Hoe druiven beschermen tegen insecten

Uw druivenstokken afdekken met gaas is de beste manier om te voorkomen dat insecten uw druiven vernielen. U kunt echter ook natuurlijke insectenverdelgers gebruiken om ongedierte van uw druiven te weren. Insectendodende zeep en neemolie zijn biologische oplossingen die insecten verdrijven. Besproei de planten gewoon met het gewenste middel om insecten te doden en af te weren. Ten slotte kunt u uw druivenstokken besproeien met eenproductvriendelijke spray die spinosad bacteri├źn bevat die dodelijk zijn voor insecten maar onschadelijk voor mensen.

4 manieren om druiven tegen insecten te beschermen

Als uw druiven worden overspoeld en vernietigd door insecten, moet u onmiddellijk actie ondernemen om uw planten en uw druivenoogst te redden. Of de insecten het nu specifiek gemunt hebben op de vruchten of op de bladeren en stengels van uw planten, deze methoden zullen uw wijnstokken beschermen.

Dekking Grapevines Mesh Net

De snelste manier om uw druivenstokken te beschermen tegen insecten is ze te bedekken met een fijn gaas dat voorkomt dat insecten erdoorheen komen. U hebt een gespecialiseerd gaas nodig met mazen van 0,04 tot 0,08 millimeter groot. Dit is klein genoeg om te voorkomen dat insecten uw druiven bereiken. Hier leest u hoe u gaas gebruikt:

 • Gebruik dit fijnmazige net om wijnstokken te beschermen tegen insecten.
 • Drapeer het gaas over de hele wijnstok om alle bladeren en vruchten te bedekken.
 • Knip het net op maat met een schaar om een individuele wijnstok of een rij wijnstokken te bedekken.
 • Verzamel het net zodat er geen openingen zijn voor insecten om binnen te komen.
 • Maak het gaas met kabelbinders vast aan palen of aan de stam van de wijnstok.

Bedek de hele wijnstok met dit gaas, om de bladeren en vruchten te beschermen. Verzamel vervolgens het gaas aan de voet van de wijnstok, zonder openingen. Gebruik zacht garen of een ritssluiting om het gaas rond de basis van de wijnstok vast te zetten. Zo wordt de hele wijnstok bedekt en afgeschermd door gaas.

Tuin Netten, Plant Covers 10x33Ft Net Ultra Fine Mesh Protection Netting voor Plantaardige Planten Fruit Bloemen Gewassen Greenhouse Row Cover Raised Bed Barrier Screen Protection Net Cover Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Gebruik Neem Olie Spray

Neemolie is een natuurlijk voorkomende plantaardige olie die insecten doodt en afweert. Neemolie is gewoon de olie van de neemboom. Het heeft uitstekende insectendodende en schimmelwerende eigenschappen. Besproei de bladeren en vruchten van uw wijnstokken 1-2 keer per dag met neemolie. Binnen 2 dagen zult u veel minder insecten op uw planten zien verzamelen, omdat ze de neemolie zullen vermijden. U kunt de toepassingen volhouden.totdat alle insecten dood of verdwenen zijn.

 • Gebruik deze neemolie spray op druivenstokken die worden aangetast door insecten of schimmels.
 • Neemolie verstikt en doodt insecten bij contact.
 • De geur van neemolie jaagt insecten weg.
 • Bespuit neemolie 1 of 2 keer per dag - u zult binnen 2 dagen minder insecten op uw wijnstokken zien.
 • Neemolie is natuurlijk, dus veilig voor biologische tuinen.

Neemolie kan rechtstreeks op bladluizen en andere insecten die zich op uw wijnstokken verzamelen, worden gespoten. Neemolie verstikt en doodt de insecten. De geur van neemolie werkt ook als een natuurlijk insectenwerend middel. Neemolie is echter volkomen veilig voor mens en dier. Pluk uw druiven en was ze grondig voordat u ze eet, om er zeker van te zijn dat ze niet naar neemolie smaken.

Bonide BND022- Gebruiksklare Neemolie, Insectenbestrijdingsmiddel voor biologisch tuinieren 32 oz Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Spray Insecticide Zeep

Net als neemolie is insectenzeep een natuurlijke keuze om uw druiven tegen insecten te beschermen. Insectenzeep is een natuurlijk voorkomende verbinding die insecten met een zachte structuur doodt die op druiven jagen. Van bladluizen tot wormen en mijten, insectenzeep doodt ze allemaal bij contact. Als extra bonus is insectenzeep niet schadelijk voor bijen en andere bestuivers. Volg deze tips om het te gebruiken:

 • Spuit deze insectendodende zeep op de bladeren en vruchten van druiven die door insecten worden aangevallen.
 • U kunt insectendodende zeep rechtstreeks op de insecten spuiten om ze te doden door verstikking.
 • Spuit dagelijks insecticide zeep totdat de insecten zijn gestorven of gevlucht.
 • U zult binnen 24 uur resultaat zien van insectenwerende zeep.
 • Insectenzeep is biologisch vriendelijk en bevat geen chemische bestrijdingsmiddelen.
 • Was de vruchten van alle met insectenwerende zeep behandelde wijnstokken voordat u de druiven eet.

