Cantaloupes kweken in verhoogde bedden

Kweek cantaloupe in een verhoogd bed met een oppervlakte van minstens 2,2 vierkante meter. Het bed moet 6-8 uur vol zonlicht ontvangen en moet grond bevatten met een pH van 6,0 tot 6,5. Zaai cantaloupe zaden in het voorjaar zodra de bodemtemperatuur 70℉ (21℃) is. Gebruik vervolgens druppelirrigatie of een soaker slang om de grond 1-2 keer per week tot een diepte van 1,6 cm te besproeien. Om het risico van schimmel te verminderen, moet de grond worden besproeid.Om het risico van bacteriële infecties te beperken, moet u kleinere cantaloupevariëteiten met stevige stokken leiden. Oogst de cantaloupe wanneer de steel gespleten is, de geur muskusachtig is en de kleur goudkleurig.

6 stappen voor het kweken van cantaloupe in verhoogde bedden

In dit artikel geven we cruciale informatie voor het succesvol kweken van cantaloupes in je verhoogde tuinbed. Deze 6 stappen, te beginnen met de vereisten voor het bed en de bodem, zullen je leiden door het proces van het kweken van je eigen cantaloupes.

Plaats uw verhoogde bed voor succes

Omdat cantaloupes een warm seizoen zijn, moeten ze worden geteeld in een gebied waar de temperatuur constant hoger is dan 70℉ (21℃). Als de temperatuur onder de 50℉ (10℃) zakt, zelfs voor een korte periode, zal de groei van de cantaloupe ernstig worden belemmerd.

 • Zet uw verhoogde bed op een plek die dagelijks 6-8 uur volle zon krijgt.
 • Cantaloupe groeit het best in een warm klimaat boven de 70℉ (21℃).
 • Om voldoende ruimte voor uw meloenen te hebben, mag uw verhoogde bed niet kleiner zijn dan 1,2 m bij 1,8 m.
 • Een verhoogd bed voor de teelt van cantaloupe moet 60 cm diep zijn.

Cantaloupes hebben dagelijks 6-8 uur vol zonlicht nodig, wat belangrijk is om te overwegen bij het plaatsen van een verhoogde bedding. De minimale grootte voor een verhoogde bedding waar je cantaloupe wilt kweken is 1,2 m bij 1,8 m. Cantaloupewortels vereisen een verhoogde bedding van 60 cm diep.

Vul uw verhoogde bed met grond

De grond die het meest geschikt is voor de teelt van cantaloupes is zanderig, leemachtig en goed gedraineerd. De grond moet zo warm mogelijk zijn, zodat de planten goed gedijen. De ideale pH van de grond voor cantaloupes ligt tussen 6,0 en 6,5. Het is een goed idee om je grond enkele maanden van tevoren te testen, zodat je ruim voor het planten de nodige voedingsstoffen kunt toevoegen.

 • De pH van de grond in je verhoogde bed moet 6,0 tot 6,5 zijn.
 • Gebruik deze bodemtest maanden voordat u gaat planten om te bepalen welke aanpassingen uw grond nodig heeft voordat u gaat planten.
 • Om te zure grond te neutraliseren, mengt u deze dolomitische kalksteen in de bovenste 15-20 cm van de grond, 2-3 maanden voor het planten.
 • Gebruik een bodemthermometer zodat u de bodemtemperatuur kunt volgen en beheren.
 • Tijdens het ontkiemen van de zaden moet de bodemtemperatuur boven 75℉ (24℃) maar onder 95℉ (35℃) liggen.
 • Om de grond te helpen voldoende warmte vast te houden, kunt u deze plastic mulch gebruiken die de warmte van de zon absorbeert.
MySoil-Soil Test Kit Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Cantaloupes gedijen goed in warme grond, dus we raden aan een bodemthermometer te gebruiken tijdens het kweken om er zeker van te zijn dat je verhoogde bed klaar is voor het planten. Het gebruik van materialen zoals zwart plastic of stro als mulch kan helpen de grond warm en vochtig te houden voor het kweken van cantaloupes.

Grower's Solution Photo Degradable Black Plastic Mulch - 0.6 Mil Embossed - 4ft X 600ft Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Plant uw meloenen

Plant cantaloupe in het voorjaar als de grond is opgewarmd tot ten minste 70℉ (21℃). Planten als de grond te koel is, resulteert in een veel tragere groei en kan leiden tot wortelziekte. Zaden moeten 2,5 cm diep worden geplant in groepjes van 2 of 3. Plaats de plantgaten 45-60 cm uit elkaar in een rij.

