5 manieren om essentiële oliën te gebruiken om van zilvervisjes af te komen

U kunt zich ontdoen van zilvervisjes door essentiële olie van citronella, lavendel, pepermunt of cederhout te gebruiken. Om zilvervisjes uit kleding te verdrijven, kunt u zilvervisjeswerende middelen maken door absorberende kristallen met essentiële olie te geuren en de kristallen vervolgens in organza zakjes te doen als zelfgemaakte zakjes. U kunt ook een elektronische diffuser of rietdiffusor gebruiken om zilvervisjes uit uw badkamer en keuken te verdrijven. Om het volgende te makenAls u uw hele huis onvriendelijk wilt maken voor zilvervisjes, dep dan een paar druppels essentiële olie op de luchtfilters van uw HVAC-systeem. Maak vervolgens zelfgemaakte zilvervisjeswerende middelen door druppels essentiële olie toe te voegen aan silica kralen in potjes. Deze potjes met luchtverfrissers kunt u op boekenplanken zetten om te voorkomen dat zilvervisjes uw boeken opeten.

Houden essentiële oliën zilvervisjes weg?

Zilvervisjes worden verjaagd door de geur van verschillende essentiële oliën, waaronder lavendel, cederhout en sinaasappel. De reden waarom essentiële oliën zilvervisjes verjagen, is dat het sterke aroma van de oliën de geur van voedsel maskeert. Zilvervisjes zullen een gebied dat naar essentiële oliën ruikt vermijden, omdat het voor hen moeilijker is om voedsel te vinden in deze omgeving. U kunt zilvervisjes dus verjagen van uwkleding, boeken of keukenkast met deze oliën.

 • U kunt zilvervisjes uit delen van uw huis weren door essentiële oliën te gebruiken.
 • De geur van essentiële oliën maskeert andere geuren, waardoor zilvervisjes moeilijk voedselbronnen kunnen vinden.
 • Zilvervisjes zullen plekken die naar bepaalde essentiële oliën ruiken vermijden en elders voedsel zoeken.

Hoewel essentiële oliën effectief zijn om zilvervisjes weg te houden van uw kleding, voedsel en andere bezittingen, worden zilvervisjes niet gedood door deze oliën. Als u zilvervisjes wilt doden, gebruik dan deze methoden om zilvervisjes definitief kwijt te raken.

Wat zijn de beste essentiële oliën om zilvervisjes af te weren?

Er zijn verschillende essentiële oliën waarvan bekend is dat ze zilvervisjes afweren. De beste keuzes zijn echter:

 • Citronella
 • Lavendel
 • Cedar
 • Oranje
 • Pepermunt
 • Citroengras

Deze essentiële oliën zijn algemeen verkrijgbaar en staan bekend om hun vermogen om insecten te verjagen. U kunt uw essentiële olie kiezen op basis van uw favoriete geur, of u kunt experimenteren met een paar om te zien welke het beste werken voor u. Onze redactie gebruikt vaak citronella, pepermunt en citroengras essentiële oliën om natuurlijke insectenwerende middelen te maken. Deze werken ook op zilvervisjes.

Hoe zich te ontdoen van zilvervisjes met essentiële oliën: 5 methoden

U kunt uw kleding, voedsel, en de rest van uw huis veilig houden van zilvervisjes aantasting met slechts een paar essentiële oliën. Hier zijn de beste manieren om natuurlijke oliën te gebruiken om zilvervisjes af te weren:

Bescherm uw kleding Zelfgemaakte geurzakjes

Zilvervisjes staan erom bekend kasten en ladekasten te plunderen om kleding te verslinden. U kunt uw garderobe beschermen tegen dit huishoudelijk ongedierte met absorberende kristallen en de essentiële olie van uw keuze. Zo doet u dat:

