Om een laag erwtengrind op zijn plaats te houden als onderdeel van een oprit of pad, moet het gebied worden uitgegraven tot een diepte van 13-15 cm. Giet vervolgens 8 cm grof, hoekig grind in het uitgegraven gebied, gevolgd door 10 cm erwtengrind bovenop. Voeg vervolgens een rand toe langs het pad, het terras of de oprit. Plastic roosters die het grind op zijn plaats houden zijn uitstekend geschikt voor schuine hellingen.Andere methoden, zoals het aanstampen van het grind na installatie en het afhellen van het gebied voor drainage helpen ook om grind te houden. Door het toevoegen van straatstenen aan erwtengrind paden en opritten die zwaar verkeer ontvangen, kunt u de hoeveelheid grind die wordt verstoord verminderen.

7 doe-het-zelf methodes om erwtengrind op zijn plaats te houden

Een terras of pad van erwtengrind dat voortdurend uitdijt en dunner wordt omdat het grind niet op zijn plaats blijft liggen, kan zeer frustrerend zijn. Uw harde werk om een mooi grindgebied te creëren kan het gevoel geven dat het voor niets is geweest. Gebruik deze methoden om opritten van erwtengrind en andere oppervlakken ongerept te houden:

Opgraven

Wanneer u een nieuw grindpad of terras plant, is het essentieel om het gebied eerst uit te graven. Markeer het geplande pad of de oprit met markeerverf en graaf vervolgens het hele gebied uit tot een diepte van 13-15 cm. Zo kunt u een diep, ingesloten bed van grind leggen.

 • Markeer de omtrek van het gebied waar u erwtengrind wilt storten.
 • Graaf het gemarkeerde gebied uit tot een diepte van 13-15 cm.
 • Als u erwtengrind stort zonder uit te graven, zal het niet op zijn plaats blijven.

Erwtengrind dat zonder uitgraven over de grond wordt gestrooid, zal zich snel verspreiden en opgaan in nabijgelegen gras en tuinbedden. Het zal ook een glad oppervlak worden waar grind geneigd is weg te spoelen met afvloeiend water.

Leg erwtengrind bovenop grof grind.

Wanneer u grind in een uitgegraven gebied stort, kunt u het beste erwtengrind bovenop een ander soort grind leggen. De afgeronde stenen waarvan erwtengrind is gemaakt zijn gevoelig voor verdichting of rollen, wat kan leiden tot slechte drainage en schuivend grind, vooral op hellingen. Om te voorkomen dat uw erwtengrind gaat schuiven:

 • Giet een 3-inch basislaag van hoekig grind alvorens erwtengrind te storten.
 • Gebruik steenslag #3 of #57 als basis voor uw grind.
 • Voeg 2-3 inches erwtengrind toe bovenop de grove grindlaag.

Door te beginnen met een basislaag van hoekig grind creëert u een grindbasis die bestand is tegen overstromingen en wegspoelen. De hoekige stenen van grof grind sluiten ook goed op elkaar aan en zijn bestand tegen schuiven.

Een rand toevoegen

De beste manier om erwtengrind in te sluiten is het aanbrengen van een rand rond paden en looppaden. Hoewel plastic een optie is, werken metalen randen het beste. Goede metalen randen kunnen een laag grind van enkele centimeters diep bevatten.

 • Installeer deze metalen rand rond uw grindgebieden om grind in te sluiten.
 • Metalen randen zijn duurzamer dan plastic.
 • Plaats uw border zo dat hij minstens 1 cm boven het grondoppervlak uitsteekt.

Welke stijl border u ook kiest, hij moet ten minste 1 cm boven de grond buiten de border uitsteken. Dit is hoog genoeg om grind op te vangen dat zich bij gewoon loop- en autoverkeer probeert te verspreiden.

EasyFlex Aluminium Landschapsranden Project Kit, Roest niet zoals staal, Zwart (1806BK-24C) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Installeer een waterdoorlatend rooster

Als u meerdere vierkante meters erwtengrind op zijn plaats moet houden, is het een goed idee om te investeren in een waterdoorlatend rooster. Deze roosters sluiten het grind op in plastic "bekers" die het op zijn plaats houden op een helling. Met dit systeem kan en zal het grind niet verschuiven of zich verspreiden.

 • Gebruik deze bestratingsroosters om grindpaden en opritten op hun plaats te houden.
 • Waterdoorlatende roostersystemen laten het water weglopen, maar houden het grind op zijn plaats.
 • Een rastersysteem kan worden geïnstalleerd zonder uw bestaande grind te verwijderen.

