Hoe kom ik van timmermansbijen af?

U kunt timmermansbijen doden zonder pesticiden te gebruiken door gebruik te maken van timmermansbijenvallen, azijn, diatomeeënaarde of een sterke stofzuiger. Als u timmermansbijen wilt verjagen zonder ze te doden, spuit dan citrusolie op het hout in de buurt van het nest of speel harde muziek in de buurt van het nest. Om timmermansbijen snel te doden, kunt u pesticiden spuiten, bijendodend stof in de nestingang gieten of boorpoeder gebruiken.zuur. Zodra de bijen verdreven of dood zijn, vult u de ingangen van het nest met houtplamuur. Breng vervolgens een laag verf of houtafwerking aan om de bijen te ontmoedigen terug te keren.

Wat zijn de tekenen van een bijenplaag?

Een timmermansbijenkolonie is te herkennen aan 1 tot 2 gaten die in het hout zijn gekauwd. De gaten hebben een diameter van een halve tot een halve centimeter. Vaak ligt er onder deze gaten een klein hoopje zaagsel of houtkrullen op de grond. U kunt ook een opeenhoping van geel stuifmeel rond deze openingen waarnemen. Gewoonlijk kiezen de bijen een plek van onbehandeld, ongeverfd hout om hun gaten in het hout te kauwen.

 • Een of meer ronde gaten in hout met een diameter van 1 à 2 cm.
 • Zaagsel of houtkrullen op de grond onder de gaten.
 • Geel poeder op het hout rond het gat.
 • De aanwezigheid van grote, zwarte bijen, ongeveer zo groot als een hommel.

Het meest duidelijke teken van een timmermansbijenplaag is natuurlijk de aanwezigheid van grote, donkere bijen die bij de opening van de kolonie patrouilleren, of die komen en gaan uit de gaten die in het hout zijn gekauwd. Timmermansbijen hebben een zwarte kop en buik, met een klein geel middengedeelte. Op het eerste gezicht lijken het zwarte bijen.

Zijn timmermansbijen gevaarlijk?

Timmerbijen steken zelden, maar ze kunnen ernstige schade toebrengen aan houtconstructies. Hoewel de gaten die timmerbijen in hout kauwen op het eerste gezicht klein zijn, kunnen de bijentunnels zich meerdere meters door het hout uitstrekken, onder het oppervlak. Dit kan het hout beschadigen, rot bevorderen of zelfs het hout doen instorten. Timmerbijen die uw huis of houten terras binnendringen, moeten dus onmiddellijk worden aangepakt.

 • Imkerbijen kunnen uitgebreid door hout tunnelen, wat structurele schade veroorzaakt en rotting in de hand werkt.
 • Bij een invasie van timmermansbijen kunt u de bijen het beste verplaatsen of uitroeien.
 • Mannelijke timmermansbijen bewaken meestal het nest, maar ze kunnen niet steken.
 • Een vrouwelijke timmermansbij kan steken, maar zal dat zelden doen.

Mannelijke timmermansbijen fungeren meestal als nestbewakers. Omdat de mannetjes niet kunnen steken, zullen ze indringers duiken, maar ze kunnen u geen kwaad doen. Vrouwelijke timmermansbijen kunnen wel steken, maar doen dat zelden. Timmermansbijen steken alleen als hun leven of hun kolonie in gevaar is.

10 manieren om van timmermansbijen af te komen

Of u nu timmermansbijen veilig wilt verplaatsen zonder ze te schaden, ze wilt doden zonder pesticiden, of ze gewoon snel wilt doden, er zijn verschillende opties. Hieronder staan de beste manieren om timmermansbijen die houten constructies zijn binnengedrongen te verdrijven of te doden.

Bijenvallen

Met deze timmermansbijenval kunt u snel en natuurlijk timmermansbijen vangen en doden. Installeer de val gewoon in de buurt van het timmermansbijennest. Er is geen lokaas of chemicaliën nodig. De timmermansbijen worden aangetrokken door de gaten ter grootte van een bij in de val. Maar als ze eenmaal binnen zijn, kunnen de bijen niet meer ontsnappen. Ze verzamelen zich in de fles van de val. In korte tijd kunt u volwassen timmermansbijen elimineren.bijen en doden de kolonie.

Beste bijenval 1 pak Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Citrusolie

Timmerbijen worden afgestoten door de geur van citrusolie. Als u de bijen wilt verjagen, besproei dan het hout rond de nestingangen grondig met deze geconcentreerde citrusspray. Zorg ervoor dat het hout 6 inches (15 cm) in elke richting rond het gat grondig verzadigd is met de spray. Wacht 3-5 dagen en breng de olie opnieuw aan als het regent. Dit zal de timmerbijen verjagen. Daarna kunt u het hout vullen metde gaten in het hout met stopverf en schilder ze over. Dat voorkomt dat de bijen terugkomen.