 • Zaai cantaloupezaadjes in je verhoogde bed wanneer de bodemtemperatuur stijgt tot 70℉ (21℃).
 • U kunt in het voorjaar binnen beginnen met planten als de grond lager is dan 70℉ (21℃).
 • Plant 2-3 zaden op 2,5 cm diepte, met 45-60 cm tussen de plantgaten in een rij.
 • Plaats de rijen cantaloupe's 1,5 m uit elkaar met ruimte voor latwerk.
 • Voor verhoogde bedden met beperkte ruimte is het aan te bevelen een kleinere variëteit te kweken, zoals Sugar Cube, Sivan of Zena.

Rijen cantaloupe moeten ten minste 1,5 m van elkaar verwijderd zijn. Bedenk welke soort cantaloupe u wilt telen en hoeveel ruimte deze nodig heeft. In een verhoogde bedding hebben kleine meloenen baat bij een hekwerk, dus houd rekening met de ruimte die een hekwerk inneemt.

Park Seeds Suikerklontje Meloen Cantaloupe, Sappig en Zoet, Pakje van 15 Zaden Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Geef uw cantaloupe water

Uw cantaloupeplanten moeten 2 keer per week water krijgen met een dompelslang. Gebruik een dompelslang om 30-45 minuten water te geven, of tot de bovenste 10 cm van de grond vochtig is. Verminder tot 1 keer per week water geven 2 weken voordat de meloenen rijpen, omdat te veel water in deze laatste fase van de ontwikkeling kan leiden tot het opensplijten van de cantaloupes.

 • Cantaloupe heeft elke week 5 cm water nodig.
 • Geef uw planten twee keer per week water.
 • Gebruik deze soaker slang om de grond te bevochtigen tot een diepte van 10 cm elke keer dat u water geeft.
 • Als de cantaloupe zijn volle omvang bereikt, vermindert u het water geven tot eenmaal per week om te voorkomen dat de meloenen splijten.
 • Als u een plastic mulchlaag gebruikt, laat dan uw irrigatiesysteem eronder lopen.
 • Afhankelijk van de hoeveelheid regen die uw gebied ontvangt, kan het nuttig zijn een regenmeter te gebruiken om overbewatering te voorkomen.
Flat Soaker Hose, Drip Hose 25ft voor tuinbedden Heavy Duty bespaart 80% water voor boom plant (25FT 1Pack) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Plaats een regenmeter in je verhoogde bed om overbewatering te voorkomen. Pas vervolgens je wekelijkse bewatering aan op basis van de hoeveelheid regen die je verhoogde bed ontvangt. Het is belangrijk om druppelbevloeiing te gebruiken, omdat sproeiers de bladeren en meloenen nat maken, waardoor ze kwetsbaarder worden voor schimmels en meeldauw.

AcuRite 5″ Capaciteit Gemakkelijk af te lezen Vergroot Acryl, Blauw (00850A2) Regenmeter Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Ondersteun uw cantaloupe met hekjes

Hoewel het niet noodzakelijk is om cantaloupe te kweken, is het ophangen van een tralie een goede manier om de ontwikkeling van de vruchten te volgen en je verhoogde bed netjes te houden als je planten uitdijen. Door cantaloupe's aan een tralie te leiden, kunnen de vruchten ongehinderd door andere planten en bodemplagen groeien.

