Hoe hang je een whiteboard aan een betonnen muur?

De beste manier om een whiteboard aan een betonnen muur op te hangen is om schroeven te gebruiken die met metselwerkankers worden vastgezet. Stel uw metselwerkankers in door de plaatsen op de muur te markeren waar de schroeven moeten worden aangebracht om het whiteboard vast te zetten. Gebruik vervolgens een metselwerkboor om de gaten voor de ankers voor te boren. Sla de metselwerkankers voorzichtig in de geboorde gaten. Zodra dit klaar is, kunt u schroeven in deankers en hang je whiteboard op.

5 stappen voor het ophangen van een whiteboard aan een betonnen muur

Betonnen muren kunnen ontmoedigend lijken als het tijd is om grote voorwerpen, zoals whiteboards, op te hangen. In werkelijkheid kan het ophangen van een whiteboard van elke grootte aan een betonnen muur eenvoudig, veilig en probleemloos zijn. Een groot voordeel van betonnen muren is dat u uw droog uitwisbare bord overal kunt ophangen, wat betekent dat u niet hoeft te zoeken naar muurankers. Om uw whiteboard snel en gemakkelijk op beton te hangen,volg deze stappen:

Meten en markeren

Voordat u gaten in uw betonnen muur gaat boren, moet u eerst precies bepalen waar u het whiteboard wilt hebben als het eenmaal is opgehangen. Kijk vervolgens goed naar uw whiteboard om te zien hoe het aan de muur wordt bevestigd. Gaan de schroeven door het frame van het whiteboard in de muur erachter? Of bevestigt u beugels aan de muur die het gewicht van het whiteboard zullen dragen? Als u dat eenmaal hebt gedaan, kunt u het whiteboard ook aan de muur bevestigen.bepaald, meet zorgvuldig de afstand van deze gaten.

 • Voordat u de muur markeert, meet en bepaalt u waar het whiteboard moet worden opgehangen.
 • Gebruik een potlood om de muur te markeren op de punten waar de schroeven moeten worden ingedraaid om het whiteboard op te hangen.
 • Laat indien mogelijk een assistent het whiteboard tegen de muur houden, zodat u de schroefgaten kunt markeren.
 • Zorg ervoor dat uw geplande gaten waterpas zijn, zodat het whiteboard niet schuin hangt.

Het helpt om tijdens dit proces een assistent te hebben, zodat één persoon de plank waterpas en op zijn plaats kan houden terwijl de ander de muur markeert waar de schroefgaten moeten worden geboord. Als u geen helper bij de hand hebt, meet u gewoon de afstand tussen de schroefgaten en markeert u de betonnen muur zorgvuldig met een potlood of stift. Zo weet u precies waar u moet boren.

Proefgaten boren

Zodra u de plaatsen hebt gemarkeerd waar de schroeven in het beton moeten worden gedreven om het whiteboard vast te houden, moet u voorboorgaten boren voor de metselwerkankers. Voor deze taak kunt u het beste een metselwerkankerset kopen met ankers, schroeven en een metselwerkboor. Gebruik ofwel een hamerboor of een gewone boor met een metselwerkboor. Boor een voorboorgat op elk punt waar umarkeerde de betonnen muur in de vorige stap.

 • Gebruik een boormachine met een inmetselbit om proefgaten te boren op de in stap 1 gemarkeerde punten.
 • Deze inmetselkit wordt geleverd met een inmetselbit met de perfecte afmetingen voor de ankers.
 • Metselboren en ankers werken zowel voor betonnen muren als voor sintelblokken en bakstenen.

Houd in gedachten dat methoden die zijn ontworpen voor betonnen muren ook goed werken voor andere soorten metselwerk. Muren van sintelblokken (CMU) en baksteen moeten op dezelfde manier worden behandeld als beton.

Top Choice Zelftappende Schroeven T.K. Excellent Blauw Conisch Plastic Anker en Zelftappende Schroef en Metselwerkboor
 • Perfect voor voorgeplaatste en doorgedrukte installatie.
 • Zorg voor een spoelen en schoonmaken uiterlijk na eenvoudige installatie.
 • De kit omvat alles wat je nodig hebt : zelftappende schroeven, ankers, en boor.
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Metselankers plaatsen

Gebruik een hamer om een metselanker op zijn plaats te tikken in elk proefgat. Het anker moet vlak met de muur kunnen worden ingeslagen zonder het anker zelf te verbuigen of te breken. Wees niet te bezorgd als het gemakkelijk lijkt om de ankers op hun plaats te slaan. Zodra de schroeven zijn ingeslagen, zullen de ankers uitzetten en het metselwerk vastgrijpen.

 • Sla een blauw plastic metselanker in elk proefgat.
 • Pas op dat u de ankers niet buigt of breekt wanneer u ze inslaat.
 • Gebruik geen ankers voor gipsplaten of andere materialen - die werken niet voor betonnen muren.

Metselwerk ankers moeten worden gebruikt bij het ophangen van een whiteboard op beton. Ankers ontworpen voor gipsplaten zal niet goed functioneren in een betonnen muur en zal trekken uit, waardoor uw whiteboard te vallen. Metselwerk ankers zijn meestal blauw, dus zoeken naar blauwe plastic ankers bij het winkelen voor de juiste materialen.

