7 Tips voor het leggen van Ethernet-kabels door uw huis

Om ethernetkabel in uw huis te leggen, zoekt u eerst uit waar de ethernet-hardline zich bevindt. Deze bevindt zich in een doos binnen of buiten uw huis. Vervolgens maakt u een plan voor de bedrading van uw huis met de locatie van uw router en de lijst van kamers waar u een ethernet-wandcontactdoos nodig hebt. Zodra u uw plan hebt gemaakt, kiest u het beste kabeltype voor uw installatie. Cat 6 is ideaal voor kleine ruimtes.huizen, terwijl Cat 6a een betrouwbaardere snelheid biedt voor grote installaties. Bepaal of u uw kabel door een kelder, kruipruimte of de zolder wilt laten lopen. Voer vervolgens uw kabel veilig door de gekozen ruimte en in de muren in de kamers die ethernetconnectiviteit nodig hebben. Knip ten slotte een gat in de muur waar uw ethernet-muuraansluiting komt en sluit de kabel aan op de aansluiting.

Kunt u Ethernet zelf installeren?

U kunt veilig ethernetkabel in uw huis installeren zonder een professional in te huren. Ethernetkabel heeft een zeer lage spanningsstroom en is dus veilig om mee te werken. Als u ervaring hebt met elektrisch gereedschap en het geduld hebt om een paar nieuwe vaardigheden te leren, kunt u ethernetkabel in uw huis installeren.

 • Het is veilig om zelf ethernetkabel te installeren, omdat deze zeer laagspanning heeft en niet gevaarlijk is om mee te werken.
 • De installatie van ethernetkabel in uw huis kan eenvoudig of complex zijn, afhankelijk van naar hoeveel kamers u ethernet wilt laten lopen.
 • Voor het installeren van ethernetkabel moet u elektrisch gereedschap gebruiken en een aantal gespecialiseerde gereedschappen voor het installeren van wandcontactdozen.

Hoe moeilijk het is om ethernetkabel in uw huis te installeren, hangt af van uw huis en uw installatieplannen. Zo zal het leggen van ethernet naar de tweede verdieping van een huis met twee verdiepingen meer werk vergen dan het leggen van ethernetkabel door een buitenmuur naar een nabijgelegen kamer. De hoeveelheid werk hangt af van hoe ambitieus uw plannen zijn.

Hoeveel kost het om Cat 6 kabel in uw huis aan te leggen?

De kosten van Cat 6 kabel in uw huis variëren van $35 tot enkele honderden dollars, afhankelijk van uw bedradingsplan. Deze Cat 6 kabel van 100 voet is goedkoop en geschikt voor het maken van een ethernetverbinding naar een enkele kamer in uw huis. Als u een langere kabel nodig heeft, of als u meerdere kabels nodig heeft, zullen de kosten toenemen.

 • U kunt Cat 6 ethernetkabel naar één kamer in uw huis laten lopen voor $35, als u goede deals vindt voor kabel en muurstekkers.
 • Als u meer kabels en wandcontactdozen nodig hebt om extra kabels in uw huis aan te leggen, zal de prijs stijgen.
 • U bespaart geld door de kabelinstallatie zelf te doen, in plaats van een aannemer in te huren.

Zelf een Cat 6 ethernetkabel aanleggen is bijna altijd goedkoper dan iemand anders inhuren. U bespaart vaak honderden dollars door ervoor te kiezen uw eigen ethernetaansluitingen toe te voegen, in plaats van iemand anders te betalen om de aansluitingen te installeren.

Cat 6 Outdoor Ethernet Cable 100 voet, Adoreen Heavy Duty Cord (van 25 tot 300ft) Waterproof Direct Burial & Indoor, POE, Cat6 Cat 5e Cat 5 Network LAN Internet RJ45 Patch Cable, UV Jacket+15 Ties (30,5... Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

7 stappen om Ethernet-kabel in uw huis uit te voeren

U kunt netwerkkabel in uw huis laten lopen om een betrouwbare internetverbinding en snellere internetsnelheid te bieden aan uw kantoor aan huis of gamingruimte. Hier zijn de stappen die u moet nemen om een betrouwbaar netwerk te plannen en te installeren:

Lokaliseer uw ethernetbron

Zoek waar uw ethernet hardline zich bevindt om te beginnen met het plannen van uw eigen installatie. Dit is waar de lijn afkomstig van uw ISP (Internet Service Provider) toegankelijk is op uw eigendom. Het kan in uw huis zijn, in een muurpaneel, of het kan in een doos aan de buitenkant van uw huis zijn. Het is essentieel dat u weet waar dit is, aangezien uw bedradingsplan hier zal beginnen.

