Hoe te voorkomen dat eekhoorns de vogelvoederpaal beklimmen

Voorkom dat eekhoorns de paal van uw vogelvoederhuisje beklimmen door eekhoornschotten of zelfs een metalen slinky te installeren. U kunt ook uw houten vogelvoederhuisje vervangen door een PVC paal om te voorkomen dat eekhoorns naar het voederhuisje klimmen. Als deze oplossingen niet werken, probeer dan uw vogelzaad in te kooien zodat eekhoorns er niet bij kunnen. Cayennepeper kan ook worden gebruikt om het zaad pijnlijk te maken voor eekhoorns om te eten.Voor een hoogtechnologische oplossing gebruikt u een gewichtsensor om de voederpoorten te sluiten wanneer een eekhoorn probeert te eten.

6 methoden om te voorkomen dat eekhoorns uw vogelvoederpaal beklimmen

Het maken van een eekhoornbestendig vogelvoederhuisje is vrij eenvoudig en vereist slechts een paar algemene voorwerpen. Hieronder bespreken we de beste manieren om voederhuisjes eekhoornbestendig te maken.

Eekhoornschot

Een eekhoornschot is een apparaat dat eekhoorns ervan weerhoudt tegen palen op te klimmen. Ze zijn er in verschillende vormen, waaronder: koepel, kegel, platform en paal. Kegelschotten zijn meestal het meest effectief en het gemakkelijkst op te zetten. Gebruik dit kegelvormige eekhoornschot om uw vogelvoederhuisje te beschermen tegen vervelende eekhoorns.

 • Een baffle is een schijfvormig apparaat dat voorkomt dat eekhoorns tegen voederpalen opklimmen.
 • Installeer uw baffle minstens 1,5 meter boven de paal om te voorkomen dat eekhoorns hem omzeilen.
 • Zet de baffle vast om te voorkomen dat hij over de paal naar beneden glijdt.

Om een eekhoornschot te installeren, plaatst u het schot rond de paal op ten minste 1,5 meter van de grond. Eekhoorns kunnen meer dan 1,2 meter ver springen, dus het is essentieel om het schot op een hoog punt te installeren. Zodra u het schot op de juiste hoogte hebt, sluit u de zijkanten van het schot om een volledige barrière te creëren. Sommige schotten klemmen aan elkaar, terwijl andere worden gesloten met bijgeleverde schroeven.

Woodlink NABAF18 Audubon Wrap Around Squirrel Baffle, 18-Inch - Zwart Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Slinky Spring

Een gewone metalen slinky aan uw voederpaal bevestigen is een geweldige manier om eekhoorns te frustreren. Als eekhoorns proberen te klimmen, trekt hun gewicht de slinky naar de bodem van de paal, zodat ze niet meer omhoog kunnen. Een slinky werkt net als een baffle, omdat hij voorkomt dat eekhoorns voorbij een bepaald punt kunnen klimmen.

 • Deze veer in slinky-stijl kan worden gebruikt om eekhoorns ervan te weerhouden in voederpalen te klimmen.
 • Om te werken moet de voedingspaal door het midden van de slinky lopen.
 • Bevestig de slinky aan de bovenkant van uw voederpaal en laat hem naar beneden hangen, zodat hij klimmende eekhoorns kan tegenhouden.

De slinky werkt alleen als de vogelvoederpaal door het midden van de slinky loopt. Bevestig de bovenkant van de slinky aan de bovenkant van de voederpaal. Ritsbandjes maken het vastzetten van de slinky gemakkelijk. Laat de slinky vervolgens naar beneden hangen, rond de paal. Klimmende eekhoorns worden door de slinky tegengehouden als ze proberen de voederpaal te beklimmen. Dit beschermt uw vogelzaad tegen opportunistische eekhoorns.

Songbird Essentials Eekhoornvrij veermechanisme Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

PVC-pijp

Een voederpaal van PVC pijp is veel moeilijker voor een eekhoorn om op te klimmen dan andere types. Dit komt omdat het harde plastic van een PVC glad is en moeilijk om klauwen in te zetten. Hoewel u uw bestaande paal zult moeten vervangen om dit te laten werken, is PVC goedkoop en werkt geweldig als een eekhoornbestendige vogelvoederpaal.

