Beste meststof voor St. Augustine gras in de herfst

16-4-8 meststof is de ideale herfstmeststof voor St. Augustine gras. Strooi uw 16-4-8 meststof in september of oktober om 1 pond stikstof per 1.000 vierkante meter gazon te leveren. Deze herfstbemesting bevordert de herfstgroei van scheuten, stimuleert sterke wortelvorming voor de winter en zorgt ervoor dat uw St. Augustine gras bestand is tegen ziekten tijdens de winterslaap.

Wat is de beste meststof voor St Augustine gras in de herfst?

Deze 16-4-8 meststof bevat de optimale voedingsstoffenbalans voor herfsttoepassingen op gevestigde gazons van St. Augustine gras. 16-4-8 is een uitgebalanceerde meststof die een lichte hoeveelheid stikstof bevat met fosfor en kalium. Hierdoor kunt u uw gazon voeden zonder bladgroei te forceren die uw gras voor de winter kan verzwakken.

 • Gebruik in de herfst 16-4-8 meststof voor gevestigde St. Augustine.
 • Bevat 16% stikstof, voor een weelderige bladgroei.
 • Het fosforgehalte van 4% stimuleert het gras om energie op te slaan in de wortels voor de winter.
 • Bevat 8% kalium, waardoor St. Augustine beter bestand is tegen ziekten en droogte.

Fosfor en kalium zijn essentiële voedingsstoffen bij het winterklaar maken van St. Augustine gras. Omdat 16-4-8 deze beide voedingsstoffen bevat, kan uw gazon het koude weer en de kortere dagen van de winter zonder schade overleven. Dit leidt tot een heldere, snellere begroeiing in het voorjaar.

Wanneer moet u in de herfst kunstmest toedienen?

Als u in een regio woont waar de St. Augustine in de winter in winterrust gaat (bruin wordt), geef dan uw herfstmeststof in september. Als u in een regio woont waar de St. Augustine het hele jaar door groen blijft (zoals Zuid-Florida), geef dan uw herfstmeststof in oktober.

 • Breng in september herfstmeststoffen aan als uw St. Augustine gras in de winter in winterrust gaat.
 • Strooi herfstmeststof in oktober als uw St. Augustine gazon groen blijft in de winter.
 • In regio's met koud weer 4 tot 6 weken voor de eerste gemiddelde herfstvorst bemesten.

Als de temperaturen laag genoeg zijn om vorst te veroorzaken waar u woont, breng dan ten minste 4 weken voor de eerste gemiddelde herfstvorst meststoffen aan. U kunt dit online hulpmiddel gebruiken om te zien wanneer de vorst in uw regio optreedt.

Hoeveel meststof moet u in de herfst op St. Augustine toepassen?

St. Augustine heeft in de herfst 1 pond stikstof per 1.000 vierkante meter nodig. Omdat de "16" in 16-4-8 meststof betekent dat de meststof 16 gewichtspercenten stikstof bevat, kunnen we de juiste hoeveelheid te strooien meststof berekenen. 6,25 pond (6 pounds, 4 ounces) 16-4-8 verspreid over 1.000 vierkante meter levert 1 pond stikstof aan het gebied.

 • Bepaal de oppervlakte van uw gazon met behulp van een meetlint en een rekenmachine.
 • Gebruik 6,25 pond 16-4-8 meststof per 1.000 vierkante meter gras.
 • Bewaar uw gazon voor toekomstig gebruik.

De meeste gazonverzorgingsgidsen bevelen aan om 1-1,5 pond stikstof per 1.000 vierkante voet toe te passen, afhankelijk van de tijd van het jaar. Door de vierkante voet van uw gazon ergens op te slaan, kunt u gemakkelijk berekenen hoeveel meststof u moet gebruiken, ongeacht het stikstofgehalte van uw meststof.

Hoe meststof aan te brengen op St. Augustine gras in de herfst

Om uw herfstmest gelijkmatig te verspreiden, meet u de benodigde hoeveelheid af en laadt u deze in deze strooier. Een strooier helpt om de meststof gelijkmatig te verspreiden. Zodra uw meststof in de strooier is geladen, doorkruist u de tuin eerst in een oost-westpatroon en vervolgens in een noord-zuidpatroon om ervoor te zorgen dat de meststof goed wordt verspreid.

