse regenpijpen uw beste optie. Dit is een geweldige optie omdat het het strakke uiterlijk van uw tuin behoudt en eenvoudige mogelijkheden biedt om regenpijpen in ondergrondse afvoersystemen, zoals een droge put, te eindigen.

U kunt een drainagesleuf graven om een enkele regenpijp te begraven, of u kunt een drainagenetwerk aanleggen dat het water van al uw regenpijpen naar een enkel eindpunt leidt. Dergelijke systemen zijn efficiënt, duurzaam en onzichtbaar.

Scroll naar boven