U kunt eerst een rooster installeren en er dan grind op storten, of u kunt een rooster toevoegen bovenop bestaand grind. Om een rooster toe te voegen als u al grind hebt, legt u het rooster neer en drukt u het met een voertuig of roller in het grind.

Gemakkelijk te gebruiken tegels voor alle weersomstandigheden TRUEGRID Pro Lite waterdoorlatende tegels
 • Lichtgewicht waterdoorlatende tegels zijn voor iedereen gemakkelijk te gebruiken.
 • Voor alle weersomstandigheden straatstenen werken in alle klimaten en omstandigheden.
 • Eenvoudig onderhoud aan voorkomen van modder, rijsporen, plassen of kuilen .
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Het grind inpakken

Losse grindoppervlakken kunnen verschuiven en zich verspreiden in gebieden met veel verkeer. Om dit tegen te gaan, kunt u het grind na de installatie met een stamper of een roller aandrukken. Het aandrukken van het grind zorgt voor een gladde textuur en houdt het grind op zijn plaats.

 • Gebruik een stamper of een zware gazonroller om het grind te verdichten en op zijn plaats te houden.
 • Verpakt erwtengrind verspreidt zich veel minder snel.

Grind dat niet wordt aangestampt kan zich verspreiden, waardoor een laag landschapsweefsel onder het grind zichtbaar wordt. Ook kan onkruidgroei de randen van uw grindbed binnendringen.

Zorg voor afwatering

Waterafvoer lijkt misschien niet veel om je zorgen over te maken, maar zelfs een beetje regenval kan een paar vierkante meter erwtengrind wegspoelen. Om dit tegen te gaan, bouw je grindpaden en opritten met een kruin in het midden. Het grind moet aflopen naar de zijkanten om te bevorderen dat het water gemakkelijk wegloopt. Dit voorkomt overstromingen en wegspoelen.

 • Leg grindpaden en opritten aan met een kruin in het midden, zodat het water naar de zijkanten afstroomt.
 • Voeg drainagesleuven toe aan uw grindinstallaties om de hoeveelheid grind die door afvloeiing wordt meegevoerd te verminderen.

Als uw grindgebieden bij regen stilstaand water verzamelen, is het misschien tijd om te overwegen een drainagesleuf in grind te graven. Een goede drainage zal het water helpen wegstromen zonder uw erwtengrindbedekking te verstoren.

Straatstenen toevoegen

Het toevoegen van vierkante straatstenen of decoratieve stenen is een geweldige manier om uw grind op zijn plaats te houden. Door twee rijen straatstenen in uw oprit aan te brengen op de plaats waar de banden van uw voertuig komen, voorkomt u rijsporen in het grind.

 • Voeg stenen of straatstenen toe tussen grindinstallaties om het verkeer dat het grind weggooit of verspreidt te verminderen.
 • Leg rijen straatstenen in uw oprit zodat u erop kunt rijden.
 • Voeg stapstenen toe aan paden om het voetverkeer op grind te verminderen.

Hetzelfde principe van het gebruik van straatstenen op een oprit geldt voor terrassen en paden. Voeg straatstenen toe als stapstenen om het voetverkeer op het grind te verminderen. Dit voorkomt dat uw grind loskomt en zich verspreidt.

Hoe zet je grind op zijn plaats?

De beste methoden voor het vastzetten van erwtengrind in paleis op hellingen, paden, opritten of terrassen zijn:

 • Graaf het gebied uit tot een diepte van 5-6 inches voordat u erwtengrind stort.
 • Voeg een laag basissteen toe, giet er dan erwtengrind op.
 • Installeer een metalen rand rond het grind om de lossere stenen binnen de perken te houden.
 • Voeg een waterdoorlatend bestratingsrooster toe aan uw grind.
 • Verdicht het grind met een stamper na de installatie.
 • Hellende opritten en paden met grind, zodat water gemakkelijk wegloopt.
 • Voeg straatstenen toe in het grind om het verkeer op het grind zelf te verminderen.

Elk van deze oplossingen is gemakkelijk te realiseren als doe-het-zelf taak. Ze helpen allemaal om uw grind op zijn plaats te houden. In feite is het het beste om verschillende van deze oplossingen samen te gebruiken om een stabiele, duurzame erwtengrindinstallatie te creëren.

Scroll naar boven