Scotts Turf Builder EdgeGuard Mini-uitstrooier. Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.
 • Gebruik een strooier om kunstmest te verspreiden in grote tuinen.
 • Gebruik voor kleine tuinen deze handstrooier.
 • Strooi de meststof in een oost-westpatroon en vervolgens in een noord-zuidpatroon voor een gelijkmatige verdeling.
 • Geef kunstmest in de grond om voedingsstoffen naar de wortellaag te trekken.
Scotts Wizz Handstrooier met EdgeGuard Technologie - Breng graszaad, meststof of onkruidbestrijdingsproducten aan, werkt op batterijen en kan tot 2.500 m2 Scotts gazonproducten bevatten $29.97 Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u. 11/30/2022 12:40 am GMT

Nadat uw meststof is gestrooid, geeft u deze binnen 30 minuten water via een sproeisysteem. Hierdoor zullen de mestkorrels oplossen en de voedingsstoffen in de grond trekken, waar ze de graswortels kunnen voeden.

Wat is de beste meststof voor het leggen van St. Augustine graszoden in de herfst?

Als u in de herfst St. Augustine-zoden hebt aangelegd, is het tijd om een gespecialiseerde gazonstartmeststof te gebruiken. 16-4-8 is misschien de perfecte formulering voor gevestigde St. Augustine-zoden, maar nieuwe zoden hebben een meststof met een hoger fosforgehalte nodig. Dit zal uw zode stimuleren om snel wortel te schieten en de winter met gemak te overleven.

 • Gebruik deze gazonstartmeststof voor nieuwe St. Augustine graszoden die in de herfst worden aangelegd.
 • Gazonstartmest heeft een veel hoger fosforgehalte, dat nodig is om graszoden te laten wortelen.
 • Indien gewenst kunt u de kale, voorbereide grond voor het leggen van St. Augustine graszoden of pluggen voorzien van gazonstartmest.

Gazonstartmest is effectief als u al nieuwe St. Augustine-zoden hebt gelegd of als u dat net gaat doen. U kunt een gazonstartmeststof op kale grond strooien en er vervolgens zoden op leggen. Op die manier begint de zode voedingsstoffen op te nemen zodra hij in contact komt met de grond eronder.

Grote startmeststof Pennington UltraGreen Starter Gazonmeststof
 • Geweldig startmeststof voor nieuw zaad of graszoden.
 • U kunt ook Pennington UltraGreen voor doorzaaien of op een bestaand gazon.
 • 5% ijzer bevordert een diep, dik, weelderig gazon .
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kun je Weed and Feed gebruiken op St Augustine gras in de herfst?

Als uw St. Augustine gazon wordt belaagd door herfstonkruiden zoals Poa Annua (eenjarig blauwgras) of kippenkruid, kunt u in de herfst een onkruid- en voederproduct toepassen. Vergeet niet dat de meeste onkruid- en voederproducten die eenjarige winteronkruiden zoals Poa Annua tegenhouden, pre-emergente herbiciden bevatten die onkruidzaden doden terwijl ze ontkiemen, dus ze moeten worden toegepast voordat eenjarige winteronkruiden zich in uw gazon beginnen te manifesteren.

 • Strooi onkruid en voer in de herfst voor St. Augustine gazons die gewoonlijk worden aangetast door eenjarige winterplanten.
 • Zoek zo mogelijk een onkruid en voer met een voedingsstoffenbalans die vergelijkbaar is met 16-4-8.
 • Gebruik geen onkruid en voer op een pas ingezaaid St. Augustine gazon.

Als u in de afgelopen 3 maanden nieuwe St. Augustine graszoden of graspluggen hebt geïnstalleerd, of als u van plan bent in de komende 3 maanden graszoden te installeren, gebruik dan geen onkruidverdelgingsmiddel. De herbiciden in onkruidverdelgingsmiddelen kunnen St. Augustine graszoden beschadigen.

Welke herfstmeststof moet u gebruiken voor St. Augustine gras?

Om het St. Augustinegras voor te bereiden op de winter, gebruikt u een herfstmeststof die matige hoeveelheden stikstof bevat samen met fosfor en kalium. 16-4-8 meststof is perfect voor herfsttoepassingen in St. Augustinegazons omdat het evenwichtige voeding levert die de groei bevordert, uw gazon helpt energie op te slaan voor de winter en St. Augustine beschermt tegen ziekten.

Scroll naar boven