Hoe insecten van broccoliplanten af te houden

Het weren van insecten uit broccoli begint met het toevoegen van kamerplanten en nuttige insecten aan uw tuin. Daarnaast kunt u overwegen schadelijke insecten te bestrijden met water, besproeien met neemolie of bacillus thuringiensis (BT) op uw planten aanbrengen. Het kan ook helpen uw broccoliplanten af te dekken met gaas en ze gezond te houden. De meest voorkomende insecten op broccoli zijn bladluizen, rupsen van de diamantrugmot,Koolwormen, koollussen, snijwormen, vlooienkevers en koolwortelmaden. Biologische bestrijdingsmiddelen werken het best om te voorkomen dat insecten uw broccoliplanten opeten.

Welke insecten eten broccoliplanten?

De insecten die het vaakst broccoliplanten eten zijn:

 • Bladluizen
 • Rupsen van de mot
 • Koolwormen
 • Kool loopers
 • Snijwormen
 • Vlooienkevers
 • Koolwortelmaden

De meeste plagen brengen hun tijd door op de bladeren en koppen van de broccoli. De belangrijkste uitzondering zijn de koolwortelmaden. Zij zitten in de grond en op de onderste stengels.

7 tips om insecten te laten stoppen met het eten van uw broccoliplanten

U kunt een of meer van de volgende methoden gebruiken om insecten te laten stoppen met het eten van uw broccoliplanten.

 • Zet nuttige planten rond je broccoli.
 • Laat nuttige insecten los in uw tuin om de slechte op te eten.
 • Gebruik een harde straal water om de insecten te verjagen.
 • Pas bacillus thuringiensis (BT) toe wanneer de wantsen zich in het larvenstadium bevinden.
 • Bespuit de broccoliplanten wekelijks met neemolie.
 • Bedek je broccoliplanten met gaas zodra ze uitlopen.
 • Houd uw planten gezond door ze voldoende voedingsstoffen te geven.

Zorg ervoor dat alle insecten eruit zijn door de geoogste broccolikoppen te weken voordat u ze opeet. Meng een weekoplossing door ¼ kopje zout (90 gram) en 2 eetlepels (30 ml) witte azijn toe te voegen aan een liter water. Dompel de broccoli volledig onder en laat de koppen ongeveer 20 minuten weken. Haal de koppen uit het water, spoel ze af en laat ze aan de lucht drogen.

Kamerplanten toevoegen

Voeg naast de broccoli nuttige planten toe om ongedierte af te schrikken. Tijm, Oost-Indische kers, goudsbloemen en geraniums helpen koolwormen en koollussen uit de weg. Rozemarijn, dille en andere sterk ruikende kruiden houden koolwortelmaden op afstand. Rupsen komen niet in de buurt van tuinen met Duitse kamille. Fava bonen zijn geweldig om vlooienkevers af te schrikken. De verkeerde planten bij broccoli zetten, kan het volgende tot gevolg hebbenramp.

Breng nuttige insecten binnen

Nuttige insecten helpen ongedierte in uw tuin te bestrijden door de larven en volwassen insecten op te eten. U kunt bepaalde nuttige insecten, zoals lieveheersbeestjes, in tuinwinkels kopen. U kunt ook nuttige insecten naar uw tuin lokken door zinnia's, goudsbloemen, duizendblad, peterselie en citroenmelisse te planten. Lieveheersbeestjes en gaasvliegen zijn dol op bladluizen. Ze leggen hun eieren zelfs in de buurt van de bladluizen. Op die manier kunnen hunhebben de larven genoeg te eten. Soldaatkevers en bidsprinkhanen eten naast bladluizen ook rupsen.

Schiet de beestjes weg

Een snelle waterstraal uit uw tuinslang kan bladluizen en andere insecten van uw broccoliplanten blazen. Gebruik een sproeikop en begin met een lage druk. Voer de druk langzaam op tot het water de insecten verwijdert zonder de plant te beschadigen. Gebruik aangelengde afwasmiddel om hardnekkige insecten weg te krijgen. Meng een eetlepel afwasmiddel in een spuitfles vol water. Besproei de insecten vervolgens methet mengsel. De volgende dag, blaas ze opnieuw met de slang.

Bacillus Thuringiensis (BT) toepassen

Breng deze bacillus thuringiensis (BT) spray aan op uw planten wanneer de insecten nog in het larvenstadium zijn. Wanneer de insecten dit volledig natuurlijke bestrijdingsmiddel eten, vallen de toxinen hun spijsverteringskanaal aan. De insecten sterven dan binnen vijf dagen van de honger. BT is niet giftig voor mensen of huisdieren. U moet het alleen 's avonds spuiten om te voorkomen dat het zonlicht het product deactiveert. Breng BT opnieuw aan als het regent binnen een paar dagen.week van de eerste aanvraag.

