Heermoes is een uiterst invasief en diepgeworteld onkruid dat een gazon of tuin schijnbaar van de ene dag op de andere kan overnemen. Om heermoes tot op de wortel te doden, moet u onkruidverdelgers toepassen die actieve bestanddelen bevatten zoals 2,4-D Amine, halosulfuron-methyl of Triclopyr. Deze herbiciden doden het onkruid ook aan de oppervlakte.

Vergeet niet dat heermoes een uiterst hardnekkige plant is, met wortelnetten die enkele meters diep reiken en zich tot 20 meter in diameter kunnen verspreiden. Zolang er ook maar een klein stukje wortel in de grond zit, kan heermoes opnieuw uitlopen. Het doden van heermoes is een serieuze uitdaging, maar het kan op een paar manieren worden bereikt.

Identificatie van heermoes

Heermoes is een vaste plant die herkenbaar is aan rechtopstaande scheuten met ronde, naaldachtige "bladeren" rond de centrale steel. Hij dankt zijn naam aan zijn gelijkenis met een paardenstaart, maar wordt ook wel vergeleken met een flessenborstel. Jonge heermoes lijkt op het uiteinde van een dennentak, hoewel hij levendiger groen is dan de meeste dennen.

Heermoes is een lid van de varenfamilie. Net als zijn neven geeft hij de voorkeur aan vochtige grond en kan hij gedijen in omstandigheden met weinig licht en zuurstof. Hij groeit meestal goed in zure bodems met veel zand en/of klei.

De do's: 5 manieren om heermoes te verwijderen

Gebruik de juiste chemische onkruidverdelger

Roundup en andere op glyfosaat gebaseerde onkruidverdelgers werken niet op heermoes, maar een onkruidverdelger van topkwaliteit kan heermoes zowel aan de oppervlakte als tot in de wortels verdelgen.

2,4-D amine is een verbinding die te vinden is in veel onkruidbestrijdingsproducten die verkrijgbaar zijn bij plaatselijke bouwmarkten en tuinwinkels. Bij veel producten staat "2,4-D" prominent op het etiket. Professionele gazonverzorgers bevestigen dat dit een van de weinige chemicaliën is die, mits goed gebruikt, de wortelstok van een heermoes kan aanvallen. Crossbow is een geweldig onkruidbestrijdingsmiddel bij de aanpak van heermoes.

Southern Ag 100520254 Crossbow Specialty Herbicide, 1 Gallon $60.70 ($0.47 / Fl Oz) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 12:06 am GMT

Halosulfuron-methyl is een verbinding die voorkomt in producten tegen sedge en nootgras, zoals Sedgehammer. Het is succesvol gebleken in het aanvallen van het wortelstelsel van heermoes en het volledig doden van de plant. Het kan meerdere toepassingen vereisen over een periode van 6-12 weken om resultaten te boeken, maar het is een veel betere optie dan Roundup.

Sedgehammer (1.3 oz) $49.00 ($37.69 / Ounce) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 01:10 am GMT

Triclopryr gebruikt het actieve bestanddeel, triethylaminezout, om zich door het plantenweefsel te verplaatsen en algehele celgroei te voorkomen. Producten zoals BioAdvanced Brush Killer met Triclopryr kunnen worden toegepast om heermoes te bestrijden en doden het onkruid binnen 3 tot 6 weken.

BioAdvanced 704655A Triclopyr Doodt Kudzu, Poison Ivy en andere hardnekkige Borstel Killer Plus Niet-Selectieve Onkruid-Gras Bestrijding, 1-Gallon, Gebruiksklaar. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Heermoes afsnijden voordat u de onkruidverdelger gebruikt

Heermoes is berucht om zijn wasachtige, taaie bladeren. Dit wasachtige bladoppervlak dient als een natuurlijke barrière tegen allerlei soorten gif. Het maakt de plant ook ongelooflijk resistent tegen veel soorten onkruidverdelgers.