 • Vervang uw voederpaal door een stuk PVC-pijp om te voorkomen dat eekhoorns erop klimmen.
 • PVC is gladder dan hout en andere materialen, waardoor eekhoorns moeilijker kunnen klimmen.
 • Gebruik een paal met een diameter van 5 cm of meer om te voorkomen dat eekhoorns erin klimmen.

Voor deze methode kunt u het beste een PVC-pijp met een grotere diameter gebruiken. Kies een PVC-pijp met een diameter van 5 cm of meer. Een kleine paal is voor eekhoorns gemakkelijk vast te pakken, maar een grotere paal is voor eekhoorns moeilijk vast te pakken, vooral als deze van glad PVC is gemaakt.

Voerkooi

Voederhuisjes in kooien zijn een geweldige manier om eekhoorns te weren van de voedselbron van het voederhuisje. Kooien voorkomen dat eekhoorns naar binnen kunnen reiken, maar vogels kunnen hetzelfde voedsel gemakkelijk bereiken met hun snavel. Gebruik deze voederhuisjeskooi om uw voederhuisjes eekhoornbestendig te maken en uw voederhuisjes schoon te houden.

 • Vervang uw open voederhuisje door een voederhuisje met kooi om te voorkomen dat eekhoorns het voederhuisje plunderen.
 • Als eekhoorns door openingen in uw voederhuisje kruipen, doe dan een laag kippengaas over het voederhuisje voor extra bescherming.
 • Zorg dat vogels nog bij het zaad kunnen maar eekhoorns niet.

Als u eerder problemen hebt gehad met eekhoorns die door kooivoeders kropen, overweeg dan om de voederbak in kippengaas te wikkelen. Het is essentieel om een materiaal te kiezen dat klein genoeg is om te voorkomen dat eekhoorns naar binnen kruipen, maar waardoor de vogels toch bij de zaden kunnen.

Mosloly - Kooivogelvoeders Metaal - 3.5LB - Eekhoornbestendig - Grote Heldere buis Zonnebloemzaad Vogelvoederhuisje Buiten - 6 voederopeningen, Koper Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Gewicht Sensor

Een gewichtsgeactiveerde feeder kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat alleen vogels van uw feeder eten. In wezen sluit een gewichtsensor de voederpoorten wanneer er een te zwaar gewicht op staat. Vogels zijn te licht om dit te triggeren, maar een zwaardere eekhoorn kan gemakkelijk alle voederpoorten doen sluiten.

 • Deze eekhoornbestendige feeder heeft een gewichtsensor die de feederpoorten sluit wanneer eekhoorns proberen te eten.
 • Vogels zijn licht genoeg dat door gewicht geactiveerde voederpoorten niet sluiten.
 • Eekhoorns wegen veel meer dan vogels, dus voederhuisjes met gewichtsensor sluiten wanneer een eekhoorn op het voederhuisje klimt.

Als uw voederhuisje zich onder een boom bevindt waar eekhoorns vanaf de boomtakken naar het voederhuisje kunnen springen, is een voederhuisje met gewichtsensor de beste optie. Op die manier kunnen zelfs eekhoorns die een manier vinden om de voederpaal te beklimmen of te omzeilen, geen vogelzaad stelen.

Perky-Pet 334-1SR Squirrel-Be-Gone Max Bird Feeder met Flexports - 4 Lb Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Meng paprika's door het vogelzaad

Hete peper - zoals cayennepeper of chilipepers - is een geweldig afschrikmiddel voor eekhoorns. Capsaïcine, de chemische stof in pepers die ervoor zorgt dat ze pijnlijk zijn om te eten, heeft geen effect op vogels maar wel op zoogdieren. Als vervelende eekhoorns een mondvol cayennepeper krijgen, zullen ze snel leren dat dit vogelvoer niet de moeite waard is.