Bonide (BND806) - Rups en Wormendoder, Bacillus Thuringiensis (Bt) Gebruiksklaar Insecticide/Pesticide Spray (32 oz.) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Bespuit de planten met Neem Olie

Bespuit uw planten met deze neemolie als u schadelijke volwassen insecten op uw planten ziet. Deze natuurlijk voorkomende pesticide omhult de lichamen van de insecten en zorgt ervoor dat ze stikken. In plaats daarvan drogen insecten met een zacht lichaam uit. U kunt neemolie kopen als een kant-en-klare spray of als een concentraat dat u mengt volgens de aanwijzingen op de verpakking. In beide gevallen moet u het 's nachts aanbrengen, en een week of wat later herhalen alszie je nog steeds insecten.

Bonide BND022- Gebruiksklare Neemolie, Insectenbestrijdingsmiddel voor biologisch tuinieren 32 oz Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Bedek je broccoli met gaas

Bedek je broccoliplanten met gaas om te voorkomen dat de insecten ze überhaupt bereiken. Een goedkope manier om dat te doen is door wasmanden van gaas te kopen bij de dollarwinkel. Maak elke mand open en draai hem dan om over de plant. Zet de manden vast om te voorkomen dat ze bewegen in de wind. Drijvende rijdekens zijn een betere optie als je veel broccoliplanten in je tuin hebt. Hoepelhuisjesbieden de meeste bescherming, maar zijn ook de grootste investering.

Houd uw planten gezond

Doe altijd alles wat u kunt om uw broccoli gezond en bloeiend te houden. Insecten vallen ongezonde, voedselarme planten aan in plaats van gezonde. Om dat te voorkomen, voegt u vóór het planten veel organisch materiaal toe aan de grond. Breng vervolgens een uitgebalanceerde 10-10-10 meststof aan wanneer u uw zaden in de grond stopt. Breng de meststof een maand later opnieuw aan.

Ondanks uw beste inspanningen kunnen insecten nog steeds voorkomen. Plan dus om uw broccolikoppen na de oogst te weken. Maak de weekoplossing door 3,75 liter water, 90 gram zout en 30 ml witte azijn te mengen. Laat de broccoli 20 minuten weken en laat hem dan aan de lucht drogen.

Wat kun je op broccoli spuiten tegen ongedierte?

Biologische bestrijdingsmiddelen werken het best bij het verwijderen van insecten van uw broccoliplanten. BT en neemolie zijn de populairste opties. Beide opties zijn chemievrije, volledig natuurlijke oplossingen die insecten doden zonder uw huisdieren, familie of andere dieren in gevaar te brengen.

 • Biologische bestrijdingsmiddelen zijn de beste manier om insecten uit je broccoli te verwijderen.
 • BT en neemolie zijn de meest populaire opties voor thuistuinen.
 • Gewoon water met zeep kan de insecten goed genoeg losmaken als u de plaag vroegtijdig ontdekt.
 • Zware insectenplagen overweldigen de planten en maken het verwijderen ervan moeilijker.

Probeer eerst gewoon water met zeep te gebruiken om te zien of de wantsen loskomen. Herhaaldelijk sproeien kan de meeste wantsen ervan weerhouden zich te vestigen. U moet het probleem echter vroegtijdig onder ogen zien. Anders zullen de wantsen de planten overweldigen en uw verwijderingsinspanningen ontwijken.

Hoe te voorkomen dat insecten Broccoliplanten opeten

Gebruik deze tips om te voorkomen dat insecten uw broccoliplanten opeten:

 • Plant met uw broccoli planten die insecten afschrikken.
 • Koop of trek nuttige insecten aan die schadelijke insecten eten.
 • Bespuit uw broccoli met water, BT, of neemolie om van de aantasting af te komen.
 • Bedek uw planten om te voorkomen dat schadelijke insecten uw planten aanvallen.
 • Bemest broccoli voor gezonde, insectenbestendige planten.

De insecten die de meeste problemen veroorzaken zijn bladluizen, rupsen van de diamantrugmot, koollussen, snijwormen, vlooienkevers en koolwormen. Je vindt al deze insecten op de bladeren en koppen van de broccoli. Koolwortelmaden veroorzaken ook problemen. Ze zitten echter in het vuil en rond de stengels. Als je de tijd neemt om insecten uit je broccoli te verwijderen, krijg je veel betereVergeet niet om de kroppen na de oogst te weken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij het eten van uw groenten.

Scroll naar boven