Broccoli kweken in verhoogde bedden

Voor de teelt van broccoli in een verhoogde bedding is een locatie met volle zon, koele temperaturen en een gronddiepte van ten minste 12 inch (30 cm) vereist. Plant broccoli in het vroege voorjaar of in de late zomer met leemachtige grond die rijk is aan voedingsstoffen. Plaats rijen met een tussenruimte van 24 inch (60 cm). Planten binnen de rijen moeten 12 inch uit elkaar staan. Geef uw broccolibed 1-2 keer per week water met behulp van een soaker- of druppelirrigatiesysteem.Broccoli is klaar om te oogsten als de kop niet meer groeit en de knoppen een weelderige groene kleur hebben.

6 stappen voor het kweken van broccoli in verhoogde bedden

Alle details die u nodig hebt om met succes broccoli te kweken, vindt u in de volgende stappen. Zodra u weet wat broccoliplanten nodig hebben om te gedijen, kunt u een verhoogd bed aanleggen en zelf heerlijke broccoli kweken.

Kies de beste locatie

Voor heerlijke broccoli moet uw verhoogde bed op een plek staan die minstens 6 uur per dag vol zonlicht krijgt. Het is ook ideaal om broccoli te kweken in een koele omgeving van 60-70℉ (15-21℃), omdat hitte boven 80℉ (27℃) broccoli doet doorschieten. Wanneer broccoli doorschiet, bloeit het snel en sterft het af, wat de smaak van de groente verpest.

 • Broccoli smaakt het best in een bed dat dagelijks minstens 6 uur in de volle zon staat.
 • De ideale temperatuur om broccoli te kweken is 60-70℉ (15-21℃).
 • Lichte schaduw op hete zomerdagen kan hitte-intolerante broccoli koel houden en schokken voorkomen.
 • Broccoli kan groeien in gedeeltelijke schaduw, maar voldoende zonlicht is cruciaal.
 • Tekenen van onvoldoende zonlicht zijn bruine stengels, hangende bladeren en verwelkte stengels.

Als je broccoli in de schaduw groeit of anderszins niet genoeg direct zonlicht krijgt, zullen de kroppen bitter smaken door het gebrek aan fotosynthese. Broccoli zal tekenen vertonen als het niet genoeg zon heeft gehad, zoals hangende bladeren, bruin wordende stengels en verwelkte bloemstelen. Bekijk onze volledige gids voor zonvereisten voor broccoli, zodat je de ideale locatie voor je verhoogde bed kunt kiezen.

Plan uw plantrijen

Broccoliplanten moeten in rijen van 60 cm van elkaar staan. Laat in elke rij 30 cm ruimte tussen de planten. Behalve dat de rijen 60 cm van elkaar moeten staan, moet broccoli ook 2 meter van alle kanten van het verhoogde bed worden geplant. Zorg er ten slotte voor dat je verhoogde bed minstens 1 meter diep is. Dit geeft de wortels voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Zonder voldoende ruimte om wortels te laten groeien en bladeren te verspreiden, zal jeDe broccoli-opbrengst zal kleiner zijn en misschien minder goed smaken.

 • Plant broccoli in rijen.
 • Rijen broccoli moeten 60 cm van de zijkanten van het bed, van andere rijen broccoli en van andere planten verwijderd zijn.
 • Wanneer u broccoli in een rij plant, moeten de planten 12 inch (30 cm) uit elkaar staan.
 • Om broccoli te telen is een bed van minstens 30 cm diep nodig.

Broccoliplanten kunnen tot 60 cm in alle richtingen groeien, dus zorg ervoor dat u bij het plannen van uw verhoogde bed voldoende ruimte voor elke plant vrijmaakt. In een verhoogd bed van 2 bij 2 meter passen maximaal 15 broccoliplanten. Kleinere bedden kunnen worden overspoeld door meer dan een paar broccoliplanten.

Bereid uw bodem voor

Broccoli groeit het best in zand- of kleigrond met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,8. De juiste pH-waarde is belangrijk om clubwortelziekte te voorkomen, dus we raden aan uw grond te testen met een kit om de bodemgesteldheid nauwkeurig te beoordelen. De juiste grond voor de teelt van broccoli is goed gedraineerd en heeft een hoge concentratie aan organisch, vruchtbaar materiaal. Meng voor het planten 5 cm compost door de grond, zodat u een goed beeld krijgt van de bodemgesteldheid.de grond verrijken.