Knip de heermoes af met een maaimachine of een tuinschaar voordat u de onkruidverdelger van uw keuze toepast. Hierdoor kan het herbicide in het systeem van de heermoes komen via de wond die u hebt gemaakt. U zult snellere en effectievere resultaten zien door de heermoes af te knippen voordat u de onkruidverdelger toepast.

U kunt deze stap overslaan als u van plan bent Crossbow te gebruiken, omdat dit middel het beste in de bladeren van het onkruid trekt.

De bodem verbeteren om heermoes te ontmoedigen

Heermoes gedijt goed in slecht gedraineerde gebieden met zure grond (meestal zand- of kleigrond). De volgende processen helpen de bodemomstandigheden te veranderen, zodat ze geschikter worden voor gewenste planten en minder geschikt voor heermoes:

  • De afwatering verbeteren : U kunt de afwatering verbeteren door drassige of lage plekken op te vullen met extra grond. Graaf drainagesleuven om afvloeiing weg te leiden van uw gazon of tuin. Voortdurend vochtige gebieden zijn een toevluchtsoord voor heermoes en meestal een sterfbed voor de planten of het gras dat u wilt laten groeien.
  • Dolomietkalk toepassen : Heermoes gedijt goed in een zure omgeving. Kalk vermindert de algemene zuurgraad van de grond en heermoes zal niet zo sterk kunnen groeien in minder zure omstandigheden. Door de chemie van de grond te veranderen, kunt u ook uw andere planten gezonder maken en zo de heermoes verstikken. Zorg er wel voor dat u de aanwijzingen op de verpakking van de dolomietkalk die u koopt, opvolgt voordat u hem aanbrengt.
  • Bemesten Twee weken na het aanbrengen van dolomiet gazon, voeg meststof toe aan uw grond. Als u kalk en meststof tegelijkertijd aanbrengt, zullen de kalk en stikstof elkaar tegenwerken. Geef de kalk water in de grond, wacht ten minste 14 dagen, en breng dan een langzaam vrijkomende, stikstofrijke meststof aan. De meststof zal onkruid niet doden, maar het zal de gewenste plantengroei stimuleren en de omstandigheden tegen heermoes veranderen.

Gebruik Casoron Pre-Emergent Weed Killer

De beste manier om heermoes tegen te houden is het te doden voordat het de kans krijgt om te groeien. Pas in het vroege voorjaar Casoron pre-emergent toe om heermoeszaden te doden en de groei van heermoesplanten te voorkomen.

Zorg ervoor dat u water geeft na toepassing van Casoron, of pas het toe vlak voor een verwachte regenbui. Casoron moet in de grond trekken om een barrière te vormen en te voorkomen dat paardenstaart uitloopt.

Het is ook belangrijk om zeer voorzichtig te zijn bij het toepassen van Casoron, omdat het een niet-selectief herbicide is. Dit betekent dat het vrijwel alles doodt wat het aanraakt. Pas Casoron niet toe als u gewenste planten in de buurt heeft die u wilt behouden.

Terugkerende sporen controleren

Met een of meer van de voorgaande methoden zou u enig succes moeten hebben geboekt bij de bestrijding van heermoes. Dat gezegd hebbende, moet u tijdens het groeiseizoen nog steeds waakzaam blijven. Heermoes is een taaie klant. Kijk uit naar groen-bruine scheuten met een kegel aan het eind. Dat zijn heermoesscheuten. Die kegel bevat sporen die meer heermoes zullen verspreiden.

Houd eventuele opkomende heermoes onder controle door deze nieuwe scheuten te besproeien, af te knippen of te trekken. Met een beetje doorzettingsvermogen bij het verwijderen van heermoes zal uw probleem tot het verleden behoren.

De Don'ts: 6 dingen die u moet vermijden bij het verwijderen van paardenstaartkruid

Heermoes is een uniek onkruid vanwege zijn lidmaatschap van de varenfamilie en zijn grote wortelstelsel. Verschillende onkruidverdelgingstactieken zullen niet werken als je heermoes probeert weg te krijgen.

Probeer de volgende methodes om heermoes te verwijderen niet. Ze zullen u tijd en geld kosten zonder de plant te doden.

