Hoe van mierenheuvels afkomen zonder gras te doden

Om van mierenheuvels af te komen zonder het gras te beschadigen, kunt u een natuurlijke methode gebruiken door diatomeeënaarde op de grond rond de mierenheuvels te strooien. U kunt ook een zelfgemaakte mierenverdelger mengen van plantaardige olie, afwasmiddel en water. Mierenlokaas en mierengif in korrelvorm zijn twee van de meest effectieve manieren om mierenkolonies te doden zonder uw gras te beschadigen. Als alternatief kunt u mierenheuvels platwalsen ommieren uit zonder schade aan uw tuin.

Waarom zit uw tuin vol met mierenheuvels?

Gewoonlijk dringen mieren uw gazon binnen omdat er voedsel of water in de buurt is. Mieren voeden zich vaak met bladluizen en andere kleine insecten, dus als uw tuin besmet is met bladluizen, kan dit uw tuin aantrekkelijker maken voor mieren. Het bestrijden van plaaginsecten kan helpen om binnendringende mieren af te schrikken.

 • Mieren worden aangetrokken door tuinen met veel voedsel en water.
 • Bladluizen en andere kleine plaaginsecten zijn een aantrekkelijke voedselbron voor mieren.
 • Je tuin bladluisvrij houden kan mieren afschrikken.
 • Mieren worden aangetrokken door waterbronnen, dus een tuin met vochtige plekken kan mieren aantrekken.

Soms heeft uw tuin gewoon de perfecte omstandigheden voor mieren en is het niet uw schuld. Gebieden met een hoge vochtigheidsgraad hebben vaak gemakkelijk beschikbaar water dat mieren nodig hebben. Als uw gazon natte of vochtige gebieden heeft, is het waarschijnlijk dat mieren worden aangetrokken.

5 tactieken om mierenhopen te doden zonder uw gazon te beschadigen

U kunt mieren verdrijven zonder grasvelden te vernietigen. Om dit te doen, is het belangrijk om methoden te gebruiken die super effectief zijn in het doden van mieren, maar geen gras doden of de grond vergiftigen. Hier zijn de beste grasveilige manieren om een mierenhoop uit te roeien.

Diatomeeënaarde

Een van de beste natuurlijke manieren om mieren te doden is door een dikke ring van diatomeeënaarde rond de mierenhoop te gieten. U kunt ook deze manieren proberen om diatomeeënaarde te gebruiken om mieren te doden. Diatomeeënaarde wordt gemaakt van de fossielen van eencellige organismen. Ze zijn onschadelijk voor mensen, andere dieren en gras.

 • Strooi deze diatomeeënaarde in een cirkel rond mierenhopen om mieren te doden.
 • Mieren die door diatomeeënaarde lopen zullen uitgedroogd raken en sterven.
 • Diatomeeënaarde is organisch en grasveilig.
 • Mensen, huisdieren en andere wilde dieren ondervinden geen schade van diatomeeënaarde.

Gebruik voor het doden van mieren altijd diatomeeënaarde van levensmiddelenkwaliteit. Andere soorten diatomeeënaarde zijn mogelijk niet veilig voor mensen en huisdieren. Gebruik grote hoeveelheden diatomeeënaarde rond mierenhopen en vul het wekelijks aan om ervoor te zorgen dat de mieren sterven. Omdat diatomeeënaarde alleen mieren doodt als het droog is, moet u na regen meer toevoegen.

Zeer effectieve insectenverdelger Veiliger Diatomeeënaarde
 • Zeer effectief mieren- en insectenverdelger.
 • Doodt insecten binnenin 48 uur. .
 • Bevat 100% Diatomeeënaarde .
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Zelfgemaakte Mierenverdelger Mix

Mieren kunnen worden verstikt door een mengsel van bakolie, afwasmiddel en water in de mierenhoop te gieten. Meng hiervoor 4 eetlepels olie (u kunt plantaardige olie, olijfolie of neemolie gebruiken), 1 eetlepel afwasmiddel en 8 kopjes water. U kunt de olie en het water het beste door elkaar kloppen, dan de afwasmiddel toevoegen en roeren. Giet vervolgens dit mengsel rechtstreeks in de top van de mierenhoop. Demengsel van olie, zeep en water verstikt de mieren bij contact.

