Ethernetkabel langs een muur leggen

Om ethernetkabel langs een muur te laten lopen, kunt u het beste een laagprofielhoes voor ethernetkabel gebruiken. Er zijn verschillende producten die uw ethernetkabel omhullen en beschermen, uit het zicht houden en naadloos langs plinten kunnen worden geleid. U kunt zelfs hoesjes gebruiken die ontworpen zijn om ethernetkabel langs hoeken van muren naar tv's of aan de muur gemonteerde monitors te leiden. Als alternatief kunt u een kabel beschermenAls u wilt, kunt u ethernet langs een muur bevestigen met spijkerclips. Zorg er wel voor dat u uw kabel niet afknelt of beschadigt, want dat kan uw signaalsterkte negatief beïnvloeden.

5 beste manieren om een Ethernetkabel in een afgewerkt huis te leggen

Als u al netwerkverbindingen in uw huis hebt en u wilt ethernetkabel naar extra kamers brengen, kunt u de klus klaren zonder gaten in uw muur te boren. Hier zijn de beste manieren om een ethernetkabel langs de muur in uw huis te laten lopen:

Kabelmantels voor plinten

Kwartronde kabelmantels zijn onze favoriete manier om ethernet gemakkelijk naar extra kamers te leiden. Dit systeem is zelfklevend en dus in enkele minuten geïnstalleerd. U kunt het op de muur net boven uw plint aanbrengen. U kunt het ook installeren waar uw plint de vloer raakt, voor hetzelfde uiterlijk als schoenbekleding.

 • Snel geïnstalleerd dankzij de zelfklevende achterkant.
 • Kan worden geïnstalleerd langs plinten, hoeken en kroonlijsten.
 • Verbergt de ethernet kabels volledig.
 • Overschilderbaar om bij de muren of afwerking te passen.

Zodra dit systeem is geïnstalleerd, kan de kabel in het kanaal worden gelegd en kan de afdekking worden gesloten, waardoor uw kabel volledig wordt verborgen. Omdat deze kabelafdekking overschilderbaar is, kunt u hem ook schilderen in overeenstemming met uw plint. Zo kunt u een bekabelde verbinding naar extra kamers brengen zonder lelijke zichtbare ethernetleidingen.

85in Hoekkabelopbergsysteem, één-koord hoekkanaal, overschilderbare hoekkabelafdekking, kabelbeheerskanaal voor wandhoek, vloerplint, plafond - 5 X L 17in Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kabelgoten met lijmlaag

Kabelgoten met vierkante doorsnede hebben een nog kleiner profiel dan kwartronde kabelgoten en bieden vergelijkbare resultaten. Deze kabelgoten zijn zelfklevend, zodat ze langs een muur of plint op hun plaats kunnen worden gedrukt. Omdat ze net groot genoeg zijn voor een ethernetkabel, zijn ze zo klein als maar kan. Daardoor zijn ze onopvallend in een ruimte.

 • Nog kleiner dan kwartronde kabelmantels.
 • Zelfklevende achterkant voor snelle installatie.
 • Past op alle soorten ethernetkabel, van platte draad tot Cat5, Cat6, Cat7 en coaxkabel.

Als u uw ethernetverbinding van de ene kamer naar de andere moet brengen, is deze kabelhoes een goede keuze. Ze zijn snel geïnstalleerd en kunnen worden geverfd om bij de muren of de bekleding te passen. Bovendien beschermen ze de kabel binnenin. Dit betekent dat uw ethernetkabel niet wordt beschadigd door huisdieren, voetverkeer of klusjes zoals stofzuigen.

125" Cord Hider - Yecaye One-Cord Channel Cable Concealer - Cord Cover Wall - Easy Install Cable Management System voor kleine 1-2 draden - Cable Raceway Kit Home Office - 8X L15.7 B0.59 H0.4, CMC03 Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kabelklemmen

Om een ethernetverbinding of coaxkabel veilig en goedkoop vast te zetten, gebruikt u deze kabelklemmen. U-vormige klemmen kunnen langs een ethernetkabel worden gespijkerd om deze aan een plint of muur te bevestigen. Een beveiligde draad is veel moeilijker te beschadigen, waardoor dit een uitstekende keuze is. U-vormige klemmen zijn het beste voor ronde ethernet- en coaxkabels, terwijl vierkante klemmen de beste keuze zijn als u een platte kabel gebruikt.

 • Goedkope optie om laagspanningskabel van kamer naar kamer te leiden.
 • Gebruik U-vormige clips voor ronde ethernet- en coaxkabels.
 • Gebruik vierkante clips voor platte ethernetkabel.
 • Vermijd beschadiging van uw kabel met de spijker om uw internetsnelheid te behouden.
 • U kunt spijkerclips vermijden door deze zelfklevende kabelclips als alternatief te gebruiken.

Wanneer u kabelclips gebruikt om een kabel langs een muur vast te zetten, moet u ervoor zorgen dat de kabel niet wordt beschadigd door de spijker of wordt afgekneld door de clip. Elke beschadiging van de kabel zelf kan de betrouwbaarheid van uw internetverbinding verminderen. Als u deze mogelijkheid wilt vermijden, kunt u in plaats daarvan zelfklevende kabelclips gebruiken.

