Bolletjeskleed van Sukhi

Sinds ik op Instagram actief ben, ben ik een trouwe volger van www.sukhi.nl. Sukhi maakt diverse fairtrade handgemaakte kleden, waaronder Vilten kleden uit India, Patchwork kleden uit Turkije,  Beni Ouarain kleden uit Marokko en Bolletjeskleden uit Nepal.

image
Bron foto: http://www.sukhi.nl
image
Bron foto: http://www.sukhi.nl

Sushi werkt dus met makers uit Turkije, Marokko, India en Nepal. In Nepal betekent Sukhi ‘blij’. En blij maken de kleden zeker! Bij bestelling ontvang je namelijk een prachtig handgemaakt kleed rechtstreeks van de maker tegen de hoogste kwaliteit. Doordat er rechtstreeks gewerkt wordt met mensen die het maken, worden de kosten zo laag mogelijk gehouden.

Je kunt zelf de afmetingen en kleuren bepalen. Je hebt dus echt een uniek kleed, passend bij je interieur. Niet geheel onbelangrijk is, dat de kledenmakers onder goede arbeidsomstandigheden werken en een uitstekend salaris krijgen. Uit respect voor hun vakwerk vernoemt Sukhi zelfs de vloerkleden naar de makers. Leuk toch?!

image
Bron foto: http://www.sukhi.nl
image
Bron foto: http://www.sukhi.nl

Ik zelf ben sinds kort gelukkige eigenaar van een bolletjeskleed uit Nepal. Elk bolletjeskleed wordt met de hand gemaakt van duizenden vilten bolletjes. Dat vraagt logischerwijs om een enorme vaardigheid, geduld en passie, waarvoor ik ontzettend veel respect heb. Bolletjes worden gerold met de hand en het wol kent een fantastische kwaliteit.

image
Bron foto: http://www.sukhi.nl

Het proces is in mijn ogen uniek en een proces om bij stil te staan. Een natte wollen bal wordt namelijk voorzichtig (en telkens opnieuw) over een laagje zeep gerold en gespoeld totdat de bal krimpt tot een bolletje met de juiste vorm. Daarna wordt het bolletje in koud water gedaan en gespoeld. Net zolang totdat er genoeg bolletjes zijn voor een heel kleed.  De bolletjes worden in de zon gedroogd, waardoor het echte vilten bolletjes zijn. Na het droogproces, wordt er gestart met naaien. Sommige kleden hebben wel 10.000 vilten bolletjes. Elk kleed is een uniek kunstwerk met schitterende details. Puur vakwerk, aldus de website van Sukhi.

IMG_0137

Ik zelf heb gekozen voor een antraciet kleed en ben er ontzettend blij mee. Zoals je ziet op mijn foto’s is het makkelijk te combineren met diverse woonaccessoires. En de kwaliteit? Uniek! En het leuke is dat er aan het kleed een persoonlijk kaartje hangt, waarop staat vermeldt door wie het kleed is gemaakt. Hoeveel waardering kan een kledenmaker krijgen. De reden waarom ik trouwe volger van Sukhi ben en blijf.

IMG_0240IMG_0624

Wil je meer weten over Sukhi? Dat kan! Neem gerust eens een kijkje op http://www.sukhi.nl of klik hier. Ik ben fan! Jij?

Dit bericht is in samenwerking met Sukhi tot stand gekomen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s