Het sproeien van een onkruidverdelger die in de grond blijft kan voorkomen dat onkruid door uw oprit groeit voor maximaal een jaar. Natuurlijke onkruidverdelgers zoals steenzout kunnen voorkomen dat onkruid ooit weer groeit op een ongewenste plek. U kunt ook onkruidbestrijdingsdoek gebruiken, uw oprit opnieuw afdichten, of een nieuw opritmateriaal krijgen om onkruidgroei te voorkomen. Elk van deze oplossingen zal de toekomstige groei voorkomen vanonkruid.

5 manieren om voor altijd van onkruid op uw oprit af te komen

Onkruid dat door uw oprit groeit, kan uw bestrating vernielen en het uiterlijk van uw huis verpesten. Als u hardnekkig onkruid hebt dat in de scheuren van uw bestrating groeit, probeer dan de volgende methoden:

Gebruik een duurzame onkruidverdelger

Als u onkruid wilt doden en voorkomen dat het permanent door uw oprit groeit, is de eenvoudigste oplossing het gebruik van een langwerkende onkruidverdelger. Langwerkende onkruidverdelgers zijn zo samengesteld dat ze tot 1 jaar lang in de grond blijven en nieuwe onkruidgroei voorkomen. Eén behandeling zal het onkruid op de oprit doden en voorkomen dat het terugkomt.

 • Deze langdurige onkruidverdelger doodt onkruid en voorkomt nieuwe groei tot een jaar lang.
 • Spuit onkruid alleen op verharde of grindoppervlakken - deze onkruidverdelger stopt de plantengroei in gazons en tuinen.
 • Onkruidverdelgingsspray is een veiliger optie dan het gebruik van zout om onkruid op de oprit te doden.

Langdurige onkruidverdelgers voorkomen dat er nieuwe planten in het gebied groeien, dus ze mogen niet worden gebruikt voor het gazon of de tuin. Ze zijn echter perfect voor verharde of met grind bedekte gebieden. Deze onkruidverdelgers blijven in het gebied waar ze worden gesproeid en worden niet door het water naar andere delen van uw gazon gebracht, waardoor ze een veiligere oplossing zijn dan zout.

Roundup Ready-To-Use Max Control 365 met Comfort Wand, 1,33 gal. Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Zout uw oprit

Zout is een goedkope, effectieve manier om hardnekkig onkruid te doden en toekomstige onkruidgroei te voorkomen. Strooi gewoon steenzout op zichzelf of meng een kopje zout met heet water en giet het in de grond. Gebruik dit steenzout in een geconcentreerde zoutoplossing om een effectieve onkruidverdelger te maken.

 • Strooi steenzoutkristallen op opritten om planten te doden en te voorkomen dat ze teruggroeien.
 • Maak een vloeibare onkruidverdelger door zout op te lossen in kokend water.
 • Wees voorzichtig. water kan zout op de nabijgelegen grond spoelen, waardoor gras en andere planten sterven.

Er zijn nadelen aan het gebruik van steenzout als onkruidverdelger. Als je de aarde eenmaal hebt gezouten, zal er jarenlang niets meer groeien. Dit is geen probleem op de meeste opritten, maar zout wordt gemakkelijk door water door de grond verspreid. Als je je oprit zout, is de kans groot dat regen en ander water het zout naar andere delen van je tuin spoelt, waardoor dode zones ontstaan waar niets zal groeien.

Pro-Cure PC-4RK steenzout bulk in polyzak 4 lb Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Uw bestrating opnieuw verzegelen

Onkruid kan alleen groeien waar scheuren in het trottoir ze toelaten. Onkruid in scheuren in de oprit zorgen voor eeuwige frustraties. Het afdichten van deze scheuren verwijdert de mogelijkheid voor ongewenste planten om te groeien. Vul alle scheuren in uw betonnen oprit met vers beton. Dit is een goedkope oplossing die onkruid in hun tracks stopt.

 • Repareer scheuren in een verharde oprit met nieuw beton.
 • Dood oprit onkruid voordat u opnieuw afdicht om toekomstige onkruidgroei te voorkomen.
 • Asfalt opritten opnieuw bekleden met nieuw asfalt om onkruid tegen te gaan.

Als u onkruid hebt dat door nieuw asfalt groeit, kunt u soortgelijke tactieken gebruiken om onkruid te stoppen. Het opnieuw afdichten van een asfaltoprit kan helpen om onkruidgroei tegen te gaan en uw oprit er ongerept uit te laten zien.