Green Gobbler Volledig natuurlijke, koudgeperste, geconcentreerde sinaasappelolie voor het schoonmaken van huis en buiten - honderden toepassingen, niet-giftig, 32 oz met spuitfles inbegrepen. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Muziek

Je kunt timmermansbijen uit hun nest verjagen door gedurende 2-3 dagen luide muziek bij de ingang af te spelen. De trillingen van de muziek verstoren het gedrag van de bijen en doen hen vluchten. Het is dus een goed idee om een luidspreker zo dicht mogelijk bij het nest te plaatsen en zeer zware basmuziek af te spelen om de meeste trillingen te veroorzaken. Als je de muziek een paar dagen lang de hele dag afspeelt, zullen de volwassen bijen vluchten. Dan,hoef je alleen de nestingangen te vullen en het hout te schilderen.

Azijn

Azijn is dodelijk voor bijen. Hoewel dit betekent dat u geen azijn in uw tuin moet spuiten, kunt u azijn gebruiken om timmermansbijen uit te schakelen. Maak gewoon een 50/50 mengsel van water en azijn. Gebruik vervolgens een trechter om het mengsel in de ingangen van de timmermansbijenkolonie te gieten. Blijf gieten totdat het mengsel terugstroomt, wat aangeeft dat de tunnels in het hout vol zijn. Dit zal de bijen doden inminuten.

Diatomeeënaarde

Je kunt timmermansbijen doden zonder chemicaliën te gebruiken door dit poeder van voedselveilige diatomeeënaarde in de ingangen van de kolonie te gieten. Diatomeeënaarde is gemaakt van kleine fossielen. Het schraapt het oppervlak van de bijen als ze er doorheen kruipen, waardoor ze uitdrogen en gedood worden. Doe zoveel mogelijk diatomeeënaarde in de ingangen van de kolonie en bestrooi vervolgens de buitenkant van het hout, rond de gaten. Dit doodtde timmermansbijen binnen 3-4 dagen.

HARRIS Diatomeeënaarde Food Grade, 4lb met Poeder Duster Included in The Bag Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Vacuüm

U kunt timmermansbijen direct uit hun kolonie zuigen om ze gemakkelijk te verwijderen en te doden. Voor het beste resultaat gebruikt u een stofzuiger met een smal mondstuk. Plaats het mondstuk tegen de ingang van de bijenkorf om de volwassen bijen eruit te zuigen. Zodra u de bijen uit elke ingang van de bijenkorf hebt gezogen, vult u de gaten met stopverf of kit zodat de larven binnenin sterven.

Pesticiden spuiten

U kunt timmermansbijen in enkele minuten doden door deze schuimende pesticidespray te gebruiken. Spuit het pesticide rechtstreeks in de ingang van de timmermansbijenkolonie. Het schuim zal uitzetten en de bijen en larven doden. Bovendien kunt u alle bijen die de kolonie verdedigen bespuiten om ze snel te doden en het werk gemakkelijker te maken. Zorg er alleen voor dat u een ademmasker en een veiligheidsbril draagt om blootstelling aan depesticide.

Spectracide timmermanbij en nestelende gele jas Schuimende spuitbus, 16 ons Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Pesticiden in poedervorm

Dit stofbestrijdingsmiddel is samengesteld om timmermansbijen snel te doden. Om het te gebruiken zet u eerst een masker en een veiligheidsbril op. Vervolgens steekt u de punt van de fles in de ingang van de timmermansbijentunnel. Knijp in de fles om het stof diep in de kolonie te spuiten. Herhaal dit vervolgens voor eventuele andere ingangen. Binnen 24-48 uur zijn de timmermansbijen dood.

1 lb Delta Dust Insecticide en 1 Puffer R Duster Bellow Hand Duster Doodt timmermansbijen, bijen, wespen, vlooien, zilvervisjes, schorpioenen, zeugwantsen, miljoenpoten en talrijke andere plagen. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Boorzuur

Poedervormig boorzuur kan worden gebruikt in plaats van een pesticide om timmermansbijen te doden. Voor de beste resultaten gebruik je dit boorzuurproduct. Het is ook belangrijk op te merken dat boorzuur in poedervorm krachtiger is dan borax, dus je kunt de twee niet verwisselen. Zodra je je boorzuur hebt, zet je een veiligheidsbril en een masker op. Knijp dan zoveel mogelijk poeder in elke ingang van de kolonie. De timmermansbijenzal snel gedood worden door het zuur.

