Hoe houd je onkruid uit de speeltuin?

U kunt onkruid uit de buurt van speeltoestellen houden zonder chemicaliën te gebruiken door bij de planning en aanleg van een speelruimte een landschapsdoek te leggen met daarop een dikke laag speelplaatsmulch of houtsnippers. Als er ondanks uw inspanningen toch onkruid opduikt, kunt u natuurlijke onkruidbestrijdingsmiddelen gebruiken die onkruid doden en kinderen beschermen tegen schade.

Of u nu van plan bent een speelplaats in uw achtertuin aan te leggen of een speelplaats wilt onderhouden waar onkruid is opgedoken, de onderstaande tips helpen u om een veilige, schone en onkruidvrije buitenruimte voor kinderen te behouden.

7 natuurlijke tips voor het verwijderen van onkruid uit een speeltuin

Gebruik twee lagen landschapsdoek

Landschapsdoek is een geweldig middel om onkruid te bestrijden, vooral in een speeltuin. Het zorgt ervoor dat het water de grond kan bereiken en weg kan lopen, zodat uw speeltuin geen drassige boel wordt (plastic verzamelt water en wordt een broedplaats voor insecten). Het zorgt er ook voor dat onkruidzaden de grond niet bereiken en voorkomt dat eventueel aanwezige zaden uitlopen.

Dat gezegd hebbende, verliest het landschapsdoek zijn doeltreffendheid wanneer het wordt gescheurd of doorboord, en speelplaatsen krijgen veel te verduren als kinderen rennen, vallen en spelen. Daarom is het een goed idee om niet één, maar twee lagen landschapsdoek te leggen wanneer u een onkruidbarrière in een speelplaats creëert. Leg de eerste laag van noord naar zuid en de tweede laag van oost naar west voor de beste dekking en een goede werking.duurzaamheid.

Hoogwaardige Landschapsstof HOOPLE Tuin Onkruidbarrière
 • Premium, dik, duurzaam landschapsweefsel.
 • Ongelooflijk gemakkelijk voor u te installeren .
 • Ontworpen om lucht en water binnen te laten, maar stoere om te voorkomen dat onkruid naar buiten komt.
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Giet op de mulch

Een dikke laag mulch is essentieel in een speeltuin. Het dient twee belangrijke doelen en moet verschillend worden aangebracht, afhankelijk van het type dat u gebruikt. Mulch is geweldig omdat het:

 • Onderdrukt de groei van onkruid, voorkomt dat onkruidzaden uitlopen en fungeert als bodembedekker om het onderliggende landschapsweefsel te beschermen.
 • Zorgt voor een kussen voor kinderen op de speelplaats, in het onvermijdelijke geval van tuimelingen.
 • Als u houtsnippers gebruikt, plant u een laag mulch van 6-10 cm diep.
 • Als u rubber mulch gebruikt, plant u een laag van 3 tot 5 cm diep.

Hoe dieper de mulch, hoe beter deze werkt als onkruidbarrière. Tegelijkertijd biedt diepe mulch meer kussen voor eventuele kinderen op de speelplaats. Als u houtsnippers gebruikt als mulch, kies dan een die is ontworpen voor veilig gebruik in speelruimten.

Andere bodembedekkers voor speelplaatsen

Er zijn verschillende andere onkruidwerende bodembedekkers die u kunt gebruiken om te voorkomen dat onkruid op een speelplaats groeit.

Rubber speelplaats mulch

Rubber mulch is een geweldige milieuvriendelijke oplossing om te gebruiken op een speelplaats om onkruidgroei te voorkomen, terwijl het ook slipvast is. De meeste rubber mulch is gemaakt van gerecyclede banden, dus het is belangrijk om een hoogwaardig product te kopen dat metaalvrij is. U zult ook willen zorgen dat uw speelplaats rubber mulch is IPEMA gecertificeerd.