 • Omdat de ruimte in een verhoogd bed beperkt is, is het een goed idee om een latwerk te gebruiken voor je cantaloupeplanten.
 • Gebruik een hekwerk van stevig materiaal, zoals deze gelaste draadpanelen die zijn bevestigd aan hoge palen die diep in de grond zijn geplant.
 • Zorg ervoor dat het gebruikte hekwerk of traliewerk een rasterstructuur heeft, zodat de wijnstokken kunnen klimmen en het zonlicht de planten onbelemmerd kan bereiken.
 • Een hekwerk met een A-frame werkt ook, mits het gemaakt is van materiaal dat sterk genoeg is om het gewicht van lange wijnstokken en 0,9 tot 2,7 kg fruit te dragen.
 • Gebruik een zacht materiaal, zoals tuintouw, om ranken en wijnstokken aan het latwerk vast te binden.
 • Door wijnstokken op een latwerk te leiden, wordt voorkomen dat ze schimmelinfecties krijgen.
 • Zodra de meloenen zich beginnen te vormen, bevestigt u dit net aan het hekwerk en gebruikt u het als een hangmat om de groeiende meloenen te ondersteunen.
DeerBusters 3' x 100' gelaste draad 14 Gauge Before PVC Coating 2" x 2" Mesh Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Zodra de meloenen beginnen te groeien aan je opgebonden liaan, ondersteun je ze met meloenhangmatten. Bevestig een net of rekbaar materiaal aan de liaan om te fungeren als een strop die elke meloen vasthoudt. De hangmat voorkomt dat de meloenen afbreken en vallen voordat ze rijp zijn. Hangmatten houden het fruit ook weg van vochtige grond, waardoor je gewas veilig blijft voor schimmels en ongedierte.

Gardeners Supply Company Komkommer Trellis Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Oogst

Afhankelijk van het soort cantaloupe en het tijdstip van planten, vindt de oogst plaats tussen juni en augustus. Een duidelijk teken dat de cantaloupes rijp zijn, is wanneer de kleur onder het net goudkleurig is in plaats van groen. Het net op de schil heeft ook een meer geel-crème kleur.

 • Sommige cantaloupevariëteiten zijn in juni rijp en andere kunnen tot eind augustus duren voordat ze klaar zijn voor de oogst.
 • Oogst niet te vroeg, anders zijn uw meloenen minder zoet. Voor zoetere meloenen kunt u ze het beste aan de wijnstok laten rijpen.
 • Uw cantaloupes moeten een gouden kleur hebben onder vergeelde netten wanneer u ze oogst. Als ze nog groen lijken, hebben ze wat meer tijd nodig aan de wijnstok.
 • Cantaloupes worden niet voor niets muskadeloenen genoemd: als ze rijp zijn, ruiken ze muskusachtig en zoet.
 • Pak de vrucht voorzichtig op en trek eraan. Rijpe meloenen komen gemakkelijk van de wijnstok af.

Voordat u uw meloenen plukt, moet u controleren of ze klaar zijn om te worden geoogst. Ruik aan uw meloenen en controleer of ze aan de wijnstok vastzitten. Rijpe meloenen ruiken muskusachtig en zoet, en ze moeten een spleet in de steel hebben zodat ze gemakkelijk van de wijnstok loskomen.

Hoe bemest je cantaloupeplanten?

Om uw cantaloupes te bemesten, mengt u compost of evenwichtige meststof in de bovenste 5 cm van de grond vóór het planten. Wanneer de cantaloupeplanten 3 of 4 bladeren hebben ontwikkeld, gebruikt u 4 el (60 g) stikstofrijke meststof rond elke plant. U kunt deze 21-0-0-meststof gebruiken, of organisch materiaal zoals bloedmeel of verenmeel.

Cesco Solutions Ammonium Sulfaat Meststof 5lb Zak - 21% Stikstof 21-0-0 Meststof voor Gazons, Planten, Groenten en Fruit, Wateroplosbare Meststof voor Alkalische bodems. Stevige Hersluitbare Zak Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kun je meloenen telen in een verhoogde bedding?

Iedereen kan cantaloupes kweken in een verhoogd bed, zolang ze weten wat ze moeten doen. Hier zijn de stappen:

 • Plaats een verhoogd bed van minstens 1,2 m bij 1,8 m waar het dagelijks 6-8 uur zon krijgt.
 • Vul je verhoogde bed met grond met een pH tussen 6,0 en 6,5.
 • Plant cantaloupe zaden of zaailingen in rijen wanneer de grond 65-70℉ (18-21℃) is.
 • Twee keer per week water geven tot de grond vochtig is tot een diepte van 10 cm. Verminder tot eenmaal per week als de meloenen volgroeid zijn.
 • Leid je cantaloupe ranken naar een traliewerk en gebruik rekbaar materiaal om een hangmat te maken voor elke groeiende meloen.
 • Oogst cantaloupes in de zomer als ze zoet muskusachtig ruiken en goudkleurig zijn.

Met deze stappen kun je gemakkelijk cantaloupes kweken in je eigen verhoogde bed. De juiste grond, zon en water zullen geweldige vruchten opleveren.

Scroll naar boven