 • Giet 2 kopjes (450 gram) van deze absorberende kristallen in een kom.
 • Sprenkel 20 druppels van de door u gekozen essentiële olie op de kristallen.
 • Meng met een lepel de kristallen en essentiële oliën door elkaar.
 • Giet porties van de geurkristallen in deze organza zakjes.
 • Leg de zakjes op kastplanken, jaszakken of ladekasten om zilvervisjes te weren.
Miracle-Gro wateropslagkristallen Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Wanneer uw geurverspreidende zakjes niet meer naar essentiële oliën ruiken, kunt u nog een paar druppels olie aan het zakje toevoegen, of u kunt de kristallen vervangen. Deze zelfgemaakte zakjes werken als geurverspreiders die zilvervisjes uit uw kast en dressoir weren. Als u bang bent dat zilvervisjes uw kast al zijn binnengedrongen, volg dan onze gids voor het wassen van kleding om zilvervisjeseieren te doden.

Hopttreely 100PCS Premium Sheer Organza Zakken, witte bruiloft gunst zakken met koord, 4x4.72 sieraden Gift zakken voor partij, sieraden, kerst, festival, badkamer zeep, make-up Organza Favor zakken Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Gebruik een verstuiver in de badkamer

Zilvervisjes worden aangetrokken door vocht, dus de kans is groot dat ze je badkamer binnendringen op zoek naar een plek om zich te verstoppen en hun eitjes te leggen. Gelukkig kun je zilvervisjes weren door een verstuiver van essentiële olie te gebruiken in je badkamer. Laat de verstuiver gewoon dagelijks 20 minuten draaien om zilvervisjes te weren.

 • Zilvervisjes dringen vaak badkamers binnen omdat ze worden aangetrokken door vocht.
 • Gebruik deze essentiële olieverstuiver 20 minuten per dag om zilvervisjes weg te houden.
 • Kies een ontspannende essentiële oliegeur, zoals lavendel, om een aangename geur te creëren terwijl u zilvervisjes verjaagt.

Naast het verdrijven van zilvervisjes werkt een verstuiver van essentiële oliën in je badkamer ook als aromatherapie. Zet de verstuiver aan terwijl je doucht om je badkamer te vullen met ontspannende geuren. Lavendel en cederolie zijn hier de beste keuzes.

ASAKUKI 500ml Premium, Etherische olie Diffuser met Afstandsbediening, 5 in 1 Ultrasone Aromatherapie Geurolie bevochtiger Verdamper, Timer en Auto-Off Veiligheidsschakelaar. Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Gebruik een rietverdamper in de keuken

Zilvervisjes worden aangetrokken door de geuren van voedsel. Als ze niet onder controle worden gehouden, kunnen zilvervisjes zelfs uw voorraadkast binnenvallen om kruimels te eten en zich een weg te kauwen naar voedselverpakkingen. Om zilvervisjes uit de keuken te houden, kunt u een rietverspreider gebruiken. Zo werkt het:

 • Gebruik deze rietkaarsen.
 • Giet ¼ kopje (60 ml) olie in je verstuiverpotje.
 • Doe 2 eetlepels (30 ml) alcohol in het potje.
 • Besprenkel met 10 druppels van de door u gekozen essentiële olie.
 • Plaats 5-7 van deze geurloze verstuivers in de pot.
 • Plaats de verstuiver op een centrale plaats in uw keuken.
Hosley Set van 4 glazen heldere flessen - 3,8 inch hoog. Ideaal boerderij cadeau voor bruiloft, feest, gebruik met essentiële oliën, vervanging Diffusers & Reed Sticks, DIY, Crafts, Spa Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Een rietverspreider verspreidt de geur van de essentiële olie geleidelijk in de lucht. In tegenstelling tot een elektronische diffuser, hoeft u de stekker niet in het stopcontact te steken of zich zorgen te maken over het aanzetten ervan. Het werkt 24/7 als zilvervisjesverjager! Robuuste, frisse geuren zijn de beste keuze voor het verjagen van zilvervisjes in keukenruimtes, waar er verschillende geuren kunnen overblijven na het koken. Essentiële pepermunt en citroengrasoliën zijn bijzonder goed voor keukens.