Kabelklemmen met sterke zelfklevende, XIAOXI Kabelbeheer TV PC Draadhouder Kleverige Opruiming en Organisator Snoer en Draden - 40 stuks (Helder) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Hoekkanaal Ethernet Covers

Als u stroomkabels, HDMI-kabels of ethernetkabels verticaal in een hoek van een kamer moet leggen, is deze hoekgoot de beste optie. Dit is ideaal voor het leveren van internetconnectiviteit aan een aan de muur gemonteerde smart-tv zonder lelijke draden. Of, als u onze gids voor het leggen van ethernetkabel op uw zolder hebt gevolgd, wilt u misschien een ethernetlijn vanaf het plafond naar beneden laten lopen tot op vloerniveau.

 • Perfect om een of meer kabels verticaal in hoeken van kamers te leggen.
 • Groot genoeg voor stroomkabels, ethernet- en HDMI-kabels.
 • Schroeft vast voor meer duurzaamheid.

Het kwartronde ontwerp van deze kabelbeschermer betekent dat hij naadloos in hoeken past. Hij wordt stevig verankerd met schroeven, waardoor een stevige installatie ontstaat, en het deksel kan te allen tijde worden geopend om draden te onderhouden of te verwijderen.

125,6in hoekkabelopbergmiddel, Delamu draaddekking voor koorden, hoekkabelopbergmiddel, overschilderbare hoekkoorddekking, kwartronde kabelgoot voor muur, vloer, plint, plafond, 8×L15,7in Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Vloer Ethernet Kabelbeschermers

Als u ethernetkabel over de vloer moet laten lopen - bijvoorbeeld van de muur naar een modem of computer - is een robuuste kabelhoes, zoals deze, essentieel. Niet alleen voorkomt deze hoes het struikelgevaar van onbeschermde kabels die over de vloer slingeren, maar hij beschermt uw kabels ook tegen schade.

 • Bescherm snoeren die over de vloer moeten lopen om struikelen en snoerschade te voorkomen.
 • Perfect voor alle kabeltypes.
 • Hiermee kunt u ethernetkabels veilig van uw muur naar netwerkapparaten leiden.

Of u nu uw thuiskantoor of mediaruimte aan het afwerken bent, een vloerkabelhoes houdt kabels uit het zicht en beschermt ze. Zo kunt u, zelfs als u geen kabels langs een muur kunt laten lopen, uw ruimte toch netjes en veilig houden.

D-Line FC68B Koppelbare vloerbedekking voor snoerbescherming voor zwaar gebruik Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kun je ethernetkabel aan een muur nieten?

Het is geen goed idee om nietjes te gebruiken om uw ethernetkabel aan de muur te bevestigen. De meeste nietmachines en nietpistolen zijn gewoon te sterk. De nietjes lopen het risico om de beschermende behuizing van uw ethernetkabel af te knellen, te verpletteren of te breken. Dit resulteert in verminderde internetsnelheden en verbindingsstoringen.

 • Nietjes kunnen uw ethernetkabel gemakkelijk beschadigen of verbrijzelen.
 • Geknelde, geplette of doorboorde ethernetkabels kunnen de verbindingssnelheid verminderen of een verbindingsonderbreking veroorzaken.
 • Gebruik in plaats van nietjes kabelklemmen voor een veilige installatie.

In plaats van nietjes kunt u spijker- of zelfklevende kabelklemmen gebruiken. Deze zijn snel geïnstalleerd, houden uw snoer op zijn plaats langs de muur en beschadigen de kabel niet. U krijgt dus alle voordelen van nietjes zonder de nadelen.

Hoe ver moet Ethernet verwijderd zijn van stroomkabels?

U kunt ethernetkabel naast stroomkabels voor uw computer en andere apparaten leggen. De beste manier om dit te doen is in een kwartronde kabelbeschermer die u kunt gebruiken in kamerhoeken of langs plinten. De relatief lage spanning van een geïsoleerde stroomkabel zal geen signaalverstoring veroorzaken.

 • Ethernetkabel kan veilig naast voedingskabels voor apparaten in een kabelbeschermer worden gelegd.
 • Houd alle ethernetkabels ten minste 40 cm verwijderd van de elektrische bedrading in muren en op zolders.
 • Ethernetkabel die te dicht langs elektrische bedrading wordt gelegd, zal het signaal verzwakken, waardoor uw verbindingssnelheid wordt vertraagd.

Het is belangrijk te weten dat de ethernetkabel minstens 40 cm verwijderd moet zijn van de elektrische bedrading in huis. Op de bedrading in uw huis staat genoeg spanning om het signaal van uw ethernetkabel te verstoren en te verzwakken, waardoor uw internetsnelheid afneemt. Dus als u ethernetkabel door een buitenmuur of op zolder laat lopen, houd dan alle kabels op veilige afstand vanelektrische bedrading.

Hoe leg je ethernetkabel in een andere kamer?

Om ethernetkabel op een verborgen manier van de ene naar de andere kamer te leiden, moet je:

 • Leid ethernetkabel in een kwartronde beschermer langs plinten of in hoeken.
 • Gebruik kleine, rechthoekige kabelmantels voor een low-profile oplossing.
 • Gebruik een beschilderbare kabelhoes die bij de muren of sierlijsten kan worden geverfd.
 • Bespaar geld door spijker- of lijmklemmen te gebruiken om kabels op hun plaats te houden.
 • Gebruik een kabelbeschermer wanneer u ethernetkabel over een vloer moet laten lopen.

Door deze tips te volgen kunt u uw ethernetkabels volledig uit het zicht houden. Dit houdt uw huis netjes en helpt uw kabel te beschermen tegen schade. Omdat beschadigde kabels uw internetverbinding kunnen verstoren, zal uw verbinding betrouwbaarder zijn naarmate u de kabeltracés in uw huis beter beschermt.

Scroll naar boven