 • Klop 4 eetlepels (60 ml) bakolie samen met 8 kopjes (2 liter) water op kamertemperatuur.
 • Voeg 1 eetlepel (15 ml) afwasmiddel toe aan de olie en het water en meng.
 • Giet het mengsel in het gat bovenaan de mierenhoop.
 • De olie en zeep klampen zich vast aan de mieren en verstikken ze.
 • Vermijd het gebruik van heet water - dit kan uw gras beschadigen.

Sommige recepten vertellen u om heet water te gebruiken voor dit mengsel. Vermijd dit. Heet of kokend water kan gras doden. Zolang u water op kamertemperatuur gebruikt, zult u uw gazon niet beschadigen. De olie en zeep zullen heel wat mieren doden en kunnen zelfs de hele kolonie wegvagen.

Mierenlokaas

Mierenvallen of mierenlokaas zijn een uitstekende manier om een hele kolonie mieren te doden zonder uw gazon te beschadigen. Plaats gewoon mierenlokaas in de buurt van de heuvel. De mieren zullen het lokaas als voedsel zien en het naar hun koningin brengen om haar te voeden. Het vergiftigde lokaas zal dan de koningin en de werksters doden, waardoor het hele nest wordt uitgeroeid zonder uw gazon in gevaar te brengen.

 • Dit buitenmierenlokaas doodt snel een hele mierenkolonie.
 • Mierenlokaas vormt geen bedreiging voor uw gras.
 • Omdat mierenlokaas insecticiden bevat, moet het uit de buurt van huisdieren en kinderen worden gehouden.

Mierenlokaas bevat insecticiden die schadelijk kunnen zijn voor mensen en huisdieren. Als u mierenlokaas gebruikt, zorg er dan voor dat huisdieren of kleine kinderen het niet aanraken of proberen op te eten. Bij zorgvuldig gebruik is mierenlokaas de snelste manier om een mierenkolonie te doden zonder schade aan uw gazon.

Top Outdoor Vloeibaar Mierenlokaas TERRO
 • Elimineert mieren en de kolonie uit uw tuin.
 • Klaar voor onmiddellijk gebruik zonder dat mengen nodig is.
 • Dit product bevat borax .
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Mierenverdelgingskorrels

Net als bij mierenlokaas kunt u mierenverdelger in korrelvorm op de grond strooien in de buurt van mierenhopen. Mieren zullen dit gif als voedsel zien en hun kolonie ermee voeden. In slechts een paar dagen kunt u een hele mierenhoop doden. Daarna kunt u de overgebleven korrels weggooien. Uw gras zal ongedeerd zijn en de mieren zullen dood zijn.

 • Deze mierendodende korrels doden snel een hele mierenkolonie.
 • Giet de gifkorrels bij de mierenhoop volgens de aanwijzingen op het etiket.
 • Werkmieren voeren de korrels aan de kolonie, waardoor alle mieren in de mierenhoop worden gedood.
 • Gebruik geen gifkorrels op plaatsen waar huisdieren ermee in contact kunnen komen.

Als uw tuin wordt bezocht door huisdieren, zorg er dan voor dat u het gebied waar de mierengifkorrels zijn verspreid afschermt. Sommige huisdieren kunnen worden aangetrokken door de geur van het gif en zouden kunnen proberen de korrels op te eten. Als u zich zorgen maakt over deze mogelijkheid, probeer dan gewoon een andere tip uit deze lijst. Gifkorrels zijn echter super effectief in het doden van mieren en vormen geen bedreiging voor het gras.

