Wanneer u een onkruidverdelger gebruikt, wilt u resultaat. Maar wanneer u winterharde paardenbloemen en weerbarstige klimop verwijdert, kan het moeilijk zijn om te weten of de gebruikte onkruidverdelger werkt. Hoe weet u of het tijd is om de onkruidverdelger opnieuw toe te passen? Hoe lang moet u wachten op resultaat na het sproeien van onkruid? Hoe lang duurt het voordat de onkruidverdelger werkt?

Om de beste onkruidverdelger voor uw gazon te kiezen, is het belangrijk de verschillende onkruidverdelgers op de markt en hun effecten te kennen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten onkruidverdelgers, het beste tijdstip om tegen onkruid te spuiten en hoe lang het duurt voordat u resultaat ziet.

Hoe werkt Weed Killer?

Als uw gazon volledig uit onkruid bestaat, moet u misschien meer dan één soort onkruidverdelger gebruiken om alle verschillende onkruidsoorten te doden. De belangrijke vragen die helpen bepalen hoe u onkruidverdelgers moet gebruiken, zijn Wat , Wanneer en Waar :

 • Wat Welke soorten onkruid bestrijdt u? Bestrijdt u breedbladige onkruiden of grasachtige onkruiden? Eenjarigen of vaste planten?
 • Wanneer begint u met het bestrijden van onkruid? Het seizoen is belangrijk bij het bestrijden van onkruid. Pre-emergente onkruidverdelgers zijn bijvoorbeeld alleen effectief als ze worden toegepast voordat de zaden ontkiemen.
 • Waar Waar bevindt zich het onkruid dat u wilt doden? Gaat het om onkruid in uw gazon, uw tuin, of om vervelend onkruid dat door de naden van een betonnen oprit omhoog komt? U kunt verschillende producten kiezen op basis van deze locaties.

Soorten onkruidverdelgers

Roundup en andere Contact Onkruidverdelgers

Roundup maakt enkele van de sterkste en snelst werkende onkruidverdelgers op de markt. Het zijn vaak niet-selectieve onkruidverdelgers die opkomende onkruiden doden.

Bovendien bevatten sommige Roundup-formuleringen voor onkruidbestrijding op lange termijn maatregelen ter bestrijding van onkruid. Deze gespecialiseerde formuleringen voorkomen zelfs tot een jaar lang dat planten in het toepassingsgebied uitlopen.

Pre-Emergent Weed Killers

Pre-emergente onkruidverdelgers zijn ontworpen om onkruid in de kinderschoenen te stoppen. Ze werken door zaailingen te doden, wat voorkomt dat nieuw onkruid en gras in uw tuin ontspruit. Pre-emergente onkruidverdelgers doden geen gevestigde of volwassen planten.

Pre-emergente onkruidverdelgers kunnen overal in uw gazon en tuin worden toegepast, maar ze maken geen onderscheid. Deze onkruidverdelgers stoppen de groei van graszaden of andere planten. Niet toepassen op gebieden met gewenste zaailingen of gebieden die u van plan bent de komende 3 weken te bezaaien.

Onkruidverdelgers

Emergente onkruidverdelgers richten zich op gevestigd onkruid en doden volwassen planten. Ze verschrompelen paardebloemen en doden klaver. Onthoud dat onkruidzaden in de grond niet worden beïnvloed door een emergente onkruidverdelger.

Let op: De soorten onkruid die worden aangepakt door onkruid te besproeien met een opkomende onkruidverdelger hangen af van de werkzame bestanddelen in de formule. Lees zeker de productbeschrijving om te weten te komen of u een niet-selectieve of selectieve onkruidverdelger gebruikt, en hoe u de onkruidverdelger moet gebruiken.

Niet-selectieve onkruidverdelgers

Gewoonlijk zijn de snelste onkruidverdelgers niet-selectieve onkruidverdelgers. Deze onkruidverdelgers doden breedbladige onkruiden, houtachtige planten en grasachtige onkruiden, samen met gewenste grassen. Dus, terwijl deze uw vijanden uitschakelen, doden ze ook alle andere planten die ze aanraken.

Pas niet-selectieve onkruidverdelgers alleen toe in gebieden die niet van invloed zijn op gewenste planten of grassen. Deze onkruidverdelgers zijn het beste voor paardenbloemen, klimop of geïsoleerde plukjes plaaggras. Het zijn geen bruikbare oplossingen wanneer het onkruid gemengd is met gras, zoals bij sommige klaverplagen.

Selectieve onkruidverdelgers

Selectieve onkruidverdelgers zijn ontworpen om onkruid te doden en gras ongemoeid te laten. Klinkt perfect, nietwaar? Op die manier doodt u het ongedierte en behoudt u wat u wilt.