Gebruik geen azijn als natuurlijke onkruidverdelger

Azijn kan worden gebruikt om heermoes bovengronds te bestrijden, maar het doodt het onkruid niet tot in de wortel. Toepassing van een sterke azijn, gemengd met een kleine hoeveelheid afwasmiddel kan de bovengrondse groei van heermoes snel doden, maar u blijft zitten met ondergrondse wortelstokken die zullen blijven uitgroeien tot nieuw ongewenst onkruid. Het azijnzuur in de azijn tast alleen de bladeren en stengels van heermoes aan,maar geen paardenstaartwortels.

Zelfs tuinbouwazijn, die 15-20% azijnzuur bevat, is niet effectief bij het doden van heermoes. Het azijnzuur in azijn "verbrandt" het bovengrondse deel van heermoes, waardoor je zou kunnen denken dat je gewonnen hebt. Het azijnzuur in azijn wordt echter geneutraliseerd door de grond. Dit betekent dat azijn niet doordringt en de wortels van heermoes doodt. De plant zal gewoon weer uitlopen.

Gebruik geen Roundup

Roundup doodt heermoes onkruid niet. Niet alleen beschermen de wasachtige bladeren van heermoesplanten hen tegen de meeste topische herbiciden, maar de plant is ook zeer resistent tegen glyfosaat, het actieve bestanddeel in Roundup. Glyfosaat onkruidverdelgers voor heermoes bestaan gewoon niet, dus ga altijd voor iets als Crossbow in plaats van Roundup.

Gebruik geen WD-40

Probeer heermoes niet uit te roeien met WD-40. WD-40 dringt niet alleen niet door en doodt de wortels van heermoesonkruid niet, maar is ook ongelooflijk giftig om aan de grond toe te voegen. Zelfs een beetje afspoeling van WD-40 kan de toekomstige groei van omringende planten voor meerdere jaren verhinderen. Er zijn genoeg milieuveilige alternatieven voor WD-40.

Gebruik geen bleekmiddel

Net als azijn, zal een spuitfles vol met bleekmiddel uw heermoesplaag niet uitroeien. Bleekmiddel is een basis die planten verbrandt door zijn hoge pH. Het doodt heermoes echter niet tot aan de wortel, dus het beledigende onkruid zal teruggroeien. De reden dat herbiciden zoveel beter werken dan huishoudelijke producten is dat ze gemaakt zijn met chemicaliën die planten binnendringen en de celdeling verstoren, waardoorcomplete plantendood. Bleekwater heeft gewoon niet dezelfde onkruidverdelgende kracht.

Gebruik geen mulch of bodembedekkers.

Heermoes gedijt goed in de zuurstofarme, lichtarme omgeving die wordt gecreëerd door een gebied te bedekken met plastic folie of dikke mulch. Niet alleen dat, maar omdat heermoes zulke grote wortelnetten aanlegt, zal hij onbedekte plekken vinden om uit te lopen. Je kunt hem met deze methode een seizoen tegenhouden, maar vroeg of laat zal heermoes door je mulch heen, rond de randen ervan, of zelfs beginnen metgroeien onder je bodembedekking.

Trek niet met de hand aan paardenstaart onkruid

Verwacht niet dat je met de hand van heermoes afkomt. Heermoeswortels kunnen tot een meter diep groeien. Je doodt de plant niet door alleen maar aan het blootgelegde deel te trekken. Als je deze methode volgt, kun je jaar na jaar opnieuw heermoes bestrijden.

Hoe kom je van heermoes af?

Heermoes is resistent tegen Roundup, kan overleven met heel weinig licht of zuurstof, en heeft diepe wortels, dus het is uiterst moeilijk te doden. Door het gebruik van een 2,4-D herbicide, of een sedge en nutgrass product zoals Sedgehammer, kunt u heermoes volledig elimineren. Met de juiste drainage, bodembeheer, en bemestingspraktijken kunt u uw gazon en tuin resistent maken tegen heermoes.

Scroll naar boven