IPEMA-gecertificeerde rubbermulch Playsafer rubbermulch
 • IPEMA gecertificeerd rubber mulch.
 • Duurzame rubber mulch dat niet zal ontbinden of afbreken.
 • Natte en koude omstandigheden hebben geen invloed op deze rubberen mulch.
Koop nu Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Erwtengrind

Erwtengrind zijn kleine steentjes ter grootte van erwten, die kunnen worden gebruikt om onkruid op een speelplaats te helpen voorkomen. Het is een van de meest economische bodembedekkers, maar er zijn een paar nadelen aan verbonden, zoals dat het moeilijk is om op te vallen en dat jonge kinderen het gemakkelijk kunnen inslikken. Gebroken glas kan ook gemakkelijk worden verborgen in een speelplaatsoppervlak dat bedekt is met erwtengrind, dus wees voorzichtig als het wordt gebruikt in openbare of buurtparken. Het gebruik van een kindveilige speelplaatsmulch moet de hoogste prioriteit hebben.

Spuit azijn op onkruid

Misschien wilt u het gebruik van chemische onkruidverdelgers in een speeltuin vermijden, maar dat betekent niet dat u geen opties meer hebt als u het onkruid wilt verdelgen dat in de speeltuin opkomt.

Meng zelfgemaakte onkruidverdelger in een spuitfles. Combineer azijn met een kwart theelepel afwasmiddel voor een gemakkelijke onkruidspuit. Azijn vernietigt plantenbladeren, en de afwasmiddel helpt de azijn te hechten op de plek waar je het spuit. Azijn is ook niet giftig voor kinderen en huisdieren en spoelt snel uit de grond.

Het grote nadeel van het gebruik van azijn is dat het onkruid niet tot in de wortel wordt gedood, dus de kans is groot dat het onkruid rond uw speelstructuur blijft groeien. Voor de beste resultaten bij het doden van onkruid kunt u een meer permanente oplossing overwegen.

Overweeg zout

Bij zorgvuldig gebruik is zout een krachtige manier om de groei van onkruid te stoppen. U kunt zout oplossen in azijn of kokend water en het gebruiken bij uw andere onkruidbestrijdingsmethoden. Zout zal de onkruidbestrijdingsdodende doeltreffendheid van deze strategieën versterken en voorkomen dat er opnieuw onkruid in uw speeltuin opduikt.

Zelfs sterk onkruid kan niet ontkiemen in zoute grond, en zout in de grond is niet schadelijk voor kinderen op de speelplaats. Met een beetje zout kunt u van uw speelplaats effectief een onkruidvrije zone maken.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van zout omdat het zo krachtig is. Als het afvloeiende water van de speelplaats het gazongras, de tuinplanten of een bloembed aantast, zal het deze doden. Zorg ervoor dat u alleen zout gebruikt op plaatsen waar het zich niet verspreidt naar gebieden waar u planten wilt laten groeien.

Stop onkruidgroei met maïsglutenmeel

Corn Gluten Meal of CGM, is een natuurlijk maïsproduct dat onkruidzaden uitdroogt en voorkomt dat ze uitlopen. Het is niet giftig, veilig voor gebruik in de buurt van kinderen, en voorkomt dat u te maken krijgt met lelijk onkruid door ze tegen te houden.

Strooi het maïsglutenmeel gewoon met de hand of met een strooier en laat het zich vermengen met de mulch (water geven is niet nodig). Dit is een geweldige manier om onkruid tegen te houden dat boven uw onkruiddoek uitgroeit en dat meestal voortkomt uit onkruid en vuil dat door de wind naar uw speeltuin wordt meegevoerd.

Wees voorzichtig bij het wieden met de hand

Met de hand wieden is niet voor niets de oude stand-by onkruidverdelger - het is eenvoudig en vereist geen gereedschap behalve uw handen. U moet echter voorzichtig zijn wanneer u deze methode gebruikt op een speelplaats waar u landschapsdoek hebt gelegd. Als u onkruid bij de wortel verwijdert wanneer het door het landschapsdoek heen groeit, kan het doek scheuren, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan voor onkruid om te infiltreren. Zelfs een enkel onkruidzaad kan een uiteindelijke onkruidplaag veroorzaken.

