Doodt diesel onkruid?

Diesel doodt alle planten en onkruid, maar het is gevaarlijk en illegaal om het voor dit doel te gebruiken. Diesel die buiten wordt gespoten kan de watervoorziening vervuilen en zal niet worden verwerkt door reguliere waterzuivering. Dus, het gebruik van diesel kan uw drinkwater vervuilen. Als u wordt betrapt op het spuiten van diesel op onkruid, kunt u worden onderworpen aan boetes of zelfs gevangenisstraf. Gebruik in plaats daarvan goedgekeurde herbiciden of biologische onkruidverdelgers.om onkruid en ongewenst gras te doden.

Is het illegaal om diesel te gebruiken om onkruid te doden?

In de VS en de meeste andere landen is het illegaal om diesel op de grond te spuiten of te dumpen. Dit geldt ook voor het gebruik van diesel als onkruidverdelger. Diesel op onkruid spuiten geldt als illegaal dumpen van giftige stoffen. Als u wordt betrapt op het doden van onkruid met diesel, kunt u zelfs gevangenisstraf krijgen.

 • Het is illegaal om diesel te gebruiken als onkruidverdelger in elke staat van de VS.
 • De meeste landen hebben het illegaal gemaakt om diesel buiten te spuiten of te dumpen.
 • Het gebruik van diesel als onkruidverdelger kan u een boete en gevangenisstraf opleveren.
 • Diesel gebruikt als onkruidspray is giftig voor wilde dieren en kan het drinkwater verontreinigen.
 • Het sproeien van diesel verhoogt het risico van gevaarlijke bosbranden.

De reden dat het sproeien van diesel illegaal is, is dat diesel een aardolieproduct is. Het kan niet alleen planten en insecten doden, maar ook watervoorraden vervuilen, lokale dieren doden en drinkwater vernietigen. Het is uiterst schadelijk voor het milieu. En niet te vergeten, diesel is zeer ontvlambaar. Met bosbranden in opkomst in de VS, is het essentieel om uw huis te beschermen doorspuit nooit brandbare chemicaliën buiten.

Welke planten doodt diesel?

Diesel doodt elk plantaardig materiaal waarmee het in contact komt, maar het lekt ook uit in de bodem en doodt wormen, insecten en nuttige bodemmicroben. In tegenstelling tot commerciële onkruidverdelgers - die ontworpen zijn om planten te bestrijden en andere organismen ongemoeid te laten - is diesel een uiterst giftige stof. Spuit nooit diesel buiten.

5 manieren om onkruid te doden zonder diesel te gebruiken

Omdat het vullen van een spuitfles met diesel illegaal is en giftig voor het milieu, is het essentieel om andere opties te onderzoeken. Er zijn verschillende manieren om onkruid en ongewenst gras veilig en effectief te vernietigen. De onderstaande lijst bevat verschillende zeer effectieve methoden van onkruidbestrijding die 100% legaal zijn.

Niet-selectief herbicide

Als u zich wilt ontdoen van al het gras, onkruid of andere planten die in een gebied groeien, is het tijd om een niet-selectief herbicide te gebruiken. Producten van dit type vallen systematisch alle planten aan, infiltreren door de plantenbladeren en doden vervolgens de wortels. Planten beginnen binnen 24 uur te verwelken en zijn binnen 1-2 weken na toepassing volledig dood. Roundup bevat glyfosaat, een populair niet-selectiefherbicide dat veel minder giftig is dan diesel.

 • Gebruik niet-selectieve herbiciden om alle soorten planten en gras die u besproeit te doden.
 • Door niet-selectieve herbiciden op de bladeren van een plant te spuiten, wordt deze tot aan de wortels gedood.
 • Dit langdurige herbicide doodt planten en voorkomt dat er nieuwe groeien gedurende 365 dagen.
 • Diesel doodt planten, maar voorkomt niet dat er nieuw onkruid groeit zodra de diesel uit de grond spoelt.