VFULIE 100PCS Reed Diffuser Sticks, 10 Inch Natuurlijke Rotan Houten Sticks Essentiële Olie Aroma Diffuser Sticks Navulling voor Aroma Geur (Primaire Kleur) Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Behandel uw luchtfilters met essentiële oliën

U kunt zilvervisjes uit uw hele huis verdrijven door essentiële oliën toe te voegen aan de luchtfilters in uw luchtkanalen. Zoek hiervoor de luchtfilters in uw HVAC-systeem. Deze kunnen zich in een kelder bevinden of achter een van de grotere ventilatieopeningen in uw huis. Strooi vervolgens 3-5 druppels essentiële olie op de luchtfilter om zilvervisjeswerende lucht door uw huis te laten circuleren. Ververs de essentiële oliën elkeeen paar dagen tot je zilvervisjesprobleem weg is.

 • Dep 3-5 druppels essentiële olie op de doekfilters in uw oven of HVAC-kanaalsysteem.
 • In plaats van uw luchtfilters te openen, kunt u katoenen ballen met essentiële oliën deppen en ze in uw ventilatieopeningen plaatsen om hetzelfde effect te krijgen.
 • Door geparfumeerde lucht door uw huis te laten circuleren, helpt u zilvervisjes te weren.

Als u geen essentiële olie wilt toevoegen aan uw luchtfilters - of u kunt niet gemakkelijk bij uw filters komen - kunt u een soortgelijk effect bereiken met wattenbolletjes. De wattenbolletjes gewoon met een paar druppels essentiële olie deppen en in een vloer- of muurrooster steken. De lucht die langs het wattenbolletje blaast, verspreidt de aroma's van de essentiële olie door uw hele huis.

Plaats zelfgemaakte luchtverfrissers op uw boekenkasten

Zilvervisjes worden aangetrokken door boeken en boekenplanken, omdat zilvervisjes zich voeden met de lijm waarmee boeken zijn gebonden. Om te voorkomen dat uw persoonlijke bibliotheek wordt vernietigd, kunt u deze zelfgemaakte luchtverfrissers met essentiële olie gebruiken:

 • Giet 1 kopje (225 gram) van deze silicagel kristallen in een potje.
 • Strooi 10 druppels essentiële olie naar keuze in de silicagel.
 • Laat de pot open zodat de geur zich kan verspreiden.
 • Zet de pot op je boekenplank
 • Ververs de essentiële oliën wanneer de geur begint te vervagen (meestal één keer per maand).

Als u zich zorgen maakt dat de potjes worden omgestoten en silica morsen, is er een oplossing. Gebruik voor deze taak mason jars. Plaats dan een klein stukje dunne doek over de bovenkant van het potje en schroef de metalen dekselring vast. Zo kan de geur worden verspreid zonder risico op morsen.

Panacea 60102 Silicagel Kristallen Tub, 1,5-Pond Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kun je essentiële oliën gebruiken om zilvervisjes kwijt te raken?

Etherische oliën zijn zeer effectief voor het verjagen van zilvervisjes en andere plaaginsecten. De beste manieren om ze hiervoor te gebruiken zijn:

 • Maak zakjes van essentiële olie, absorberende kristallen en organza zakjes, en leg ze in je kast om je kleren te beschermen.
 • Laat een elektronische verstuiver van essentiële olie 20 minuten per dag draaien in uw badkamer om zilvervisjes te weren.
 • Plaats een rietverdamper met essentiële oliën in je keuken.
 • Sprenkel essentiële oliën op de luchtfilters van uw HVAC-systeem.
 • Vul een potje met silicagel kristallen, voeg 10 druppels essentiële olie toe, en plaats het potje tussen boekenplanken en opslagruimtes om zilvervisjes weg te houden.

Door op deze manier essentiële oliën te gebruiken kunt u zilvervisjes verdrijven en de kans op een zilvervisjesplaag in uw huis verkleinen. Bovendien kunt u geuren kiezen die u lekker vindt. Het is een natuurlijke en gezonde manier om uw huis insectenvrij te houden.

Scroll naar boven