 • Eekhoorns haten de smaak van heet, gekruid voedsel met pepers.
 • Vul uw vogelvoederhuisje met dit gekruide voer om eekhoorns te verjagen.
 • Vogels kunnen pittig voedsel niet proeven, dus ze zullen ongedeerd blijven.

Vul gewoon uw vogelvoederhuisje met vogelzaad vermengd met hete peper. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar die de pikante ingrediënten rechtstreeks in het zaad mengen. Maakt u zich geen zorgen, u zult geen vogels kwaad doen. Vogels kunnen geen capsaïcine proeven, dus het vogelzaad zal hen helemaal niet pikant smaken.

Wild Delight Sizzle N' Heat Vogelvoer, 5 lb Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Kunnen eekhoorns in voederpalen klimmen?

Eekhoorns zijn notoir goed in het beklimmen van voederpalen en het stelen van vogelzaad. Erger nog, eekhoorns zijn geweldige springers en kunnen van een nabijgelegen tak op een hangende voederbak springen. Er is zelfs iets bekend als de 5-7-9 regel die u kan helpen herinneren hoe goed eekhoorns kunnen springen. Ze kunnen 5 voet in de lucht springen, 7 voet zijwaarts, en van een hoogte van 9 voet vallen.

 • Eekhoorns zijn goed in het beklimmen van voederpalen en het springen op hangende voederbakken aan bomen.
 • Eekhoorns kunnen tot 1,5 meter van de grond springen, dus zorg ervoor dat uw voederbak hoger is dan dit punt.
 • Verwijder elke boomtak die te dicht bij uw voederhuis komt, om te voorkomen dat eekhoorns er vanaf de tak op springen.

Omdat ze goed kunnen klimmen en springen, moet u een voederstation zorgvuldig plannen. Zorg ervoor dat u de dichtstbijzijnde bomen bij uw voederhuis in de gaten houdt en misschien de bovenste takken snoeit.

Waarom klimmen eekhoorns in vogelvoederhuisjes?

Eekhoorns klimmen naar vogelvoeders omdat ze een geweldige voedselbron zijn. Eekhoorns eten graag en als je gratis vogelvoer laat liggen, willen ze daarvan profiteren.

 • Eekhoorns zien vogelvoeders als een gemakkelijke, overvloedige voedselbron.
 • Eekhoorns worden niet moe om vogelzaad uit voerbakken te halen.
 • In de herfst kunnen eekhoorns vogelzaad stelen en opslaan in plaats van het gewoon op te eten.

Voor eekhoorns wordt een onbeschermd vogelvoederhuisje hun belangrijkste voedselbron. Ze nemen zelfs meer voedsel mee dan ze nodig hebben en slaan dat op voor de winter. Eekhoorns zijn dus in staat om veel meer dan hun deel van het zaad te stelen, zodat er niets overblijft voor de vogels.

Hoe houdt u eekhoorns uit uw vogelvoederpaal?

Eekhoorns zullen elk zonnebloemzaadje in uw voederhuisje opeten als ze de kans krijgen. Het is absoluut noodzakelijk dat u uw voederpaal beschermt om te voorkomen dat ze dat doen. Laten we snel de beste tips op een rijtje zetten om uw vogelvoer veilig te houden voor eekhoorns:

 • Eekhoornschotten kunnen voorkomen dat eekhoorns op een voederpaal klimmen.
 • Een metalen slinky werkt als een schot om klimmende eekhoorns tegen te houden.
 • PVC-pijp is moeilijk te beklimmen, dus is het een goed materiaal voor voederpalen.
 • Voerkooien blokkeren de voedselbron.
 • Gewichtssensoren kunnen worden gebruikt om voedsel af te sluiten wanneer een eekhoorn op een voederhuisje klimt.
 • Koop zaadmix met hete pepers om het vreselijk te laten smaken voor eekhoorns - vogels kunnen de pittige pepers niet proeven.

Met deze trucs kunt u gemakkelijk uw saffloerzaden en suet beschermen tegen eekhoorns. Het kan de moeite waard zijn een combinatie van technieken uit te proberen om te zien welke het beste werken.

Scroll naar boven