Yoshiko maakt duurzame materialen

Op mijn Instagram zie je met regelmaat natuurlijke, gevlochten accessoires voorbij komen, zoals manden, een rond gestreept kleed en kussen van zeegras. Het gaat hier om items van het merk Yoshiko. En dit merk bestaat nu 1 jaar! Joehoe!! Reden voor een feestje…. 🙂

Ken jij Yoshiko en de achterliggende gedachten van het merk? Het merk is in de markt gezet door oprichtster Lisa. Ze heeft in haar carrière in de mode heel wat narigheid en wantoestanden in fabrieken en ateliers gezien. Het onrecht spookte door haar hoofd en besloot wat terug te doen voor mensen in Bangladesh. Ze richtte het succesvolle Yoshiko Homeware op.IMG_1645IMG_1701IMG_1733Yoshiko staat voor duurzame accessoires in huis, gemaakt van natuurlijke materialen, zoals zeegras. In Bangladesh is veel zeegras te vinden, waardoor de lokale bevolking op een eerlijke manier geld kan verdienen. Het zeegras wordt o.a. bewerkt en gevlochten tot de mooiste manden. Ook worden producten van Yoshiko met de handgemaakt door studenten van de stichting ‘Vialisa’, met de hoop op een betere toekomst. Yoshiko is, zoals ze het zelf omschrijven, een merk met een vleugje spiritualiteit, diepgang en passie, maatschappelijk bewustzijn en gevoel voor design.IMG_1624IMG_1611Yoshiko staat voor kwaliteit van leven, van minder stress naar meer innerlijke rust. Daar sluit de collectie naadloos op aan. En dit alles omdat Yoshiko graag een steentje wil bijdragen aan een mooie wereld. Een prachtige gedachte toch?

Omdat het feest is, mag ik namens Yoshiko, naast een aantal andere bloggers, iemand op Instagram blij maken met shoptegoed van 50 euro. IMG_8111.jpgWat moet je doen om kans te maken?

  1. Volg @yoshiko_homeware en @carolien_manning op Instagram
  2. Laat een reactie achter onder de foto van de actie en geeft aan waarom je kans wilt maken
  3. Tag je vrienden

De actie heeft een looptijd van 1 week en is i.s.m. Yoshiko tot stand gekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s