Schroeven in ankers draaien

Nu uw ankers op hun plaats zitten, is het tijd om de schroeven erin te draaien. Als u een whiteboard ophangt via beugels, plaatst u de beugels en zet u ze vast door de schroeven in de metselwerkankers te draaien.

 • Draai de schroeven rechtstreeks in de ankers als uw whiteboard aan de achterkant aan haken hangt.
 • Als er beugels nodig zijn om uw plank op te hangen, bevestig ze dan aan de muur met schroeven die in ankers worden gedraaid.
 • Als uw whiteboard rechtstreeks aan de muur wordt bevestigd via gaten in de lijst, hang uw whiteboard dan op tijdens deze stap.

Als je een whiteboard hebt dat is bevestigd met schroeven die rechtstreeks door de lijst en in de muur gaan, is dit het punt waar je je whiteboard gaat ophangen. Zorg ervoor dat je de schroeven stevig indraait, zodat je whiteboard stevig tegen de muur blijft hangen.

Hang uw whiteboard op

Het loont om een waterpas bij de hand te houden terwijl u uw whiteboard ophangt. Controleer de waterpas van het whiteboard terwijl u het ophangt en zorg ervoor dat het eindproduct hangt zoals gewenst. Indien nodig kunt u een nieuw proefgat boren en een ander anker plaatsen om een whiteboard te corrigeren dat niet waterpas hangt.

 • Gebruik tijdens het ophangen van uw whiteboard een waterpas om ervoor te zorgen dat het whiteboard goed hangt.
 • Herhaal stap 1-4 als een nieuw gat om het niveau van het whiteboard te corrigeren.
 • Vertrouw niet op de afstand tot de vloer of het plafond om te bepalen of het whiteboard waterpas staat - vloeren en plafonds kunnen een lichte helling vertonen.

Het is verleidelijk om gewoon de afstand van de vloer tot een schroefgat te meten om een rechte lijn voor uw whiteboard te bepalen, maar dat werkt niet altijd. Vloeren en plafonds kunnen lichte hellingen vertonen. U kunt het beste deze timmermanswaterpas gebruiken om ervoor te zorgen dat het whiteboard goed hangt.

CRAFTSMAN Torpedo waterpas, 9-inch (CMHT82390) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Hoe hang je een whiteboard op beton zonder te boren?

De veiligste en eenvoudigste manier om een whiteboard op beton te hangen is door gebruik te maken van metselankers en schroeven. Deze methode is gemakkelijk voor beginners en brengt ook weinig schade toe aan de muur zelf. Als dit geen optie is, moet je een zware lijm gebruiken om een whiteboard op beton op zijn plaats te houden.

 • Gebruik indien mogelijk metselankers en schroeven om een whiteboard op te hangen.
 • Gebruik eventueel deze zeer sterke lijm om een whiteboard aan de muur te hangen.
 • Let wel, lijm maakt het verwijderen of veranderen van de positie van uw whiteboard erg moeilijk.

Voordat u besluit uw whiteboard op te hangen zonder te boren, moet u bedenken dat uw oplossing lijm moet bevatten. Hoewel dit betekent dat u geen gaten in uw muur maakt, kan het ophangen van een whiteboard met lijm rommelig zijn. Niet alleen dat, het is zeer permanent. Het verwijderen of verplaatsen van uw whiteboard in de toekomst kan een zeer lastige klus worden.

Gorilla Heavy Duty Bouwlijm, 9 Ounce Patroon, Wit, (Verpakking van 1) Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Houden Command Strips een Whiteboard op beton?

Een milde lijm, zoals die op de meeste plakstrips, zal uw whiteboard niet goed op beton bevestigen. Beton is poreus, met kleine onregelmatigheden op het oppervlak. Dit maakt het moeilijk voor plakstrips om het beton vast te houden. In de meeste gevallen zullen ze eraf trekken en zal uw droog wisbord naar beneden komen.

 • Plakstrips zijn niet geschikt om whiteboards op beton op te hangen.
 • Het onregelmatige oppervlak van beton zorgt ervoor dat lijmstroken van de muur loslaten.
 • Kies in plaats van plakstrips voor metselankers en schroeven.

U bespaart tijd, moeite en een paar kopzorgen op de lange termijn door uw prikbord op te hangen met schroeven in metselwerkbits. Dit lijkt misschien een overkill voor een klein whiteboard, maar een paar schroeven houden tien keer beter stand dan een dozijn plakstrips.

Hoe hang je een whiteboard aan een betonnen of stenen muur?

Een whiteboard van elk formaat ophangen aan een gemetselde muur is eenvoudig en gemakkelijk zelf te doen. Om deze klus te klaren:

 • Bepaal waar u uw whiteboard wilt ophangen.
 • Markeer de muur op alle punten waar schroeven moeten worden ingedraaid om het whiteboard vast te zetten.
 • Boor proefgaten in het beton op alle punten die u hebt gemarkeerd.
 • Sla metselankers in de proefgaten.
 • Draai schroeven in de ankers om het whiteboard aan de muur te bevestigen.
 • Controleer of uw whiteboard waterpas staat en stevig aan de muur is bevestigd.

Met slechts een paar hulpmiddelen kunt u de ontmoedigende taak van het ophangen van grote voorwerpen aan een betonnen of bakstenen muur overwinnen. Met het juiste proces zal de klus snel gaan en het resultaat zal stevig zijn.

Scroll naar boven