Groeit onkruid in de winter?

Verschillende soorten invasief onkruid groeien in de winter, vooral in regio's met zachte winters. De meest voorkomende winteronkruiden zijn Blauwgras, Kippenkruid en Hennekruid. Er zijn echter verschillende andere onkruidsoorten die in de herfst uitlopen en de hele winter door gedijen. U kunt voorkomen dat deze onkruiden uitlopen door in de herfst een voor-opkomst-middel te strooien, of ze met een onkruidverdelger bestrijden zodra ze verschijnen.Eenjarige winteronkruiden zijn vervelende planten die jaar na jaar terugkomen als ze niet snel worden aangepakt.

Welk onkruid groeit in de winter?

Eenjarige winteronkruiden zijn onkruiden die gewoonlijk in de late zomer of herfst uitlopen in de VS en delen van Canada. Hoewel deze onkruiden het meest voorkomen in de warme regio's van het Amerikaanse zuiden, westen en lagere midwesten, kunnen ze in de hele continentale Verenigde Staten worden aangetroffen. De meest voorkomende winteronkruiden zijn:

 • Blauwgras (Poa Annua)
 • Gewoon kippenkruid
 • Shepherd's Purse
 • Gele Raket
 • Henbit
 • Canadese distel
 • Korenbloem
 • Virginia Pepperweed
 • Paardenbloem
 • Klaver

Het is gemakkelijk om winteronkruiden te herkennen omdat ze niet afsterven en groen en groeiend lijken terwijl het gras in uw gazon sluimert. In warme gebieden kunt u zelfs eenjarige breedbladige onkruiden en vaste planten zien. Veel voorkomende onkruiden die in de late herfst zichtbaar zijn, zijn paardenbloemen en klaver. Deze onkruiden kunnen actief blijven groeien, zelfs als de winter nadert.

Hoe bestrijdt u winteronkruid?

Om onkruidgroei tijdens de herfst- en wintermaanden te voorkomen, kunt u het beste voorkomen dat onkruidzaden uitlopen met een herfsttoepassing van een voor-opkomst-herbicide. Als u echter uw voor-opkomst-periode hebt gemist en het onkruid al is uitgekomen, kunt u het winteronkruid doden met een gericht herbicide of een natuurlijke methode.

Herbicide voor onkruidbestrijding in de winter

Als u in de herfst een goed preëmergent herbicide gebruikt, kunt u voorkomen dat eenjarig winteronkruid uitloopt. Deze toepassing stopt eenjarig blauwgras, hennikruid en kippenkruid, om er maar een paar te noemen. Preëmergent herbicide doodt onkruidzaden als ze uitlopen, maar brengt geen schade toe aan actief groeiend gras of planten.

 • Dit uitstekende voor-opkomst-middel doodt alle onkruidzaden zodra ze uitlopen, maar schaadt geen graszaad dat u hebt uitgestrooid.
 • Pas pre-emergent toe in de herfst wanneer de gemiddelde bodemtemperatuur gedurende 2-3 dagen daalt tot 70℉ (21℃).

Pre-emergent is weliswaar geweldig om te voorkomen dat onkruid uitloopt, maar onkruid dat al in uw gazon is verschenen, wordt er niet mee gedood. Daarom is de timing belangrijk. Plan de verspreiding van uw pre-emergent onkruidverdelger in de herfst. Het ideale moment is wanneer de bodemtemperatuur daalt van de hoge zomertemperaturen naar 70℉ (21℃) gedurende 2-3 opeenvolgende dagen.

Tenacity Turf Herbicide - 8 ons $52.50 ($6.56 / Fl Oz) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 04:30 am GMT

Herbicide voor onkruidbestrijding na de winter

Als er in de herfst al breedbladige onkruiden en grassen in uw tuin zijn opgekomen, is het tijd om ze direct aan te pakken. Een na-emergent herbicide voor winteronkruiden is uw beste gok. Tenacity, het preemergent dat wij aanbevelen voor toepassing in de herfst, werkt ook als een na-emergent onkruidverdelger. Het verdelgt winteronkruiden en overblijvend onkruid zoals paardenbloemen. Beter nog, het doodt het gras op uw terras niet.gazon.

 • Tenacity werkt zowel als pre- als post-emergent herbicide dat effectief is tegen alle soorten winteronkruiden maar het gras niet schaadt.
 • Door een pre-emergent/post-emergent te gebruiken, bespaart u geld en maakt u de toepassing gemakkelijker.
 • Als het gras van uw gazon slapend is, kunt u invasief grasonkruid en overblijvend onkruid doden door uw gazon met Roundup te besproeien.
 • Roundup is niet schadelijk voor slapend gras, maar wel voor actief groeiend gras, dus spuit het alleen op uw gazon als het gras bruin is en het onkruid groen.

