Eden District staat voor duurzaam, groen én gezond!

Duurzaam, groen en gezond! Voor ons één van de redenen om Groningen te verruilen voor het groene Haren. Weliswaar in een nieuwbouwproject, genaamd Harener Holt, echter naast het boerenleven met uitzicht op koeien, schapen en paarden. En niet geheel onbelangrijk, met prachtige duurzame speelplaatsen in de buurt én voor de deur een ontmoetingsplek, wat overigens nog gerealiseerd moet worden.

Waarom wij Groningen hebben verruild voor Haren? Wij woonden toch al in een mooi nieuwbouwproject? Dat klopt! Alleen in ons vorige project vormde een groenstrook in het midden van de wijk de kern (waar ALLES gebeurde). Wij kochten echter een woning die zich niet aan de strook bevond, want de rest was verkocht. Na het krijgen van kinderen, iets wat wij toch jammer vonden. Wat overigens wel té gek was aan ons project, was dat de koper de indeling van de woning mocht bepalen. Wij dus ook. De reden dat het project dan ook FLEXWONEN werd genoemd, bedacht door een Rotterdamse architect.

Omdat een duurzame, groene en gezonde omgeving voor mij van belang is, wil ik een gaaf project onder de aandacht breng in Rotterdam, waar ‘duurzaam, groen en gezond’ hoog in het vaandel staan. Ik heb het hier over het project Eden District. Een project die het absoluut waard is om in een positief daglicht gezet te worden.

Ben jij bekend met de Lloydpier in Rotterdam? Dat is waar twee architectenbureaus, te weten Arons & Gelauff en Architectuur Maken, 88 duurzame appartementen en stadswoningen hebben ontwikkeld, waarbij de realisatie van het bouwblok is gestart met het planten van twee volwassen bomen in het midden, op de plek van een mooie, toekomstige binnenplaats.

Wat ik bijzonder vind aan het project? Het bestaat uit een ruime variatie van appartementen en woningen. Je vindt er tweedaagse appartementen, maar bijvoorbeeld ook ruimte gezinswoningen. En het meest gave vind ik, dat er poortwoningen en dakvilla’s zijn, die samen met de kopers naar smaak zijn ontworpen. Vergelijkbaar als bij het FLEXWONEN project, waar de koper de indeling mocht bepalen. Wat verder mooi is, is dat in de bouw continu dezelfde baksteen wordt gebruikt, die bestaat uit gerecycled bouwmateriaal. Hierdoor wordt het een prachtig, doorlopend geheel. Voor het zicht niet geheel onbelangrijk.

Wat ik verder gaaf vind aan het project? Wat ik heb gemist in ‘onze’ straat in Groningen was een duidelijke ontmoetings- en speelplek. In dit project is daar juist ruime aandacht aangegeven, waar HOSPER de bedenker van is. De gemeenschappelijke binnentuin grenst namelijk aan de privétuinen van de stadswoningen. De beplanting in de binnentuin is het hele jaar kleurrijk én aantrekkelijk voor insecten en vogels, wat erg leuk is voor kinderen. Althans, mijn kids vinden dat fantastisch. En voor het oog van volwassenen is het natuurlijk erg fijn! Wat in mijn ogen nog meer fijn is voor kids (en VEILIG!) is dat het parkeren van auto’s ondergronds gebeurd. Zo kunnen de kinderen met veel plezier spelen en zonder gevaar o.a. in de groene binnentuin. Welke ouder wil dat nou niet?

Kortom, ik ben erg enthousiast! Meer weten? Neem dan snel een kijkje op www.blauwhoed.nl/eden-district en www.edendistrict.nl.

Dit bericht is in samenwerking met socialconnectors.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s