U kunt zelfs niet-selectieve herbiciden gebruiken die toegevoegde ingrediënten bevatten die voorkomen dat planten tot 1 jaar lang teruggroeien. Dit biedt een permanente oplossing waar diesel niet aan kan tippen. Diesel doodt weliswaar groeiende planten, maar geen zaden. Zodra de diesel uit de grond spoelt, zal nieuw onkruid uitlopen. U kunt dus het beste kiezen voor een veel krachtiger onkruidverdelger.

Roundup Ready-To-Use Max Control 365 met Comfort Wand, 1,33 gal. Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Selectief herbicide

Als u onkruid wilt doden zonder het gras te beschadigen, is een spuitfles vol diesel niet de oplossing. Als u onkruid doodt met diesel, doodt u ook al het gras waar u ook spuit. Bescherm uw gras in plaats daarvan door een selectief herbicide te gebruiken dat breedbladige onkruiden doodt, maar het gras van uw gazon niet beschadigt. Deze herbiciden negeren grassen en vallen paardenbloemen, klaver, sedge, crabgrass en andere onkruiden aan.andere vervelende onkruiden.

 • De diesel in je benzinekan doodt je gras en onkruid.
 • Dood onkruid in uw gazon zonder uw gras te beschadigen met deze selectieve onkruidverdelger.
 • Selectieve herbiciden doden breedbladige onkruiden en grasachtige onkruiden, maar laten uw tuin ongemoeid.

De ideale niet-selectieve onkruidverdelger hangt af van uw grassoort. Er zijn gespecialiseerde herbiciden die alles doden behalve Bermudagras, maar ook herbiciden die veilig zijn voor bijna alle grassoorten. 2,4-D is een veelgebruikt grasveilig herbicide dat onkruid snel doodt.

Snelwerkende Onkruidverdelger Ortho WeedClear Onkruidverdelger voor gazons
 • Doodt onkruid zonder uw gazon te beschadigen.
 • U kunt verwacht resultaten binnen een paar uur.
 • Eenvoudig te gebruiken op verschillende grassoorten.
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Borstel Killer

Als u taaie struiken of kleine bomen moet doden, of als u gifsumak moet doden zonder andere planten te doden, gebruik dan een krachtige onkruidverdelger. Onkruidverdelgers voor borstels bevatten verschillende krachtige onkruidverdelgers die zelfs de meest weerbare planten kunnen doden. Op plaatsen waar diesel niet werkt, zal een onkruidverdelger de klus klaren.

 • Gebruik voor kleine bomen, struiken, wijnstokken en andere winterharde planten een onkruidverdelger.
 • Dit kruisbestrijdingsmiddel doodt de zwaarste plaagplanten zonder het gras te doden.
 • Borstelverdelgers zijn effectiever, veiliger en vriendelijker voor gras dan diesel.

Een extra bonus is dat een middel als Crossbow het gras niet beschadigt, waardoor Crossbow zeer geschikt is voor gebruik in uw tuin of andere grasgebieden. U kunt struiken en lianen verwijderen uit overwoekerde omheiningen en afwateringssloten zonder het gras te doden.

Stoere borstel- en onkruidverdelger Southern Ag
 • Maat: 1 Quart .
 • Bevat 2-4, D en Triclopyr voor de bestrijding van de meeste ongewenste bomen en struiken.
 • U kunt dit gebruiken op n oppervlakten met en zonder houtkap .
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Biologische onkruidverdelgers

Om het milieu minder te belasten bij het doden van onkruid, kunt u overwegen een biologische onkruidverdelger te gebruiken. De beste biologische opties zijn onkruidverdelgers op basis van citrusvruchten. Deze producten werken als niet-selectieve herbiciden en doden alle onkruiden en grassen waarop ze worden gespoten. Ze doden hetzelfde spectrum van planten als diesel, maar hebben geen van de negatieve bijwerkingen.

 • In plaats van diesel te gebruiken als illegale en giftige onkruidverdelger, probeer een organische onkruidverdelger.
 • Deze biologische onkruidverdelger met citrusolie is een volledig natuurlijk product dat dezelfde planten en grassen doodt als diesel.
 • Vermijd onkruidverdelgers op azijnbasis - ze zijn niet effectief en kunnen gevaarlijk zijn voor bestuivers.