Selectieve onkruidverdelgers zijn meestal te vinden als breedbladige onkruidverdelgers. Deze verdelgen paardenbloemen, kippenkruid en klaver, maar laten het gras ongemoeid. Nog beter is dat er selectieve onkruidverdelgers zijn die breedbladige onkruiden EN andere schadelijke grassen, zoals krabgras, verdelgen. Er zijn ook selectieve onkruidverdelgers die speciaal ontworpen zijn om sedge en nootgras te doden.

Opmerking Controleer alle productinformatie om na te gaan of de onkruidverdelger die u gebruikt veilig is voor uw grassoort.

Wanneer onkruidverdelgers toepassen

Timing is alles als het gaat om het doden van onkruid. U kunt het juiste product en gereedschap hebben, maar als u de onkruidverdelger op het verkeerde moment toepast, kan het een verminderd of helemaal geen effect hebben. Te koud of te warm weer kan bijvoorbeeld de effectiviteit van de onkruidverdelger belemmeren.

Wanneer u onkruidverdelger op een gazon moet toepassen, hangt af van het product dat u gebruikt en van het klimaat waarin u woont. Als u resultaten wilt zien, volg dan deze eenvoudige richtlijnen wanneer u onkruid in uw gazon besproeit.

 • Roundup en andere Contact Onkruidverdelgers: Contactonkruidverdelgers zijn alle sprays die bedoeld zijn om onkruid snel te doden. Er zijn enkele goede tips voor het gebruik van Roundup en soortgelijke onkruidverdelgers.
  • Spuit Roundup bij temperaturen tussen 60°en 85°Fahrenheit voor een maximale effectiviteit.
  • Breng Roundup vroeg op de dag aan, zodat het tijdens de fotosynthese overdag door de bladeren wordt opgenomen.
  • Pas Roundup niet toe als er in de komende 6 uur regen wordt verwacht. Regen kan de werkzame bestanddelen wegspoelen voordat ze volledig in het plantensysteem zijn geïnfiltreerd.
  • Gebruik Roundup niet op een dag met veel wind. Wind kan ervoor zorgen dat Roundup te snel droogt, waardoor het niet in de bladeren van de plant kan doordringen.
 • Pre-Emergent Weed Killer: Pas toe in het voorjaar (meestal maart/april) wanneer de bodemtemperatuur gedurende 3-5 dagen 50° Fahrenheit bereikt. Dit is het moment waarop veel zaden beginnen te ontkiemen en is het effectieve venster voor pre-emergente onkruidverdelgers.
 • Onkruidverdelger: Als u een volledig gazon met een opkomende onkruidverdelger behandelt, zijn er twee momenten in het jaar die de beste resultaten opleveren. Het eerste moment is eind mei tot eind juni. Het tweede is tussen half september en begin november.

Hoe lang duurt het voordat Weed Killer werkt?

Als u eenmaal de juiste onkruidverdelger voor uw gazon hebt gekozen en hebt besloten hoe u die gaat gebruiken, is het goede nieuws dat u al snel resultaten zou moeten zien. Sommige onkruidverdelgers werken zeer snel en doen zelfs onkruid verwelken binnen een paar uur na toepassing. Sommige speciale formuleringen die zijn ontworpen om specifiek onkruid te bestrijden, vergen daarentegen wat meer geduld.

Roundup Onkruidverdelgers

Als u zich afvraagt: "Hoe lang duurt het voordat Roundup werkt?" hoeft u niet lang op een antwoord te wachten. Zodra standaard Roundup op onkruid is gespoten, ziet u vaak binnen 2-6 uur resultaat. De planten die u hebt bespoten, beginnen te vergelen en te verwelken.

Houd in gedachten dat, hoewel het onkruid al aan het afsterven is, het tot 2 weken kan duren voordat Roundup het hele wortelstelsel van het onkruid doodt.Ook is het belangrijk op te merken dat Roundup-varianten die ontworpen zijn voor langdurige onkruidbestrijding langzamer werken. Deze kunnen pas na 12 uur resultaat laten zien.

Breedbladige onkruidverdelgers

Als u breedbladig onkruid in uw gras wilt doden, gebruikt u meestal een selectieve onkruidverdelger die bedoeld is om breedbladig onkruid te doden, of u kiest een van de beste onkruid- en voederproducten op de markt. Onkruid- en voederformules combineren vaak breedbladige onkruidverdelger met grasmest, om van onkruid af te komen en de gezondheid van het gras te verbeteren.

Of u nu een onkruid- en voederproduct of een oplossing met alleen herbiciden gebruikt, geduld is noodzakelijk. Na toepassing van uw onkruidbestrijdingsoplossing zult u doorgaans binnen 5-7 dagen zien dat het onkruid begint af te sterven. De meeste onkruiden zouden 2-4 weken na toepassing volledig verdwenen moeten zijn.

