Hoeveel water hebben Zinnia's nodig?

Zinnia's hebben elke week 2,5 cm water nodig. Zinnia's kunnen goed tegen droogte en hebben minder water nodig dan de meeste eenjarigen. Het is wel belangrijk om precies en consequent te zijn met de juiste hoeveelheid water, want zinnia's zijn een beetje kieskeurig. Als ze bijvoorbeeld in vochtige kleigrond staan, kunt u ze misschien wat minder water geven. Als ze in bijzonder droge grond staan, verhoogt u deGeef kleine beetjes water om de grond constant vochtig te houden.

Hoeveel water hebben Zinnia's per dag nodig?

Zinnia's hebben meestal niet elke dag water nodig, tenzij u pas geplante zaden water geeft. Zorg er bij zinnia's die zijn ontkiemd voor dat de grond tot een diepte van 15 cm wordt bevochtigd. Zo kunnen ze een sterk wortelstelsel ontwikkelen, waardoor ze uiteindelijk goed gedijen.

 • Zinnia's hebben geen dagelijks water nodig.
 • Bevochtig de grond tot een diepte van 15 cm wanneer u zinnia's water geeft.
 • Geef zinnia zaailingen dagelijks water tot ze ontkiemd zijn.

Als u in een gebied woont waar de grond snel uitdroogt, kunt u het water in afzonderlijke sessies verdelen in plaats van uw zinnia's in één keer een volle centimeter water te geven. Geef zaden die nog niet zijn ontkiemd, elke dag een beetje water om de bovenste centimeter grond vochtig te houden. Geef vervolgens minder water zodra de zaden zijn ontkiemd.

Hoe geef je Zinnia's water?

Geef zinnia's regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Wanneer u water geeft, weekt u de grond totdat de grond vochtig is tot een diepte van 15 cm. Zodra de bovenste 1 cm grond droog is, is het tijd om opnieuw water te geven. Geef zinnia's geen water met de hand, omdat het dan moeilijk is om de grond tot de juiste diepte te bevochtigen. Gebruik in plaats daarvan deze waterslang.

 • Houd de grond rond uw zinnia's vochtig, maar niet drassig.
 • Geef zinnia's water aan de basis, waardoor de bloemstengels kunnen breken en plantenziekten kunnen worden bevorderd.
 • Wanneer de bovenste 1 cm grond droog wordt, hebben uw zinnia's water nodig.
 • Elke keer dat u uw zinnia's water geeft, laat u een waterslang lopen tot de bovenste 15 cm van de grond vochtig is.

Geef zinnia's altijd water aan de basis van de plant en zorg ervoor dat er geen water in aanraking komt met de bladeren. Hun groen is zeer gevoelig voor schimmelziekten en echte meeldauw, maar de wortels hebben constant vocht nodig, dus water geven aan de basis is essentieel. Zelfs het spatten van de bladeren met water kan schimmelsporen overbrengen van de grond naar de bladeren. Bovendien kan het water geven aan zinnia's van bovenaf gemakkelijkDus gebruik liever een tuinslang dan een gieter.

Zware Soaker slang Rocky Mountain Goods Soaker slang
 • Stevig en robuust waterslang.
 • Perfect om planten en bloemen water te geven in je tuin.
 • Verkrijgbaar in een verschillende maten .
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Houden Zinnia's van natte of droge grond?

Zinnia's hebben vochtige, maar niet drassige of verzadigde grond nodig. Te vochtige grond kan wortelrot of schimmelziekten veroorzaken. Te veel water is veel schadelijker voor zinnia's dan te weinig water.

 • Zinnia's gedijen het best in vochtige, niet drassige grond.
 • Zinnia's zijn droogtebestendig en kunnen een tijdje overleven in droge grond.
 • Vermijd overbewatering van zinnia's, omdat ze gevoelig zijn voor schimmelziekten.

Omdat ze droogtebestendig zijn, zullen zinnia's een hele tijd gedijen in droge grond, maar uiteindelijk eist deze omgeving zijn tol. U moet de grond constant vochtig houden, maar pas op dat u uw zinnia's niet te veel water geeft.

Kun je Zinnia's te veel water geven?

Te veel water geven aan zinnia's is een veelgemaakte fout van veel tuiniers. Dit komt omdat zinnia's minder water nodig hebben dan veel andere eenjarigen, dus uw neiging kan zijn om te denken dat ze niet voldoende vocht krijgen. Omdat het echter droogtebestendige bloemen zijn, overleven ze langer in droge grond dan in te drassige grond.

 • Zinnia's zijn gevoelig voor schade door overbewatering, dus wees voorzichtig met water geven.
 • verwelking is een veel voorkomend teken wanneer zinnia's worden blootgesteld aan overmatig vocht.
 • Schimmelziekten zijn een ander klassiek teken van overbewatering.

verwelking is bijna altijd het eerste teken dat je je zinnia's te veel water hebt gegeven. De bloemen en het gebladerte zakken heel snel als de grond te vochtig is. Een ander klassiek teken van overbewatering is een schimmelziekte. Deze veroorzaakt gaten in de bladeren, meeldauw op de bloemen en het gebladerte, of donkerbruine vlekken op de bladeren en bloemblaadjes.

Hoe weet je of Zinnia's water nodig hebben?

De beste manier om te bepalen hoe vaak je je zinnia plant water moet geven is door de bovenste 1 cm van de grond te controleren op vochtigheid. Als algemene regel geldt dat als de grond uitgedroogd is, je zinnia's wat water nodig hebben. Als de bovenste 1 cm nog steeds vochtig is, hoef je niet meer water te geven.

 • Controle van de grond is de beste manier om te zien of uw zinnia's water nodig hebben.
 • Geef geen water als de bovenste 1 cm grond vochtig is.
 • Stijve of hangende bladeren kunnen tekenen van uitdroging zijn.

Als de bloemen of bladeren afhangen, kan dat een teken zijn dat uw zinnia's dorst hebben. Als de bladeren droog en stijf worden, hebben uw zinnia's waarschijnlijk water nodig. De enige manier om te ontdekken of uw zinnia's water nodig hebben, is door de grond aan te raken en het vochtgehalte te beoordelen.

Hebben Zinnia's veel water nodig?

Zinnia's zijn droogtebestendige bloemen en hebben niet veel water nodig. Volg deze eenvoudige regels voor succes wanneer u uw zinnia's water geeft.

 • Zinnia's zijn droogtebestendig en hebben niet veel water nodig.
 • Zinnia's moeten 1-2 keer per week water krijgen.
 • Gebruik een tuinslang om zinnia's te besproeien - besproeien boven het hoofd is slecht voor hun gezondheid.
 • Geef zinnia's water als de bovenste 1 cm grond droog aanvoelt.
 • Geef zinnia's water tot de bovenste 15 cm grond vochtig is.
 • Zinnia's kunnen lijden onder overbewatering.
 • Een zinnia kan droogte overleven, dus beter te weinig water dan te veel.

Wanneer u zinnia's plant, kies dan een zonnige standplaats met goed gedraineerde grond. Veel zon en een goede bodem voorkomen drassige grond. Dit zorgt ervoor dat uw zinnia's de hele zomer bloeien.

Scroll naar boven