Workshop ‘Bloomon’ in de Oude Gasfabriek

Bloomon, complimenten! Allereerst over de gekozen locatie en ten tweede over de inhoud van de workshop. Locatie??! Workshop??! Yes. Ik heb een workshop gevolgd van Bloomon in De Oude Gasfabriek in Groningen. Wat ik heb geleerd? Naast het ‘geheim’ van het stijlvol schikken van een boeket, heb ik geleerd hoe je bloemen zo lang mogelijk goed houdt. Voor mij als leek ERG fijn.

IMG_6061

Ken jij de Oude Gasfabriek? Wat een hippe locatie. Voor mij een absolute HOTSPOT in Groningen. De Oude Gasfabriek is gelegen op het CiBoGa-terrein dat sinds de 17e eeuw tot de stad Groningen behoord. CiBoGa staat voor Cicus-, Boden-, en Gasterrein. In 1854 werd er op het Gasterrein een gasfabriek geopend. Hier werd uit steenkool gas geproduceerd. Door de overschakeling van steenkool naar aardgas verloor de fabriek zijn functie en werd het vanaf 1970 voor het grootste deel gesloopt.

Feico Risakotta is samen met Aldwin Bruin initiatiefnemer van De Oude Gasfabriek, een Grand Café en Restaurant in het Noorden van het land. Onderstaande foto’s zeggen genoeg toch? Zeker een bezoekje (of meerdere 🙂 ) waard!

IMG_6070IMG_6208IMG_6210IMG_6211IMG_6069

Op de eerste verdieping van de fabriek, vond de workshop van Bloomon plaats. Met een groep van 25 dames en 1 heer (mannen, waar zijn jullie? 😉 ), was het een leerzame, maar vooral gezellige middag. Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen met koffie. En overheerlijke cheesecake mocht ook niet ontbreken. Heerlijk toch?!

IMG_6171

Hoe ik de workshop qua inhoud heb ervaren? Voor iedereen te doen. Leerzaam en daarbij ook nog eens gezellig! Een Styliste van Bloomon vertelde over Bloomon zelf. Ze heeft een moodboard laten zien en aan de hand van het moodboard, werden bijpassende boeketten in de maten S, M en L getoond. Diverse verzorgingstips passeerden de revue en stapsgewijs vond het ‘live’ schikken van een boeket plaats.

IMG_6075

blogcomposition.jpg
Moodboard: http://www.bloomon.nl

De achterliggende gedachten van het moodboard van het gemaakte boeket? ‘Het strandzand is bloedheet, maar de bossen zijn extreem cool. Haal het vakantiegevoel in huis of houd het nog even vast met onze (lees: Bloomon 🙂 ) tweede collectie van het seizoen: Palm Springs!’  Palm Springs is als een enorme teug frisse lucht in de brandende zon. En wat het weer ons ook brengt – we wonen tenslotte in Nederland – de Californische tinten geven je ongetwijfelde een zwoel en zomers gevoel. Voor de nieuwe bos koos Bloomon voor echte helden: stoere rozen als dieproze fluweel. Blauwe delphiniums die je doen denken aan stromende rivieren en fijne dahlia’s. Charmante diepgroene bloemblaadjes vormen het decor voor dit hartverwarmende schouwspel.

Copy-of-palm-springs_header.jpg.pagespeed.ce.VWqoADN6yM.jpg
Foto: http://www.bloomon.nl

Het resultaat? Een warm ’s zomers feestje. Met Palm Springs haal je het vakantiegevoel in huis. En dat doet het zeker, kan ik uit ervaring zeggen.

IMG_6083IMG_6089IMG_6092IMG_6095IMG_6102

Het eindresultaat van het boeket van de Styliste is, zoals je op bovenstaande foto kunt zien, subliem. En natuurlijk mochten alle deelnemers ook aan de slag. Of het mij zo mooi zou lukken? 😉 Toch viel het mij 100% mee! Ik maakte een stijlvol Bloomon boeket. Ja, echt! Het resultaat mag er zijn. En dit dankzij de makkelijke tips van de Styliste.

IMG_6116IMG_6119IMG_6124IMG_6150IMG_6154IMG_6156IMG_6163IMG_6164IMG_6192IMG_6213

Uiteraard kreeg iedereen het gemaakte boeket mee in karton van Bloomon. Erg fijn, want zo kwamen de bloemen ongeschonden thuis :-).  En, niet geheel onbelangrijk. Voor het naar huis gaan, had je de mogelijkheid een lidmaatschap aan te gaan. Zonder verplichtingen! Lid geworden? Je kreeg een prachtige vaas.  En voor alle deelnemers mocht goodie bag niet ontbreken. De inhoud van de goodie bag? Dat hou ik geheim ;-).

IMG_6225

Wat een fijne kleuren en wat een fijne bos. Kijk eens naar de sprankelende kleuren. Om verliefd op de zijn toch? Ik weet zeker. Ik heb vanaf NU altijd (oké, bijna altijd 😉 ) bloemen in huis.

IMG_6078IMG_6161IMG_6160IMG_6227

Wil je meer weten over Bloomon? Ben je benieuwd naar de rest? Kijk snel op www.bloomon.nl. Tips & tricks nodig? Klik hier.

IMG_6206

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bloomon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s