Grasveld Weed Killers

Als u hebt gekozen voor een onkruidverdelger voor grassen met Glyfosaat, een populaire en krachtige onkruidverdelger die wordt gebruikt in Roundup en andere producten, zult u snelle resultaten zien bij het doden van grassen, die binnen enkele uren afsterven en in 1-3 weken volledig dood zijn. Snelle resultaten, maar u moet voorzichtig zijn. Glyfosaat is een niet-selectief onkruidverdelgingsmiddel dat elke plant waarop het wordt toegepast zal doden.

Als u ervoor kiest een selectieve onkruidverdelger te gebruiken, zullen uw resultaten variëren naargelang het product en het soort gras dat u bestrijdt. Verschillende producten werken het best om verschillende grassen te doden.

 • Kwabbergrasbestrijdingsmiddelen die kinclorac bevatten, doden onkruid en grassen binnen 2-4 weken.
 • Selectieve sedge- en nootgrasverdelgers zoals Sedgehammer hebben 2-4 weken nodig om onkruid volledig te doden.
 • Als u Turflon Ester gebruikt om bermudagras te bestrijden en te doden, kan het nodig zijn dit gedurende het groeiseizoen om de 30 dagen te herhalen. Het kan enkele maanden duren voordat u volledige resultaten ziet, aangezien bermudagras zeer winterhard is.

Pre-Emergent Weed Killers

Pre-emergente onkruidverdelgers werken snel, maar omdat ze zaden doden op het moment dat ze beginnen te kiemen, is dit proces vaak onzichtbaar. Maak u echter geen zorgen, pre-emergente oplossingen kunnen al enkele uren na toepassing beginnen met het doden van onkruidzaailingen.

Wanneer het late voorjaar aanbreekt en u geen nieuwe plukjes krabgras of ontkiemend kippenkruid ziet, heeft de preëmergente onkruidverdelger zijn werk gedaan. Als u toch eenjarige onkruiden in uw gazon ziet terugkeren, kan dat komen doordat de preëmergente onkruidverdelger te laat is toegepast of is weggespoeld door overvloedige regen.

Hoe lang blijft onkruidverdelger in de grond?

Als u overweegt een van de populairste onkruidbestrijdingsmiddelen op de markt te gebruiken, vraagt u zich misschien af: "Hoe lang blijft Roundup in de grond?" Het antwoord hangt af van de specifieke formulering, maar hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 • Onkruidverdelgers die glyfosaat bevatten (het actieve bestanddeel van standaard Roundup) breken doorgaans binnen 1-6 weken na toepassing af.
 • Onkruidbestrijdingsopties voor de lange termijn (zoals Max Control 365 van Roundup) zijn speciaal ontworpen om de groei van onkruid en planten tot een jaar lang te stoppen. Ze blijven tot 12 maanden in de grond.
 • Selectieve onkruidverdelgers zoals breedbladige herbiciden die Quinclorac, MCPP, Dicamba of 2,4 D bevatten, blijven doorgaans 2 tot 4 weken in de bodem aanwezig.
 • Pre-emergente onkruidverdelgers blijven 3 weken actief.

Er zijn nog andere factoren die bepalen hoe lang onkruidverdelger in de bodem blijft. Klimaat- en milieufactoren spelen een grote rol. Als u vaak water geeft of als het in uw klimaat vaak regent, wordt onkruidverdelger sneller uit de bodem gespoeld. In droge gebieden daarentegen blijft onkruidverdelger veel langer in de bodem.

Werken met onkruidverdelger voor snelle resultaten

Wanneer u een onkruidverdelger gebruikt, wilt u dat het onkruid snel afsterft. Er zijn verschillende producten die snel resultaat leveren om onkruid te doden. Of u nu kiest voor een contactonkruidverdelger zoals Roundup om onkruid vandaag te doden of voor een preventieve onkruidverdelger om te voorkomen dat er in de toekomst onkruid verschijnt, u zult het grootste effect zien als de onkruidverdelger op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden wordt toegepast.

Lees altijd alle etiketten en waarschuwingen van het product om schade aan de gewenste planten of graszoden te voorkomen. Wanneer u tegen onkruid spuit, test u de spuit eerst in een grasvrij gebied om er zeker van te zijn dat het spuitpatroon geen planten bereikt die niet aan de onkruidverdelger mogen worden blootgesteld.

Als u de juiste onkruidverdelger kiest, kunt u de resultaten van uw harde werk echt zien. Soms al in een paar uur! Bovendien wordt het met de tijd alleen maar beter. Nadat u de onkruidverdelger op uw gazon hebt aangebracht, zult u versteld staan van hoe anders uw tuin er na een paar weken uitziet.

Scroll naar boven