 • Broccoli vereist een bodem-pH tussen 6,0 en 6,8.
 • Gebruik goed drainerende grond die voedselrijk en organisch is.
 • Meng 5 cm compost in de bovenste 15 cm grond van uw verhoogde bed.
 • Gebruik deze testkit zodat u weet wat uw grond nodig heeft voor de beste broccoligroei.
 • Voeg tijdens het groeiseizoen eenmaal per maand 2 pond (0,9 kg) van deze 5-10-10 meststof per 100 vierkante meter grond toe.
MySoil-Soil Test Kit Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Voor gezonde broccoli is een rijke grond nodig. Bepaalde kleigronden hebben misschien niet genoeg essentiële organische stoffen voor de planten om te groeien, dus u moet de grond testen en dienovereenkomstig aanpassen. Het toevoegen van meststoffen tijdens het groeiseizoen zal uw broccoli helpen succesvol te groeien. Mulchen is ook een goed idee, omdat het helpt het vocht in de grond vast te houden.

Lilly Miller Morcrop Tomato & Vegetable Food 5-10-10 4lb Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Zaden of spruiten planten

Broccoli groeit het best bij koelere temperaturen. U kunt in het vroege voorjaar planten voor een zomeroogst, of aan het eind van de zomer voor een herfstoogst. Plant broccolizaden in gaten met een onderlinge afstand van 7,5 cm. De plantgaten moeten 1 cm diep zijn. Broccolikiemen moeten 12 cm (30 cm) uit elkaar worden geplant. Graaf transplantaten in de grond ½ cm dieper dan ze eerder waren. Als u meer dan één broccolizaadje kweekt, kunt u dat het beste doen.plant u de rijen broccoli op 60 cm van elkaar. Geef uw nieuwe gewas onmiddellijk na het planten voldoende water om de bovenste 5 cm grond te bevochtigen.

 • Als u in het voorjaar broccoli teelt, plant deze dan 2 weken voor de laatste gemiddelde voorjaarsvorst.
 • Voor een herfstgewas plant u broccoli 6 weken voor de eerste gemiddelde herfstvorst.
 • Rijen broccoli in een verhoogd bed moeten 60 cm uit elkaar staan.
 • Als u broccoli-zaailingen plant, laat dan in elke rij 30 cm ruimte tussen de planten.
 • Broccolizaden moeten 7,5 cm van elkaar worden geplant.
 • Wanneer de zaden uitlopen en een hoogte van 7,5 cm bereiken, dun ze uit tot er om de 12 cm een plant in de rij staat.

Als u zaden hebt geplant in plaats van spruiten, houd dan uw jonge planten in de gaten. Zodra de broccoli-zaailingen een hoogte van 3 centimeter bereiken, moeten ze worden uitgedund. Verwijder de zwakkere zaailingen totdat u één plant om de 12 centimeter langs de rij hebt. Zo hebt u een volle rij broccoli, zelfs als sommige zaden niet ontkiemen.

Geef uw broccoli water

Broccoli doet het het beste met een wekelijks bewateringsschema dat 5 cm water geeft. Gebruik een druppelbevloeiing of een soaker om de grond rond elke plant te verzadigen. Wacht vervolgens een paar dagen tot de grond is opgedroogd voordat u de volgende keer water geeft. Kijk voor een gedetailleerd bewateringsschema in onze broccoli-watergeefgids.

 • Broccoli heeft 1-2 keer per week water nodig.
 • Laat uw druppelbevloeiingssysteem of een soaker slang 30-45 minuten draaien elke keer dat u water geeft.
 • Om overbewatering te voorkomen, moet u wachten tot de grond 5 cm droog is voordat u opnieuw water geeft.
 • Geef water aan de basis van de plant, zodat de bladeren en de kop van de broccoli niet nat worden.
 • Tekenen van onderwaterzetting zijn broze stengels en droge, bruine of afhangende bladeren.
Rain Bird LNDDRIPKIT druppelbevloeiing Landschap & Tuinbevloeiingsset met druppelaars, micro-bellen en micro-spuiten Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Geef broccoli water aan de basis en zorg ervoor dat er geen water op de kop of de bladeren van de plant komt. Als er water op de plant blijft liggen, kunnen er bacteriën of schimmels groeien die de broccoli-oogst kunnen ruïneren. Geef uw planten elke week voldoende water en controleer op tekenen van onderwaterstand, zoals bruine en gele bladeren.

