Rijkswachters met een bijzonder verhaal

Rijkswachters.nl. Ken jij het? Een uniek en fantastisch concept.  Rijkswachters zijn namelijk houten robots, gemaakt van transportkisten. En niet zomaar kisten. Het zijn namelijk transportkisten van het Rijksmuseum.

Rijkswachter-Limited-Edition-01
Limited Edition. Bron: http://www.rijkswachters.nl

Het verhaal? De Rijkswachters hebben jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd en hebben met hen de hele wereld rondgereisd. Het Rijksmuseum is weer open, waardoor de transportkisten waaruit deze Rijkswachters zijn gemaakt, niet meer nodig zijn. De transportkisten krijgen zo een nieuw leven. En het leuke is, dat iedere Rijkswachter een ander verhaal heeft.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het fantastische aan het concept is, dat je als eigenaar kunt uitzoeken welke kunstschat de Rijkswachter heeft beschermd. Hoe? Heel simpel! Door het nummer van jouw Rijkswachter in te voeren op de website. Daardoor kom je er achter welke kunstschat er door ‘ jouw’ Rijkswachter veilig was opgeborgen toen het Rijksmuseum werd verbouwd. Nieuwsgierig op welke manier een Rijkswachter wordt gemaakt? Klik hier.

De Rijkswachters zijn te verkrijgen in de maten XS tot en met XL. In diverse kleuren, versies en met diverse doeleinden. Zo is er bijvoorbeeld een robot met lamp. Ik zelf ben de gelukkig eigenaar van twee Rijkswachters in de maten S en M. En natuurlijk heb ik het verhaal bekeken van mijn ‘ kindjes’. In ‘mijn’ kisten zat het kunstwerk Man van het eiland Tinos en het beeld Ganymedes en de adelaar.

IMG_5644IMG_5616IMG_5668IMG_5636

Wil jij ook een Rijkswachter in huis? Dat kan! Ik mag namelijk namens http://www.rijkswachters.nl een Rijkswachter Small weggeven in hetzelfde design. Hoe? Heel simpel!

Kans maken? Dit moet je doen om te (kunnen 🙂 ) winnen:

De winnaar wordt bekend gemaakt op Instagram en heeft een looptijd van 2 weken. Veel succes!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rijkswachters.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s