Net als neemolie is insectenwerende zeep een natuurlijke manier om uw druiven te beschermen tegen schadelijk ongedierte. U kunt zelfs neemolie, insectenwerende zeep en gaas samen gebruiken om te zien of een combinatie van natuurlijke methoden het beste werkt om uw wijnstokken te beschermen.

Garden Safe Brand Insecticidal Soap Insect Killer, Gebruiksklaar, 24-Ounce Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Produce-Safe Insectenspray met Spinosad

Omdat u uw druiven wilt oogsten en opeten nadat u ze tegen insecten hebt beschermd, is het essentieel om een insectenverdelger te gebruiken die veilig is voor uw tuin. Een insectenverdelger met de spinosad-bacterie is hiervoor perfect. Deze bacterie komt van nature voor in de bodem en is onschadelijk voor mensen. Hij doodt echter vele soorten insecten. U kunt dus de bladeren en vruchten van uw druiven bespuiten met eenspray die spinosad bevat.

 • Gebruik deze spinosadspray om insecten te doden zonder uw druivenoogst te beschadigen.
 • Spinosad is een natuurlijke bacterie die insecten doodt maar geen schade toebrengt aan mensen en huisdieren.
 • Vermijd het gebruik van bestrijdingsmiddelen die bedoeld zijn voor sierplanten - deze kunnen verbindingen bevatten die gevaarlijk zijn voor menselijke consumptie.

Wanneer je een spray kiest om je druiven te beschermen tegen schadelijke insecten, zorg er dan voor dat je gangbare pesticiden vermijdt. Veel pesticiden die in huis- en tuinwinkels worden verkocht zijn alleen bedoeld voor sierplanten, niet voor planten die voedsel produceren. Het gebruik van een pesticide spray op je planten kan ze onveilig maken om te eten. Houd het dus bij natuurlijke, veilige sprays zoals neemolie, insectendodende zeep en spinosad.

Monterey LG 6133 Tuininsectenspray Gebruiksklaar Insecticide/Pesticide, 32 oz Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Wanneer moet u wijnstokken besproeien?

U moet wijnstokken tegen insecten spuiten wanneer u tekenen van insectenschade op de bladeren of de vruchten ziet. Hoewel druiven het meest vatbaar zijn voor schade wanneer de vruchten rijpen, kunnen insecten op elk moment dat de wijnstok bladeren heeft, aanvallen. In het voorjaar kunnen uw druiven worden aangevallen door rupsen en andere larven. Het is dus het beste om uw wijnstokken regelmatig te inspecteren op tekenen van insectenschade.

 • Bespuit wijnstokken zodra u tekenen van insectenschade aan bladeren of vruchten ziet.
 • Insecten kunnen in de lente beginnen met het eten van druivenbladeren, of pas aanvallen als de vruchten in de herfst bijna rijp zijn.
 • Controleer uw druiven vaak en handel snel zodra u tekenen van insectenactiviteit of insectenschade op uw druiven ziet.

Zodra u de tekenen van schade aan uw druiven ziet, moet u onmiddellijk handelen door uw druiven te besproeien en/of te bedekken. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat u uw gewas of uw hele druivenplant verliest aan vraatzuchtige insecten.

Welke insecten eten uw druiven?

Veel voorkomende insectenplagen die druiven aantasten zijn rupsen, snijwormen, roofwantsen, vlooienkevers, druivenbessenmotten, bladhaantjes en bladfolders. Om insecten te herkennen die uw druiven aantasten, kijkt u goed naar dode plekken langs de hele wijnstok. Grotere insecten laten merkbare schade achter die zichtbaar wordt als u regelmatig kijkt.

 • Assassin bugs
 • Bladluizen en schildluizen
 • Rupsen
 • Snijwormen
 • Vlooienkevers
 • Druivenbladhaantjes
 • Bladmappen
 • Rose chafers
 • Druivenbessenmotten
 • Havik motten

Er zijn meer dan 200 insectensoorten die de wijnstokken kunnen aanvallen. Deze insecten zijn niet kieskeurig - ze kunnen bijna elke druivensoort aanvallen. Om uw planten veilig te houden, moet u de onderkant en de bovenkant van de bladeren goed bekijken op insectenactiviteit of insecteneieren. Let extra goed op wanneer de druiven rijpen, want zowel insecten als vogels kunnen proberen uw druiven op te eten. Als vogels uw druiven opeten, gebruik dan de volgende tipstips om vogels weg te houden van uw druivenoogst.

Wat kunt u doen om insecten uit uw druiven te houden?

De beste manieren om uw wijnstokken te beschermen tegen verslindende insecten zijn:

 • Bedek wijnstokken met fijnmazig gaas en zet ze zo vast dat er geen openingen zijn waar insecten kunnen infiltreren.
 • Spuit neemolie op je druiven.
 • Gebruik een insecticide zeepspray om insecten te doden en te verdrijven.
 • Probeer een insectendodende spray met spinosad om insecten op natuurlijke wijze te doden.
 • Vermijd het gebruik van pesticiden - ze kunnen uw druiven onveilig maken om te eten.

Door gebruik te maken van natuurlijke oplossingen om druivenplagen te doden, kunt u uw druiven beschermen tegen allerlei insecten. Zo kunt u veilig tuinieren zonder schadelijke pesticiden op uw druiven te gebruiken.

Scroll naar boven