Rocky Mountain Goods Soaker Hose - Heavy duty rubber - Bespaart 70% water - Inclusief eindkap voor extra slangaansluiting - Zeer geschikt voor tuinen/bloembedden - Versterkte fittingen (25-Feet by 5/8-Inch) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Oogst zelfgekweekte broccoli

Uw broccoli is klaar om te oogsten wanneer de kop niet meer groter wordt en de bloemknoppen strak en groen zijn. Als er geel op uw broccolikop zit, moet u deze onmiddellijk oogsten. Als u de broccoliknoppen niet oogst, zullen ze uitgroeien tot kleine gele bloemen en zal de broccoli bitter smaken.

 • Dichte groene knoppen op de kop van broccoli betekenen dat de broccoli klaar is om geoogst te worden.
 • Wanneer de afzonderlijke toppen de grootte van een luciferkop hebben, kun je je planten veilig oogsten.
 • Broccolikoppen hebben een diameter van 10-18 cm wanneer ze rijp zijn.
 • Als u vergeling ziet op de broccoliknoppen, moet u de plant oogsten voordat de knoppen bloeien.
 • Als u te lang wacht met oogsten, zal uw broccoli bitter smaken.
 • Oogst 's ochtends voor de lekkerste broccoli.
 • Gebruik een scherpe schaar, een tuinschaar of een mes om de broccolikoppen af te snijden.

De beste tijd om broccoli te oogsten is vroeg in de ochtend, voordat de grond de kans heeft om op te warmen. Probeer bij het oogsten van je broccoli geen zaagbeweging te maken die de plant kan beschadigen. Snijd in plaats daarvan voorzichtig door de stengels met een tuinschaar, een schaar of een mes. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat welk gereedschap je ook gebruikt, het schoon en scherp is.

gonicc Professional Micro-Tip Snip (GPPS-1008), kleine tuin hand snoeier & schaar voor het schikken van bloemen, het trimmen van planten & hydrocultuur kruiden, en het oogsten van fruit & groenten. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Groeit broccoli goed in verhoogde bedden?

Broccoli is een gewas dat het uitzonderlijk goed doet wanneer het in verhoogde bedden wordt geplant, omdat het doorgaans gemakkelijker is om het vochtgehalte en de bodeminhoud ervan onder controle te houden. Broccoli gedijt goed in een verhoogd bed dat dagelijks 6-8 uur direct zonlicht ontvangt, vooral bij koel weer. Als u voedingsrijke, goed drainerende grond gebruikt en een gezond bewateringsschema aanhoudt, zal uw broccoli in een verhoogd bedheerlijk uit.

Hoe kweek je broccoli in een verhoogde bedding?

Je kunt gemakkelijk broccoli kweken in een verhoogd bed door de juiste plant-, verzorgings- en oogsttechnieken te volgen. Hier lees je hoe je dat doet:

 • Zet een verhoogd bed van 30-45 cm hoog op een plek waar de zon volop schijnt.
 • Voeg leemachtige, rijke grond met een pH van 6,0-6,8 toe aan je bedje.
 • Plant broccoli in het vroege voorjaar of aan het eind van de zomer, aangezien broccoli een gewas voor koel weer is.
 • Plant broccoli in rijen, met 60 cm tussen de rijen.
 • Broccolikiemen moeten op 30 cm van elkaar worden geplant.
 • De zaden moeten 7,5 cm uit elkaar worden geplant.
 • Zodra de zaailingen een hoogte van 5 cm bereiken, uitdunnen tot er in elke rij om de 12 cm een plant staat.
 • Voeg tijdens het groeiseizoen eenmaal per maand 2 pond (0,9 kg) 5-10-10 meststof per 100 vierkante meter grond toe.
 • Geef uw verhoogde bed 1-2 keer per week 30-45 minuten water met een soaker slang of druppelbevloeiing.
 • Oogst uw broccoli wanneer hij weelderig groen is, niet meer groter wordt en voordat hij begint te vergelen.

Een verhoogd bed is een geweldige omgeving voor het kweken van broccoli. Je kunt de bodeminhoud controleren en het bed gemakkelijk bemesten. Dit leidt tot een ongelooflijke oogst, zelfs als je nieuw bent in het kweken van broccoli.

Scroll naar boven