Wanneer u een biologische onkruidverdelger kiest, moet u producten op basis van azijn vermijden. Azijn is niet alleen ondoeltreffend om onkruid met de wortel te verdelgen, maar is ook schadelijk voor bijen. Laat de witte azijn in de keuken. Biologische onkruidverdelgers op basis van citrusolie zijn de beste natuurlijke producten op de markt.

Top-Rated Organic Herbicide Avenger Organics
 • Zie resultaten binnen 2 uur van toepassingen.
 • Gemakkelijk voor u te gebruiken en niet-giftig .
 • Goedgekeurd voor biologisch tuinieren .
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Hand wieden

Er gaat niets boven handwieden voor natuurlijke onkruidverwijdering. Het gebruik van een schoffel of onkruidverdelger doodt het onkruid onmiddellijk. Hierdoor is het een snellere onkruidbestrijdingsmethode dan diesel of een andere spray. Bovendien is het proces 100% biologisch.

 • Met de hand wieden met een werktuig doodt onkruid in enkele seconden.
 • Onkruid verwijderen met de hand is altijd biologisch.
 • Indien mogelijk, altijd met de hand wieden in een tuin waar u planten voor voedsel kweekt.

Hoewel u misschien herbiciden moet gebruiken om uit de hand gelopen onkruid en struiken te doden, moet u waar mogelijk met de hand onkruid wieden in uw moestuin. Zo kweekt u biologisch, gezond voedsel voor uzelf en uw gezin.

Hoe lang duurt het voordat diesel onkruid doodt?

Diesel begint onkruid en andere planten binnen 48 uur te doden. Na deze eerste fase duurt het 1-2 weken voordat de plant volledig afsterft. Dit maakt de snelheid waarmee diesel onkruid doodt vergelijkbaar met commerciële onkruidverdelgers. Diesel is echter een giftige vervuilende stof die illegaal is om buiten te spuiten. Dus, voordat u een coating van diesel op ongewenste planten spuit, zoek naar niet-giftige opties die niet vervuilen.uw bodem en drinkwater.

Kun je dieselolie door een tuinsproeier spuiten?

Vul nooit een pompspuit of plastic spuitfles met diesel voor het verwijderen van onkruid. Dit is een slechte oplossing voor onkruid omdat het spuiten van diesel illegaal, giftig en brandgevaarlijk is. U kunt het water vergiftigen en wilde dieren schaden door diesel te spuiten om onkruid te doden. Kies in plaats daarvan een effectieve onkruidverdelger die legaal is voor gebruik buitenshuis. Dit kan u boetes en gevangenisstraf besparen terwijl u het onkruid nog meer doodt.dan diesel.

Kun je diesel mengen met water om onkruid te doden?

Meng in geen geval diesel met water of een andere verbinding om een onkruidverdelger te maken. Diesel gebruiken als onkruidverdelger is illegaal. Terwijl diesel een ongedifferentieerde plantendoder is, vernietigt het ook insecten en bodemmicroben die verantwoordelijk zijn voor een gezonde plantengroei. Erger nog, diesel spoelt uit uw bodem en vergiftigt het water, doodt wilde dieren en vervuilt de drinkwatervoorziening. In plaats vandiesel, gebruik deze opties:

 • Niet-selectieve onkruidverdelger, zoals Roundup, voor het verwijderen van alle onkruiden en grassen.
 • Selectieve onkruidverdelger met 2,4-D om onkruid te doden zonder uw gras te beschadigen.
 • Borstelverdelger, zoals Crossbow, om kleine bomen en klimop uit te roeien zonder gras te doden.
 • Een organische onkruidverdelger op basis van citrusolie.
 • Met de hand wieden in je tuin.

Elk van deze methoden is even effectief als diesel bij het doden van onkruid. Bovendien hebben ze het voordeel dat ze legaal zijn. Om de wet niet te overtreden, houdt u de diesel in uw brandstoftank en uit uw gazon.

Scroll naar boven