Als het onkruid in uw speeltuin tussen de mulch boven het landschapsdoek groeit, kunt u het gerust met de hand wieden. Alles wat wortels door het onkruiddoek heeft gestuurd, kunt u beter op een andere manier aanpakken.

Waarmee kun je onkruid besproeien in een speeltuin?

Hoewel commerciële onkruidverdelgers aan federale tests worden onderworpen en veilig moeten worden bevonden voordat ze op de markt worden gebracht, willen velen van ons voorkomen dat er chemicaliën worden gespoten op de speelplaats waar onze kinderen spelen. Er zijn verschillende alternatieven voor chemische onkruidverdelgers op de markt.

Zoals hierboven vermeld, is een zelfgemaakte onkruidverdelger op basis van azijn een geweldige gok. Er zijn ook verschillende biologische onkruidverdelgers op de markt die azijn en zout combineren. Niet alleen dat, maar onkruidverdelgers op basis van vetzuren zijn natuurlijke onkruidverdelgers. Deze onkruidverdelgers worden gewonnen uit bronnen zoals kokosnoot- en olijfolie en zijn veilig om te gebruiken in speeltuinen.

Chemical-Free Weed Killer Green Gobbler Vinegar Weed & Grass Killer
 • Elimineert onkruid in slechts een paar uur.
 • 20% formule, die is 4x sterker dan gewone azijn .
 • Glyfosaatvrij en overal veilig te gebruiken .
Check Amazon Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Is Roundup veilig voor speelplaatsen?

RoundUp bevat Glyfosaat, een onkruidverdelger die uitgebreid is getest door de EPA en geen gevaar blijkt op te leveren voor kinderen. U kunt RoundUp gerust gebruiken om onkruid op of rond een speelplaats te bestrijden. Als andere methoden gewoon geen effect hebben, voel u dan niet slecht als u naar de RoundUp grijpt.

Zichtbare resultaten in 3 uur Roundup kant-en-klaar onkruidbestrijdingsmiddel; Grasbestrijdingsmiddel III
 • Doodt het zwaarste invasieve gras en onkruid tot aan de wortel .
 • No-mix formule die handig en gemakkelijk te gebruiken is.
 • Regenbestendig in 10 minuten met zichtbare resultaten binnen 3 uur.
Koop nu Check Home Depot Wij verdienen een commissie als u op deze link klikt en een aankoop doet zonder extra kosten voor u.

Is het gevaarlijk om Preen te gebruiken om onkruid op een speelplaats te bestrijden?

Preen is een preventieve onkruidverdelger die het ontkiemen van zaden tegengaat. De werkzame stof in Preen is trifluraline, waarvan is aangetoond dat het "praktisch niet giftig" is voor zoogdieren, maar trifluraline, en dus ook Preen, is giftig voor vissen, amfibieën en bestuivers zoals bijen. Gezien deze gegevens is het waarschijnlijk het beste om het gebruik van Preen op speelplaatsen of in de buurt van schommels te vermijden.

Onkruid bestrijden in speeltuinen

U kunt onkruid op een speelplaats doden en voorkomen op vele manieren die veilig zijn voor kinderen. Het is het beste om elk nieuw speelplaatsproject te beginnen met het leggen van twee lagen landschapsstof en het leggen van een diep bed van mulch (meestal twee keer zo diep als wat u in een tuin zou gebruiken). Als onkruid toch de speelplaats binnendringt, kunt u het bestrijden met natuurlijke azijnsprays of zout. U kunt ook voorkomen dat zaden vankiemen in uw speeltuin door maïsglutenmeel te strooien, een natuurlijke zaadremmer.

Scroll naar boven