Beslis waar u uw router en schakelaar plaatst

Uw WiFi-router en ethernetschakelaar moeten op een centrale plaats in uw huis worden geplaatst, op een verhoogde plek die niet wordt belemmerd of dicht bij elektronische apparaten staat. Het kiezen van deze locatie is essentieel voor uw bedradingsplan. Een centraal kantoor of een woonkamer, uit de buurt van een tv en andere elektronica is een geweldige plek. U kunt zelfs plannen om uw router op een plank te plaatsen om hem van de vloer te tillen en het volgende te verhogenhet WiFi bereik.

Bepaal welke kamers Ethernet-connectiviteit nodig hebben

Heeft u hardline ethernetverbindingen nodig in uw woonkamer, kantoor, of een andere kamer? Het is essentieel om ethernetkabel te leggen en muurstekkers te installeren in kamers die het snelste, meest betrouwbare netwerk nodig hebben. Plan om ethernet te laten lopen naar kamers waar u ethernetconnectiviteit nodig hebt voor werk, gaming, of streaming video.

Selecteer uw type Ethernet-kabel

Er zijn vele soorten ethernetkabel, waarbij sommige sneller zijn dan andere. Cat 6 kabel is de gangbare standaard, omdat deze snelheden tot 10 Gbps mogelijk maakt en een bandbreedte van 250 Mhz heeft. Als uw huis echter groot is, is Cat 6 misschien niet genoeg. Als u kabel over afstanden van meer dan 55 meter loopt, verliest Cat 6 snelheid en betrouwbaarheid. Voor duurzame snelheid over lange kabelsen 500 Mhz bandbreedte, stap dan over op deze Cat 6a kabel.

trueCABLE Cat6A Shielded Riser (CMR), 1000ft, Zwart, 23AWG Solid Bare Copper, 750MHz, PoE++ (4PPoE), ETL Listed, Overall Foil Shield (FTP), Bulk Ethernet Kabel Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kies de beste ruimte voor uw Ethernet-kabel

Voor een veilige en betrouwbare installatie kunt u uw ethernetkabel het beste door een kelder, kruipruimte of zolder laten lopen. Er zijn verschillende redenen waarom u uw ethernetkabel niet door uw ventilatieroosters moet laten lopen, waaronder het risico van brand. Zolder- en kelderinstallaties zorgen voor eenvoudig onderhoud en laten u uw ethernetkabel op veilige afstand van elektrische bedrading lopen. Uw ethernetkabel laten lopente dicht bij elektriciteitsdraden kan signaalstoring veroorzaken, waardoor uw internetverbinding verslechtert.

Uw kabel veilig leggen

Als u ervoor kiest om uw ethernetkabel onder uw kamers (in een kruipruimte of kelder) of boven uw kamers (op zolder) te laten lopen, kunt u onze gedetailleerde gids voor ethernetinstallaties op zolder volgen. Het is essentieel om door de 2x4's in uw muur te boren en de kabel in de muur te vissen. Snij vervolgens een gat in de gipsplaat en trek uw kabel erdoor. Op dit punt hebt u ethernetconnectiviteit in uwgewenste kamers.

Installeer wandcontactdozen voor ethernetverbindingen

Als je eenmaal een gat in je muur hebt gemaakt en je kabel erdoor hebt gevist, is het tijd om een ethernet muurplug te installeren. Met muurpluggen met meerdere poorten kun je meerdere apparaten op je netwerk aansluiten, waardoor je ethernet netwerk veel nuttiger wordt. Volg deze videogids voor het installeren van een RJ45 muurplug. Het installeren van een muurplaat zorgt voor een professionele uitstraling van je installatie. Met je muurplugaansluitingen geïnstalleerd, bent u klaar om uw apparaten aan te sluiten.

Wat is de beste manier om Ethernet-kabel door uw huis te leiden?

U kunt een betrouwbare ethernetverbinding voor thuis creëren door deze stappen te volgen:

 • Zoek de bron van de ethernet hardline die van uw ISP komt. Dit zal in een binnen- of buitendoos zijn.
 • Bepaal de beste plaats voor uw router en ethernet switch, voor optimale connectiviteit.
 • Selecteer de kamers die een ethernetverbinding nodig hebben.
 • Kies het juiste kabeltype voor uw installatie-Cat 6 is perfect voor de meeste huizen, maar Cat 6a wordt aanbevolen voor netwerken met lange kabelloop.
 • Kies ervoor om uw kabel door een van de volgende locaties te leiden: kelder, kruipruimte of zolder.
 • Leid uw ethernetkabel van de vaste aansluiting naar de kelder, de kruipruimte of de zolder, en vervolgens naar beneden in de muren van de geselecteerde kamers.
 • Knip een gat in de muur, haal je ethernetkabel erdoor en sluit hem aan op een RJ45-muuraansluiting.

Hoewel het trekken van kabels door uw zolder of muren afschrikwekkend kan lijken, hebben wij gedetailleerde gidsen om u door het proces te helpen. Wat essentieel is, is het maken van een bedradingsplan en het veilig trekken van uw kabel door de kelder, kruipruimte of zolder.

Scroll naar boven