Mierenverdelgingskorrels Amdro
 • Perfect voor het doden van vuurmieren .
 • Gewoon strooi rond elk afzonderlijk hoopje in je tuin.
 • Elimineert de koningin van de mierenkolonie.
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Vernietig Mierenheuvels

Mieren worden aangetrokken tot tuinen waar ze veilig zijn. Dus, als u mieren wilt verdrijven, kunt u hun heuvels platwalsen. In feite is het platwalsen van mierenhopen een van de beste manieren om van mierenkolonies in uw tuin af te komen. Om deze tactiek te gebruiken..:

 • Breek de top van de heuvel op met een schop.
 • Gebruik uw schop om de mierenhoop tot een diepte van 15 cm uit te graven en keer de grond om.
 • Stamp de grond hard aan met de schop of met uw voeten.
 • Geef de grond na het aanstampen water om ervoor te zorgen dat hij zich vestigt.

Deze methode doodt de mieren, verjaagt ze en helpt uw gras om gebieden waar mierenhopen zijn ontstaan te herstellen. Het is ook een volledig natuurlijke methode om van mierenhopen af te komen. Wees alleen voorzichtig met het opgraven van mierenhopen. Sommige mierensoorten, zoals vuurmieren, kunnen pijnlijke beten toebrengen.

Kun je Mierenheuvels verwijderen met kokend water?

U kunt kokend water gebruiken om een mierenhoop uit te roeien. U kunt zelfs onze tips gebruiken om mieren te doden met kokend water. Kokend water beschadigt echter zowel gras als mieren. Kokend heet water vernietigt de celwanden van grassprieten. Hierdoor zullen grassprieten die aan kokend water worden blootgesteld bruin worden en verwelken. Dus als u mieren wilt doden zonder uw tuin te beschadigen, probeer deze methode dan niet.

 • Koken kan mierenheuvels doden, maar het schaadt ook het gras.
 • Gras waarover kokend water wordt gegoten, wordt bruin.
 • Kokend water in een mierenhoop gieten is geen garantie om de mieren te doden.

Uw gras kan herstellen van een behandeling met kokend water, maar het mierennest kan ook terugkomen. Mieren zijn veerkrachtig en kokend water dringt misschien niet diep genoeg door om de nestkoningin te doden. Daardoor is kokend water minder effectief dan mierenlokaas of ander gif.

Kun je azijn op een mierenhoop gieten?

Het is geen goed idee om azijn te gebruiken in een poging om mieren te doden. Niet alleen is azijn niet erg effectief in het doden van mieren, het zal ook grassprieten doden bij contact. Het azijnzuur in witte azijn en alle andere soorten azijn droogt alle plantenbladeren uit die het aanraakt. Als je een azijnmengsel op een mierenhoop giet, zal dit resulteren in bruine vlekken van gras.

 • Azijn is schadelijk voor het gras en niet effectief bij het doden van mierenhopen.
 • Het azijnzuur in azijn droogt grassprieten uit, waardoor ze bruin worden.
 • Azijnzuur wordt geneutraliseerd door de grond, dus het zal niet veel mieren onder de grond doden.

Omdat het azijnzuur in azijn wordt geneutraliseerd bij contact met de grond, zal het zijn dodende kracht niet behouden wanneer het in de grond van een mierennest doordringt. Waarschijnlijk zult u slechts een paar mieren doden met azijn. U zult eerder uw gras doden dan mieren met deze tactiek.

Hoe kom je van Mierenheuvels af zonder je gazon te beschadigen?

Om veilig mierenheuvels uit te roeien zonder je gras te doden moet je:

 • Strooi een ring van diatomeeënaarde rond de mierenhoop.
 • Giet een mengsel van water, bakolie en afwasmiddel in de mierenhoop.
 • Plaats buitenmierenlokaas in de buurt van het mierennest.
 • Giet mierenkorrels op de grond in de buurt van mierenhopen.
 • Maak mierenhopen plat met een schop.
 • Gebruik geen kokend water, dat kan het gras beschadigen.
 • Vermijd het gebruik van azijn, omdat dit het gras bruin kan kleuren.

Deze tips houden uw hele gazon groen terwijl u de mierenplaag vernietigt. Welke boodschap u ook kiest, u zult in staat zijn om snel een hele mierenkolonie te vernietigen en uw gras aan te moedigen om het gebied weer op te eisen.

Scroll naar boven