Een met hars beklede oprit installeren

Bepaalde opritoppervlakken kunnen onkruid volledig blokkeren, zodat het niet het water, de lucht en het zonlicht krijgt dat het nodig heeft om te groeien. Een harsgebonden oprit bevat een laag grind, een laag asfalt en vervolgens een laag hars. Dit blokkeert al het licht voor het onkruid en omdat de harslaag uit één stuk bestaat, kan er niets doorheen groeien.

 • Het afdichten van uw oprit met hars voorkomt onkruidgroei.
 • Uw bestaande oprit kan vaak worden gebonden met hars aan invasief onkruid.

Een met hars gebonden oprit is meestal duurder dan het opnieuw afdichten van een oprit met beton of asfalt, maar het creëert een meer permanente onkruidbarrière. In veel gevallen kan uw bestaande oprit worden gebonden met hars.

Handmatige verwijdering

U kunt onkruid altijd handmatig of met een gereedschap verwijderen. Dit zal uw onkruidproblemen niet permanent oplossen, maar het is goedkoop en niet te tijdrovend. Met een onkruidverdelger die is ontworpen voor het verwijderen van onkruid uit scheuren in beton kunt u het eenvoudig en snel handmatig verwijderen.

 • Gebruik dit speciaal ontworpen gereedschap om gemakkelijk onkruid te verwijderen dat door kieren van uw oprit groeit.
 • Onkruid verwijderen met de hand vereist geen chemicaliën en lost het probleem snel op.
 • Onkruid met de hand wieden is geen permanente oplossing voor opritten.

Het handmatig wieden van uw oprit verwijdert onkruid tot aan de wortel en doodt het, maar voorkomt niet dat onkruid terugkomt. Het is echter wel een geweldige, chemievrije manier om onkruid te doden.

Berry&Bird Crack Weeder, Crevice Weeding Tool, 11.2" Stainless Steel Manual Weeder, L-Shaped Side-Walk Puller Spatula, Grass Cutter Knife, Weeding Sickle for Garden Lawn Yard Patio Terrace Pa... Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Doodt azijn onkruid op de oprit?

Sommige mensen denken ten onrechte dat witte azijn onkruid tot aan de wortel doodt. In werkelijkheid doodt azijn echter alleen de bladeren van onkruid. Dit betekent dat de ongedeerde wortel de vrijheid krijgt om snel uit te groeien tot vervelender onkruid. De azijnmethode wordt daarom in het algemeen niet aanbevolen en al helemaal niet voor permanente onkruidbestrijding.

 • Azijn doodt alleen onkruidbladeren en niet de wortel.
 • Gebruik een andere methode van onkruidbestrijding om onkruid permanent te verwijderen.

Voor een effectievere zelfgemaakte onkruidverdelger zal steenzout eerder het vervelende onkruid verwijderen. Een geconcentreerde zoutoplossing in een spuitfles zal al het invasieve onkruid verdelgen.

Komt het onkruid op de oprit terug?

De belangrijkste reden hiervoor is dat onkruidzaden klein zijn en overal hun weg kunnen vinden. Een andere veel voorkomende reden is dat dood onkruid misschien niet tot aan de wortel is gedood.

 • Onkruid zal bijna altijd terugkomen, tenzij een permanente oplossing wordt gevonden.
 • Het opnieuw bekleden van uw oprit kan de groei van onkruid permanent stoppen.
 • Een langdurig herbicide kan tot een jaar lang voorkomen dat onkruid terugkeert.
 • Brokken steenzout houden de groei van onkruid jarenlang tegen.

Zelfgemaakte onkruidverdelgers blijken soms niet effectief te zijn (zoals in het geval van de azijnmethode). Over het algemeen zal niets anders dan een mengsel van zout en heet water de onkruidgroei permanent stoppen. Het opnieuw bestraten van uw oprit kan echter een effectieve onkruidbarrière voor jaren creëren.

Wat doodt onkruid permanent op de oprit?

Onkruid kan worden gedood of op zijn minst van groei worden afgehouden met een paar belangrijke trucs. Onthoud deze belangrijke feiten als het gaat om het onkruidvrij maken van uw oprit:

 • Langdurige onkruidverdelgers vernietigen bestaand onkruid en voorkomen nieuwe groei gedurende een jaar.
 • Steenzout doodt alle onkruid en voorkomt dat het teruggroeit.
 • U kunt uw bestrating of asfalt opnieuw verzegelen om het binnendringen van onkruid te voorkomen.
 • Een harsgebonden oprit zal de groei van onkruid belemmeren.
 • Handmatig verwijderen zal het onkruid snel verwijderen, maar het zal niet voorkomen dat het terugkeert.

Met deze tactieken bent u goed uitgerust om uw oprit permanent te ontdoen van onkruid. Wees niet gefrustreerd als er meer dan één aanpak nodig is om uw oprit permanent te beschermen.

Scroll naar boven