2 Pk, Boorzuur Roach &; Ant Killer NET Wt. 1 Lb. (454 gms) Each Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Professionele verdelger

Als uw timmermansbijenprobleem groot is, of als de bijen ondanks uw inspanningen terugkeren, neem dan contact op met een professionele verdelger. Naast krachtige bestrijdingsmiddelen beschikken verdelgers ook over apparatuur voor het verwijderen en verplaatsen van bijen. Een verdelger bellen kan dus in feite het leven van de timmermansbijen redden en ze tegelijkertijd uit uw huis verwijderen.

Wat houdt timmermansbijen weg?

Vul gaten van timmermansbijen met houtplamuur of kit, en schilder het hout vervolgens om te voorkomen dat timmermansbijen terugkeren nadat u een kolonie hebt vernietigd. De kans dat timmermansbijen op ingangen in onafgewerkt hout kauwen is het grootst. Het schilderen van uw houten oppervlakken met gekleurde verf of een blanke afwerking is dus de beste verdediging tegen deze insecten.

 • Vul gaten in hout met stopverf of kit en verf het hout om timmermansbijen af te weren.
 • Timmerbijen geven de voorkeur aan onafgewerkt hout en vermijden vaak geverfd, afgewerkt of gebeitst hout.
 • Bouw terrassen en buitenstructuren van hardhout. Timmerbijen bouwen bij voorkeur kolonies in zacht hout.

Voor hun kolonies geven timmermansbijen de voorkeur aan zacht hout, zoals dennenhout. Hoewel u misschien niet het hout kunt kiezen waarvan uw huis is gebouwd, moet u dit in gedachten houden wanneer u buitendekken bouwt of repareert. Kies een hardhoutsoort en breng een afwerking aan zodra uw dek klaar is.

Wat doodt timmermanbijen op natuurlijke wijze?

U kunt timmermansbijen doden met natuurlijke middelen, zoals bijenvallen, diatomeeënaarde poeder, of bijenverdelgers op basis van azijn. Elk van deze oplossingen vereist geen pesticiden, maar zal effectief timmermansbijen doden. U kunt zelfs elk voorjaar timmermansbijenvallen buiten hangen om timmermansbijen naar hun dood te lokken voordat ze gaten in uw huis kauwen.

 • Bijenvallen doden timmermansbijen zonder chemicaliën of lokaas.
 • Een 50/50 mengsel van azijn en water doodt timmermansbijen bij contact.
 • Diatomeeënaarde is een natuurlijk poeder. Het doodt bijen als ze er doorheen kruipen.
 • Overweeg om timmermansbijen weg te jagen met essentiële oliën of luide muziek in plaats van ze te doden.

Omdat timmermansbijen prachtige bestuivers zijn, wilt u ze misschien niet doden. U kunt citrusolie of amandelolie op het hout buiten een timmermansbijenkolonie spuiten om de bijen te verjagen. U kunt ook luide, baszwarte muziek afspelen in de buurt van de ingang van de kolonie om de bijen te doen vluchten.

Hoe kom je snel van timmermansbijen af?

Als timmermansbijen een tunnel hebben gemaakt in uw huis, dek of ander gebouw, kunt u ze met deze technieken snel uit de weg ruimen:

 • Hang speciaal ontworpen timmermansbijenvallen in de buurt van de ingangen van de bijenkolonie.
 • Spuit citrusolie op het hout rond de ingang van de kolonie om de bijen te verjagen.
 • Speel gedurende 2-3 dagen harde muziek buiten de bijenkolonie om de bijen te doen vluchten.
 • Giet een 50/50 mengsel van azijn en water in de kolonie-ingangen.
 • Giet diatomeeënaarde van voedselkwaliteit in de kolonie-ingangen.
 • Gebruik een stofzuiger om de bijen direct uit de ingangen van de kolonie te zuigen.
 • Gebruik een schuimend bestrijdingsmiddel om snel elke bij in de kolonie te doden.
 • Giet insecticide stof in de ingangen van de kolonie.
 • Vul de ingangen van de kolonie met een beetje boorzuurpoeder.
 • Bel een verdelger om de bijen te doden of te verplaatsen.

Timmermansbijen kunnen zeer schadelijk zijn voor uw huis, omdat ze uitgebreide tunnels graven in het hout. Het zijn echter nuttige insecten die gewassen en bloemen bestuiven. Het kan dus de moeite waard zijn om de bijen met humane methoden te verdrijven voordat u uw toevlucht neemt tot dodelijke tactieken.

Scroll naar boven