Hoewel Roundup een niet-selectief herbicide is dat zowel gras als breedbladige onkruiden doodt, is er een geheim aan het gebruik ervan in de winter. Roundup is niet schadelijk voor slapend gras. Dus, als uw gazon bruin is geworden, kunt u Roundup onkruidverdelger spuiten op de groene plekken van poa annua en ander winteronkruid dat groen is en groeit in uw tuin. Het onkruid wordt gedood, maar het gras wordt niet geschaad.

Natuurlijke Winter Onkruid Verwijderings Methodes

Als u uw gazon liever vrij van chemicaliën houdt, kunt u het winteronkruid op natuurlijke wijze bestrijden. In plaats van een chemisch voor-opkomst-middel kunt u maïsgluten strooien. Dit voor-opkomst-middel kan op hetzelfde moment worden gestrooid als een onkruidbestrijdingsmiddel. Het werkt doordat het de onkruidzaden uitdroogt terwijl ze proberen te ontkiemen, waardoor ze worden gedood.

 • Gebruik dit organische voor-opkomst-middel om het uitlopen van onkruid te voorkomen.
 • Verspreid een organisch voor-opgeruimd middel op hetzelfde tijdstip als waarop u gewoonlijk een herbicide voor-opgeruimd middel zou verspreiden.
 • Bestrijd actief groeiend onkruid in de herfst en winter door het met de hand te plukken.

Omdat natuurlijke onkruidverdelgers met azijn en andere huishoudelijke producten het onkruid niet tot aan de wortel doden, kunt u alle soorten onkruid in de winter het beste met de hand bestrijden. Gebruik een onkruidverdelger om het onkruid en zoveel mogelijk van de wortel te verwijderen. U kunt dit soort onkruid het beste in de herfst bestrijden, voordat de grond bevriest.

Espoma Weed Preventer Plus Gazonvoeding, Natuurlijke Gazonvoeding, Voorkomt paardenbloemen, Krabgras, & Andere Onkruiden, 25 lb Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Wanneer moet u winteronkruid sproeien?

De beste tijd om winteronkruiden te besproeien is wanneer uw gazon in rust gaat en het winteronkruid gemakkelijk kan worden geïdentificeerd. Het actief groeiende winteronkruid zal verschijnen als groene spatten op uw bruine, slapende gazon. Dit maakt het eenvoudig om winteronkruiden te vinden en de ongewenste onkruidgroei te besproeien met het herbicide van uw keuze.

 • Besproei winteronkruid wanneer uw gazon bruin en slapend is geworden.
 • In een bruin, slapend gazon kunt u gemakkelijk groen winteronkruid vinden.
 • Herbicide gespoten op slapend gras schaadt het niet. Zo doodt u alleen het onkruid.

Naast eenvoudige identificatie is er nog een reden om winteronkruid te bestrijden nadat uw gazon in rust is gegaan: onkruidverdelgers zijn niet schadelijk voor slapend gras. U kunt Roundup op een partij onkruid in uw gazon spuiten zonder u zorgen te maken over het beschadigen van het gewenste gras.

Hoe warm moet het zijn om onkruid te besproeien?

Besproei onkruid in de herfst en winter als de temperatuur ten minste een paar graden boven het vriespunt ligt en het onkruid actief groeit. Als de temperatuur onder de 40℉ (4℃) ligt, zal uw onkruidverdelger niet effectief zijn. Bovendien zal de onkruidverdelger niet werken als het onkruid zich in het bruine, slapende deel van hun levenscyclus bevindt.

Is het de moeite waard om onkruid te doden in de herfst?

Het doden van onkruid dat in de herfst verschijnt, helpt het onkruid in de lente te verminderen. Het helpt ook de verspreiding van onkruid te stoppen, wat betekent dat u volgend jaar minder onkruid zult hebben. De meeste winteronkruiden ontkiemen in de herfst, overleven de hele winter en laten dan in het late voorjaar hun zaden vallen voordat ze verwelken. Onkruid aanpakken in de herfst is dus een uitstekende onkruidbestrijding die het hele jaar door een gezonder, onkruidvrij gazon bevordert.

Leeft onkruid de winter door?

In veel regio's van de VS ontkiemen verschillende soorten onkruid in de herfst, overleven de winter en laten in het late voorjaar hun zaden vallen. Dit onkruid berooft uw bodem van voedingsstoffen en verdringt de gewenste planten en grassen. Om terug te vechten tegen winteronkruid kunt u in de herfst een voor-opkomst-herbicide gebruiken. Als er onkruid actief groeit wanneer uw gras is gaan slapen, besproei het dan met onkruidverdelger of trek dit onkruid weg.met de hand. In de lente heb je een onkruidvrij gazon.

Scroll naar boven